Mám dlhoročnú kamarátku,poznáme sa od školy vyše 20rokov.Boli sme najlepšie kamarátky.No všímam si že rokmi sa niečo vytráca.Viem človek sa zmení,no ona ostala využívacna a nič ju nezaujíma len to čo je s ňou.Uz sme ani není tak často v kontakte.No vždy sa mi ozve len keď niečo potrebuje.Vie moje zvyky kedy kam chodím,poznáme sa dobre.Priklad ozve sa keď idem na veľký nákup aby som kúpila aj jej neake veci.Ja idem na aute 20km do mesta na nákup,ona býva 500 metrov od obchodného centra.Ale zavolá mne nech jej nakupim a potom nákup vyložím pred jej bytom.Prevezme si to na ulici a dá peniaze za to.Alebo je alergická na niektoré otázky.Tak niekedy ani neviem o čom môžem hovoriť a čo jej už vadí.Priklad opýtam sa čo doma ako sa jej darí,čo robí.A ona hneď sa urazí či jej závidím že je doma.A to sa len pýtam s dobrým úmyslom.Ja pracujem,ona je doma.nenasla si vhodnú prácu po RD.Alebo keď si voláme alebo píšeme bavíme sa stále len o nej.Ked poviem ja niečo ako sa mám,alebo neaky názor tak hneď ma odbije že dobre to ma nezaujíma.Neviem toto už je koniec kamarátstva?
Keď ťa kontakt s ňou obohacuje a robí ti dobre, keď jej môžeš nakupovať a rozprávať sa len o nej, tak sa pokojne môžte ďalej "kamarátiť". Ale asi nie, keď tu píšeš. Ja by som to obmedzovala... Zjavne má s tebou problém a ten ty žiaľ nevyriešiš.
Koniec vztahu nastane vtedy ak ho ukoncis. Aktualne si v jednostrannom toxickom vztahu.
@thereisabear Kontakt s ňou ma skôr ubíja že už nič pekné a dobre mi nedáva.Zdvihnem ju alebo odpíšem jej lebo sme boli veľmi dobré kamarátky a je mi to ľúto toľko ročný kamarátsky vzťah len tak zahodiť.No neviem ako to napraviť.
Nie všetko sa dá napraviť...
Je úplne jedno či je to závisť alebo sebectvo. Vaše cesty sa jednoducho rozišli. Pokiaľ ťa to zaťažuje, tak to nechaj odísť do stratena.
ked ta odbije, ze ju tvoje veci nezaujimaju, tak jej preco nieco na to nepovies? tak jej povedz, ze v poriadku, ani ona ta teda tym padom nemusi zaujimat a ukonci hovor. a ked ti bude volat ohladom nakupov, tak jej povedz, ze nech si najde inu trubu, ktora ju bude obskakovat.
@janetinka27 Som jej to povedala raz,pár týždňov sa odmlčala.Potom sa ozvala že je jej zle či nemôžem jej niečo vybaviť a nakúpiť.
@deti95060810 Neoznamujem,ona vie o mne všetko čo kedy kam idem.Sme od školy kamarátky a vždy sme si hovorili všetko.
@letfenixa Nevšimla som si,idem pohľadať podobné témy
To uz nie je kamaratstvo, sama to citis, tak si v zivote urob priestor pre niekoho ineho. Ludia sa proste menia.
ked jej bolo zle, tak si jej teda pomohla, to je pochopitelne, ale ked jej nebolo zle, tak si uz pre nu nemusela nic robit a ani sa s nou kontaktovat.
Podľa mňa ťa len využíva - kedysi to možno bolo kamarátstvo, no teraz už asi nie. Osobne by som jej nechodila na žiadne nákupy. Ona tebe nič a ty jej len pomáhaš to ako kde sme a ešte ak má hentaké reči, no ja by som ju teda vo svojom živote nepotrebovala
Otázka dňa .... načo ti je taká kamarátka
S takýmto človekom by som sa nekamošila. Veď načo ti je takýto človek vôbec v živote? Akože nechápem, veď to len vyčerpáva, radšej sa odstrihni, lebo negativistov v živote nepotrebuješ, nerobí to dobrotu.
Poznám.. v rodine v 90.rokoch bola taka osoba, vzdelaná, charizmatická, rozhľadena...
Po r. 2000 pricuchla k mega prachom a dialóg už vyzeral asi takto...
Co hovoríš, ze buraju pamiatku xyz...
.... Pokiaľ nemám províziu z buránia, mam to u riti....
(Teraz ako si vyložiť odpoveď...ty už nie si partner na rozhovor, j€bať pamiatky, však chod do wiedne, keď ich potrebuješ, neotravuj a nerozptyluj pri zarábani €€€...)
Osoba sa v ďalších rokoch zbavila všetkého rodinného balastu a baví sa už len s developkarmi. Ešte ma zaujímal jeho názor na covid počas 2rokov a som rada, ze som tu zvedavosť vydržala. (on bol pri top ľuďoch, co sa okolo toho motali a vraj mu 2ocko nesadlo👿a to trpel ako kon, ze "nezarabal")
Tvoje pohľady a názory ju nezaujímajú. Nakupujes jej v obchode a nosis do bytu. Uráža sa, hovorí len o sebe.. Toto by som kamarátstvom ani nenazyvala. Je čas sa posunúť.
Sebecka krava,ktora ta vyuziva.Prepac,za tu kravu.Urcite by som sa s nou viac nemala o com.....