Manzel ma sklamal, klamal, ublizil mi urazkami. Rozvod som chcela, neustupuje, robi sceny, neda sa. Sposobil to, ze uz mu nedokazem verit nic. A on sa teraz uraza, citi ublizeny a dotknuty, ked mu neverim a pochybujem. Kto je v prave? Ja mam na vsetko zabudnut, prepnut sa a dat mu sancu s tym, ze mu opat budem verit? Alebo sa on ma prestat ofukovat, ked vidi, ze mu neverim a ma ma pochopit?
V prvom rade nech si ťa začne vážiť a potom po čase sa uvidi,,,, Ale si myslím že nebude s ním ľahké
On ta oklamal a este je ofucany ked mu povies, ze mu uz neveris? No neviem. Dajte si asi pauzu
ok je tu jedna strana pribehu a co ta druha? niesi len ty urazena a ofucana? skusili ste poradnu? naozaj je to uz vsetko pase a nedokazete spolu najst znova lasku a komunikaciu? ak ste skusili vsetko tak sa rozved.. ale rozviest sa je jednoduche no pokusit sa o zmenu z oboch stran je skuska lasky .. tako radit ked pises ako pises a nic konkretne
@lienka.7 co si zvedavá 😂... nemusíš všetko vedieť proste klamal v com nemal načo ti to je ...žiadne klamstvo nie je prospešné vo vzťahu
Ako píšu baby skúste ísť od seba, ale on je ofucany lebo si mu na to prišla, nasraty je na seba ale snaží sa teba obviniť ved to je také klasické chovanie klamarov
Rozvod som chcela. To všetko čo si opísala, je problém pri rozvodovej komunikácii? Nerozumiem príspevku. Takže sa rozvádzate, lebo klamal? Alebo sa nerozvádzate a snažíte sa spolu komunikovať a nejde to? Ani sa nečudujem, ak aj tu dáš nezrozumiteľný príspevok, tak možno veľa problémov u vás je spôsobených tým, že nevieš komunikovať. Keď sa s niekým snažím o niečom dohodnúť, tak nečakám, že len on sa prestane ofukovať. Musím pre dohodu urobiť aj ja niečo. Ak mu neverím, tak načo sa s ním snažím dohodnúť? Komunikácia a dôvera je základ. Neveríš a neviete spolu komunikovať. Buď sa budete snažiť obaja, alebo to nemá cenu.
@ptvw akoze k čomu je tvoj trápny koment?
Prečo sa pýtam? Lebo niektoré sú tu schopné spraviť z komára somara...
A rozvádzať sa kvôli tomu, ze chlap povie, že bol u rodičov a ide na futbal.
Lebo sa bojí zene povedať, že ide na futbal. Lebo jej sa to nepáči... klamstvo samozrejme neobhajujem, ale niekedy je potreba sa zamyslieť aj sama nad sebou...
Jediné, čo tu hľadáš je potvrdenie tvojho pohľadu. Toto nie je matematika, že situácia má správne riešenie. To nie je, že jeden z vás má pravdu a druhý nie. Je to iba o tom, že či chcete na vzťahu makať alebo nie
Tak záleží, či mu dokážeš vôbec ešte veriť, ďalej ci sa to stalo prvý x atď. Malo informácií na usudenie situácie.
Robí to opakovane, bolo to šmyknutie...
Určite by som sa rozhodla na základe toho, čo chcem JA a nie čo chce ON.
@lienka.7 asi tak, ja viem že klamať dá nemá, ale keď už klamstvo, tak je obrovský rozdiel v čom.
Áno miláčik, upiekla si dobrý koláč ( uff je bez chuti a suchý
Áno miláčik, som ti verný a po iných ženách sa nepozerám (uff 3 nemanželské deti)
Peniaze, gamblerstvo, nevera, alkohol, bordel je veru iný level ako Dal som si iba 2 piva ( boli 3). Pomáhal som otcovi a bol na striptize ...
