Ktorá z vás žije v manželovom byte a nemá s ním spoločný účet?

11. apr 2024

Je tu mamka ktora zije v manzelovom byte a nemate spolocny ucet .?
Kto plati najom elektriku vodu potraviny veci liely kozmetiku oblecenie atd na dieta a ine veci ......

mirka193
11. apr 2024

Ahoj, áno ja. Účty máme oddelené. Priateľ platí inkaso, väčšie nákupy. Ja menšie nákupy, deťom oblečenie. Som na materskej.

maranta_leuconeura
11. apr 2024

My nemame spolocny ucet, vydavky mame podelene, niekto plati jedno, niekto druhe. Vacsinu veci plati muz, kedze zaraba viac.

katica06
11. apr 2024

Nemáme spoločný účet, on platí hypo,inkaso, leasing, telku, internet, mobil, tankovanie kadejaké splátky ja platím nákupy oblečenie a všetky veci veci okolo detí.

ollynka
11. apr 2024

Ja som rozumela, že pani je manželka a byt nie je jej. Preto sa asi pýta.

lula3108
11. apr 2024

Ja zijem unho v byte, vsetko okolo bytu plati on. Tak isto aj velke nakupy, ked objednavam drogeriu, lekaren, potraviny, kruzky pre dieta - vsetko plati on. Ja mam prijem z prenajmu mojho domu a z toho si platim svoje ucty a mensie nakupy, oblecenie. Pridavky aj danovy bonus posielame mesacne na ucet pre malu

lizatko1009
11. apr 2024

Nemáme spoločný účet a ani by som nikdy nechcela, byt mame písaný pol na pol, obaja pracujeme tak platíme pol na pol, to isté aj réžiu, on platí elektrinu, internet TV, ja platím poistku, kazdy si zaplatí ešte svoju poistku, svoje paušály, svoje firemné výdavky, na nákupy ak ideme spolu tak ja neviem, mame platiť 30e a kto ako ma vytiahne, napr. On 20e ja 10e alebo opačne. Niekedy ide na nákup sám, niekedy idem ja a nikomu nič nevadí ani nikto nič nevycita a každý si zaplatí aj svoje veci kto kedy co chce.

zuzubb007
11. apr 2024

Nemáme spoločný a ani keby mi zaplatili by som spoločný účet nikdy nechcela, platíme úvery, nájom, auta, poistky a všetko okolo tohto muž a stravu ako kto ide nakúpiť ten platí, školu a deťom všetko platím ja, tak isto oblečenie deťom aj sebe kúpim čo chcem 😁

slovenka753
11. apr 2024

my mame spolocny ucet kam preverdieme po vyplate 60 percent na spolocne vydavky a sporenie. zvysok miname podla svojho uvazenia. osobne by som nechcela len spolocny lebo chcem vlastne peniaze a obsac minam aj na hluposti a ani len svoj lebo tazko realne odsledovat kto toho kolko poplati.

sense
11. apr 2024

Nemala som s manželom ani s teraz s partnerom spoločný účet. S ex sme mali rozdelené platby kto co platí, s partnerom mame pod účet k môjmu účtu, každý má svoju kartu a každý tam. Pošle každý mesiac dohodnutu sumu. Byt je partnerov, hypo si platí sam ostatné veci na cca polovicu. Nemáme spoločne dieťa. Ja mam dceru

jesenzima
11. apr 2024

Môj manžel žije v "mojom" byte a nemáme spoločný účet,ale máme rozdelené platby ... Ja platím všetky platby okolo bývania a detí a z manželovej výplaty "žijeme", nakupujeme, výletujeme, dovolenkujeme. Odkladáme si spoločne 🙂

vyrovnanaosoba
11. apr 2024

Ahoj, my mame každý svoj účet. Neznamená to, však, že sa nepodieľame spoločne na všetkom, čo treba platiť. Jemu chodí na účet jeho výplata, mne moja. Z jeho účtu, keďže má vyšší príjem, platíme dom, energie, šeky, splátky, škôlky, školu. Z môjho účtu nákupy, výlety, odkladáme. On má prístup aj kartu od môjho účtu, ja to isté od jeho účtu. Vlastne, keď sa to dá tak povedať, on iba vlastní účet, ale spravujem ho ja, na mne je všetko po platiť, zariadiť, nakúpiť. On je len môj doprovod a nosič tašiek 😁

