Kríza v partnerstve verzus koniec

majoms336
25. feb 2016

Ahoj všetci s partnerom sme sppolu už pomaly 2 roky no v poslednom čase akoby sa zmenil. Hovorí že to ja som nervozna, že si vecii namýšlam a že ma má rovnako rád akko predtým no moje zmysli mi hovoria že to tak už nieje. Viem že raz keď som pri bývalom mala pocit že ma podvádza potvrdilo sa to ako pravdive. Teraz to bol uplne iny vztah ako krizu sme mali voac krat no ppo case pomynula no tento pocit trva uz dlhsie pocujem po hlase ked mu volam je to ine predtym bolo pocut ze ma radost aj sme sa nasmiali teraz mam pocit ze som na pritaz a nesnazi sa uz ani potiahnut vztah vzdy z toho vykorculuje s tym ze on ma nechce stratit a. Ja uz naozaj neviem co mam robit a ano rozpravala som sa s nim o tom vela nic sa nezmenilo skusala som hocijako ..

zuzinkagugi
25. feb 2016

Ahoj, chlapi sú rôzni a aj keď hovoria, že nevyznajú sa v ženách, môžeme povedať aj my ženy, že občas sa ani my v tých chlapoch nevyznáme.
Ja mám možno podobnú situáciu, hoci si nemyslím, že by niekoho iného mal. My sme zasnúbení, tesne máme pred svadbou, a v poslednej dobe a to sme si tiež prešli rôznymi krízami je iný. Neviem sama tiež, čím to je. Tiež hovorí, že som ja v poslednej dobe nervóznejšia, že všetko riešim a že si domýšlam veci, (možno si občas domýšlam, možno som empatickejšia a veci trochu komplikovane chápem, priznávam), naše hádky sa stupňujú, a začínajú už v poslednej dobe za hociakú sprostosť, a tiež som si všimla, že keď s partnerom volám, tak tiež sa už neteší tak ako pred tým. Nemyslím si vnútorne, že by mal inú partnerku, ale skôr si myslím, že si lezieme na nervy, pretože my spolu okrem toho, že aj bývame, spolu pracujeme, a možno sa mu páči iný život, bezstarostný, kedy sa stretne s partnerkou a rieši len ju, kdež to tu sa so mňou stretáva stále, ešte aj v práci a okrem krásnych partnerských vecí, rieši so mňou aj dôležité veci ohľadne firmy (spolu podnikáme a máme veľmi ťažké zodpovedné zamestnanie s ľuďmi). Tak že tak.
Radím, že nie vždy všetko ako vyzerá tak môže byť, keď nemáš dôkazy o nevere, a miluješ človeka, tak také veci nerieš. Rieš až keď budeš mať dôvod. A teraz sa skôr zamysli, či máte nejaký problém, či by ste mali mať problém, alebo či tiež nie ste priveľmi spolu, alebo nastala len nuda a stereotyp a treba len vzťah trochu zas nakopnúť (a treba začať hneď a nie čakať na toho druhého) atď... 🙂 len nestresuj. Treba mysliťe pozitívne a nie tragicky a negatívne. Teš sa zo života, a uvidíš všetko bude také ako chceš.

guinevre
25. feb 2016

@majoms336 Realny problem tam nie je, len tvoj pocit, pravdivy alebo nie. Mas traumu z toho ze ta byvaly podvadzal, tak si myslis, ze to kazdy bude robit? Ono je normalne, ze na zaciatku je to intenzivne a uz po dvoch rokoch nemusi byt hotovy z toho ze mu volas, mozno sa uplne normalne sprava. Uvolni sa a uzivaj si AK STE SPOLU STASTNI, ak nie ste, tak lepsie je prehodnotit vztah po 2 rokoch ako neskor po 10.

