Kto je na vine?

29. júl 2024

Ahojte dievcata. S manzelom sa velmi vadime. Uz to trva asi rok. Mame spolu jedno dieta (1rok) a sme spolu dokopy 5 rokov.
Ja uz neviem ci som ja na vine ale vsetko mu vadi. Uz neviem co mam povedat aby sa nahodou nezdul alebo nenahneval.
Prosim o radu ci som bola ja na vine alebo on ked sa zdul.

Tento mesiac sme mali neskutocne vela vydavkov. Kupa auta atd. Ostalo nam 300€ z rodicaku (plus peniaze co mame bokom). Vcera som mu dala prat tenisky ktore sa v pracke poskodili (stalo sa mi to prvykrat ze by sa nejaka obuv v pracke poskodila). Tak som mu povedala ze dnes pojdeme kupit druhe. Cestou do obchodu som mu povedala: ze nech si v obchode vyberie topanky za 50€ a nie drahsie. Uz bolo zle lebo on si chcel kupit drahsie. Moja odpoved: ze keby je na mne tak by som mu kupila v cinskom obchode lacnejsie. A uz zacal ze on chodi do prace ze zaraba ze vsetko sa plati z jeho a ze mam problem kupit mu topanky a ze len by som na nom chcela setrit. Tak sa zdul a do obchodu s topankami sme ani nesli a pohadali sme sa.
Ja uz neviem ci je chyba na mojej strane ale vadime sa stale kazdy jeden den nieco. Podla neho byvam ja na vine. Clovek chce nejake peniaze usetrit a este je zle.
*topanky som mala platit ja lebo na jeho ucte nemal dost penazi. Peniaze mavame odlozene doma v obalke. Preto som ich mala platit ja.

doriiis
29. júl 2024

To,že nemáte dosť peňazí sa dá povedať aj inak,diplomatickejsie ako mu povedať,že by si mu topánky kúpila u Číňana.
Na vine ste obaja.Obaja sa správate detinsky.

autor
29. júl 2024

@doriiis lenze ja som nemala problem mu kupit topanky za 50 ale nie za 70€ a vyssie. A to ze by som mu kupila topanky u cinana? Na tom nevidim nic zle. Ja keby mam rozbite topanky tak tam idem. Nepotrebujem platit 40€ navyse za to ze tam su 3 pasiky alebo fajka (nike).

autor
29. júl 2024

@doriiis a praveze peniaze mame bokom odlozene. Len som nechcela aby sa z nich cerpalo.

doriiis
29. júl 2024

No veď to chápem.To je tá detske správanie tvojho muža.Ze chce predražene veci,keď je to úplne zbytočne a nemáte na to.
Ale chrstnut mu do tváre,že ty by si mu kúpila Číňana tiež nie je dospelé.Normalne si mu mala povedať,že na 80 € topánky nemáte tento mesiac

ella1234
29. júl 2024

No keď mu to povieš ako malému dieťaťu, že vyber si také ale iba max za 50 € tak ja sa ani nečudujem že sa zdul.
Nejdem súdiť, ale koľko v tých topankach chodi? Kolko párov topanok ma? Boli by to kvalitne topanky na chodidlo v ktorých sa noha nebude potiť? Kolko mu vydržia?
Nechaj dospelého človeka nech si vyberie obuv podľa svojej voľby bez takých komentárov.

reanda
29. júl 2024

naco mu peries tenisky?

salome123
29. júl 2024

moj nazor je taky, ze chlap potrebuje kvalitnejsie topanky a kadejake šmejdy z Číny sa mu poškodia (napr. tým ze je ťažsí tak sa mu prepadne päta). A beriem aj jeho argument, ze chodi do prace, kde by sa mu kolegovci smiali keby prisiel v nejakych šmejdoch.

sisa_s
29. júl 2024

" ja som nemala problem mu kupit topanky" ako k nesvojpravnemu sa spravas..tak on zarobi a nemoze si kupit kvalitnejsie tenisky podla svojho zelania

monicazbb
29. júl 2024

Prepáč, ak by som bola v takejto situacii, nekúpim si asi žiadne topanky ..alebo fakt lacne. Resp.keď takto žijete skor by som sa zamerala ako zvyšit prijem, nie znižit vydavky... Takto sa dlhodobo žiť neda.

stanulienkat
29. júl 2024

Mate rocne babo, ste nevyspati, vycerpani,...hovori z vas unava, nervy. Sadnite si, porozpravajte sa. Mate obdobie, ked sa povadite zakazdu prkotinu. Vydrzte, to obdobie raz skonci. A ano, daju sa aj v normalnom obchode kupit topanky do 50e, hlavne teraz, ked su vypredaje.

