Kúpa bytu s problémovým susedom

17. nov 2024

Dobré ráno. Pred 2 mesiacmi som kúpil byt no ukázalo sa že susedia sú psychicky chorí ľudia ktorí si radi vypijú a potom robia bordel a podľa mňa sú aj nebezpeční k sebe a k ostatným. Chcem sa opýtať dá sa toto brať ako dôvod na vrátenie nehnuteľnosti bývalému majiteľovi? Keď susedia vo svojom byte robia bordel a sú opití a agresívni?? Ďakujem

abbey1
17. nov 2024

Denne sú tu lepšie a lepšie dotazy. 🙂
Len nikdy neviem, či sa mi chce viac plakať či sa smiať.

martul
17. nov 2024

Dnes bude supe nedeľa. Takto dobre sa zasmiať hneď zrána.....
Napíš prosím ťa, že si robíš z nás srandu, ja sa neurazím, naozaj.

ukgirls
17. nov 2024

bohuzial nieje to ich povinnost ti oznamovat aky su susedia... a zrejme vedeli preco to zatajili... zial jedine stale volat policajtov alebo byt zase predat ...

ovaaa
17. nov 2024

Ak by si mal v kúpno-predajnej zmluve možnosť vrátenia bytu z dôvodu správania nepríjemných susedov tak si v práve, inak nie. Bola tvoja zodpovednosť sa popýtať okolia aký je to vchod, či sú susedia ok. Očividne toto bol dôvod predaja pôvodného majiteľa a časom to bude aj tvoj. Budeš informovať budúceho kupujúceho čo za susedov máš alebo budeš ticho a budeš rád, že sa byt predá? Za normálnych okolností by si nikto taký byt nekúpil, každý chce mať kľud. Skús zbehnúť za domovým dôverníkom ako majú dlho problémy so susedmi, či sa ľudia sťažujú a ako to riešili. Po 22:00 môžeš volať políciu. Dobrí susedia sú na nezaplatenie, som rada, že v okolí môjho bytu sú není žiadne problémy ba naopak navzájom si pomôžeme ak nutné.

svetlonos
17. nov 2024

Máš smolu a už vieš, prečo majiteľ predal byt. Urobiť môžeš jedine presne ti isté. Preto je kúpa bytu taka náročná. Keď sme o tom uvažovali, chodila som v rôznych hodinách presne koli tomuto. Kludne ak večer o 20:00 kedy už sú mnohí doma.
Raz sme mali susedov, kde deti robili bud humbug alebo veľmi plakali, suchali nábytkom. Jedine mi vadil ten plač. Bola som raz tak o desiatej večer u nich, ci je všetko ôk. Myslela som ze toho 8 rocneho zbili. No nie, len vzali mobil...
Ďalší susedia (keď sme mali jedného syna) pod nami sa ukázali ako psychopati. Deti už dospelé. Náš 2ricny vstaval o 4:30 cutali sme si hodinu knihy, kreslili, hrali sa s plastelína. Proste ziadny cirkus. Ale on nechodil ale behal. Podlahy palácov storocne, suseda sa sťažovala ze my veľa chodíme a je to počuť! 😂
Potom už začali žiadať a vymýšľať si kraviny, diktovať kedy mam chodit von. Potom si nevymysleli, ze makeho nechávam bez dozoru ráno behať po byte v kuse a od 5 do polnoci je u nás nonstop hluk 🤣. Maly neplakaval, na obed spával aj 3 hodiny a od 17:30 už spal až do rána bez placov a budenia sa.
Proste boli to idioti a ze aj ono predsa hrajú na klavíri potichu - to bol výrok za 100 bodov!
Chceli nás nahlásiť a podobne. Riešili sme to s majiteľom bytu aj správcom bytov. Povedali, že sú to deti a nie sú na diaľkové ovládanie.
Susedia sa odsťahovali. Sused vedľa bol alkoholik a foťák, vrieskal nepríčetne - tomu nikdy nekonali 😏 Ani polícia nič nevyriesila.
Takže záver- mas smolu, bud predáš byt alebo sa s tým zmieris.

oblecenie99
17. nov 2024

Polož si sebe otázku: keby ste mali možnosť teraz ten byt predať, pochválila by si sa na obhliadke, že sused je problémový..?

teki1
17. nov 2024

Kúp aj susedný byt a susedov vysťahuj,bude kľud aj ostatní sa ti poďakujú.

sidicek
17. nov 2024

Asi už vieš prečo bol taky lacný 😀

petamich
17. nov 2024

Nie toto nie je dovod na "vratenie bytu byvalemu majitelovi"

vilma7
17. nov 2024

Kamarátka to mala.podobne, byť následne predala.

ma77
17. nov 2024

No bývalý majiteľ je Happy jak rýchlo predal byť ktorého sa chcel zbaviť kvôli susedom a tebe ostali oči pre plač 😭

sasa1310
17. nov 2024

@sidicek a odkiaľ vieš, že bol lacný?