Korona a striedavka - ako to riešite vy?

lenvam
25. mar 2020

Prosím o radu ako to riešite v tejto situácii tie čo máte striedavu opateru poprípade každý 2 víkend má byť u otca? ďakujem

sense
25. mar 2020

@lenvam nemame sice striedavku ani.presne urcene dni ale ano dieta ku otcovi chodi

petamada
25. mar 2020

podla odporucania, sme zrusili stretavanie s otcom (kazdy druhy vik), iba si volaju a pisu, a akceptuje to.

nini1010
25. mar 2020

Ja si myslim ze toto je situacia o ktorej by sa trebalo notmalne porozpravat s otcom,se v zaujme zdravia dietata bude dieta len u jedneho rodica.Chcem verit ze bhde mat dost rozumu aby na to pristal.

lenvam
autor
25. mar 2020

Ďakujem lebo s tým mojim sa nejdem dohodnúť smeje sa do telefónu ze čo robím paniku...a to jeho mama pracuje v nemocnici 60tka na krku bývajú v jednom dome som sa mu snažila vysvetliť že malý môže byť prenášac,nevieme o tom a zase sa len zasmial že mama je imúnna a všetci sú zdravý.no celé zle

marca12
25. mar 2020

@lenvam je to tazke. Aj z jeho pohladu,ak to bude trvat dlhsie,neuvidi deti par mesiacov. Do striedavej by som asi nedala,skor sa nejako dohodnut,vikend u neho a podobne. Ak su skolopovinne deti ako sa s nimi chce ucit? Vie pristupy do systemu? Ale maloktory otec to pochopi. Aj v jeho zaujme by malo byt ochranit deti,ale moze argumentovat,ze si virus donesiete z nakupov. No cele zle tato situacia

lenvam
autor
25. mar 2020

@marca12 ako ja ho chápem nemáme našťastie striedačku každý druhý vik je u neho ale mohol by konečne pochopiť že keby upustil dva tri víkendy sa to trochu unormalizuje a potom v lete aj mesiac nech je u neho čo by bol zaseustupok odo mňa

monro
25. mar 2020

@lenvam moje deti chodievaju k byvalemu manzelovi raz do tyzdna a kazdy druhy vikend. Teraz som s nimi doma, tak chodia kazdy vikend. V tyzdni nechodia. On pracuje z domu, nikam nechodi, max.do obchodu. Deti mu davam. Keby chodil do prace, medzi ludi, nedala by som. Vie to a chape, ze by nesli. Ale takto si myslim, ze je to OK.

cawes
26. mar 2020

Moj maly chodi k otcovi kazdy druhy vikend. Doteraz sme pracovali obaja z domu. Tento tyzden chodim do kancelarie a maly ide dnes k otcovi do nedele.

lenvam
autor
26. mar 2020

@monro no to som zabudla spomenúť že je živnostník je v kontakte s ľuďmi a je voči situácii ľahostajný

lujza123
27. mar 2020

My sme boli v karanténe, ale akonáhle skončila išla dcéra k otcovi.
Nepovažujem to za riziko, keď môžu byť iné deti v týchto časoch s mamou a otcom prečo by nemohli aj tie z rozvedených rodín?
Ale je zase pravda, že môj ex situáciu berie vážne, oveľa vážnejšie ako ja. Moja dcéra je nervak + začínajúca puberta + dva týždne bez športu, kamarátok a školy zavretá doma to zvládala veľmi tazko. To bola katastrofa s nou znášať jej denno denne emočne výbuchy. Milujem ju ale normálne som rada ze tu budem mat chvíľu ticho cez víkend.

Myslím ze je to cele hlavne o tom ako to kto vníma, vidím to aj medzi znamymi kým niekto nosí rusku nonstop a sedí zabarikadovany doma niekto to ma zas úplne na háku.
Skôr či neskôr aj tak ochorieme vsetci

Ťažko povedať co je v tejto situácii správne urobiť.

tinkacierna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sbear
27. apr 2020

Ja mam striedavu po tyzdni. Podla socialnej pracovnicky musim dodrziavat Dohodu schvalenu sudom. Ex pohrozil, ze ak to nedodrzim tri krat, da ma na sud a tam su uz potom velmi velke sankcie. Od 1000 EUR vraj. Chcela som striedanie namiesto 7 dni po 11 al. 12 dnoch koli cestovaniu. O syna sa stara dedko, ja mam home office. Nakoniec mi to vyslo tak, ze pendlovanie vlakom 300 km a 100 EUR cestovne ma vyjde lacnejsie ako pokuta 1500 EUR. My mame velmi striknu striedavku. Syn musi uplne plakat do telefonu, aby ex udobril 4 hodiny naviac u mamy. Syn ma vsetko presne na polovicu, oblecenie, hracky, sportove potreby, jedlo, kruzky... Cize u mna ma svoje u ex svoje, nic sa nemoze prenasat. Ale samozrejme su aj rodicia, ktori maju dobre vztahy po rozchode a v tomto pripade staci uplne pisomna dohoda medzi 2 rodicmi. Staci emailom, ze nieco chcu zmenit. Sud na to bude dohliadat, ze sa dohodli. Ja som skor osoba zle organizovana a ex je uplny opak mna. On ma koli tomu aj zivot ako v raji a aj navrch samozrejme. Takze musim vsetko dorziavat podla dohody na minuty a starostlivost o dieta tiez. Ale su chlapi, ktorym nevadi, ak je dieta viacej u matky ako u otca a nechaju matku na pokoji. Moj ex je velmi dokonaly chlap a uplne kazdemu sa paci. Ale prave vo vela rodinach je matka dokonala a ex ma menej IQ a EQ. Takze to uzavriem, vsetko zalezi na dohode a na kryti chrbata, ak by jednemu "hrablo"...