ruthike
25. feb 2016

No ja neviem, mne sa tieto pocity potvrdili - ale nemyslim si, ze ti musi byt neverny. V kazdom pripade nemas dokaz a nema zmysel sa dohnat do sialenstva. Ak ti vztah vyhovuje a chces pokracovat uz ho viac neryp, radsej si najdi nove hobby ale rozvin stare, aby si sa odreagovala. Ak sa nieco zle mas dozvediet, dozvies sa aj bez rypania.

bobulazelena
25. feb 2016

@majoms336 ja neviem ale pises ze ste spolu necele 2 roky a uz ste mali viackrat krizu. Tak podla mna nie je dobre. Ste spolu kratko na to,aby ste riesili krizy.

bonaqa2013
25. feb 2016

ženy dosť rýchlo vycítia že ten vzťah už nie je taký aký býval.... to poznám aj ja. nič iné ti neostáva len čakať . A potom uvidíš či sa posuniete ďálej - do manželstva, alebo to pôjde skôr do stratena. Neodporúčam si nič idealizovať....

bobulazelena
25. feb 2016

@zuzinkagugi fuuu...no byt s niek v podstate 24 hodin denne je sila. Ja mojho manzela milujem najviac na svete ale neviem ci by som to vydrzala. Asi to chce velku trpezlivost a velku schopnost odlisit pracu od sukromia. Obdivujem vas,ja by som to asi nezvladla

zuzinkagugi
25. feb 2016

@bobulazelena Hej. Je to niečo, čo si málokto vie predstaviť. My spolu žijeme, trávime voľný čas a aj spolu pracujeme. Síce máme každý deň vo svojom okolí aj nových ľudí, čo možno nedodáva vzťahu stereotyp, ale občas je to ťažké najmä, keď máme v práci veľa roboty sme z toho niekedy nervózny, a potom podnikáme, tak prácu nemáme len v práci ale častokrát aj doma. Podľa mňa je u nás problém len to, že spolu pracujeme nielen v práci ale aj doma. Lebo ak by sme vedeli oddeliť súkromie od práce, tak máme aj iné myšlienky, pretože voľný čas keď spolu máme, tak sme práveže obaja radi, keď sme spolu, pretože si veľmi rozumieme až niekedy sa smejeme na tom, ako veľmi. Ach tá práca nás vždy zahltí.

bobulazelena
25. feb 2016

@zuzinkagugi fakt uzasne...poznam par takych parov co tiez takto funguje...dokonca jeden co su spolu cez 30 rokov a fakt to obdivujem. Asi treba si vzdy vyclenit nejaky cas na seba aby vam nesiblo 🙂

zuzinkagugi
25. feb 2016

No 😀 snívame obaja, že za 10 rokov budeme na dôchodku, tak na tom dôchodku dúfam, že už bude len pohoda klídek a tabáček. Žiaden stres a neuróza 😀

majoms336
autor
25. feb 2016

No my sme skor opak kvoli skole sa vidime 3x za tyzden cize vikend

zuzinkagugi
25. feb 2016

@majoms336 A ako trávite čas spolu? Si šťastná, keď s ním tráviš čas?

lintu
25. feb 2016

a čo ak sa z jeho strany voči tebe naozaj nič nezmenilo? je prirodzené, že po takom čase sa už k tebe nebude správať ako na začiatku, ale i napriek tomu ťa môže mať stále rád... čo ak má nejaký problém, ktorý so vzťahom k tebe vôbec nesúvisí? a možno je jeho správanie naozaj len reakciou na to tvoje... chlapov dlhé psychologické analýzy zväčša nebavia a čím častejšie sa opakujú, tým viac sa dokážu stiahnuť.... nuž, je milión možností, prečo tá zmena....tú správnu ukáže asi až čas.... zatiaľ pokoj, uvoľni sa a nemysli na zlé veci 🙂 občas máme tendenciu vidieť problém aj tam, kde problém nie je, no rozoberáme ho natoľko, až sa ten sprvoti imaginárny problém stáva skutočným...

majoms336
autor
27. feb 2016

No ženy ja to vidim realnejšie s tým rozchodom včera sa kumne správal úplne zle vybehol namna a potom si ma celý večer nevšímal.