Boli sme ako rodina zvyknuti chodit tak raz do roka.Teraz to vyzera ze asi tak skoro nepojdeme. mame skolopovinne deti,popravde,neviem si predstavit leto bez nejakeho vyjazdu aspon na par dni.dost ma to skrie. Ako sa zmierujete s tym ked za cely rok nikam nejdete?alebo aj cele roky.
Mne sa čím som staršia tým menej chce spat v hoteli pripadne cestovat niekam celý den. Predstava že by som letela teraz 10hodin do Karibiku je viac ako strašidelna. Tiež nerozumiem prečo by ste nemohli ísť na dovolenku v blízkosti za primeranú cenu na ktorú máte.
@mirko84 no ,mame iste dovody kvoli ktorym sa nam nebude dat a preto sa pytam,kto nechodi nikam a ako vyplna leto
Pri mori som nebola presne 10 rokov. A obavam sa že sa to tak skoro nezmení. A leto strávim v robote.. ale je pravda že nemám deti..
aspon detom zabezpecit tabory - denne, pobytove, nasa skola napr robi vzdy prvy tyzden prazdnin denny tabor, mestska cast tiez - za pomerne slusnu cenu. tyzden niekde v prirode, nemusi to byt ani more, ani daleke zahranicie. alebo aspon predlzeny vikend. ale teda mi klop klop chodime a bavi nas to.
Ked sme boli deti, nasi nemali nikdy peniaze nazvys. Nechodili sme na ziadne predlzene vikendy, ziadne viacdnove vylety, ziadne more... prvykrat som bola pri mori ako 28 rocna, moji rodicia neboli nikdy. Napriek tomu nam vedeli vzdy spravit pekne leto. Chodili sme do prirody, na tury, na hriby, na bylinky, kupat sa do jazera.... nikdy mi ako decku nechybalo more.
Leto nemusi byt nutne o tom, ze sa musim ist vyvalit do Chorvatska a umierat tam pri 50 tich stupnoch, len preto, ze kazdy chodi. Da sa spravit pekne leto aj bez mora a aj s nizsim rozpoctom.
No ja by som to nedala. Cestovanie je jedns z mala veci pre ktore existujeme.
@diewcatqoo to je pekne napisane.u nas je to ale o tom,ze nas more velmi,velmi bavi.no,skoda,ze to asi dlho nebude
@zara0201 hm,aj mna myslienka na necestovanie desi😥
My sme sa s muzom poznali v cestovke...takze uz roky to funguje tak ze sa peru veci z jednej dovolenky a bookuje sa druha. Jediny rok ked sme nikde neboli bolo ked som bola tehotna. A som to citila-fyzicky,psychicky...Ozaj by som to nezvladla,cely rok makame aby sme mohli cestovat a ozaj zijeme pre to.
ale preco?
Ak to je len otazka financii, vzdy sa da viac zabrat, kde-tu usetrit, a v dnesnej dobe sa da naozaj cestovat za sumu, aku by ste prejedli doma. Len treba vediet googlit, mat aspoñ minimalnu znalost AJ a ideees.......
Mne to nikdy nechybalo. :D
My sme ešte nikdy neboli pri mori a to som 10 rokov vydatá. Nemám dojem, že prichádzam o veľa. Žijeme a sme šťastní aj bez toho.
@zara0201 co znamena ze cely rok makate?
@zara0201 lebo aj ja makam,dni dovolenky mam len tolko kolko je bezne podla zakonnika prace.ale ze by som robila 12 hodin denne aby som sla potom na dovcu,to mi nedava logiku.alebo mala dve roboty.
Vylety po okoli? Ja mam precestovabe pred detmi a s detmi planovat sa mi nedari, vzdy dakto ochorie, mna ta dovolenka s detmi vzdy este viac unavi..povedali sme si, ze najblizsi rok-dva nikam nepojdeme..len z tohto dovodu. Pojdeme na vylety po okoli a mne to viac ako staci. Kolkokrat ludia chodia na daleke dovolenky a ani netusia co maju za rohom.
Ja som na dovolenke ešte nikdy nebola, ak nerátam dovolenka na SK pri rodičoch . Po strednej som sa presťahovala do UK, všetku dovolenku miniem, aby som aspoň 2krat do roka bola s rodinou. Priateľ so mnou nechodí, takze chodím sama so synom. On bol vo februári s kamarátmi, trocha ma to mrzelo. Ale nejak mi to ani nechýba
Ze dovolenku si berieme ozaj len na cestovanie. Nikdy na nic ine.
@zara0201 ked prides z jednej a bookujes druhu tak kedy chodis do prace?
My nechodime.len jednodnove vylety.mame zvierara a nema sa mi o ne kto postarat.
Tie dôvody sú finančné?
My sme boli naposledy pred 4 rokmi, keď som bola tehotná s prvým synom. Odvtedy ani dovolenka, ani lyžovačka, ktoré boli dovtedy štandard. Nejako nás to netraumatizuje, taký je život s malými deťmi a nižším rodinným rozpočtom, ale to je len dočasná situácia.
Ja som byvala svetobeznik, no potom som otehotnela, na zaciatku som trochu krvacala, doktorka nakazala kludovy rezim..Tak sme zrusili objednanu dovolenku a potom sme sa nikam nedostali do 2.5 roka maleho. Ja si cestovanie tak trochu kompenzujem napriklad varenim vselijakych cudzokrajnych jedal, alebo sa trochu poducim nieco z nejakeho jazyka. Alebo proste objavujem veci v nejakej inej sfere.
Sme s mužom spolu 10 rokov a pri mori sme spolu ešte neboli.Jednoducho k tomu nejako nemáme vzťah.Do nedávna sme mali troch psov takže aj kvôli nim bolo nemysliteľné odísť len tak na 7 dní ( dvaja by určite psí hotel nezvládli)Chodíme po 1-2 denných výletoch, stále sme vonku (či už prechádzka alebo kúpanie v bazéne). bývame na celkom fajn mieste takže na dosah máme Česko, Rakúsko,Maďarsko a trochu ďalej aj Poľsko takže núdza o zaujímavé miesta nieje a musím povedať, že sa v lete nikdy nenudime a nemám pocit, že by nám niečo chýbalo 🙂
Na letnej dovolenke sme boli v roku 2014. Pri mori,tento rok akurat s detmi v besenovej 3dni,ale to ani nebola dovolenka. Snad o rok pojdeme vsetci k moru
@aandrea9 u nas ano.d
Nakopene financne problemy ktore sa za krátky cas asi sotva vyriesia
Urcite by som na dovolenku v lete isla. Kvoli detom. Ak nemam na more, svet sa nezruti. Perfektne vylety dokazete podniknut aj na svk. Ide hl o zazitky, spolocny cas, oddych… keby som na tom bola uplne ze zle, sla by som hoc aj do stanu. Detom by som povedala ze tento rok mame dobrodruzne leto. Urcite by dlho spominali.
To sa pýtaš, či chodíme k moru? My nie.Neboli sme nikdy. Ale zato naše deti poznajú riadny kus Slovenska, histórie, architektúry, prírody, športov a veru aj čo-to z Rakúska, Čiech a Poľska. A často to boli len výjazdy na 1 deň. Nemám pocit, že by sme nechodili na dovolenky🙂
A kde je problem so skolopovinnymi detmi ist na dovolenku k moru cez letne prazdniny?