Rada by som nestranný názor, ako by ste reagovali v takejto situácii. V skratke. Moju 5rocnu dceru bolelo brusko. Prišla k nám svokra (nebýva s nami) a jej názor ze ju boli lebo ma parazity. Treba ju isto odparazitovat. Môj názor bol že zrejme intolerancia na laktózu, zjedla pribinacika s rohlikom a o 2 hodiny ju doslova preplachlo. Svokra si stále hovorila svoje, tak som na to odvrkla "ale doooobre bože môj" . A to ju zrejme naštartovalo. Po chvíli mi povedala so zvýšeným hlasom ze ona s malou pôjde k lekárovi, ze ja nie. Ja ze prosím? Samozrejme ze pôjdem. A sa začala so mnou hádať ze nie nepôjdem ešte 2x mi to povedala. Lebo ze ja nič nepoviem doktorovi... Tak som povedala ze ty mi nebudeš zakazovať aby som nešla doktorovi s mojim dieťaťom. Už som bola vytocena. Tak sme išli k lekárovi, samozrejme sa nahrnula dovnútra, doktorovi dala kázeň ako ju treba odparazitovat a podobne a presne ako som si myslela doktor ju "poslal do prdele" ze takto sa to nerobí... Ze sa pošle do laboratória vzorka stolice a podla výsledkov sa môžu dat tabletky proti parazitom. Tak cestou domov som s nou neprehovorila, bola som vytocena. Chystala si veci na odchod od nás, tvárila sa ze sa nič nestalo, chcela sa so mnou rozlúčiť (akože dat mi pusu na líce) co som odmietla a povedala som jej ze ma nebude odstrkovat od mojich detí (mam2deti). Ja som zákonný zástupca deti a bez môjho dovolenia ich nebude nikam brat. svoparazitoch... som ju vykecat, nič som nepovedala, buchla dvermi a odišla
Ja by som ju v ziadnom pripade ani len nebrala k dr so sebou! To nie je jej uloha..
Ja sa divim ze si ju vobec brala k lekarovi po tom ako na teba zvysovala hlas a splietala o tom ze ty nepojdes…
Bože to čo je za blbku
Naco si ju vobec brala k pediatrovi? 🤷
@veronikaszabova chcela som aby ju aj doktor poslal do prdele. Aby jej vysvetlil ze nemá pravdu
Nemala si ju brat k tomu lekarovi. Nestavaj sa dobrovolne do takychto pozicii.
Nemala sa co trepať k doktorovi. Aspoň budeš vedieť, že ju máš upratať doma. Mala si svokre dat prehanadlo, nech ju odparazituje 🙈
Svokra nemá čo robiť u pediatra, máš poučenie k zvyšku sa radšej nejdem vyjadrovať
Načo si ju vôbec brala k tomu lekárovi pre boha? Čo si nesvojpravna?
To moja mama takto .... syn si nedal urobiť CRP a že pôjde s ním ona, keď si my nevieme poradiť .... Raz som jej povedala, že ja som zákonný zástupca, tak mi to teraz pravidelne vykrikuje, že keď som zákonný zástupca, mám ísť s ním na odber krvi, mám si dieťa prísť nakŕmiť, dať mu piť .... majú 8 a 6, nie sú bábätká. Lenže náš vzťah je des a hrôza, ona útočí, rýpe, furt si ide svoje.
babka čítala tie múdre články o parazitoch a že máš dať dietatu savo? lebo tak mi to príde- úplne mimo. za mna to už prepiskla slovami že ja nepôjdem so svojim dietatom k doktorovi- prosím? ten kto tu rozhoduje o vlastnom dieťati je rodič, cize ja. nie nejaka na hlavu trafená svokra ktorej sa točia len parazity v hlave….a nabuduce ti poradím takúto osobu nebrať k pediatrovi. majú dost čo robiť pri takých pacientoch, ďalšieho pacienta-ale na hlavu, ozaj nepotrebujú riešiť.
Doteraz som deti dávala k nej, no po minulom týždni, keď synovi nechutilo a ona to nevedela pochopiť, že má prosto zvýšenú teplotu a preto mu nechutí a lekár nám na začiatku nedal žiadne lieky, s ňou nekomunikujem a som s nimi doma ja, práca musí počkať. Tu len skúšať zhlboka dýchať a nenechať sa vytáčať.
takto ti napisem
ak je podozrenie na alergie tak ako prve dava robit edukovany pediater kontrolu na parazity aj napr zlepy z konecnika plus kontrola stolice a krv (ak su zvysene napr eozinofily moze to indikovat parazity) neviem ci mate doma zvieratka ale staci ze sa dcera hra na pieskovisku v skolke atd je to dost rozsirene
velamludi neodcervuje zvierata ako by mali a v skolke si neumyjunporoadne ruky a je to
takze kaslat na svokru k lekarovi je neber ale ak ma dieta dlhodobo bolesti okolo pupka zvazila by som aj tu moznost
ale liekmi od lekara (vermox) nie savo !!!!!!
no ja by som ticho nebola, povedala by som ze toto je posledny krat co sa starala do niecoho takehoto o co ju nik neziadal. A k lekarovi viac tiez by nesla. A az potom by som s nou nehovorila.
A to ze dieta raz prezenie po pribinaciku a rozku, neznamena ani to ze ma intoleranciu... ani parazity nemusi mat. proste jej nieco nesadlo, alebo to bola kombinacia este niecoho ineho. Ak je to dlhodobe, tak by som to riesila.
Ja by som povedala, ze fajn, ze si ju v takejto situacii vzala so sebou. Jednak jej nesuhlas vyjadrila aj autorita, na ktorej suhlas sa spoliehala.
