Kúpili by ste dieťaťu vlastný byt, keby ste vy bývali v podnájme?

michaltat
18. dec 2024

Kúpili by ste dieťaťu byť vlastný v hodnote 250000 keby vy by ste bývali v podnájme?

lukbe
18. dec 2024

Nie, kupila by som sebe.

doriiis
18. dec 2024

Nikdy by som nebývala v podnájme.Ak máš dieťa vo veku,keď si môže dovoliť bývať vo vlastnom,tak si aj ty dávno mala bývať vo vlastnom.Dieta si kúpi vlastne

lenka.25
18. dec 2024

Predpokladám, že riešiš niekoho iného a nevieš dôvod prečo tak dotyčná osoba chce urobiť , čiže ťažko odpovedať na tvoju otázku .

januska12323
18. dec 2024

Keby som mala toľko peňazí tak sebe, dieťa si môže zarobiť na vlastný alebo neskôr zdedí ten môj.

michaltat
autor
18. dec 2024

@doriiis
@lenka.25 Uhadla si správne dotyčná ma 47 rokov a dcéra 24.Nerozumiem a logicky nechápem

luccija
18. dec 2024

@michaltat ani nemusíš ..je to jej vec a určite dôvody na to má.Mozno nechce nič vlastniť bankrot atď...

negymama
18. dec 2024

za mna je dost podivuhodne aby clovek s 250 tisic eur bud nasporenymi alebo s takym dobrym prijmom, aby dostal vysoky uver 250 tis. byval v podnajme.
Bud je ten podnajom z nejakeho dovodu vyhodny alebo ak nie, tak nechapem preco si clovek uz s dospelymi detmi davno neporiesil svoje vlastne bybanie. Pravda...este je mozne ze osoba nahle prisla k vekym tpeniazom dedictvom, rozvodovym vyrovnanim, alebo inym sposobom .

a k otazke , najprv by som riesila byvanie rodica, a dietatu len prispela podla moznosti. Lebo rodic moze zostarnut, ochoriet, prist o pracu...skratka moze sa mu znizit trvale prijem. Ale dospele dieta ma este kopec rokov a sanci si na vlastne byvanie zarobit.

larinka552
18. dec 2024

Keby som premier alebo minister, mafian ci iny zlocinec a potrebovala preprat peniazky, tak by to bol vyborny napad 👍🙂

michaltat
autor
18. dec 2024

@negymama
@negymama neprišla k žiadnym peniazom založila dom svojho otca ani súrodenci o Tom nevedeli

barka1
18. dec 2024

@michaltat tak hlavně že o tom vedel otec, bez jeho suhlasu by sa to nepodarilo

jakoma
18. dec 2024

@michaltat asi na to mala dovod.. napriklad exekucie alebo je este vydata (a mozno o tom ani nevies ak sa nepoznate "cely zivot"

la_dolce_vita
18. dec 2024

@michaltat cize ak sa zalozil dom, tak ide o hypoteku. Kto ju zobral? Je to zrejme pomoc potomkovi, alebo budu byvat aj platit spolu. Ale realne nemala dotycna taku hotovost k dispozicii.

michaltat
autor
18. dec 2024

@la_dolce_vita nebudú bývať spolu

negymama
18. dec 2024

@michaltat a ty si do toho nejako zainteresovana? Si surodenec dotycnej osoby alebo co?
Lebo mam pocit, ze ti prekaza to zalozenie domu otca, ze tym zalozenim otcovho domu je ohrozene pripadne dedictvo surodencov, ak sa uver nebude splacat?
ci su ine dovody, preco to rozoberas?
ak len o to, komu sa ma kupit byt, a si cudzia osoba, tak ti to moze byt jedno, preco sa tak rozhodli.

la_dolce_vita
18. dec 2024

@michaltat a kto berie hypoteku? Ak mlada, tak to predsa neznamena, ze jej to matka kupila. A bezne sa zaklada nehnutelnost niekoho z blizkej rodiny.

negymama
18. dec 2024

@la_dolce_vita ten dom musi mat vysoku hodnotu ak nanho banka da uver 250tisic eru, a plus ako to berie 47 rocny clovek, neviem ake su teraz podmienky bank, ale zda sa mi to dost vysoky vek na dlhodoby uver. Skor je pravdepodobne ako ty pises, ze uver zobral potomok a zalozil sa na to ako zabezpeka banky, dedov dom.

betulinka1
18. dec 2024

@michaltat kludne ak by mi to vyhovovalo, tak s tým nemám problem. Nevidis do toho, tak to neries.

maryetta
18. dec 2024

Ty si sestra? Resp realne do toho vidis ci si len pocula?
Kazdopadne dost blbe nemat nic svoje. Vziat hypo tak obrovsku. A moznost pripravit o strechu nad hlavou este aj rodicov. Ufff

la_dolce_vita
18. dec 2024

@negymama nemusi mat az tak vysoku hodnotu, ak sa zalozi aj kupovana nehnutelnost, cize obidve.

negymama
18. dec 2024

@la_dolce_vita chapem... aj tak moze byt. Je mozne ,

autorka tu podava invormacie ako z chlpatej deky.
najprv ze rodic KUPI dom, a nakoniec vysvitne ze ide len o pomoc zo zabezpekou hypoteky.

negymama
18. dec 2024

@la_dolce_vita dnes banky ani nedavaju bezne 100 percent ceny nehnutelnosti, pozaduje sa nejaka suma vlastnych prostriedkov, alebo musi clovek zobrat dalsi dodatocny nehypotekarny uver , napr. spotrebak na dofinancovanie. Mozno preto bolo potrebne zalozit aj dom. My proste nemame info.

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaltat
autor
18. dec 2024

@la_dolce_vita matka dotyčnej jej dcéra ešte studuje

michaltat
autor
18. dec 2024

@maryetta z rodiny

katica06
18. dec 2024

Už zas tu niekto rieši cudzie dieťa. Aj keď dospelé.

tiezjedna
18. dec 2024

Ako mohla ona založiť dom otca? Založiť ho mohol jedine on sám. Ak súhlasil, tak potom čo riešiš? Možno on povedal, že jej dcére takto pomôže a jej tak ochotný pomôcť nebol... Súrodenci o ničom vedieť nemusia, pokiaľ žije, môže si so svojim majetkom nakladať ako chce.

ruxandra
18. dec 2024

Takže dcéra študuje, matka si zoberie hypotéku 250000 a zalozi nejaký iný dom, ten byt ktorý kúpila sa nedal založiť? 😅🤣🤣🤣🤣🤣 vieš ako tieto veci vôbec fungujú? Vieš koľko veľa by musela zarábať matka, aby si mohla zobrať takú vysokú hypotéku, a v takom veku ešte o to viac. Hypotéka sa dava podľa platu a nie podľa toho koľko domov vlastnis 😀
Čudujem sa, že na to niekto skočil, strašne bludy si tu popísala

galioska
18. dec 2024

@michaltat suseda tak urobila ale to preto, ze mala dlhy a ine problemy a jej by urcite dom nepredali, kupila tak dcere..

modrykolibrik
18. dec 2024

Naše dieťa zdedí všetko čo s mužom nadobudnete. Takže aj náš dom. Čo si s ním spraví má už netrapi