Prosím o radu ako to riešite v tejto situácii tie čo máte striedavu opateru poprípade každý 2 víkend má byť u otca? ďakujem
podla odporucania, sme zrusili stretavanie s otcom (kazdy druhy vik), iba si volaju a pisu, a akceptuje to.
Ja si myslim ze toto je situacia o ktorej by sa trebalo notmalne porozpravat s otcom,se v zaujme zdravia dietata bude dieta len u jedneho rodica.Chcem verit ze bhde mat dost rozumu aby na to pristal.
Ďakujem lebo s tým mojim sa nejdem dohodnúť smeje sa do telefónu ze čo robím paniku...a to jeho mama pracuje v nemocnici 60tka na krku bývajú v jednom dome som sa mu snažila vysvetliť že malý môže byť prenášac,nevieme o tom a zase sa len zasmial že mama je imúnna a všetci sú zdravý.no celé zle
@lenvam je to tazke. Aj z jeho pohladu,ak to bude trvat dlhsie,neuvidi deti par mesiacov. Do striedavej by som asi nedala,skor sa nejako dohodnut,vikend u neho a podobne. Ak su skolopovinne deti ako sa s nimi chce ucit? Vie pristupy do systemu? Ale maloktory otec to pochopi. Aj v jeho zaujme by malo byt ochranit deti,ale moze argumentovat,ze si virus donesiete z nakupov. No cele zle tato situacia
@lenvam moje deti chodievaju k byvalemu manzelovi raz do tyzdna a kazdy druhy vikend. Teraz som s nimi doma, tak chodia kazdy vikend. V tyzdni nechodia. On pracuje z domu, nikam nechodi, max.do obchodu. Deti mu davam. Keby chodil do prace, medzi ludi, nedala by som. Vie to a chape, ze by nesli. Ale takto si myslim, ze je to OK.
Moj maly chodi k otcovi kazdy druhy vikend. Doteraz sme pracovali obaja z domu. Tento tyzden chodim do kancelarie a maly ide dnes k otcovi do nedele.
My sme boli v karanténe, ale akonáhle skončila išla dcéra k otcovi.
Nepovažujem to za riziko, keď môžu byť iné deti v týchto časoch s mamou a otcom prečo by nemohli aj tie z rozvedených rodín?
Ale je zase pravda, že môj ex situáciu berie vážne, oveľa vážnejšie ako ja. Moja dcéra je nervak + začínajúca puberta + dva týždne bez športu, kamarátok a školy zavretá doma to zvládala veľmi tazko. To bola katastrofa s nou znášať jej denno denne emočne výbuchy. Milujem ju ale normálne som rada ze tu budem mat chvíľu ticho cez víkend.
Myslím ze je to cele hlavne o tom ako to kto vníma, vidím to aj medzi znamymi kým niekto nosí rusku nonstop a sedí zabarikadovany doma niekto to ma zas úplne na háku.
Skôr či neskôr aj tak ochorieme vsetci
Ťažko povedať co je v tejto situácii správne urobiť.
Ja mam striedavu po tyzdni. Podla socialnej pracovnicky musim dodrziavat Dohodu schvalenu sudom. Ex pohrozil, ze ak to nedodrzim tri krat, da ma na sud a tam su uz potom velmi velke sankcie. Od 1000 EUR vraj. Chcela som striedanie namiesto 7 dni po 11 al. 12 dnoch koli cestovaniu. O syna sa stara dedko, ja mam home office. Nakoniec mi to vyslo tak, ze pendlovanie vlakom 300 km a 100 EUR cestovne ma vyjde lacnejsie ako pokuta 1500 EUR. My mame velmi striknu striedavku. Syn musi uplne plakat do telefonu, aby ex udobril 4 hodiny naviac u mamy. Syn ma vsetko presne na polovicu, oblecenie, hracky, sportove potreby, jedlo, kruzky... Cize u mna ma svoje u ex svoje, nic sa nemoze prenasat. Ale samozrejme su aj rodicia, ktori maju dobre vztahy po rozchode a v tomto pripade staci uplne pisomna dohoda medzi 2 rodicmi. Staci emailom, ze nieco chcu zmenit. Sud na to bude dohliadat, ze sa dohodli. Ja som skor osoba zle organizovana a ex je uplny opak mna. On ma koli tomu aj zivot ako v raji a aj navrch samozrejme. Takze musim vsetko dorziavat podla dohody na minuty a starostlivost o dieta tiez. Ale su chlapi, ktorym nevadi, ak je dieta viacej u matky ako u otca a nechaju matku na pokoji. Moj ex je velmi dokonaly chlap a uplne kazdemu sa paci. Ale prave vo vela rodinach je matka dokonala a ex ma menej IQ a EQ. Takze to uzavriem, vsetko zalezi na dohode a na kryti chrbata, ak by jednemu "hrablo"...
@lenvam nemame sice striedavku ani.presne urcene dni ale ano dieta ku otcovi chodi