Konflikt s mamou a sestrou kvôli svadbe

25. jún 2024

ahojte, potrebujem poznat vas nazor akoby ste sa zachovali vy kebyze sa idete vydavat, s muzom si nasetrite na svadbu, cize si ju platite sami ale vasa mama chce tu svadbu organizovat, vsetko vybrat za vas ( ake budete mat saty, uces aka bude vyzdoba, ake jedlo) a proste vsetko..a ked date jasne najavo ze nakolko si vy svadbu platite tak si tieto veci chcete vybrat sami..na to sa vasa matka urazi ze teda ona na tej svadbe vobec nemusi byt ked sa takto spravate do toho ešte sestra sa do vas pustí ze preco matku nenechate vybrat tieto veci ked jej to urobi radost..?..

zmrzlinka2021
25. jún 2024

Trvalá by som na svojom a nedala sa ňou manipulovať.

crazy_cat_lady
25. jún 2024

nenechaj sa vydierat, je to tvoja svadba, mala by byt podla teba a tvojich predstav..

matullienka
25. jún 2024

Ja platím ja rozhodujem, keď nechce nemusí byť aj keby ma to mrzelo ale do určitých vecí ju nič. Môže maximálne poradiť nič viac

bubuzu
25. jún 2024

Aj keby ti ju platili oni, stále je to tvoja svatba.

ahhola
25. jún 2024

Vsak nech matka obeha pozicovne a kadernicky, ked ju to ukoji, aj so segrou😂

alickapusinka
25. jún 2024

Nie za predpokladu že platíme si to sami nedám sa vydierať ani manipulovať svoj názor povedať môže aj matka aj sestra ale kedže sú to vaše našetrene peniaze tvoje a tvojho budúceho muža tak by som urobila po svojom. Nech nechce a nepríde tak čo svet sa nezrúti VY si svoj deň nedajte pokaziť ani sestrou a ani mamou. Presne tak platím ja rozhodujem ja nikto iný. Hádam si nedáš diktovať od mami že TY chceš také šaty a ONA nie budeš mať také a TY to zaplatíš.

tykat
25. jún 2024

Nech si mama so sestrou vystroja vlastnu svadbu, mozno ani zenich im nebude chybat, hlavne nech je to podla ich predstav 😆

pribinak
25. jún 2024

Čo mam 3 roky, aby mi mama vyberala šaty?

Mame len odkaz, že vtedy a vtedy sa má dostaviť do kostola či na úrad. Hotovo.

dzejsik
25. jún 2024

a sestra si dala tiez celu svadbu zorganizovat podla matkinych predstav, ked si ty mas podla nej dat?

jajanka31
25. jún 2024

A ide len o saty a jedlo alebo o vsetko. Je to stylom ze chce poradit, odporucit alebo rozhodovat s poslednym slovom..

januska12323
25. jún 2024

Mama si môže spraviť vlastnú svadbu nikto jej brániť nebude. Teraz sa vydávaš ty tak si ju sprav podľa seba. A keď nechce kvôli vlastnému egu prísť? Vybrala si.

milanemila
25. jún 2024

Nenechala by som si nikym hovorit do toho, ako ma vyzerat nasa svadba. Jediny clovek s kt som diskutovala bol moj buduci muz. Sestra nech si necha zorganizovat svadbu mamou a robi jej ona takto radost 🤷🏼‍♀️

n3la
25. jún 2024

Ahoj, to mi je veľmi ľúto, osobne by som to asi takto neriešila že nebavit sa ignorovať, mama sa trochu správa ako malé dieťa tak by som s ňou aj tak jednala, že teda máš predstavu vlastnú o svadbe celý život si o tom snívala (aj keď by to nebola pravda) a nechala by som ju mi pomôcť s výberom koláčov, výzdoby, šiat, ale teda len do tej miery aby sa cítila zapojená, ale nerozhodovala o tom. Úprimne by mi bolo ľúto sa rozhádať s mamou kvôli jednej svadbe, zas áno je to výnimočná udalosť, ale ak máte inak s mamou dobre vzťahy tak sú asi prednejšie 😕

rorino
25. jún 2024

Sestra nech si dá máme zorganizovať svadbu,a čas nech tiež nechá nech si urobíte po svojom Máme by som jednoducho oznámila,že je pozvaná na svadbu ako hosť.A bodka .Ak sa rozhodne hladkať svoje urazene ego,tak asi nepríde,ale ty ako dcéra si neurobila nič zle

hipuska
25. jún 2024

Ja som trošku iného názoru. Aký máš vzťah s matkou? Prežíva to s tebou, chce sa s tebou potešiť. Nemôžeš ísť s ňou na skúšku šiat napríklad? Nechať ju rozhodnúť a nejakých nepodstatných veciach? O časti výzdoby atď? Ver tomu, že úplne všetkym je tvoja svadba ukradnutá. Jej možno jedinej záleží. Veď je to tvoja matka. Nemôžeš tú radosť prežiť s ňou?