Tak záleží aj od dôvodu, prečo Ti klamal - lebo je podľa mňa dosť veľký rozdiel, či Ti klamal, že ide na služobnú cestu a namiesto toho prášil milenku v hoteli alebo či Ti klamal, že ide na jedno pivo a v krčme si dal 2 pivá a 1 borovičku - obrazne povedané. Aj prečo Ťa urazil, či Ti opakovane nadáva do krvi alebo použil raz v hneve nevhodné slovo. Či si sa zdula oprávnene alebo to bola fakt len malichernosť. Takže ťažko takto radiť bez znalostí bližších okolností tejto kauzy 😁 A možno by bol zaujímavý aj pohľad Tvojho muža...
Múdrejší ustúpi 🥂.
Obaja by ste mali dospiet najprv. Jeden sa uraza, druhy chce byt silou mocou v prave... Na rozvod jeho suhlas nepotrebujes.
Nemozem tu napisat podrobnosti, lebo je to tak specificke, ze by niektori ludia hned vedeli o koho ide. Komunikovat napriek tomu, ze tu som uviedla len minimum dokazem velmi diplomaticky, avsak tazko sa vedie jednostranna komunikacia. Pre lepsie pochopenie:
Klamstiev bolo viac, boli vo vaznych veciach, pilieroch vztahu. Po prevaleni klamstiev nastali urazky na moju osobu, nie jedno slovne v ramci afeltu ale niekolkominutove agresivne psychicke utoky, pri ktorych som zoparkrat bola schulena v gulicke na dlazke, plakala a prosila aby uz prestal. To vsetko za to, lebo mu neverim a vyprovokovala som ho tym aky mam nanho nazor. Ked som podala ziadost o rozvod, pokusil sa o samovrazdu a bola som donutena v manzelstve ostat, aj ked uz tam neostala ani stipka dovery a spochybnujem uz uplne vsetko. Nevladzem takto fungovat a velmi casto prosim aby sme isli od seba. Snazim sa vysvetlovat, ze ta dovera sa uz neda obnovit. Manzel sa mi vyhraza, prosi ma. Akokeby on ani nechcel ten fakt prijat a vlastne sa tvari, ze to same zmizne. Ako tak fungujeme normalne, ale akonahle nastane situacia, na ktoru reagujem, ze neverim jeho verzii, tak sa urazi a dokaze byt neprijemny.
Tak sa pytam, mam prestan o nom pochybovat uplne, bez jedneho zavahania a dat tomu sancu, aj ked si myslim, ze toto naozaj nedokazem, alebo mam trvat na tom, ze to on musi zacat akceptovat, ze mu sice nedoverujem, ale mozme ju mozno pomaly opat obnovit ak prestane reagovat podrazdene ked mam pochybnosti o jeho charaktere.
Dufam, ze ste pochopili aspon trosku lepsie. Dakujem za nazory.
...no vyzerá to, že má ten chlap nejaký tip poruchy osobnosti, manipulátor, grandiózny narcis 🤔 Pokiaľ s ním držíš krok, všetko je super, akonáhle príde odpor z Tvojej strany, začne takto vystrájať vždy. Odišla by som od neho, bodka.
Myslím si, že je manipulátor a tou samovraždou Vás len vydiera.
@danyelia
@jana0412 pisala som, ze rozvod chcem, ze nechcem takto zit, ale ze sa to neda. Naozaj nie je chlap, s ktorym sa da kludne rozist, odkomunikovat. Ak by som si nasla byvanie a zacala balit, tak by mi v tom zabranil, asi aj fyzicky. Ak by som to urobila tajne, co nie je realne, tak by mi urobil zo zivota peklo.
Nejaky cas este urcite musim ostat s nim byvat. To ma ale vzdy zmanipuluje, ja sa podvolim a par dni je dobre. Ale potom na mna pride az priam panicky atak, kedy moje vnutro na mna krici, ze toto neni dobre a musim odist. Nedokazem mu verit a on to nevie prijat.
A myslíte si, že policajti by Vám neasistovali pri balení vecí? Myslím, tak že by zakročili keby na Vás zaútočil? Neviem aký je na to postup. Neberte to, že Vám mudrujem. Len sa pýtam. Možno tu majú niektoré ženy skúsenosť s asistenciou polície v takom to prípade.
