Ahojte, chcela by som s malym dietatom odist do krizoveho centra, ma 5 mesiacov. Situacia v rodine nie je prilis vhodna, nie je to ale alkoholizmus, ani nasilie, ale neda sa tu fungovat, vecne stresy a nervy, moji rodicia su podrazdeni z placu, sice oni mi aj pomozu, ale su uz taki vynervovani, potom ze sama hadka krik, ja som uz uplne nervozna z tej atmosfery a prislo mi na um, ci to je pre dieta dobre,tak som pisala do jedneho centra a ozvali sa mi, ze sa dohodneme.Neviem, co by ste robili vy v mojej situacii? Myslite,ze by bolo lepsie tam odist, aspon na cas? Nebude to pre dieta to prostredie nejak poznacujuce? Pretoze ked je to doma dobre,tak je pohoda,ale potom sa to nakopi a je krik, nervozita, hadky. Nize by som sa nevedela rozhodnut,ale mate dtei, mozno podobne skusenosti, nazor, tak pisem sem.dakujem vam.
No to krízove centrum nieje najlepšiea cesta ,robila som recepčnu a maly sme tam ubytovaných ludí ,ktorý tam boli je tam dost teror musíš dodržiavat režim ,služby v upratovani a su tam rozne roztržky medzi ženami .Ak niečo zle urobíš,aleboporušíš pravidla tak ta vihodia von na24.hTo mi vraveli a nezaujíma ich kde sa podeješ.
Tak si to rozmisli.
@messiac tiez si myslim ze by sa tvoj problem dal vyriesit aj inak-dospeli normalni ludia by sa mali vediet porozpravat a najst riesenie.Ak u vas nepanuje alkohol,psychicke ci fyzicke tyranie do krizoveho centra nechod,nemysli si ze tam by si mala na ruziach ustlane.Su tam pomerne prisne pravidla,musela by si vychadzat s cudzími zenami a detmi ktore su poznacene peklom ktore prezili,nemala by si sukromie ani zazemie.Poriadne sa nad tym zamysli,to by si skutocne chcela?
@mona69 pokial hrubo neporusis domovy poriadok, tak ta na ulicu nevyhodia, samozrejme, ze ti co musia odísť, tak povedia, ze ich vyhodili pre maličkosť, ale svoju chybu si neuznajú
Sociálni pracovníci hľadajú možnosť ako inak riešiť situáciu, aby klientku s dieťaťom poslali na ulicu, nesir tu prosim pochybne informácie
pridem tu o nervy. chvilu dobre potom zle, nenormalne. priatel ex je taktiez nebezpecny, vyhrazal sa, ze ma zabije, ked mu nedam dieta, ani ho nevidel, nehlasi sa, neviem, utiekla som od neho. neviem ci je schopny aj naozaj ublizit, aleo sa len vyhraza. doma to mame ok pomerne, myslim podmienky.
@pribinak To niesu pochybné informácie ,ale pravda potvrdili mi to aj iný ludia ,ktorí neboli odkázaný na centrum a tak je to aj s charitou ludia nosia veci zadarmo a oni potom redávaju za prniaze a toho som bola vetko osobne ,tak prepáč,ale nehovor mi tu ,že jej bu lepšie v centre ako doma.
Nikde som nenapisala, ze jej bude v krízovom centre lepšie
Skôr súhlasím s príspevkami, kde jej baby radia, aby hľadala iné riešenia, ze krízové centra su pre týrané matky s deťmi, ktoré su častokrát v ohrození života
@messiac rodičia sú doma na dôchodku alebo pracujú? podľa ma by bolo najlepšie sa s nimi porozprávať kedy počas dňa potrebujú mať najväčší kľud a snažiť sa v tom čase ísť radšej s malinkým vonku,samozrejme pokým práve nie je krupobitie alebo niečo iné.Ale jar, leto, jeseň býva dosť dobré počasie, tak by nemusel byť problém zobrať kočík a ísť na dlhšie a častejšie prechádzky vonka, aby mali kľud.