jamimo
25. jún 2024

Nehrozí 🚩 Ešte by som mamu upozornila, že si to dobre rozmyslím, či ju vôbec pozvem. Nech skrotí hormón. Lebo som už veľké dievča, zatiaľ som svojprávna, vlastním občiansky preukaz, takže nepotrebujem nevyžiadané rady a organizáciu života. Keď spím s chlapom, tiež ju tam nepotrebujem 😄😄😄 Nahodila by som úsmev číslo 4 a otočka na päte. Komu sa nepáči dovidenia, dopočutia.

dskjhfdlkdjhl
25. jún 2024

Mama uz snad svadbu mala, ak si ona dala nieco rodicmi nanutit, je to jej problem, Ty si zorganizuj svadbu podla seba.

kubkovan
25. jún 2024

Mame treba vysvetliť, že už si dospelá a že si svadbu spravite podľa svojích predstáv, presne tak ako keď aj ona chystala svoj veľký deň. A rovno jej aj vysvetli, že sa vydierať nenecháš na to nech zabudne a hnevá sa koľko chce. A sestru pošli do hája, nech sa stará o seba a nech si nechá organizovať aj celý život keď chce, ale že ty (vy) si spravíte po svojom.

ptvw
25. jún 2024

Tak jej poved ze nie je rok 1800 aby ti hovorila co a ako máš robiť...no nech sa uráža koľko chce...joj vytocena som

gribka1
25. jún 2024

Ak by aj tú svadbu financovala, tak by mala nechať tebe na výber, čo si ako predstavuješ. Nevydáva sa ona, ale ty. Ak sa vyhráža, že na svadbe nemusí byť, povedz jej, že ak bude trucovať, tak urobíte svadbu pre dvoch so svedkami. Možno sa uvedomí.

madla60
25. jún 2024

Keď sa vydávali dcéry, svadby si platili samé, a povedali mi, "mami, zober kabelku a prídeš ako hosť". A peniaze, čo sme plánovali minúť na ich svadby, sme im dali ako dar.

cacianka
25. jún 2024

Tiež by som obe slušne usadila, že keď budú organizovať niečo ony dve, nebudeš im do toho kafrať, riadiť a rozkazovať im, ak budú chcieť , tak sa spýtajú a požiadajú o radu či pomoc.
Prípadne daj mame nejakú nepodstatnú úlohu, napr. Zaobstarať vzorky servítok, ale aj tak si vyber podľa seba, sviečky , alebo niečo podobné.

liv1
25. jún 2024

“Mami, lubim ta, viem ze mi chces dobre a rada by si vybrala co sa paci tebe. Ja si ale velmi chcem urobit po svojom a to co sa paci mne, velmi mi na tom zalezi. Neviem si predstavit svadbu bez teba a budes tam pre mna najdolezitejsi host. Potesim sa ak mi s niektorymi vecami pomozes “(ak je to naozaj pravda).
Peniaze nespominaj. Drzim palce 😉

autor
25. jún 2024

@dzejsik sestra je slobodná ešte ale neverím že by si dala ....to len ja musím podľa nej všetko

autor
25. jún 2024

@jajanka31 rozhodovať napríklad k ja chcem výzdobu oranžovo zelenú mama že nie že to bude vyzerať hrozne že krajšie je mať do zlata alebo fialová..pritom vie že ja fialovú farbu neznášam

stanulienkat
25. jún 2024

Tak ju neoboznamuj so svojimi planmi ohladne svadby. Povedz jej datum, cas a miesto, kde sa ma dostavit. Planuj a zhanaj bez jej konziltacii-sama.

katkatet
25. jún 2024

Stoj si za svojim názorom, aj moja mama sa chcela realizovať podľa seba, ale urobila som si po svojom. Takisto som si vybrala svoje svadobné šaty sama s kamoškou bez dozoru večne kritickej rodiny

mamamasama
25. jún 2024

Mám deja vu 😅🤣 To mi urobila aj moja matka so sestrou. Nakoniec bolo po mojom, kedze sme si to platili my, ale mohlo to byt naozaj krasne, bez nervov a hadok. 🤦🏻‍♀️

pe_mi
25. jún 2024

Myslím,že vôbec nezáleží na Tom,či si svadbu platíte zo svojho alebo zaplatia rodičia.toto je nepochopiteľné.aj v jednom,aj v druhom prípade si vyberieš šaty aj účes sama.to čo je ,aby mi mama ,svokra,sestra, suseda diktovali,akú mám mať výzdobu..vôbec by som sa neohaňala tým,že keď si to platim,výber je na mne.vyberam si aj vtedy ,keď mi to rodičia platia.
Či boli ti rodičia aj za mladi takí alebo tak osprosteju,keď sú starší?
Bože ,nech som nikdy takáto není ,zastrelte má 😁😁😁

bucko555
25. jún 2024

Mne svadbu platili rodičia ale všetko sme.so vybavili s manželom podľa nás