Konflikt so susedom

20. jan 2022

Píšem anonymne ak by to náhodou čítal niekto kto možno vie o tejto situácii. Pred pár mesiacmi sme sa prisťahovali do paneláku. Nemáme balkón, čiže máme takú maličkú miestnosť kde sa občas zapali a pravidelne tam aj vetrame. Jedna stena susedí so susedov. Dnes nám boli klopať. Susedova žena sa somnou snažila rozprávať normálne, zatiaľ čo jej muž vybehol z bytu a zacal na mňa hucať.( že on to povie jednoducho, keď mu prídu nedoplatky za kúrenie bude to na naše triko) bol veľmi neprijemny... jeho žene som povedala, že snaží pekne povedať a vieme sa dohodnúť...Povedala som to mužovi, ktorý si ma šiel následne zastať. Začal zvyšovať hlas aj na neho, a v tom ho muž opätovne upozornil že nech na nás nehucí q hlavne na mňa, že si neželá aby sa takto tozpraval s jeho ženou ( somnou). Sused zasiel dnu do bytu, muž sa bavil z jeho ženou. Ešte raz podotkol nech sa somnou tak nerozpráva. V čom žena dala svojmu mužovi znak rukou nech nerieši. Predtým mu vadilo že na schodoch sú capky nášho psa co riešil i na domovej schôdzi. Popritom omnoho väčšie capaky su tam z topanok. Som rozculená. Ja neviem ako to riešiť. Ci len trpiet??

luccija
20. jan 2022

A čo je to za miestnosť?netrp prestaň fajčiť v spoločných priestoroch.A stopy po psovi nerieš veď máte upratovačku nie.

autor
20. jan 2022

@luccija v našom byte mám špajzu. Taka malička miestnost. Je to súčasť bytu, nie je to spoločný priestor

bubalea
20. jan 2022

Možno to je nejaký nervák, čo si potrebuje na každom vybíjať zlosť . Ak sa nejedná o spoločný priestor, tak na jeho pripomienky nedávaj nič , nemá sa potom prečo do toho starať

autor
20. jan 2022

@luccija ano máme. Len proste furt si niečo nájde. A to sme sa snažili byť milý. Keď boli po nočnej a my sme prerabali, tak sme robili len Tále veci pri ktorých sme nebuchali, nevrtali. Keďže sme sa snažili byt milý susedia.

autor
20. jan 2022

@bubalea lenže aj s domovnickou sú za jednu ruku... proste je to riadne neprijemne. Ja 160cm 45kg a on 100kg mumák. Ak nemá viac. A zjape po mne. Jeden by sa bal ze mi struhne jednu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jan 2022

@cocolino234 keď si človek sviatočné zapali v okne nikoho to nemôže obťažovať. A vo vlastnom byte si nevetrate? Lebo susedovi to vadí? Mate permanentne zatvorené okná?

autor
20. jan 2022

@cocolino234 a ten smrad z cigarety nie je cítiť ani na našej chodbe v byte. Čiže na chodbe spoločnej to už dupľom nie je cítiť.

sasa1310
20. jan 2022

ten smrad z cigarety čo ty vravíš, že nie je cítiť, tak ti neverím. Možno ty necítiš, čo si už zvyknutá na smrad z cigariet. A z komory sa to ťahá k susedom ten smrad. To nemôžeš poprieť. Asi by ma drblo tiež, keby som mala susedov, ktorí vyhulujú v byte.

autor
20. jan 2022

@sasa1310 ako to môže ťahať ku nim?

autor
20. jan 2022

@sasa1310 že sa tam zapali raz za tyzden/dva? To musí byť inak prefajcený ten byt.

duracellko
20. jan 2022

a skusali ste pokojne, triezvo zistit, co mu vlastne prekaza? smrad z cigariet, studena stena - je spolocna stena s jeho bytom?, hluk, spina, si informovana ako najomnik aky je domovy poriadok a organizovane sluzby v dome - ved to platis v poplatkoch, ci nahodou predsa nebude na tych vytkach aj kus pravdy, z tojho uhla pohladu to moze byt inak, si tam prechodne, nie si zzita s prostredim, - hovorim z vlastnej skusenosti s nezvladatelnymi pristahovalcami v dome.

luccija
20. jan 2022

Tak, keď fajčíš u seba doma to je tvoja vec.Kolko ľudí fajčí normálne v obývačke.My sme cítili od susedov cez stupačky cez WC všetko varenie, fajčenie...

sasa1310
20. jan 2022

tomu nerozumiem. To keď si zapáli raz za dva týždne, to potom načo fajčí?

zuzanka.zuzu
20. jan 2022

"keď si človek sviatočné zapali v okne nikoho to nemôže obťažovať" - ALE ANO, obťažuje 😠

sasa1310
20. jan 2022

cez stupačky to ťahá ku nim

7miriam77
20. jan 2022

...ked si fajcite vo svojom byte, pan sused by sa urcite nemal starat a nie to este bliakat. Ked nieco chcel, mohol vas slusne poprosit, mozno sa dohodnut ako problem vyriesit. Vela ludi fajci na balkonoch a ten smrad ide do inych bytov cez okna. Nad nami mame susedov, fajcia v okne, v kuchyni, vecne mam popol na parapete, a ked vetram, tak aj smrad z cigariet....no co...toto je proste byvanie v panelaku, sme ludia rozni a musime sa respektovat. Ked chce niekto klud od kazdeho, zial, tam je len jedna cesta...prestahovat sa do domu.

