Ahojte baby. Mám taký problém s rodičmi - vysvetlím na profilovej situacii z dneška: nebyvam s nimi, volali sme si cez videohovor s maminou, ukazovala som jej oblečenie nové čo som si nakúpila - medzi tým aj Balmain sakové šaty. Otec prišiel do hovoru, a “zo srandy” poznamenal: “sak v tom budes mat hole cecky”... podotýkam vôbec tento kúsok nemá hlboký výstrih, a aj keby, som dospela a mám pravo nosit čo chcem. Padlo mi to veľmi zle, možno som citlivka, labilná,.... ale rozplakala som sa a vybuchla, že nech si tie primitivne reči necha. Jednoducho ma to ranilo, urazilo, podľa mna to nie je kóšer reakcia od rodiča. A mama mi povedala, že nerozumiem srande, že som labilná a nenormalna, že cirkusujem,... zhodila všetku vinu na mna, pritom som nič zlého neurobila, komunikovala som pekne, slušne, kým otec neprišiel s tou blbou poznámkou. A takto je to vždy. Oni ma vyprokovuju, dobre vedia čo neznášam, a potom keď vybuchnem, som ja ta najvacsia krava. Nemam chut ich už ani vídať. Toto bol len príklad, tých situacii je oveľa viac... Ako by ste reagovali vy? Prosím vás, rešpektujem každý názor, ale pamätajte, vswtko sa da povedať pekne. Ďakujem 🙂
Že robíš zbytočne scény.
@himedzi tebe by padlo dobre keby si zarobíš nemalé peniaze na vysnívaný kúsok od Balmain, s nadšením ho ukazujes rodičom a oni majú len kritiku a sexisticke vulgárne narazky? Pousmiala by si sa nad tým keby ti to tvoj otec povie, alebo keby to povie tvoj muz vašej dcére?
Áno aj ja si myslím, že tvoja reakcia bola prehnaná. Aby sa jedna dospelá žena rozrevala a hysaky chytala kvôli takejto narazke je cez. Ja by som bud so smiechom povedala ze samozrejme to musí byť vidno.. Alebo naopak prekrutila očami, že vobec nie. Nič viac a nic.menej. Ak takto reagujes na podobné pripomienky pravidelne tak si minimalne príliš citlivá na svoju osobu...
@pribinak mám sa cítiť vinna za to, že sa mi niečo nepaci? Ja nemam pravo na to povedať že mi niečo prekaza? Ja musím vsetko len prehltnúť a akceptovať aby som nebola za tu labilnu hysterku?
@simca06022011 nechytala som hysaky, mala som slzy v očiach a mierne zvýšila hlas... prekážajú mi primitivne reči to je celé, podľa mna sa da vždy reagovať normálne a ja by som svojej dcére nič take nepovedala nikdy, možno keby sa mi zdá ten kúsok odvážnejší, tak sa jej len opýtam, či nie je ten výstrih veľmi hlboký, alebo niečo podobne...
koľko majú rodičia? Ono čo sa týka komunikácie a nejakej taktnosti, bude to vekom len horšie a horšie... Ja vidím chybu skôr v tom, že sa cítiš nedocenená alebo máš nízke sebahodnotenie ked ťa veľmi rania takéto veci.
Riešenie je možno jednoduché. Keď si niečo pekné kúpiš, ukáž sa v Tom kamarátke. Rodičia sú iná generácia, možno preto sa míňate v názoroch.
Vidis aj tu reagujes neprimerane na kritiku. Čiže nie ty nie si za labilnu hysterku, ty si labilna hysterka. Ale môžeš sa poradiť s odborníkmi. Aj tu je psycho poradňa na kroniku.
V príspevku píšeš ze si sa rozplakala a vybuchla si... Sama tvoja mama ti povedala ze cirkusujes. A teraz píšes, že to tak nie je.
Nuž ja si myslím to co som napísala, pravdu naozaj zistis iba u odborníka a vo svojom okolí.