Jednak jej bol objasneny postup na vysetrenie, nez sa nieco take predpise. Ze sa take lieky jednoducho nedavaju kvoli nazoru rodica (alebo niekoho z rodiny), ci preventivne.
Na druhej strane teraz aspon vidis, ze je tou myslienkou akasi naozaj posadnuta (lebo ju nic nepresvedci). Osobne by som teraz s nou dieta nenechala same (uprimne, fajn, ze odisla).
Obavam sa, ze naozaj kdesi citala tie fajne reklamne clanky na tabletky na detox, odparazitovanie a ine blbosti a uverila tomu. Tak by som sa obavala, ze ich objedna a tajne sa pokusi nimi dieta krmit (ved pre jeho dobro, ako inak, ked vy neinformovani dospeli ignorujete pokrok vo vede okolo “univerzalneho” liecenia).
Sice to vyzera ako ustupok, ale dobre, ze si ju zobrala so sebou. 1. nemoze sa stazovat, ze si jej odoprela sancu, 2. pocula osobne realny nazor lekara, nemoze tvrdit, ze ty klames a prekrucas, aby bolo po tvojom, keby si jej to len prerozpravala, 3. vidis, ze sa drzi svojej pravdy i tak.
Urcite su situacie, kedy sa oplati stat si za svojim, neustupit a nepustit takeho cloveka zasahovat. Ale tato to nebola.
Tiež som názoru, že čítala nejaké články na internetoch a teraz ma rozne múdre názory o parazitoch, ktorí ani neexistujú, ale mame ich všetci. Ja by som malú s ňou nenechavala, nevies aké bludy si vsugerovala a čo by jej dávala na “odčervenie”. Akože dobre si si s ňou poradila, podľa je dobre že si ju vzala so sebou, že ju doktor odpálkoval. A aspoň si videla, že je naozaj úplne sfanatizovaná, keď ju ani názor doktora nepresvedčil a stále si išla svoje.
@moonlight1210
Ďakujem za rozsiahle vysvetlenie aj pre ostatných, áno toto sú dôvody prečo som ju zobrala keďže môj osobný názor neberie. Aby jej to vysvetlil niekto iný, lebo my by sme sa snáď aj pobili aby nikam nešla. Nabudúce ju nikam neberiem, lebo od lekára už má vysvetlenie. A výsledky stolice sú negatívne, ona ani to neberie, lebo vraj neukážu všetky parazity. Takže čo s takým človekom... Ja postupujem podľa pokynov lekára a dcérke je teraz dobre.
ak je to takto ze je sfanatizovana tak prerus s nou kontakt aj ty aj vnucata
chranila by som v prvom rade deti
hlavne informuj o tejto scéne pána manžela. nech z teba neurobí kravu. a manzel nech si vlastnú mamu vyrieši, lebo toto bolo cez čiaru.
Ja by som ju tiež na chvíľu ignorovala. Seriózne by som sa bála, čím ju taky človek bude chcieť napchávať. Tiež mame v rodine takého človeka. Našťastie si tieto pokusy skúša len na sebe a nikoho s tým neotravuje.
A to s tymmpodozrenim na laktozu si si tiez nechala pre svokru ako taky bonbonik?
Poslala by som ju tam kde slnko nesvieti a aby to nebolo - lebo svokra - tak nie len ju ale aj vlastnych rodicov. Jediny x by mi take nieco povedali, stavali sa do pozicie rodica - stratili by v tom momente aj poziciu stareho rodiča!
A leteli by od nas svetelnou rychlostou, len tak by sa zaprasilo. Ok, prehnali ju z jogurtu, brucho po chvilke asi boliet prestali. Naco behat okamzite k dr? A este s psychopatkou hysterickou 🙉 So pomylila oddelenie. Ale poznam, aj v rodine sa to stali a sr sa babku zrusila razne. Ze ma hivorit matka dietata, kedze dr nepochybuje o jej kompetentnosti a babku poslala do cakarne. Hrôza a des. Podotykam, ta matka ma 3 deti , muza, zije uplne mimo rodneho štátu. Ale babka chitila momentovu demenciu a zabudla na svoju úlohu.
Ako sa vlastne dopracovala k tomu že má parazity? 🤷
Ja len, že po jednom "črevnom preplachu" by som neletela k lekárovi.
Asi dobre, že si ju zobrala, akurát vidíš ten fanatizmus. Nejaký čas by som jej deti nenechávala. Ale asi býva mimo mesta, kde vy, takže to nehrozí. Aj pri dlhšej návšteve dávaj pozor.
Ja len, že chudák lekár 🤣
Pozname také akčné babky, čo si urobili po svojom poza chrbát rodičov, v dosť vážnych veciach. Len aby si vedela, ze aj iné sú také, dávaj pozor.
Ty si nesvojpravna? Svokru brať keď idem s dieťaťom k dr? By som ju inak niekam poslala pri takomto správaní. Veď z teba robí neschopnú. By som jej rovno ukázala kde sú dvere a mohla by ísť. Takýmto systémom si za chvíľu bude žiadať deti do starostlivosti, lebo podľa nej sa ty o ne nevieš postarať. Nepoviem keby idete na nejaké nepríjemné vyšetrenie, že by si ju poprosila nech ti pomôže s dcérou, ale toto je už moc.
Prepáč, ale zvláštne sa správate obe. Lekár musí mať radosť z takýchto pacientov.
@abbey1 lebo ty sa určite správaš dokonale pri všetkých konfliktoch a nedorozumeniach že, z teba tiež musia mať druhí radosť 🤣
Na čo sa urazila a zase si brblala svoje o parazitoch... Nechala som ju vykecat, nič som nepovedala, buchla dvermi a odišla