Kríza v manželstve, hádky kvôli ničomu

lienkaza
10. aug 2019

Ako zacat....
Sme manzelia 6 rokov, spolu v domacnosti 12. Mame dve krasne a zdrave deti. Uz pracujem, zarabam slusne, takze nas uz moj muz nemusi "zivit". Co den, je to horsie a horsie medzi nami, on je stale nervozny, a tak vznikaju hadky, koli "nicomu". Neviem, co skor napisat, to by bolo na milion slov...doteraz som bola ticho, no ked nieco oponujem, hocico, uz je zle. Mozno mi vasou diskusiou a prip.otazkami dokazete pomoct to aspon z casti pochopit, co sa vlastne deje, som zufala, skutocne..
Dakujem 🙏❤
Mo
Mozno mi vasou diskusiou dokazete

sense
10. aug 2019

Ak zarabas tolko co on pripade viac tak to moze byt problemom....

Pripade sa ho rovno spytaj co sa deje

julka828
10. aug 2019

@lienkaza ves ty musis vediet preco je nervozny. Preco sa hadate kvoli hlupostiam. Mame ti pomoct pochopit ale nenapisala si nic blizsie takto je tazko sa nejao vykadrovat alebo radit

julka828
10. aug 2019

@lienkaza skus mozno popisat nieco viac nazaciatok 😊

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristina2412
10. aug 2019

@lienkaza nemá tvoj manžel iné problémy? V práci atď. Neventiluje si to na tebe?

judar
10. aug 2019

Keď si vytiahla teraz vetu "Uz pracujem, zarabam slusne, takze nas uz moj muz nemusi "zivit"." "...tak sa ani tvojmu chlapovi nedivím...davaš mu asi doma dosť vecí pocítiť v čom si nad ním nadradená

lienkaza
autor
10. aug 2019

@sense nie, vzdy sa nic nedeje, predtym bol problem, ze nam musel prispievat na bezne veci ako skolka a bezne veci, ked som brala rodicak. Teraz nemusi dat detom v podstate ziadne peniaze.
Myslim, ze to bolo vsetko o peniazoch.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@kristina2412 no momentalne je na materskej, kym som ja uz v praci.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@judar nie, vzdy mi vycital, kolko ho stojim penazi. To je vsade tak, ze sa manzelia hadaju koli peniazom?

nini1010
10. aug 2019

Ja urcite odporucam kvalitneho paroveho terapeuta.Nam velmi pomohol.V takychto situaciach uz je problemom aj samotna komunikacia,manzelia sa nevedia na nicom zhodnut,naladit sa na seba.Kvalitny parovy terapeut robi fakt divy,len najst sikovneho.Su to najlepsie investovane peniaze.

limetka69
10. aug 2019

@lienkaza na materskej a sa cudujes, ze je nervozny? :D no inak ja mam doma tiez takeho dudrosa, vsetko ofrfle, stale by mi len radil a povtsuje sa, vsetko robim zle. tak mi raz za polnroka rupnu nervy zacnem zjapat, ze nie je nenahraditeľný a mam klud. co si mysli? to je taka povaha podrbana. preto sa vraví, ze laska je slepá, keby nebola by som to videla a nebrala si ho za muza.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@judar ani nahodou, dala by som mu aj posledne. Bezny den ho prekvapim, hocicim, staram sa o rodinu nakupy, ma volnosy, chodi na trening na bajk, ktory miluje, snazim sa, aby mal doma pohodu a vzdy ho nieco "naserie"
Ked sa spytam co, odpoved, ved ty kricis...

lienkaza
autor
10. aug 2019

@nini1010 aj keby som nieco taketo vybavila, myslim, ze by mi zasa nadal, ci som normalna a pod. Ani za milion by nesiel, mozno 🙂

lienkaza
autor
10. aug 2019

@limetka69 no on je nervozny na materskej za skoro 1400e, plati veci ohladom bytu.
Potom co my na rodicaku?

pininka1
10. aug 2019

@lienkaza už si druhá o ktorej viem,že keď bol manžel na materskej dopadlo to zle. Snáď sa to u vás dá dokopy keď pôjde on opäť robiť.

nini1010
10. aug 2019

@lienkaza Skus po dobrom.ze vam to prospeje a ak nie daj ultimatum.Ani moj nechcel a nakoniec aky bol rad.