maminastatinom
11. apr 2024

My žijeme v spoločnom bývaní, nadobudnutom spoločne. Každý máme svoj účet, ale navzájom svojimi účtami v prípade potreby (smrť, nehoda, čokoľvek) disponujeme prístupom. Výdavky máme podelené cca rovnako, lebo máme aj zhruba rovnaký príjem. Manžel platí hypotéku na dom, auto, poistky , vodu a sem tam nakupuje, ja platím elektrinu, televizie, stravu, všetky nakupy, čiže pred vyplatou sme na tom cca rovnako. Nedelíme to striktne, že moje tvoje. Kedže muž hradí tie vyššie vydavky, tie ostatne platím automaticky ja a ked sa nazbiera vela mne, tak potom plati on, alebo naopak.

akvi
11. apr 2024

Nie, nemáme spoločný účet a nikdy sme nemali. Vždy sme sa vedeli dohodnúť, kto čo platí a obom nám to vyhovuje.

denden77
11. apr 2024

my zijeme v mojom byte a mame oddelene ucty.. hypo si platim ja, fond, plyn, elektirnu, telku a internet na polku.. lieky, kozmetiku, potraviny ten, kto ide do obchodu.. handry kazdy sam za seba, pre dceru prevazne ja 😊

kiki68
11. apr 2024

My to tak mame, mame rozdelene, ze co kto plati

katulienocka999
11. apr 2024

Žijeme vo svojom ale mame oddelené ucty a fungujeme úplne v pohode.. muž plati hypo, väčšie výdavky, ja veci okolo deti a ostatné nejak každý ako príde 🤷‍♀️🙂 väčšie nákupy v potravinách väčšinou on,ja tie menšie

mclissa
11. apr 2024

My byvame v spolocnom byvani. Mame iba sporiaci ucet spolocny. Vsetko plati manzel. Moja vyplata sa odklada.

rorino
11. apr 2024

Ja,a fungujeme tak už 17 rokov.Vzdy sa dohodneme,kto čo platí.

alexis617
11. apr 2024

Ahoj mi to máme tak muž platí byt a úver byt je len jeho a ja stravu,kozmetiku,komplet školu,škôlku synovi VŠ komplet všetko čo sa týka 4 deti oblečenie,doučovanie ,logopediu lieky,smeti a dane každý si platí opravu svojho auta STK a EK a samozrejme ja platím všetky výlety benzín a stupenky do hradov,zámkov ,galérií,na kúpaliska a samozrejme aj desiatu a obedy v reštavracií

deninka233
11. apr 2024

Bývali sme ešte pred tromi rokmi v manželovom dome, nemali sme spoločný účet (doteraz nemáme), manžel platil veľké veci (hypo, voda, elektrina, benzín + auto, paušály, net), ja detské veci, (školy, mladšej opatrovateľku lebo nedostala škôlku, oblečenia, výlety) plus jedlo, drogéria atď. Na druhej strane, nerátali sme si, kto koľko minie, lebo, bohužiaľ, minuli sme všetko jeho aj všetko moje. Teraz bývame v mojom dome a máme to opačne, ja platím hypo, energie a deťom školy a on má na starosti jedlo (drogéria, lieky) + auto (benzín, servis) + paušály, net. Výlety platí raz ten raz onen, ale aktuálne veľmi na výlety nemáme, lebo som na materskej.

lakebabe
11. apr 2024

My žijeme v mužovom dome, ktorý mal ešte pred svadbou a môj byt je v najme, ale on hypo nema tak len energie . U nás 90 percent platí veci on účet nemáme spoločný, ale spolu podnikáme, takže toto viac menej neriešime. Účty platí na dome on, nákupy väčšinou on, ja len keď idem sem tam sama na nákup. Moje príjmy chodia mne na môj účet to sporim bokom a míňam hlavne na svoje veci.

raszuz
11. apr 2024

Bývam v manželovom byte, máme oddelené účty. Réžiu bytu platí on. Nedávno sme kúpili spoločný byt a tam platím réžiu ja. Poistky na oba byty on. Ostatné veci ako príde. Dnes som napríklad od potravín, oblečenia, topánok a potrieb pre morča platila ja. Inokedy zase manžel. Benzín platíme každý do toho auta na ktorom jazdíme, poistky tiež.