zeny, je obdobie ake je a vlastne cely rok a aj po tychto pokovidovych rokoch na kazdej strane na nas nieco ciha, chcem sa opytat ako to zvladate tie a ti rodicia deti ktorí nemaju nikoho v rodine na pomoc, musia chodit do roboty, deti su vecne chore, napr moje dve 3 a 1,5rocne s tyzdnovymi prestavkami chore asi 1,5mesiaca vkuse so soplami kaslom a teplotami, ako to zvladate?? kto vam pomaha?? obavam sa nastupu do prace a toho vsetkeho okolo s detmi vecne chorymi
@dzejny656 to nie každý má..
nikto... A nemame ani homeofficy, takze sa musime striedat na OCR. Nepracujeme pre sukromnikov, takze sa to ako tak da.
Presne aj moja situacia. Rada si precitam ako je to u druhych.
Pokial si na md/rd tak v prvom rade ty ako matka - hlavne pocas pracovnej doby otca. Ked sa otec vracia z prace domov tak bohuzial unaveny neunaveny - vela krat musel ostat s chorym dietatom a ja, v ramci dusevnej hygieny som odchadzala aspon na otocku do obchodu alebo vyjst von so zdravym dietatom. Ked uz zacali chodit do skolky/skoly a ja do roboty tak vacsinou ostaval ten, ktoremu robilo najmensi problem byt doma - ten co moze mat HO alebo ak robite na smeny tak sa vystriedat tak aby ste boli aspon jeden doma. Bohuzial kym sa nezimunizuju tie deti tak to budete furt mat nieco
Nikto
Kef som bola s mladsou doma, nebol problem so starsim ho nechat doma, ak bolo treba. Teraz sa s muzom striedame s ocr, co ine ostava. Mama a svorka uz starsie osoby (nechceme aby sa od deti nakazili) max na doliecenie ak uz deti nie su infekcne, ale ani to uz vacsinou nie, nechce sa im a aj to chapem.
asi nepomozem, ale akutny stav ocr a potom pracujem z domu a prestriedam sa s muzom. zial, vela tych co nemaju strazenie ci takuto pomoc davaju aj chore resp.nedoliecene deti rychlo do skoly/skolky, a preto to aj tak vyzera
Caka ma to od septembra a uz teraz sa toho desim... fakt neviem, budem sa striedat s muzom, i ked viac budem urcite doma ja ako on a neviem, ako dlho si takto udrzim pracu... ale co narobim...opatrovatelku som nezohnala, ozvala sa mi len jedna pani, co ma sama male dieta a moje chore pri svojom zdravom strazit nebude. Nepoznam ani ziadne ciperne dochodkyne,co by si chceli privyrobit, ale ani by som ich neohrozovala chorobami...takze to bude vesele od septembra
Ja mam turnus den,noc 2/3 dni volno, takze sa to dalo. Ked manzel robil denne, ak nam vysla spolu sluzba, tak bud jeden alebo druhy P, dovolenka, alebo vymena sluzby s ochotnymi kolegami, ked uz to nijak neslo, manzel očr, ja som na očr nikdy nebola, kedze mam taky fajn turnus. Vela nam mimo chorob pomohli svokrovci, chore deti by som nikomu nedala, ani sestram, nie to este starsim ludom.
Moje deti sú Max týždeň v škole a potom aspoň týždeň doma. Takto od konca septembra do mája a potom sa to zlepší.
Na OČR chodím ja. V práci je náš málo takže moju prácu nikto nespraví. Musím potom nadrábať po nociach a víkendoch keď už sú deti fit. Je to záhul ale inak by som nemala prácu.
Striedame sa s mužom,sem tam poprosime svokru... Robim u otca takze sa viem dohodnut co si nesmierne vazim lebo inak neviem asi by som dostala padaka z kazdej roboty co je vkuse chora...
Tento rok bola len 7dni v skolke... A do skolky ide az 18.3 ideme na operaciu takze nechcem aby ochorela ..
OstalA som kvoli tomu na rok na urade prace. Muz doma ostavat nemoze, svokru stale otravovať nenozem,moji rodicia byvaju od ruky.
O rok to budeme ale tiez platat, ako sa da. Ak sa mi podari robit honeoffice, sme zachraneni
Normálne ideme na OČR buď ja alebo manžel. Máme síce už babky, dedkov na dôchodku, ale nikdy by som nežiadala, aby mi varovali choré dieťa. Jednak si nevezmem na triko, že to ohrozí ich zdravie a za druhé, chorému dieťaťu je najlepšie s rodičom.
My žijeme v zahraničí, pri deťoch sa s manželom striedame a našťastie tak, že je stále niekto doma. Ale my zas nemáme deti skoro nikdy choré, tu je škola, škôlka do 12.00 tak asi sa nestihnú nakaziť alebo ja nechápem, ako je možné že niekto je dva týždne z mesiaca doma. Dcéra nastúpila v polke augusta, vynechala dohodneš asi jeden deň v škôlke.
Syn v prvom ročníku to isté. Jeden deň vymýšľal, maximálne dva...ale ani to si neviem spomenúť.
@ljzozv malý chodil iba dopoludnia a bol oveľa viac chorý ako keď chodí celý deň. Takže táto teória sa u nás nepotvrdila 🙂
Moji rodicia na dochodku,najma mamina ktory byvaju blizko a cez prazdniny aj svokrovci.Je to dar na NEZAPLATENIE a som obrovsky vdacna.
@ljzozv deti sú v škôlke pokope celý deň. Aj si hračky olizujú, aj jedno druhému kýchne do oka aj si nakašlú pri obede do tanierov. Ak sú dobrí kamoši aj zubné kefky si požičajú 😁 deťom robí najhoršie preobliekanie, prekurovanie a prehrievanie. Fakt, mám to už odsledované. Chodili mi deti z rôznych kútov sveta a rôznych kultúr a najčastejšie som mala zdravé tie najväčšie živé striebra čo v decembri naveľa vymenili šľapky za zateplené tenisky. Mala som aj dievčatká sestry čo v škôlke vo vnútri pri 20 stupňoch obliekli 5 vrstiev (nepreháňam, počítala som), na vonku ďalšie 2 ešte a choré bývali tak každý druhý týždeň cca.
Uprimne?z dvoch predoslych prac som odisla kvoli tomu,nedalo sa.teraz robim HO .
Presne tohto sa bojim. Nastastie mam len jedno dieta a uz teraz si hladam opatrovatelku k dietatu pocas choroby. Su take co pridu aj zasoplene deti postrazit. HO mat budem, vraj aj velku slobodu ale potrebujem sa zaucit do novej prace. Takze na zaciatku radsej vysolim opatrovatelke € a potom to nejak uz vymyslime s HO a pod.
Tak kým nastupis do prace všetko sa môže zmenit, Deti môžu mať kolektívnu imunitu. Masaker býva najme prvý rok v škôlke
Ked som este nemala moznost HO tak sme sa s muzom striedali na OCR.
My tu rodinu nemáme, keď to spriemerujem tak naša malá je približne polovicu mesiaca v škôlke a polovicu doma chorá. My to riešime tak že keď je chorá máme obaja home office a dá sa to v pohode zvládnuť.