Strašne som vytočená.Veľmi ťažko je mužovi spraviť radosť. Nič nechce, nič nepotrebuje....pred cca mesiacom som z neho horko ťažko vypačila čo by mu spravilo radosť. Väčšinou to vždy konči oblečenim čo je tiež dosť ťažke. najsť, lebo má špecificky vkus..Tak som mu tie dve veci kupila. S jednou z nich som sa natrapila lebo je to čisto mužska záležitosť, existuje mnoho variant tak som sa snažila, študovala okolo toho a kupila. A on debil si to dnes kupil 🙄 ( iny vyrobca ale v podstate to iste) . Sa ho pytam, že prečo ,? keď mi vravel že to chce ako darček. A on, že tak to zabal keď chceš. Ako uplne ma dorazil a nasral.
@evcagabi ale nie, kupovala som ho z eshopu...., ešte baliť a platiť poštovne späť sa mi fakt nechce a bol omnoho drahši ako to čo si on zaobstaral.Ale ide mi o princíp že mne robí radosť druhych obdarovať, len keď to že vôbec neoceni tak ma to robi samu neštastnou.
A čo to teda je? Dva kusy nevynosi, keď to tak veľmi chcel?
@personality to nie je oblečenie. Min. rok som to dala na oblečenie a všetko sme to boli meniť , bo jedno farebne a druhe sa mu vôbec nepačilo.Tak sme sa dohodli na poukažkach z obchodu s oblečenim.Až na to, že cca pred tyždnom si vyskladal komplet cely novy zimny outfit...sa ho tiež pytam, sakra preeeečo? pred vianocami ? a ja mu nemam čo dať ...len mykol plecom.
A nema ziadne konicky, nerobi ziaden sport alebo ze by si mu kupila nejaky zazitok pre vas dvoch, vylet, hocico? 🤷🏼♀️
@milanemila Ježiš, vylety, kym mňa nepoznal nikde nebol 😁, to je preňho jak za trest.Akooo ide , ale len preto že vybavim, zariadim...a potom aj povie že sa mu pačilo, ale nie je to pre neho take wau ako pre mňa. A z koníčkov, to je tiež ťažka kapitola.
No tak to ti verim, ze mu tazko nieco vybrat 🙈 no nic na tvojom mieste ked hovori, ze nic nechce a viac menej vsetko ofrfle, tak by nic nedostal 🤷🏼♀️
Ja by som to stopla a nerobila si problémy, keď nechce nič tak nechce nič. Ty to neakceptuješ a potom máš s tým prácu a on to neocení pretože mu nič nie je dobré. Takže ak niečo chce, nech si kúpi sám a ty mu to preplatiš alebo sa zameraj na iné darčeky jedlé, čo má rád alebo,čo rád robí. A on ti kupuje darčeky?
Autorka, uplne ta nechapem. Vsak nech si vyberie a zaplati on, ty mu to preplatis a zabalis doma pod stromcek. Aj ja si pre seba vyberiem najlepsie sama. Nie sme male deti, aby sme sa hrali silou-mocou na prekvapenie pod stromcekom.
Myslím, že si nervy robíš sama. Nie je malé decko aby si mu musela dávať darčeky ako prekvapenia a on sa musel vytešovať pod stromčekom. Ak je tvoj jazyk lásky rozdávanie darov realyzuj sa inde, on to nechce a nepotrebuje od teba.
Aj on robi take ceremonie s darmi pre teba?
Toto si robis sama, jemu je tvoje darcekovanie u prdele, tak ho nechaj nech si kupi co chce a nech si to da pod strom.
ja by som mu zabalila to, čo som mu kúpila. Nevadí, že on si kúpil podobné. A napr. má rád nejaký druh alkoholu? Ak áno, tak mu kúp ten. My napr svokrovi pravidelne kupujeme čaje, mne manžel na Mikuláša kúpil Baileys (budem mať na celý rok 🙂 ), kmotrovcom kupujeme portské, takže ak, tak kúp aj takýto darček. U nás si manžel na webe naplnil nákupný košík ( mt biker) a s dieťaťom sme to kúpili. Našťastie tam nedal bicykel za 3000E ( hoci aj o takom sníva).
Ty rada zjavne obdaruvavas a on zas na darčeky vôbec nie je. Skus vymyslieť niečo iné.
Ja som urobila taky voucher
- obľúbené jedlo
- obľúbený dezert podľa vyberu
- obľúbená aktivita (manželská pripadne iná)
- deň voľna a pod 🙂
Zbytocne sa do tejto situácie dostávas sama. Nestoji o to, neries. Veď panecky nie je male dieta ale dospely chlap. Este mas na neho nervy, ze o to nestoji. Chces aby mal pod stromcekok balik? Kvoli detom? Ok kup mu ponozky alebo nieco co vies, ze bezne pouziva pocas roka. Vonavku, ktora jed sa minie tak sa zide...ale o hovi iba tie ponozky a cau. Ved to nie je o darcekoch...zeby som si robila nervy kvoli takémuto niecomu rok co rok v najkrajsom obdobi roka. No istotne nie 😊
Byt moj chlap dostal by sprchac s ponozkami a vybavene 😅
Ja rozumiem všetkému, moj jazyk lasky sa snažim aplikovať na neho, lebo neviem prist na to čo je ten jeho.
Mňa to prejde, važim si na ňom kopec vecí, len dofrasa tak ma vytočil včera tymto, zvlašt keď si človek da toľko namahy.