Nechcem nikoho uraziť, ale ak toto naozaj príde všetkým normálne, tak mám strach v akej spoločnosti žijem... to sa vytratila všetka slušnosť? 🙏🏻
@simca06022011 ja nepotrebujem psychológa preboha, to ako mám ísť k psychologovi so slovami “prekaza mi keď ma na mna niekto neslušne narazky, ale pomoc potrebujem ja”?
tu nie je problém, ze ti to prekáža, ale ako nanto reagujes. Pozri ja sa pohybujem v spoločnosti, kde takéto poznamky obcas lietaju, od kamosov, od rodiny a pod. Su ludia od ktorých to vstrebem viac ako kamosi, su ludia kde tie poznamky musim predýchať, ako ked to strelia naor. svokrovci. Ja sama obcas utrusim nevhodnu poznamku ako vtipok. Ale bezne yo funguje tak, ze ti ludia normalne povedia, sorry to si prestrelil, ci sa zatvaria a clovek vie, ze prestrelil, rak sa ospravedlnime a odeme dalej. Ale prepac mat kvoli poznamke o satach slzy v očiach je naozaj prehnana reakcia a suhlasim, ze az privelmi bazirujes na klqdnom uodnotrni vlastnej osoby. Neber sa tak vazne, ver mi ze ti odlahne.
tiez si myslim ze psychologa potrebujes ty. Reakcia bola prehnana. Ak vies ze rodicia si na modu nepotrpia tak naco im to vobec ukazujes? Pochval sa kamoske. Je normalne ak ti take reci vadia, ALE ty nemozes vychovat a naucit inych aby ti nikdy nic take nehovorili. A uz vobec neprevychovas rodicov. Musis sa TY naucit ako si s takymi recami poradit tak aby ta neranili. Napriklad otocit to na srandu.
@lubka261 prekaza mi to, a ja sa nebudem cítiť za to vinna ani si hrýzť do jazyka, mám pravo povedať čo sa mi nepaci, veľakrát som to povedala aj pekne, ale už nedokážem na to reagovať pekne... prečo nedokážu rešpektovať že mi to vadí? tolerancia je kde? každý sme iný, pre mna je toto cez čiaru, pre teba nie...
Baby majú pravdu 👀 Tebe prekáža, keď Teba niekto uráža ale keď na svojich rodičov nepriamo hovoríš, že sú jednoduchí ľudia ("primitívne reči od rodičov") tak je to ok 😂 dievča, Teba nemali tak rozmaznať! Buď máš 15r alebo nakakane v hlave, keď riešiš takéto veci v živote...
hej vsetko mám len ja rešpektovať, nech do mna každý kope, ja budem len akceptovať a trpiet
myslím, že otec vie ako budeš reagovať a schválne ti to hovorí, nektorí rodičia to radi robia, tiež som bola kedysi precitlivená na svoju osobu, potom som pracovala v mužskom kolektíve a tam ma naučili nič si z rečí iných nerobiť, oni to majú ako šport, krátenie dlhej chvíle a ešte sa pretekajú kto povie trefnejšiu poznámku - ak vidia, že plačeš, alebo sa brániš o to viac ich to baví
čiže rada - naučiť sa reagovať na otcove poznámky úsmevom alebo sa tváriť, že si nepočula, prípadne rodičom vôbec neukazovať čo si si kúpila ani im všetko nehovoriť, pochváľ sa kamoške, priateľovi
@sashka22 15rokov asi ťažko, keďže píšem že s rodičmi nežijem a že som si na Balmain šaty zarobila sama.
mas pravo na reakciu, mozes vybuchnut a kludne sa rozrevat. Ale kazda akcia ma reakciu, tvoji rodicia maju pravo ti na to povedat ze si hysterka ked si to myslia. Presne tak ako ty mas pravo sa vyjadrit.
Idem pracovať, večer dočítam a spočítam, koľkokrát ešte zaznie BALMAIN.
Ja som jednoducho človek, ktorý reaguje vždy slušne, primerane, tak, aby nikoho neurazil. A primitivne komentáre nemam vo svojom repertoári. A to iste žiadam od ostatných ku mne, je to tak ťažké, je na tom niečo zle?
Za reklamu sa platí 😉
Aká vinna? Čo tu splietas?
Prepáč, ale takto sa chová malé usoplené rozmaznané decko. Premietni si celú situáciu ešte raz. Akoby si sa ty sama pozerala na nejakú ženu, ktorá sa správa takto?
Aká značka? To som ani nepočula ešte
@dahra googlite
Že rodičia majú pravdu. Si labilna.