Ahojte,
rada by som sa Vás spýtala, či sa niekomu Vás naozaj podarilo - tomu, kto žil v mentalite obete, v zranení nezaslúženia si a v nízkej sebahodnote sa z toho dostať a mať sa dnes, že naozaj úprimne rád. Podarilo sa to niekomu? Ako? A zmenili sa Vám aj okolnosti v živote, napr. v partnerstve? Ďakujem.
@autorka Urcite je to mozne a tiez som si tym presla. Bola som v dvoch toxickych vztahoch, ktore boli uplne peklo. Moja sebahodnota bola v totalne r*ti a pomohla mi psychoterapeutka. Ale trvalo to roky a bolo to narocne. Mne sa nezmenili okolnosti same od seba, musela som to vedome urobit ja. Drzim palce a neboj sa vyhladat pomoc ❤️
Stane sa to len, ak nechces uspokojit všetkych okolo a začne ti byt jedno, kto si čo mysli.. pojdeš si vždy svoje.. kym sa bojiš nazorov inych ludi, vždy budeš obet ktoru budu zneuživat.. nemožeš byt tzv: " people pleaser" .. ludia sa automaticky podradia ak maš sebavedomie a vidia, že ti nezaleži čo si myslia..
Podarilo sa to mojej mame , bola obeť dlhodobého psychického a fyzického týrania , po veľa rokoch odišla a je iný človek. Nehovorím že bez následkov ale podstatné je odísť ..