Neviem prečo si to komplikujete. Ste dospelý ľudia, tu sa už nehrá na “jeeej ake prekvapenie”. Narovinu treba komunikovať čo sa mu páči a keď ti to ukáže tak mu povedať dobre toto ti kupim. Bude ta to čakať.
Bodka. Potom sa fucite jeden na druhého ako malé deti.
@3petka ale veď to sa viac menej stalo 🤨, až na to , že si to kupil aj sam.
Autorka, ja ti velmi dobre rozumiem. Kúpila som mu na Vianoce playko, lebo viem, že to chcel kúpiť odkedy to nove vyšlo. A teraz naposledy si kúpil darček pre seba na svoje narodeniny a ja som trpla ci to náhodou to isté čo som mu kupila ja. Našťastie to bolo niečo úplne iné. Tak som si mohla spokojne vydýchnuť. Tiez by ma to naštvalo, ale v takom pripade by som si to nechala a bol by to darček pre mňa 😁
A povedala si mu, keď si mu kúpila darček, že to prenho máš? Lebo ak ak, tak by si to asi nekúpil. To že on ti kedysi povedal, že z toho by mal radosť na to podľa mňa aj zabudol.:D
@janagem pred mesiacom, a vyslovene že na Vianoce. On podľa mňa tym že som ho ,,donutila,, povedať čo by chcel, mu to odvtedy vrtalo hlavou až si to kupil.No nedomyslel, viem že to neurobil znáročky, len ma hlbokú chlapsku nedomyslenosť, zabudlivosť...alebo ako to nazvať. A nič, necham to už tak.
My ti rozumieme. Ale snaz sa jednudocho pochopit, ze niektori chlapi neriesia darceky ako my. Sama sebe robis zle, snazis sa, vymyslas a cakas ze mu spravis radost. A on to vobec neoceni. Je mu uplne jedno ci bude prekvapenie. Nabuduce mu povedz, nech si nieco vyberie a ty to objednas a zaplatis. A bude spokojny a ty si usetris nervy. S prekvapenim sa realizuj pri detoch
Tak to tá ľutujem. Ja by som sa tiež tak nárazovo sklamala a potrebovala sa vyrozprávať. Daj mu aj to tvoje, bude mať dve 😁
A aj vedel ze si mu to kupila ? Lebo nazvať muža debilom pre taku hlúposť, skôr mam pocit, že zlyhala komunikacia
@janagem asi tak ❤️
Riesis blbosti a robíš zbytocne dusno.
Ja som to napríklad vzdala. Ten môj ma tiež špeciálne priania a väčšinou cenovo dost vysoko. Oblečenie- no kdeže, nie som masochysta. On je vysoký, sam ma problém nájsť niečo suce, klasické tesco nehrozi. To sa všetko sperie. Ja sa vždy poteším, keď niečo prkne nájde a poviem, ze mu to preplatiť. Napriklad potreboval ruksak, musel spĺňať viacero parametrov. Neviem už ci 10 akebo 15 si nechal 🙈. On vie presne co chce a potrebuje. Zak na kieho ďasa by som sa rozculovala??
Nema 5 rokov, ze sa poteší všetkému. A teda ja mam tiež kokretne veci a požiadavky na ne. Keby dostanem len niečo podobné, tiez nestačím radosťou.
Mam svoju kozmetiku, konkrétnu predstavu o hrackach, veciach na tvorenie, farebnosť.
Nech si kupi muz a ty mu niečo z toho zaplatiť. Všetci spokojni! Problém vyriešený. Na vianoce dám tento rok len fakt ponožky a nejakú drobnosť. Ja mu toez priamo poviem co chcem, aj si kúpim a vybavene. Deti to vidia ze aj my mame darcek 🙂. A vôbec by som si tým nekazila náladu, toboz vianoce. Obdaruvaj inych, budeš mat radosť a je to 😉
Tak chlapovi musíš doslovne povedať aby dva mesiace pred Vianocami si nič nekupoval. Oni myslia inak ako my ženy 😄😄😄
Tak potom je “hlupák”.
A stojí vôbec o darčekovanie? Lebo my si kupujeme každý sám, dospeli sme k takej dohode ca. päť rokov dozadu, možno aj dávnejšie... Včera sme práve zas debatili v posteli, že čo mi na kúpiť a čo ja jemu. Tak zas sme sa zhodli že "nič, nerob si starosti, ja si dačo kúpim" a "nič, nerob si starosti, ja si dačo kúpim". Nechcete to tak riešiť vy? Akože mne celkom stačí vybaviť deti a príbuzenstvo (a teda vypotiť ešte čosi aj sebe), tak celkom mi to pomáha, tento náš spoločný prístup. Sebe vždy čosi splaším popri ostatných, keď behám po obchodoch.
A neurobil to náročky? Mám pocit, že niektorí ľudia majú v sebe taky zmysel, že nasilu ublížiť osobe a keby náhodou tušil, že si mu to kúpila, kúpil by rovnaké,len aby ťa nasral. Neviem, z tvojich odpovedí mi to tak príde, totiž, poznám veľmi dobre takú osobu. Pride mi ako frfloš, hento je zle, tamto je zle.
😅😅 no co, proste chlapi 😅😅 svoj darcek vrat, zabal co si kupil on a peniaze min na seba - to by som spravila ja 😅😅😅