milanemila
29. júl 2024

Ja som na chvilu ostala na vazkach, ci si tie topanky isla kupovat s ma zelom alebo s 10r dietatom, lebo asi tak si sa k nemu spravala 🙈 mna by tiez nasralo ako dospelu osobu, kebyze manzel ide somnou kupovat topanky a este mi povie do kolko presne ich mozem kupit a ze mam ist do cinaku :D

maminkadeticiek
29. júl 2024

Rozumiem ako si to myslela,ale predsa len urobila si to absolutne nevhodne a sprosto.Zaraba,stara sa o rodinu a ty mu budes vydelovat peniaze na topanky a rozhodovat kolko minie.Este raz opakujem uplne rozumiem tomu preco si to takto vnimala a ze si to zrejme ani nemyslela zle ale urobila si to absolutne nevhodne,amatersky a ponizila jeho muznost.

h2
29. júl 2024

V živote som nešla spolu s chlapom kúpiť mu topánky a už vôbec by mi nenapadlo mu hovoriť do toho, aké a za koľko si má kúpiť. Poučenie do budúcna: neper mu jeho tenisky, nech sa o nich stará sám, aspoň nebudeš na vine, keď si ich sám zničí.

zuzanockamt
29. júl 2024

Ja len toľko - je mi ľúto toho chlapa. Panovačná ženská a on ako decko ide za ňou do obchodu, aby mu kúpila topánky. Toto čo he, aby jeden svojprávny pracujúci chlap si nemohol kúpiť veci pre seba sám. A prečo on si vyčerpá z účtu všetko a tebe sa musí doprosovať.

januska12323
29. júl 2024

Na chybe ste obaja. Keď máte doma dosť peňazí mali ste zobrať odtiaľ a nech si kúpi na aké má. Mali by ste si k sebe opäť nájsť cestu inak sa takýmito hádkami za kraviny úplne odcudzite.

ukgirls
29. júl 2024

niesme taky bohaty,aby sme si mohli dovolit kupovat lacne veci - poznas to? radsej zaplatit 70 za tenisky kt vydrzia-ak ich nebudes prat ako cinske smrady z kt ho budu boliet nohy .. kazdopadne je otazne pre koho sa kupovalo auto,kto doma na co viac mina a kde sa peniaze rozhadzuju...ak si ozaj nic nekupuje a setri aj on a len chce poriadnu obuv-nevidim na tom nic zle.. nemala si mu poskodit staru ..

ina2405
29. júl 2024

Ja by som zas mužovi kúpila radšej kvalitnejšie a vybrala trochu z rezervy. To je tiež divné, chcieť mu kúpiť od číňana. Môj muž nie je rozhadzovačný, ale tým, ako vyzerá, predsa reprezentuje aj mňa a ja hlavne chcem, aby sa on cítil dobre v oblečení a obuvi. Nemusí míňať stovky na topánky. Ale od číňana? Zvlášť keď trochu z rezervy môžeš zobrať?
U nás kupujem chlapovi často veci ja, on často váha či vôbec na seba minúť peniaze.

ina2405
29. júl 2024
lukbe
29. júl 2024

Topánky od Číňana? A ešte sa pytas prečo. Nekvalitné, nezdravé, oveľa skôr sa zničia. Na nohu človek potrebuje kvalitné veci.

lindous
29. júl 2024

Vina byva málokedy iba na jednej strane…. v tomto konkrétnom príklade, ktorý si uviedla, by asi aj mne rupli nervy, keby normálne pracujem, zarábam, prispievam do rozpočtu a niekto mi povie za koľko si môžem kúpiť tenisky a ešte o tom hovorí ako mi ich on kupuje akoby som bola malé decko 😅 taká hádka za úplnú kravinu, ale chápem, že sa to asi nabaľuje jedna vec na druhu a toto je len jeden príklad ktovie z koľkých a čo sa stalo v tých ostatných prípadoch…

paulina291
29. júl 2024

Nepoznám celú vašu situáciu ale príde mi, že je trochu problém toto rozdelenie: toto su moje peniaze, tak o nich rozhodujem ja! Ty rozhoduješ o jeho teniskách, lebo to sú tvoje peniaze a on sa hnevá lebo zasa z jeho peniazí sa hradí všetko. Obaja by ste mali rozhodovať. Je to vaša spoločná domácnosť.
Aj ste sa porozprávali o tom celom v kľude? Vyskúšali ste to? Myslím, že topánky od číňana sú moc, ak je váš štandard bežne vyššie, no zasa si myslím, že topánky za 50€ poslúžia. Nepoznáme celú situáciu. Ak má muž nízky príjem, tak pochopím, ak si chcela ušetriť, najmä ak by bol štandard, že si ty kupuješ topánky od číňana. Ak sú len tento mesiac vysoké výdavky, inak krásne ušetríte, tak nevidím dôvod, prečo by si nemohol kúpiť lepšie tenisky.
Komunikujte spolu! Nehašterte sa ako malé deti, k ničomu to nikdy nevedie, iba ku kríze.

