Kto má nárok na dieťa?

fajtka
28. apr 2015

Chcela by som sa opýtať čo by sa dialo, keby som odišla od priateľa, s ktorým mám 2,5 ročnú dcéru, som s ňou na materskej a mám aj z predošlého manželstva 2 školákov. Bývame u neho a začal na nás byť dosť agresívny, hraničí to s psychickým týraním ale k malej je ako med. Trvalé bydlisko mám s deťmi inde. Stále sa hádame a už som povedala, že odídem a on, že dobre ale malú mi nedá. Viete mi niekto povedať, čo by sa dialo keby sme sa zbalili a šli preč, že ako by to bolo s malou, keby mi ju nechcel dať?

sissy27
28. apr 2015

no a s prvými dvoma deťmi to máš vyriešené ako?
treba na súde požiadať o zverenie dieťaťa do svojej opatery... k tomu určiť aj výživné a stretávanie dieťaťa s otcom...

danielahamar
28. apr 2015

presne, pred tým, než odídeš si vyrieš malú, aby si malo "prvé" právo a hneď si daj aj o výživné a potom odíď

nelendelina
28. apr 2015

Ahoj ja som mala podobne riesila som to policiu co som banovala lebo policajti u nas su .......tak jedine pravnik a sud a ist na socialku si vybavit koliznu co by ti mala pomahat .a na dieta maju narok dvaja ked je otcom ale ak nechces pomoze ti od psychologa papier ked nechces aby sa stretavali

pribinak
28. apr 2015

Založ si diskusiu

Je zapísaný v rodnom liste ako otec dietata? Ak áno, má právo vedieť kde je jeho dieta. Ideálne by bolo spolu s odchodom riešiť predbezkom zverenie dietata do starostlivosti
Nepíšeš kam chces odísť, lebo on nemá obmedzený styk, takze ma právo sa s nou stretávať a najlepšie spravíš ak to budes riešiť s úradom prace

monikabubko
28. apr 2015

V prvom rade by som si podala návrh na súd na predbežné zverenie dieťaťa do tvojej opatery,aby si mala papier v ruke. Neviem či ste zobratí alebo nie,ale ak nie , tak pokiaľ viem aj keď má otca v rodnom liste,zákonný zástupca si ty,ale môžem sa mýliť. Najlepšie ti poradia baby na kuratele na Úpsvar, aký je postup,opíš svoju situáciu a oni ti veľmi radi pomôžu. Ak sa bojíš,že by ti malú nedal,odíď vtedy keď nie je doma a predídeš ťahaniciam a ostatné náležitosti budeš riešiť potom,ak si teda rozhodnutá,že chceš naozaj odísť. Prežila som si prvé manželstvo,kde posledné dva roky nás ex psychicky,fyzicky i finačne týral a najlepšie rozhodnutie,ktoré som urobila bolo odísť,ale vrátila som sa k nemu po prosbách a plačoch s deťmi trikrát ja blbá,lebo však nezahodíš len tak 11 rokov spolužitia,ale vždy sa to vrátilo do starých koľají a stále sa to stupňovalo. Potom som odišla s deťmi tam ,kde ani nemal tušenia,že by sme mohli byť,keď nebol doma,vypla na týždeň mobil a kooonečne bol pokoj.Držím ti pršteky,aby sa to vyriešilo tak,aby ste aj s deťmi mohli byť šťastní a žiť pokojný život bez tyrana 🙂