Krstná mama nemá birmovku

mameti
28. jan 2016

Baby, ktoré Ste tu katolického vyznania, prosim o radu.za Vas nazor Mame 7 a 5 rocne dievcata a ich krstna nema birmovku.Od zaciatku ako sa dievcata narodili to len odklada a neriesi to, mna to ale ako mamu mrzi, lebo aky je to priklad pre nich ked budu dospele?! A my rodicia sme zodpovedny za ich vychovu. Pri tretom to uz ale tak nenecham. Co Vy mate podobnu situaciu?Dakujem za Vas nazor.

natalym
28. jan 2016

Však jej to povedz.......

mameti
autor
28. jan 2016

Stale dookola, ze niekedy si ju spravi.....ale je to uz fakt 7 rokov

natalym
28. jan 2016

Tak pri treťom oslov niekoho iného. Vybavené.
Ale za to nemusí byť zlý človek........... A má nejaký dôvod prečo by si ju nechcela spraviť?

8291
28. jan 2016

Tak krstný otec našej malej tiež nema birmovku a vôbec sme to neriešili.Aky zlý príklad môže dať sestra tvojim deťom ked nebude mať birmovku?Vsak jej to povedz ale ja si myslim že ona nechce a načo?hlavne že ma krásny vzťah s tvojimi deťmi,tie ju budú mať radi tak ci tak a keď si natom tak veľmi zakladaš,tak to mala byt tvoja podmienka pred krstinami a kebyže sa nedá obirmovat,tak si mala hľadať inú krstnú.

dominika6
28. jan 2016

@mameti
a načo si ju má robiť? ved ona nebude deťom birmovná krstná,či načo ju do toho tlačíš?
v tvojich očiach je preto horšia ako ty? nerozumiem

mameti
autor
28. jan 2016

V ziadnom pripade nehovorim, ze je zla,,nie je.Myslim ze to by bol ohen na streche, keby som zahlasila ze chcem zmenu, ale ona ma do toho tlaci........no vyhovorky, raz nebola na to pripravena, potom zase ze si ju spravi so svojou 11roc.dcerou atd stale pre daco..

mameti
autor
28. jan 2016

@dominika6 na posledných náukách ju farar vykazal z miestnosti, ze tam nema co robit ked nema vsetky sviatosti ako krstna mama,,aj preto mrzi ma to

0silvia0
28. jan 2016

@mameti myslím, že keď budú dospelé, tak budú mať na prijímanie sviatostí svoj vlastný názor nezávisle od toho, či ich krstná mama prijala sviatosť birmovania alebo nie. Zasa nútiť dospelú osobu, aby si "urobila" birmovku mi pripadá dosť povrchné, vybavovacie. Je to len jej súkomná vec. A ak je to pre teba tak veľmi dôležítá vec, mala si precíznejšie vyberať krstného rodiča pre svoje deti.

staronova
28. jan 2016

bože to sú problémy!!

mameti
autor
28. jan 2016

@8291 to som vtedy nechcela riesit lebo manzel za slobodna nosil ich dceru a ja som dufala, ze casom si to da do poriadku,ale nestalo sa tak

dominika6
28. jan 2016

@mameti
pozri okrstila ti deti? okrstila...
vedela si ked si si ju vyberala? vedela..
je to jej osobná vec,jej život,ked sa ona rozhodne že si to nespraví tak to rešpektuj...tak isto sa môže rozhodnúť,že ani jej dieťa nebude mať birmovku...
nieje taká silná veriaca ako ty,nenúť ju

agathachristie
28. jan 2016

@mameti nerozumiem preco si si ju vybrala ako krstnu mamu a ze to fararovi nevadilo pri krste.

mameti
autor
28. jan 2016

@staronova ved ked nemate zaujem , tak to nerieste, dakujem .ja som chcela poznat len nazor

0silvia0
28. jan 2016

@mameti povedz manželovi, nech to vyrieši, keďže si vraciate krstné rodičovstvo... a dotyčná osoba je asi jeho sestrou, nie?

mameti
autor
28. jan 2016

@agathachristie vadilo vykazal ju z naukovej miestnosti a preco som si ju vybrala, lebo je zenou manzelovho brata a manzel nosil za slobodna do krstu im

mameti
autor
28. jan 2016

@0silvia0 nie bratova zena

mameti
autor
28. jan 2016

@0silvia0 verila som tomu zek ked na zaciatku povedala ze si ju spravi tak si ju spravi

staronova
28. jan 2016

@mameti veď to je môj názor...Pozri, keby ti dieťatko ochorelo na nevyliečiteľnú chorobu, tak budeš s prepáčením za výraz ..... na to, či má niekto birmovku, alebo nemá. V živote mnohých rodín sú častokrát také nekonečné problémy, že zaoberať sa tým, či má niekto birmovku, alebo nie je úplná zbytočnosť. Birmovka povinná nie je a mne keby niekto /možno okrem muža/ nútil si ju urobiť, asi by som na "just" si ju neurobila.

