Konflikt s dlhoročnými priateľmi

23. júl 2022

Ahoj,
chcela by som pocut Vas nazor resp. poradit...
Mam od decembra noveho priatela a momentalne sme na dovolenke s partiou mojich kamosiek, ktore poznam od strednej skoly, snad uz viac ako 15 rokov (niektore su single, niektore tu tiez maju svojho partnera alebo manzela) .
Stala sa taka vec, ze sme rano mali objednany vylet jachtou na ostrov, spojenu so snorchlovanim. Vylet vybavoval moj priatel, aj ho pre vsetkych zaplatil (na tom trval on sam)... chcel urobit dojem na moje kamosky. Vsetci sme sa tesili. Akurat, ze sa stal pravy opak. Vcera sa polovica z nas zabavala viac nez mala, a jedna kamoska sa s manzelom nedostavili na cas odchodu, dospavali opicu... Na telefon ani klopanie vobec nereagovali. Vsetci sa k tomu postavili tak, ze bez nich na vylet nepojdeme. Cakali sme na nich dlhsie nez bolo treba, cca hodinu, kapitan vsak nemohol viac cakat... vylet teda prepadol a priatelovi napisala agentura, cez ktoru ten vylet vybavoval, ze bude musiet zaplatit pokutu. Parik manzelov sa dostavil vyrehotany o 4 hodiny neskor, akoby sa nic nestalo a vobec ich netankovalo, ze sme kvoli nim nesli na vylet a ze peniaze prepadli + pokuta. V podstate to asi nenastvalo nikoho, okrem mna s priatelom. Este sa ti dvaja vyjadrili, ze to je uplne normalne, ze sme neodisli na vylet bez nich, ved to si predsa kamarati nerobia. Priatel vybuchol a pohadal sa s nimi, vytkol im, ze su nezodpovedni atd. Ja som sa k nemu pridala, ale nekricala som... Potom ho manzel mojej kamosky chcel zbit za to, ze krical na jeho manzelku (krical na nich oboch). Takze to vyvrcholilo ako v tureckej telenovele... Priatel bol cely den na izbe urazeny. Ja som sa nedavno vratila z plaze, kde mi vkuse len hucali do hlavy, ze je psychopat a mam sa s nim rozist, kym je este cas. Dost ma to zamrzelo, navyse od ludi, ktorych poznam polovicu svojho zivota. Nerada by som aby sa nase dlhorocne priatelstvo skoncilo, avsak ani rozchadzat sa urcite s nikym nebudem a to, ze vybuchol mi prislo prirodzene.
Teraz pijem kavu a rozmyslam co robit. Tie peniaze mu dam za cely vylet, su to predsalen moje kamosky. Ale mam pytat nejaku ciastku aj od ostatnych? Alebo len od tych, kvoli ktorym sme nestihli vylet? Keby sme na ten vylet isli, tak ci tak by oni neplatili nic, no teraz je k tomu este aj pokuta. Pytat len uhradit tu pokutu? Som z toho smutna, ze koniec dovolenky takto skaredo dopadol. V pondelok uz ideme domov :(

thereisabear
23. júl 2022

Tiež by sa mi to nepáčilo. Ale zas, išla by som bez nich, kľudne aj s priateľom vo dvojici.

pribinak
23. júl 2022

Tvoje kamosky sú teda pekne kravy (týmto sa týmto milým bylinožravcom ospravedlňujem)

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misana84
23. júl 2022

mali ste ist bez nich...a ked nechceli ostatne kamosky tak len vy dvaja....moj muž by tiež zuril....o aku cistaku sa jedna?

kuko55
23. júl 2022

To je dobre, priatel je veľkorysý a jeden manželský pár to cele sabotoval a ešte vás urobil za hlupákov, ber toho chlapa a nech kupuje takéto dary už len tebe🌺🌺🌺 a posielala by som tým "kamoškam co ich poznáš polovicu života" ďalšiu časť života fotky, fotky fotky ako ti je dobre....gratulujem k dobrému chlapovi......azda chces radšej takého co sa ožere, pokazí všetkým deň a ešte sa tvári ako mačo?...

caroline_
23. júl 2022

@kuko55 uplne suhlasim...ta kamoska sa minimalne mala ospravedlnit, a pokutu urcite zaplatit...bolo to kvoli nim...divne kamosky,a toho chlapa sa drz

mandzula
23. júl 2022

Prva chyba - chciet urobit dojem a platit, druha - cakat na nezodpovedne spitiny.

autor
23. júl 2022

Dakujem za nazory, este to s priatelom preberieme spolu, len momentalne je na mna urazeny aj on.

autor
23. júl 2022

*aj na mna

karhu
23. júl 2022

mali ste ist na vylet bez parika s opicou..vobec nerozumiem, preco sa zvysok stáda, pardon partie, rozhodol neist vobec..podla mna ti tymto tvoje "kamky" krasne ukazali ake postavenie v tejto podarenej skupinke mas..
asi je cas dospiet a kamaratky zo strednej nechat v minulosti

oblecenie99
23. júl 2022

Celý čas ako to čitam mi nejde do hlavy že na kieho frasa ste na tu akciu nešli bez nich? Čí nápad to bol, neísť tam?

