Zdravim, priateľ dosť casto kričí keď sa mu niečo nepáči, ja som povedala že sa to dá aj v kľude povedať. Neskôr sa omluva že musí na sebe popracovať v tomto. Ale opakuje sa to, začalo mi to prekážať a tiež bola som u neho doma a robila som niečo v kuchyni, povedal mi "zavadzame si tu". Pritom ma tam chcel. Nechápem čo tým sleduje?
V kuchyni si zavadziame aj my, aj v kupelni. Ale nie je to nic, co by sa malo povazovat za tragediu. Ale ten krik, ked ti vadi tak toto treba zvazit, ci sa to zlepsi alebo ani nie je snaha o zlepsienie
To ze si tam zavadziate je normalne, na kriku nech popracuje cim skor.
@domkakvet ale vzdy si najde niečo s cim pichne. Unavuje to a to sa snazim kludna byt ale clovek ma emocie aj vzplanie keď je toho veľa
@domkakvet len hladam odpoved preco to robi. A zhodi ma pri nejakej prilezitosti
@spadnutaslivka mam pocit ze ma chce odohnat
Nechce, veď na koho potom bude ziapať?
Krik v poriadku nie je, ale na tej poznámke o zavadzaní nič zlé nevidím. Veď ani nepovedal "zavadziaš mi tu", ale "zavadziame si tu", čiže aj on tebe.
kolko ste spolu? krik je cez ciaru. ta poznamka nie
len si nemysli že sa to časom spraví, že ho to prejde...z vlastnej skúsenosti napíšem že to sa nestane NIKDY...a to ešte len uvidíš keď prídu deti - to bude kriku až do tretích susedov...
Ak vie kričať za každú maličkosť tak čím skôr odíď ..bude sa to lež zhoršovať..chlap ktorý nevie držať svoje pocity, emócie, má kolísavé nálady nie je určite nič dobré ...
Ak by na mna priatel zvysoval hlas ako na nejake soplave decko, tak to by uz priatelom nebol. Hoci poznam aj jeden par, kde bezne po sebe jeden po druhom hulakaju a pritom sa maju radi, dlhorocne manzelstvo, 4 deti (ktore mimichodom tiez na seba v jednom kuse zvysuju hlas po vzore rodicov). Ja by som taky vztah mat nemohla. Asi musis sama vediet, co je pre teba este ok, co uz je cez ciaru, no z tvojho prispevku to vyzera, ze si uz rozhodnuta. 🙂
Je to nauceny mechanizmus z detstva. Ked kricim dostanem .
Naucena strategia vekom vyskusana co prebija neskor aj do sukromneho zivota.
Takyto ludia su najlepsi "zakaznici" v obchodoch atd. Predavacky by nam mohli rozpravat.
Krici lebo chce a zhadzuje ta lebo si musi na niekom vylepsit sebavedomie, ktore ma priserne nizke. Vie ze u teba to moze robit lebo ho lubis a prepacis mu to. Ak ti to vadi uz teraz, pockaj este ako ti to bude vadit ked budete mat dieta bude na teba kricat pred dietatom a to dieta to bude vsetko vnimat.
Mne sa sakrasticke poznamky podarilo zastavit ale ten krik stale nie. Je to extremne zle a najhorsie je ze on, a vacsinou ani okolie, nechape co ti na nom vadi a preco by si koli takej prkotine ako je trochu kriku zahodila inac skvely vztah. Ja by tebou, dam mu velmi seriozny rozovor ze nic z toho tolerovat nebudes a aj ultimatum by dostal. Musis byt clovekom na ktoreho si on nedovoli kricat. Cim skor to zastavis tym lepsia sanca ze s tym prestane.
@ckocka vymeni
@pralinka25 2roky,hej ved som nic neriesila ale tych poznamok bolo prilis vela
@martinmmartin ako na seba uputat, ze ja som ten dôležitý?
@andreatytler ved rozhovor už bol. A je pomstychtivy ešte aj
nejak vela negativ... ty vlastne aj chces, aby sa vobec zmenil, ci uz o to nemas zaujem? lebo to si myslim, ze je tak nejak najdolezitejsie
Boze, no ako moj muz. Aj ten je pomstychtivy. ☹
Tak ked uz rozhovor nezabral, uz iba to ultimatum. Podla mna kazdy zdravy clovek sa vie ovladat ak chce, a kricat nebude. Sice vybuchne hnevom ale nejako inac to vyventiluje. Ale on nechce, on krici rad. Ja uz som skusila vela veci a nic nefunguje. Pred par rokmi tu bola podobna debata a baby mi tam vraveli ze sa to neznemeni. Vtedy som este verila ze mozno ano. Teraz uz zacinam verit ze veru nie.☹
A to by ti tak strašne vadilo, ak vymení?
Ja len nerozumiem jednej veci.
Zatial len chodite, spoznavate sa a uz ti vadi jeho pristup a spravanie - naco pokracujes v tom vztahu?
Pozri sa tu na mnohe zeny, ktore sa vydali a mali deti s takymi typmi muzov a su uplne na prasky. Verili, ze sa dany clovek zmeni, ze ho zmeni manzelstvo, deticky a prd makovy.
Si fakt taka zufala?
uziapaný, pomstychtivý, dôležitý... načo ti je?
toto správanie je pre neho normálne, prirodzené a teda mala by som sa na pozore, lebo toto by mi maximálne liezlo na nervy a bála by som sa, že sa to vekom bude len stupňovať.
@ckocka ved to boli
@andreatytler ved to viera a láska
Tak zas nejakého iného čo na teba bude kričať pri troche šťastia nájdeš, nezúfaj.
nesleduje tým absolútne nič. Proste sa správa pre neho normálne a prirodzene. Ak ti tieto črty na ňom vadia a nie si ochotná ich prijať (nie, nezmení sa), tak sa poobzeraj po niekom inom skôr ako si zaobstaráte miminko.