@jana0412 nie, polícia nemá úlohu asistovať pri balení, je to súkromná vec medzi manželmi. môžu zasiahnuť až ked ich napadnutá obeť zavolá, ani nemusí ísť o napadnutie ako také, stačí amok, krik, vyhrážanie, ataky, agresia, pokus o ublíženie fyzicky, alebo priamo fyzický útok. vtedy ho môže polícia (agresora) vykázať z bytu, odviezť do CPZ na 24, obeť môže podať návrh na neodkladné opatrenie vo veci zákaz vstupu, zákaz priblíženia. už len príchod polície a potom spísanie zápisnice , tá zápisnica a evidencia na polícii môže pomôcť.
Mám pocit že autorka je už tak psychicky unavená, dezorientovaná a zmanipulovaná, že nevie na 100% reálne uvažovať, aké má možnosti a ako to poriešiť.
nájsť bývanie, postupne si nenápadne baliť a odnášať veci ktoré nie sú na očiach (napr. doklady, mimosezónne veci, veci bežnej potreby zobrať polovicu a zvyšné naaranžovať tak aby na oko bola kôpka rovnaká, oblečenie, obuv)
Potom využiť neprítomnosť, napr. dlhšia pracovná smena, služobná cesta, návšteva rodiny, akcia s kamošmi, a vtedy nabehne rýchla rota (kamarátky, rodina, kolegyne, susedy) a žena vykladá zo skríň a regálov svoje veci a veci čo si chce vziať, pomocníci balia a vynášaju do dodávky. škatule a vrecia dovtedy pripraviť.
čo sq týka samovrazdy - zvyčajne sa vyhráža človek len ako demonštráciu, vydieranie, je v nejakom amoku -tak volať RZP a políciu, aj tu pomôžu zapisy a zápisnice.
@autorka tak z čoho co popisujes jednoznacne rozvod. A čím skor tým lepšie.
Nemala si sa k nemu ani vracať.
Zvyšok plný súhlas ako pise
@cacianka
Zbaliť si všetky doklady (tie si môžeš odniesť aj hned), cennosti a nejaké mimosezonne veci. Keď bude zase robiť scény, zavolať policiu/RZP a kým bude preč opustit byt. Mat dohodnutých kamarátov, co ti pomôžu ako pise vyššie s vecami a pa pá.
A odstrániť sa. Nič iné ti žiaľ neostáva. Musíš byť silná, snáď mas nejakú kamosku, co ta vie podporit/pomôcť ti.
Držím ti moc moc palce✊🍀
V prvom rade prepáč, ale na vine si si len a len sama, zbal sa a odid, keď nebude doma. Nevyhovaraj sa stále. Je to čistý psychopat ak sa vlame k tebe volaj hneď políciu, ak toto budeš trpieť bude ťa stále vidierat lebo vidí, že to funguje
Velmi tazka situacia a myslim ze som porozumela o co ti ide. Kedze ma samovrazedne sklony, evidentne psychicke problemy, nasla by som nejakeho schopneho mediatora alebo psychologa, krory by s tym pomohol. To je jedna moznost. Druha moznost, byt vo vztahu ale prestat ho absolutne riesit. Zacat prevazne zit ako by si bola sama. Casom pravdepodobne on sam zisti, ze takto zit nechce, dalsia moznost manzelstvo tak zneprijemnit, ze odide sam. Ak odide sam, nebude na nom tarcha ze ho niekto opustil. Nic mu nevycitaj, nehadaj sa s nim, nepotvrdzuj svoju pravdu a nehovor mu ze mu neveris. Zacni ho proste ignorovat. Je mozne, ze potom tie jeho vylevy skoncia
Chodte od seba. Rozvadzat sa hned nemusite( kym vam urcia termin chvilu to trva). No byvajte oddelene. Nozno sa uvedomite zacnete si chybat, a budete chciet pracovat na vztahu. Ak nie tak potom rozvod.