monicm
28. jan 2016

@mameti Ja som trošku prekvapená. Ako mohla ísť za krstnú mamu, keď nemá birmovku? Ale inak Ti plne rozumiem. Pozri, ak ju nechceš za krstnú pri treťom, tak ju nedávaj. Kde je napísané, že tvoje deti musia mať rovnakých krstných rodičov? Naše deti majú každé iného krstného rodiča aj my súrodenci sme tak mali. Sadni si s ňou a povedz, čo je vo veci, že ak chce byť krstná mama aj tretiemu a ty by si bola tomu rada (teda, ak je to pravda), tak nech si birmovku dorobí. Ak o to nemá záujem, tak pre svoje tretie dieťa vyberieš inú krstnú mamu. Krstný rodič neznamená dieťa mať len rád a dávať mu hračky, krstný rodič by mal dieťa viesť aj k viere a ak nemá všetky sviatosti, nejde mu tým správnym príkladom. A blbé pripomienky si nevšímaj, teba to trápi, tak to je dôležité, pre teba, to že pri iného je to nepodstatné je jeho vec.

mameti
autor
28. jan 2016

@monicm v kostole pri krste stala pri nas a farar nas oslovoval rodicia a krstny otec 😒 Presne to som myslelaze nie je to len o hrackach a ci na narodky posle sms, prianie...ale aby pomahala rodicom svoje krstne dieta viestk viere, ale v tomto som uplne zlyhala lebo ona do kostola ani nechodi, resp.sem tam ☹

mameti
autor
28. jan 2016

@staronova moja lenze ak mate vieru a verite v posledny den sudu, tak pred bohom sa budeme vsetci za vsetko zodpovedat, aj za vyber krstnych rodicov.................viem ze su problemy na svete rozneho charakteru, aj choroby , ale to neznamena ze tieto veci su tabu, dakujem aj za vas nazor

mameti
autor
28. jan 2016

@monicm nebudem ju nutit.....ani som to doteraz nerobila.....ak-ked pride tretie zmena pride sama....ci uz s nou alebo bez nej, dakujem

0silvia0
28. jan 2016

@mameti pozri sa, je to tak ako to je. Krstná mama nedodržala svoje slovo, je to jej svedomie. Je to dospelá svoprávna osoba a ty ju nedonútiš, ak to sama nechce. Jediné, čo sa dá poradiť a čo už tu bolo povedané je, že pri prípadnom ďalšom dieťati vybrať zodpovednejšiu krstnú mamu so skutočnou vierou.

monicm
28. jan 2016

@mameti Takže ona je potom vedená len ako svedok krstu a nie krstný rodič. Ale viem presne ako sa cítiš, ja tiež ľutujem výber krstných rodičov. Myslím, že si nezlyhala. Vyberala si s najlepších vedomím a svedomím, že pre tvoje dieťa je to ten správny človek. Ako som povedala, byť tebou, tak ju pri treťom proste nedám. Prípadne jej na rovinu povedala, že ona vlastne ani nie je krstná mama, ale len svedok krstu. Ale tu sa musíš rozhodnúť sama, čo chceš pre svoje dieťa.

monicm
28. jan 2016

@mameti Nehovorím, že ju máš nútiť, len jej dať najavo, čo je pre teba dôležité a nech si ona rozhodne, čo ďalej. Ale mám pocit, že ty už vlastne ani nechceš, aby bola krstnou mamou. Aj keby si tú birmovku spravila, nebolo by to preto, že chce a to nie je ten správny dôvod.

dominikav123
28. jan 2016

@mameti krstna mama mojej dcery je evanjelicka...ja som rimokatolicka a manzel pravoslavny :D tak dolezitu ulohu som jej "nezverila" preto, aby mi deti vodila do kostola ale, ze ked sa mi nieco stane, tak verim, ze ona sa o dceru postara...ked ju chces vymenit len preto, ze nema birmovku, tak si si ju podla mna uz na zaciatku vybrala zle....

mameti
autor
28. jan 2016

@monicm opakujem nemam nic proti nej, len tie duchovne veci su pre nu tabu

mameti
autor
28. jan 2016

@monicm ja viem len s manzelom to bude na dlhe trate, on to berie ako rozbroje v rodine, neviem ci ma niekedy v tomto pochopi, ale budem neoblomna..

mameti
autor
28. jan 2016

@dominikav123 no prave ze ked sa vam nieco stane a ste veriaca tak by ste chceli aby to nebolo len to pozemske postaranie sa----oblecenie, jedlo ale aj to duchovno..a to ma mrzi, ale neurobim s tym nic.

dominikav123
28. jan 2016

@mameti ved v poriadku, ale ked ste to vyzadovali od zaciatku, tak ste podla mna vobec nemali tuto krstnu mamu vybrat, ale niekoho, kto viac vyhovuje vasim poziadavkam na vieru...