limetka69
10. aug 2019

@lienkaza nikdy neodporucam porovnavat muzov a zeny, su z inej dimenzie, z inej planety, nevydrzia vela, uz vobec nie byt doma s detmi...tu nejde o peniaze, ale o to, ze je doma a ty robis karieru, trpi jeho ego, muz zivitel rodiny, no vravel, ze ho stojis peniaze, ale teraz zistil, ze byt na opacnej strane je este horsie. ja by maleho doma s muzom ani nenechala, to by som krpcovi neurobila 🙂

limetka69
10. aug 2019

@lienkaza ja som zena a doma som to hrozne znasala, a to som mama, nemal to byt problem a pre mna bol, zavidela som muzovi jeho zivot, robota, ini ludia, a ja doma...plienky, mlieko, hracky, rev, dookola ako na samotke, cize sa necudujem, ze mu prepina, a svojim sposobom vola o pomoc ako ranene vtaca 🙂

lienkaza
autor
10. aug 2019

@judar no, ked mala mala 2,5r. sla som do prace sa "zabehnut" vracala som sa do povodnej, nastastie, som rada, ze pracu mam. Pracujem v automobilke a driem ako mulica na linke. Takze takuto karieru som si naozaj nepredstavovala.
Nemam ten pocit, ze mu davam pocitit, ze som nadriadena, sla som skor do prave len koli tomu, ze obaja pracujeme na tri zmeny, aby sme sa nejak rozbehli. A aby sa nam vylepsil rozpocet, nakolko nas deti stoja dost, to viete vsetky.
Nechodim nikam, ani s kamaratkami, ani ku kozmeticke,kadernicke a pod. No staram sa o seba dostatocne. Sme skor sportove typy, takze toto odo mna nikdy nevyzadoval, skor mi hundral, ze na co...

jana_eyre_2
10. aug 2019

kolko zien doma tazko znasa ked pride muz domov, tak tiez im pride vsetko "zle" od neho.. aj ja mam taku fazu za sebou.. tak myslim, ze je normalne ze to postretlo aj tvojho muza.. najviac pomaha mat viac cssu na seba, oddych.. 😊

valeriadk
10. aug 2019

@lienkaza prepáč ale ked ti tvoj manzel povie že ta musi zivit...tak hadam starat sa o rodinu. Ste v tom spoločne predsa - každý chvíľku ťahá pilku jak sa vravi. A pri tej materskej ktoru si mu napisala to asi nebude o peniazoch. Skor o tom ze to doma nezvlada. Ako napisali baby - aj ženy maju problem byť zavreté doma len a detmi. Obcas na psychiatriu. Nech sa nikto nehneva ale muzi na to nie su stavani. Myslim ze ten tvoj sa potrebuje citit ako chlap.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@valeriadk ved prave, sme v tom spolu, ja od neho vobec nic nevyzadujem, nemusi varit, nemusi upratovat, prat a pod. hned ako pridem z prace, alebo predtym nez idem, ide na bajk. Deti su uz vacsie, 3r.6r., takze sa pohraju, hocikedy ide k mojej mame, prip.s svokre na dvor, deti sz pohraju, on ide zasa na trening a pod. Myslim, ze ma super matersku, len sa musi prebavit s detmi, kymsom v praci, to je vsetko.

lienkaza
autor
10. aug 2019

@julka828 jeden z mnoha prikladov. Som na rodicaku... vzdy ked sa dalo, prispel do obalky, ktoru sme mali ako rezervu na bezne vydavky. Nekupujeme samozrejme vzdy "vsetko".
Poberam rodicak 220e, ci kolko.
"V obalke su peniaze (z toho napr. aj vratenie dani za mna), budu na stravu, alebo ked budu mieco deti potrebovat."
"Oka, dakujeme"
Poberam rodicak, kupujem stravu, platim skolku, sebe mesacne aspo tie "zenske" nevyhnutne potreby (nemusim snad menovat).
Po "rokoch" mi vykrici, ze som mu "Kradla" peniaze z obalky!
Uprimne, som sa hned nas*ala, potom plakala, bolo mi luto, no zistila som, ze som sklamana...
To mam mesacne carovat, aby som to z rodicaku utiahla, pyram sa????
Je to normalne, ze Vam manzel toto vykrici???