a možno by som hľadala riešenie aj v úprave bytu alebo domu, aby ste boli čo najdalej od miestnosti kde spávajú a chcú oddychovať, prípadne celkom lacné riešenie je napríklad dať aj na steny tvojej izby kde si s dieťatkom sadrokarton, aspoň na tie steny čo susedia s ich izbami, to tiež trocha stlmí hluk.
krízové centrum je veľmi krátkodobé riešenie a je tam naozaj veľa mamičiek s deťmi v malom priestore so spoločnými priestormi,navyše mnohé z nich sú aj psychicky poznačené z toho čo prežili, naozaj to nie je hotel, obávam sa že tam by si mala ešte väčšiu nervozitu, nepohodu a zažila ešte väčšie hádky.
to mate doma celu dusnu atmosferu a mely je z toho uz tiez na nervy a preto asi stale place. male deti velmi dobre vedia vycitit atmosferu neskor z toho moze mat ine poruchy ucenia, add, atd. o com mate hadky? neda sa vyclenit jedna izba v dome kde budes sama s malym , nebudes potrebovat ziadnu pomoc od vasich, o dieta sa staraj sama, vezmi ho von, venuj sa mu. male dieta neplace non stop ked sa mu venujes. aky mate denny rezim, co s nim robis? sprav to tak, aby si bola cim najviac samostatna, dajte si pravidlo aby ti vasi do tvojej izby nevchadzali tam je tvoje miesto a ty sa mu venuj. ak ma maly zdravotny problem tak zajdi k dr. ak sa ti zda maly uvrieskany a mama zacina byt nervozna, vezmi ho von na prechadzku, je leto daj deku na travnik, dones flasu, kusatko nejake (neplace lebo mu idu zubky?) ukazuj mu kvietky, rozpravaj sa s nim atd. najdi kamaratku chod k nej alebo spolu s detmi von.
@messiac V prvom rade by bolo vhodné riešiť situáciu u vás doma. Prečo je nervozita,krik a hádky. Snažte sa s rodičmi o tom povyprávať,či by sa to nedalo nejako stlmiť.Vždy sa dá nájsť nejaký kompromis.Až sa aj rozhodnete a pôjdete do toho krízového centra-čo bude ďalej?? Musíte mať absolútnu predstavu odpovede na túto otázku a ako budete ďalej fungovať.
krizove centrum ma byt posledne riesenie...naozaj posledne...je tu x pribehov zien, ktore nevychadzaju s rodicmi/svokrovcami/partnerom, ak by mali vsetky zamierit do krizovych centier, tak by ich muselo byt mozno tolko, kolko hotelov...
tym nechcem zlahcovat tvoju situaciu, ale rozhodne by som sa snazila s rodicmi situaciu riesit, utek nie je riesenie...ani na urcity cas...na expartnera by som sa vykaslala, su to len silne chlapske reci voci bezbrannej zene...bud silna, zvladnes to!
@messiac viem si predsavit co prezivas, zila som s rodicmi ked sa mi narodil prvy syn, mama mi velmi nepomahala, skor vecne kritizovala, snazila som sa chodit vela vonku, ku kamarakam, k sestre, cim menej doma, tym lepsie 😉
@messiac Asi partnera nemáš, ked onom nepíšeš. Ale zaujímalo by ma aké máte rodinné pomery. To že su tvoji rodičia nervozny z plaču, to nie je dôvod odísť do krizoveho centra, kam väčšinou utekajú mamičky čo majú omnoho horšie problemi a neriešiteľné životné situacie. nenapísala si či sú rodičia v dôchodkovom veku, či bývaš so surodencami, či bývate v dome - byte, aké sú socialne pomery. A taktiež si musis zobrať do uvahy tvoju finančnú situaciu. Si skutočne pripravená na to? Neviem aké to máš doma, to naozaj nie. Ale na tvojom mieste ešte počkaj. Ved sú to tvoji rodičia a starý rodičia tvojho mimča 🙂 ved sa z neho musia aspon trošku tešiť.