roja01
20. jan 2022

Ludia su netolerantni, nemaju k sebe ani stipku porozumenia. Len peniaze a peniaze. Co ich bude stat, ked niekto v susednom byte vetra a otvara okno? Neuveritelne. Vy mozete vo svojom byte vetrat, kolko len potrebujete. Jasne, ze nemoze byt trvale okno otvorene. Navyse, ak sa jedna o spajzu, tak i keby sluzila k ucelu na uchovanie potravin, je potrebne, aby v nej bolo chladno.
Nikto vam nemoze diktovat. Ani so psom. Niektori ludia maju 3 deti a tiez aj viac nanosia blata. A nic sa nedeje. Co jeden pes.
Precitajte si domovy poriadok. A sprava bytov v bytovom dome sa riadi bytovym zakonom.....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solange7
20. jan 2022

Ty mozes u seba v byte vetrat kolko len chces a tvoj sused sa moze postavit aj na hlavu a nic mu to nebude platne. Ak ma pocit, ze ma stenu studenu, tak nech si ju zatepli.
Co maju potom robit ludia, ktori ziju na 1 poschodi a pod sebou maju pivnicu? U koho si oni uplatnia tepelne straty?
Ludia su cim dalej viac drzi. Existuju ludia, ktori pri otvorenom okne spavaju aj cez zimu. To sa maju susedovi skladat na poplatky za teplo?
Ak mas v tej komore stupacku a ide tam dym z cigariet, to este pochopim. Ale ak je to len obycajna miestnost bez ventilacie, tak je to tvoja vec. Nechce sa mi verit, ze tam mas nonstop otvorene okno. Pre mna za mna nech si ludia v bytoch fajcia aj crack ak to nieje citit.

autor
20. jan 2022

@luccija máme tu malú izbu, hneď za nou ďalšiu, za ňou chodbu a stúpačky su na wc. Medzi izbou kde sa fajčí a kde su stúpačky sú 3je dvere z toho jedny v tej miestnosti izolované. Jemu vadí zima, z otvoreného okná. Nie cigarety. A ako som písala, leby sa rozprávam len z jeho ženou tak sa vieme dohodnúť. Napr. Ze budem vetravavat len napr. 5- 10m a nie ze on na mňa začne hukat.

autor
20. jan 2022

@sasa1310 skôr návštevy fajčia.

autor
20. jan 2022

@cocolino234 nie. Oni nevetraju. Im nevadia cigarety. Im vadí, len tá stena keď ja vetram v tej miestnosti. Lebo zvyknem vetrať doobeda a poobede 1h, možno sa občas stane ze sa pozabudnem a zavriem neskôr. Ale cigarety Im nevadia. To som len dala ako príklad, prečo tam vetram. Že sa rám občas zapali, a ze tam potrebujem mat chlad.

kallanchoe
20. jan 2022

Ale ja nechápem,veď keď vetras vo svojom byte ,vetraj si koľko chceš....ani by som sa nebavila so susedom....ignorovala by som ho....

mandala77
20. jan 2022

prečítaj si trošku o vetraní v zime. Odporúča sa vetrať 5 minút max. nie 1 hodinu (alebo to mám chápať, že vetráš hodinu doobeda a hodinu poobede?) ani na vetračku.
Odmeraj si tam teplotu, aby si videla koľko klesne, potom pochopíš, o čom hovoria. Hodinu vetrať v zime, keď tá stena susedí so susedmi je absolútne neohľaduplné. Steny v okolí okien vlhnú a ochladzujú sa, môžu sa vytvárať plesne.
Ak budete ďalej takto arogantní aj vy, budete mať ustavične problémy.

sickynickyobsadene
20. jan 2022

Veru ty to necítis,ale nám smrdel byt po ľuďoch čo bývali pod nami,stačí jedna cigareta a smrad ide hore cez okno do bytu.takze v lete očakávaj susedoch zhora.Ja som sa nesťažovala aj mi to išlo na nervy,ale od druhých to čakaj že prídu.Pre nefajciaroch je to smrad a smrad mať v byte kvôli iným,no sama by si to nechcela.
Inak nefajcievali tam stále,ale každú cigu bolo cítiť.

roja01
20. jan 2022

@cocolino234 ludia si vycitaju aj male, nepodstatne zatazenie. Ziadne male peniaze nestoja za znicenie vztahov! A co, ked moja suseda fajcila na WC a musela som si byt vyvetrat. Nic sa mi nestalo, verte mi.
Mozno ani neviem, cim obtazujem ja mojich susedov. Este, ze sme k sebe tolerantni a mili.

autor
20. jan 2022

@sickynickyobsadene ja ani muž nie sme fajciary. A cítime cigaretu možno 20m v byte, keď fajčí návšteva u nás.

autor
20. jan 2022

@mandala77 a mnohý keď majú permanentne otvorené okná? Vidíme to aj na okolitých bytoch. Tu ide o komunikáciu. Ktorá je zla. Pokiaľ sme robili samé ústupky tak csetko v poriadku.

mandala77
20. jan 2022

chcela si rady, alebo si si prišla obhajovať svoje? Jemu vadí studená stena z vašej strany, Ty vetráš (vyzerá to tak) 2 hodiny v zime v byte, nevadí mu, čo robia druhí.
Jedná sa o konflikt medzi Tebou a susedom. Nechápem, čo vyťahuješ druhých ľudí. Pozri sa na seba.