mogaa
10. aug 2019

@lienkaza nečítala som všetko ale podľa mňa si si sama odpovedala - momentálne je on na MD🙂nie každému mužov vyhovuje byť celý deň doma a starať sa o dieťa - už len to podvedomie že žena teraz ťahá rodinu a stačí nevinná poznámka napr. že niečo neurobil a je oheň na streche...sama pouvažuj od akého obdoba sa začal chovať inak - prípadne si urobte pekný večer bez detí - len vy dvaja niekde pri vínku a porozprávajte sa.....ako to momentálne cítiš ty a prečo je to tak, či mu niečo konkrétne vadí alebo je len nervózny z detí a domácnosti - lebo ak je to ten problém, dieťa račej opatrovateľke alebo ostaň doma ty a on nech sa realizuje v práci - vždy je to lepšie ako obetovať manželstvo.....je možné že si MD takto nepredstavoval a nechce si to priznať🙂

mogaa
10. aug 2019

@lienkaza kašlať na prachy , dať deti do škôlky aj keď do súkromnej a obaja späť do práce.....naozaj spokojná rodina môže byť aj keď je menej peňazí, v niečom sa uskromníte ale bude na škôlku a nikto nebude nervózny....dohodnite sa ako budete pri 2 platoch financovať domácnosť a rodinu aby ani jeden nemal pocit že druhý míňa jeho peniaze🙂kludne výdavky financujte na polovicu, každý rovnako prispievajte na sporiaci účet (z čoho sa bude financovať dovolenka, pokazená práčka.....potraviny buď každý prispeje rovnakou čiastkou alebo raz nakúpi jeden raz druhý a s ostatnými peniazmi čo ostanú ako vreckové nech si každý hospodári ako uzná za vhodné...😉

lienkaza
autor
10. aug 2019

@mogaa chcela som dat deti do sukromnej skolky, nie...
Chcem prispiet, napr.platit najom, nie...
Matersku dovolenku, ma naozaj dovolenku...
Chcem si niekam vyrazit, neda sa, co s detmi...
navrhnem riesenie, nie...
Vsetko je zle...
Nic spontanne, vzdy je problem...ked este nie jasny, vzdy virtualny...
Vcera napriklad uz bol problem aj to, ze som mu bobec volala 2x, (objednala som detom torty k narodeninam, len mal ist podvecer po ne, o com vedel, samozrejme som ho uplne na zaciatku poprosila, vi ked objednam, pojde po ne, pretoze ja nesoferujem)
Co stale vyvolavam...mne to uz pride uplne nepochopitelne, vsetko ho nase*e.
Najlepsie ked drzim pusu. A co som niekoho zabila v minulom zivote?

vendulka80
10. aug 2019

Vies jedina chyba je ta, ze si si zobrala debila, ktorý este nepochopil, ze mat rodinu znamená starat sa o nu a nie vytýkať, ze ho zena s detmi vela stoja. Zly vyber na začiatku, teraz uz s tym neurobíš nic.

limetka69
10. aug 2019

počuj, nemá od druhú? alebo sa nezamiloval? ja som sa tak chovala k frajerom ked som sa buchla do druheho, proste som dostala alergiu a sucasneho nemohla ani citit, ako aby si si nemyslela, ze som ich striedala ako na pase :D ale tak to bolo ked prisla rutina vo vztahu a objail sa nejaky vsimavy fesak ktorý chrlil mnozstvo komplimentov, chudaci moji ex, mali to tazke, velmi som sprotivnela zakazdym.

ktochytavzite
10. aug 2019

@lienkaza nieje to normalne ze Ti vykrici ze si mu kradla peniaze z obalky,manzel bude asi riadny drzgros.A mate 3 a 6r deti,preco je na materskej?Ved mat je do 3r.

mogaa
10. aug 2019

@lienkaza otázka je, či bol vždy taký ale si to len prehliadala alebo je taký od určitej doby.....ak len od určitej doby treba sa len porozprávať - čo sa stalo, prečo je taký, čo mu vadí, prečo je stále nervózny a stále ti len niečo vyčíta....možno ho naozaj štve že je len doma s deťmi a takto si život nepredstavoval...všetko sa dá riešiť ak tam ostal ešte kúsok citu, dvaja ľudia sa môžu mať radi a príde ponorka alebo si začnú liesť na nervy, lebo jeden sa cíti flustrovaný a vytýka tomu druhému prkotiny....