Kto sa postará o dieťa, keď je mamina v nemocnici?

lenkava77
12. sep 2015

Ahoj, mám problém. Ak by som musela marodovať v nemocnici, nemám komu zveriť maličké dieťa. Manžel pracuje v zahraničí, rodičia i svokrov sú ďaleko. Isto má veľa mamičiek tento problém, napr. keď čakajú 2 dieťa, poradíte?

liz_lemon
12. sep 2015

@lenkava77 no, hadam by ti dosiel niekto z rodiny pomoct nie? ved to je vynimocna situacia

mata2
12. sep 2015

Na niektorych oddeleniach umoznia, aby bolo dieta s matkou.

sasa1310
12. sep 2015

@mata2 ano, sestričky nemajú nič iné na robote, len varovať cudzie dieťa zadarmo v prípade, keď matka bude rodiť alebo bude na vyšetrení. Neviem si to nejako predstaviť.
@lenkava77 no v prvom rade treba zavolať pána otca, nech príde ku svojmu dieťaťu

rebroza
12. sep 2015

@lenkava77 ak si na RD s dietatom a budes hospitalizovana v nemocnici, tvoj rodinny prilusnik ma pravo zobrat si OCR na dieta. bude treba len potvrdenie o tvojej hospitalizacii. u nas to bol manzel (pri druhom porode som stravila 4 tyzdne v nemocnici), neviem, ci to moze byt aj iny rodinny prislusnik. treba sa popytat asi na socialke - tam kde davaju PN a OCR.

bubelko
12. sep 2015

@lenkava77 bud pride niekto z rodiny, alebo si muz vybavi ocr v zahranici alebo nejaka dobra susedka ck kamoska. Kamoska takto skoncila v nemocnici - deti v skolke, muz na sluzobke, rodicia v zahranici. Tak jedno dieta islo k susedke a druhe ku kamoske, kym docestovala babka 😉

kaktusik007
12. sep 2015

@lenkava77 ak naozaj nemas ku komu dat male dieta, tak potom sa to riesi docasnym umiestnenim v detskom domove, ci pestunskej rodine... ALe predpokladam, ze tuto situaciu by si zazit nechcela.

Takze ti ostava, aby manzel prisiel z toho zahranicia a zacal sa starat o svoju rodinu aj inak, nie iba financne. Alebo este moze prist jedna ci druha babka, inak to proste fakt ze nepojde!

mamulka211
12. sep 2015

ak tvoj muz pracuje v zahranici, iste mate nejake peniaze bokom, daj si inzerat, ze hladas pestunku na tento cas k dietatu a proste jej zaplatis za opateru, ked to inac nejde.

jana_eyre
12. sep 2015

podla toho, co pises, tak rodicov aj svokrovcov mas - takze nech si urobia dovolenku pre svoje vnuca 😉 ak nemoze muz..

nam s deckami tiez nikto nepomaha, ale teda ked som isla do porodnice s druhou, tak so synom bol tato, zobral si dovolenku.. bola som hrdinka, ze ved nemusi pri mne byt ked budem rodit, ale kedze to bol vyvolavany porod, tak som v bolestiach volala muzovi, nech kasle na vsetko a okamzite pride, lebo umrem 😀 😀 syn poputoval prvy krat k babke bez rodicov /mojej svokre/, ktora ho dokonca dokazala aj uspat na obed.. ked su narocne situacie, proste rodina pomoze, len ju treba poprosit..

lerika1
12. sep 2015

Jasne id toho je rodina ked je treba tak pomoze.

lenkava77
autor
12. sep 2015

Ďakujem za rady

loginexistuje
12. sep 2015

platenu opatrovatelku alebo niekto z rodiny ...

timea7
13. sep 2015

@rebroza môže mať OČR aj iný rodinný príslušník, len musí žiť v spoločnej domácnosti, čo tu nie je.