luccija
29. júl 2024

Súhlasím s ním.Mate peniaze bokom nič sa nestane, keď z nich zoberies 30 eur topánky od cinana by som nekupovala.Tenisky má na dlho nech si kúpi aké sa mu pacia

zuzana9393
29. júl 2024

Tiež si myslím, že si to prehnala. Mali ste náročný mesiac, ďalší hádam bude lepší, ale kupovať topánky od Číňana? Akože ja si u číňanov kúpim kadečo, ale topánky ani náhodou. Vies si predstaviť, že príde niekde, vyzuje sa a bude treba okamžite vetrať? My tiež fungujeme skromnejšie, nekupujeme nejaké predražené veci, ale kupovať topánky u Číňana to mi už príde úplne cez ciaru

lakebabe
29. júl 2024

Nehnevaj sa ale topánky od Číňana by som si v živote neobula a môj muž už vôbec. Na to mam svoje nohy moc rada. A chlap potrebuje tiež kvalitnu obuv. Dalo sa to povedať aj normálne a v takomto prípade ste mali normálne siahnuť na rezervu. Nie je tvoje decko, že mu prideľujes topánky . A na chlapa topánky do 50 eur ani nezoženies normálne.

lucia13022023
29. júl 2024

Obaja ste na vine, neviete komunikovať.
Mohlo to dopadnúť tak, že ty mu povies: zlato, nemáme tento mesiac na dráhe tenisky, kupovali sa toto a toto a toto, nekúpime nejaké lacnejšie?
On mohol povedať: chodím v nich do roboty, mam ich na nohe xy hodín, chccem kvalitné, pohodlné topánky. Môžeme zobrať z rezervy, buduci mesiac tam dám o tých 30eur viac.
Hotovo, bez hádok, dvaja normálne komunikujúci ľudia.
Namiesto toho si mu ty povedala nech si kúpi lacné od Číňana a on sa zdul. Čiže obaja ste na vine

banderaska29
29. júl 2024

Hovoríš, že sa stále vadíte. ako tie hádky začínajú ? ak sa s ním stále takto bavíš, ako s blbcom, tak iste, zduje sa, kto by sa nezdul (aj ja určite). k tým topánkam sa už baby vyjadrili a dobre sa vyjadrili. kebys niečo také poviem mojmu partnerovi (čo by mi ani nenapadlo) tak by sa na mna pozrel, či som kompletná.

candii
29. júl 2024

Čo ja viem. Ja si kupujem tenisky zo Sportisima tu ich značku a stoja okolo 20€ 🤣 a sú úplne super. Ja nerada vyhadzujem peniaze na drahé veci, keď si viem kúpiť kvalitné aj lacnejšie. A zase môj muž je na drahe veci ale kupuje si ich sám zo svojej výplaty a za svoje 🤷🏼‍♀️

lucylaw
29. júl 2024

Akože nehnevaj sa,ale tak ty mu zničíš topánky a ešte mu budeš prikazovať,za koľko si má kúpiť nové? On nechodí náhodou do práce,nezarába,aby si tie topánky mohol kúpiť? To,že ty by si si kúpila topánky u Číňana je síce úchvatné,ale je nás kopu takých,čo by sme si tam topánky nekúpili ani náhodou,oblečenie ma až tak netrápi,ale topánky kupujem kvalitné aj sebe,aj svojmu dieťaťu..Zachovala si sa dosť sprosto a ani sa mu nečudujem,že sa zdul,ak aj ostatné príčiny hádok sú podobného alebo rovnakého charakteru tak sa nečuduj,ak z teba bude čoskoro slobodná mamička..

candii
29. júl 2024

A čo sa týka tvojej otázky, no ja by som mu kúpila tenisky v tej hodnote akej mal tie pôvodné tenisky z práčky

dismonika
29. júl 2024

Mali ste to urobiť úplne jednoducho, ty by si mu dala 50 eur (ak nemáš alebo nemôžeš mu dať teraz viac) a on by si zvyšok už doložil, keď chcel drahšie.
Ale fakt... hádka za úplnú prkotinu.