Kto býva so svokrovcami a je to v pohode?

buberova
12. júl 2021

Ahojte. Mám pocit, že je tu veľa príspevkov o tom, ako vznikajú problémy pri bývaní so svokrovcami/rodičmi. Je tu nejaká svetlá výnimka, komu to vyhovuje a všetko je ok? 🙂 (My našťastie bývame sami)

irusa
12. júl 2021

tak pokiaľ bývaš sama...nevidím zmysel zakladať túto tému

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
buberova
autor
12. júl 2021

Len tak pre zaujímavosť. Prepáčte ak je to nejaký zbytočný spam. Možno by to tu niekomu pomohlo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jozefina68
12. júl 2021

Svokra je velka otrava, vždy číha za dverami a caka na moju chybu. Minule nam trhla do izby a podala nam gumu, aby nebolo 5. dieta, leboze 4 stačia. Nas sen je vlastnit 10 deti, pretoze muz je farár a riadi da tym, co káže - pri 4 sa aj 5 naje.

janickacrazy
12. júl 2021

@jozefina68 to si robíš srandu, nie? 😲

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
harmona
12. júl 2021

Je to rozne, moj nazor je, ze zakazdym je to OK zo zaciatku, ale len do casu, nic idealne proste nejestvuje. Ja si neviem predstavit zeby som so svokrovcami byvala. Svokor ten je furt urazeny, stale je s niecim nespokojny, asi by som sa tam scvokla 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jozefina68
12. júl 2021

@elizabet173 Lenze my nebyvame u nej, ale ona u nas, pretoze sama by byt nemohla, nezvládla by to, preto je to jedine riešenie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jozefina68
12. júl 2021

@viestta ale to je nas dom a neboj internet mame už dlho 😃

titla
12. júl 2021

Moja babka byvala u mojich rodicov 20 rokov. S mojou mamou (svojou nevestou) mali velmi pekny vztah, ale obe sa aj snazili a pracovali na tom, aby pekny bol.

jozefina68
12. júl 2021

@elizabet173 svokra by musela byt v domove dôchodcov, coby manzel nedopustil, prežote ma ju velmi rad a svedomie by mu to nedovolilo. Keby sme my žili v zahraničí, byvala by u jej dcéry, ale ta byva na dedine a tam svokra nechce, pretože potrebuje mat vsade blizko.

abbey1
12. júl 2021

Môj manžel sa priženil do môjho rodičovského domu. Maminka zomrela krátko po svadbe. Mali veľmi dobrý vzťah. Môj otec s nami žil ešte 18 rokov, problémy boli bežné, ako aj medzi ľúbiacou sa najbližšou rodinou. Môj otec a manžel mali veľmi dobrý vzťah a manžel v dobrom spomína na mojich rodičov. To skôr ja som si občas skočila s otcom do vlasov. Ale nič mimo bežných hádok o ničom. ;)

annamalaga
12. júl 2021

Nie. A aj keď nás dobre vzťahy , časom sa to môže pokaziť. Možno sú tu take , ale podľa tém vidím , že viac je tých horších prípadov.

biem22
12. júl 2021

@buberova my žijeme s mojimi rodičmi, ja ani neviem či sú alebo nie sú doma (dva krát znižovaný strop, nie je nič počuť), vchod máme každý svoj, záhradu máme tiež rozdelenú tak , že si do nej ani nevidíme .. mamu berieme každé ráno do práce, lebo robia s manželom v rovnakej firme , ale inak sa za celý deň potom ani nevidíme. Cez víkend každý funguje na svojej časti, my ešte nemáme všetko dorobene , tak chodí oco pomáhať, ale vždy po dohode, keď náhodou niečo potrebujú zavolajú na mobil alebo zaklopu k nám a to je aj tak výnimočne 🤣. Vzťah máme úplne normálny, ked chceme byť spolu sme spolu, keď nie tak nie. Nestarajú sa, neriešia nás , proste žijeme ako v bytovke... Áno, možno sa zmenia, keď budú starší, ale dáme to, pretože som im vďačná za to ako sa oni o mňa starali, chodili po nemocniciach a podobne ... vieme sa dohodnúť a to je dosť základ. 2 roky sme bývali na jednom poschodí a okrem toho, že sme si museli sledovať, kto sa kedy ide kúpať to bolo úplne normálne, nechodili do izby , nemali potrebu nás riešiť, jedlo sme mali každý zvlášť, keď navarili jasné mohli sme si dať a platilo to aj naopak .... Aj teraz keď mama navarí nebeží ku mne , že na tu máte alebo podobné veci čo počúvam od iných ľudí, že rodičia robia .. sme veľmi vďační za nich a áno aj manžel je s nimi úplne v pohode 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jozefina68
12. júl 2021

@elizabet173 svokra sa nedokáže sama o seba postarať, nechcela som to na začiatku spomínať, ale má začínajúcu demenciu, no napriek tomu si veci veľmi dobre uvedomuje. A gumu nebola kúpiť, lebo ju našla u manžela v šuflíku, ale spomenula som to

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lennaa
12. júl 2021

Mam podobny pocit @annamalaga. Spolocne byvanie castokrat moze pokazit aj celkom fungujuci vztah. Kamoska velmi dobre so svokrou vychadzala a teraz ked uz dva roky byvaju u nich lebo pomaly si dom stavaju, tak sa len hadaju, uz pomaly ani spolocnu rec nevedia najst.

annamalaga
12. júl 2021

@lennaa navyše. Keby chceli si niečo prerobiť alebo vymeniť stejnak potrebuju aj povolenie svokrovcov. Da sa tak bývať možno , keď niesu deti. Ale s deťmi. Vôbec.