autor
23. júl 2022

@karhu no ja si myslim, ze problem bol v tom, ze zurovali do rana. My sme sli spat okolo 1 rano... niektori boli hore do uplneho rana, takze im to aj celkom vyhovovalo neist.
@oblecenie99 uz som to olutovala... mali sme ist len my dvaja prip. ak by sa k nam este niekto pridal. Cas vsak uz nevratim...

oblecenie99
23. júl 2022

@kuko55 Presne tak.. autorka,choď za chlapom a na tie "kamošky" sa vykašli. Je čas začať chodiť na normálne dovolenky, nie na také hromadné akcie v štýle "triedny výlet".

ms_green
23. júl 2022

Ja mám na to dva pohľady a zopár otázok.
Prvý, tvoje kamarátky vedeli, že to tvoj partner zaplatil? Pýtali ste sa ich, či tam vôbec chcú ísť predtým ako to zaplatil? Lebo ak nie tak je to taký trochu vnútený darček. Nehovorím, že sa zachovali adekvátne, to určite nie, na druhú stranu si myslím, že keby tam chceli ísť, nedávali by trápne výhovorky.
Druhý je taký, že to čo máš pre boha za kamarátky. Raz keď mi niekto niečo zaplatí tak idem alebo ak z nejakých zdravotných alebo iných dôvodov nemôžem, tak sa dopredu slušne ospravedlním (a byť to ja tak ešte dám tvojmu partnerovi časť peňazí, keď nejdeme). Toto čo spravili bolo absolútne detinské chovanie, mi to evokuje, že majú 17 rokov, keď sa tam chceli biť keď niekto na niekoho z pádneho dôvodu nakričal. Čo ale nechápem je, prečo ste nešli bez nich.
Každopádne teraz už s tým nespravíš nič. Ja by som sa ale veľmi hlboko zamyslela nad tým, či sa chcem stretávať s ľuďmi, ktorí toto považujú za ok správanie. To nie, že tvoj partner je psychopat. Tvoj partner vyzerá byť normálne dospelý človek, tvoji kamaráti vyzerajú byť ako deti.

oblecenie99
23. júl 2022

Autorka,čas nevrátis, ale dovolenku pre vás dvoch ešte zachrániť môžeš, choď sa s ním porozprávať a užite si zvyšok pobytu vo dvojici

sweetlife001
23. júl 2022

Tiež nechápem, prečo ste kvôli tým dvom neodišli na ten výlet, keď to bolo zaplatené a oni sa na to vykašľali tak by som sa aj ja na nich, to načo bolo dobré?.. 🤦
A tvojmu priateľovi sa absolútne nečudujem, že je urazený, to máš teda skvelú partiu a že sa po tom všetkom nehanbia naňho kydať, že je psychopat a máš sa rozísť ? Skôr oni sú mimo.
Zvyšok dovolenky by som strávila už len sama s ním.

autor
23. júl 2022

@ms_green nebol to ziaden nanuteny darcek, dohodli sme sa na nom vsetci spolu. Len moj priatel sa podujal, ze to cele vybavi a zaplati. Problem bol v tom, ze boli vsetci nezodpovedni, vedeli, ze sa ide na vylet a zurovali do rana. Takze neist im padlo vhod. Mali sme ist len my dvaja, to uz teraz viem, no nic s tym neurobim. S kamoskami si to este vydiskutujem.

anita6666
23. júl 2022

Nechápem,ako sa niekto môže nechať obmedzovať inými osobami vo svojom voľnom čase a ešte aj za nich konať a est aj očakávať,že budú chcieť robiť to iste. Toto je psycho...treba sa starať len o seba,nie o druhých,keďže vieš ovplyvniť konanie a správanie iba seba nikoho iného. Absolútne zbytočná téma,ale ponaučenie...na dovolenku netahat pereput cudzich ľudí a nebyť od nich nijako závislý

autor
23. júl 2022

@anita6666 Ja som len chcela nazor, ci mam pytat peniaze aspon za tu pokutu. Nie diskusiu o tom, ci sme mali ist sami a preco sme nesli. Kazdopadne, priatelovi peniaze dam, od nich pytat nic nebudem a po dovolenke im poviem ,co si o tom myslim, ci uz budem mat kamosky alebo nie 🙂

Vdaka za vas cas, vazene.

sickynickyobsadene
23. júl 2022

Mali ste ísť ,a ich by som poslala niekam...že to sa nerobí kamošom? Ste 10 ročný? Keď sa poznate už 15;rokov,to máte dobrých 30, či...no deti ešte nemáte tak riešite takéto blbosti.

sickynickyobsadene
23. júl 2022

Ale o akú pokutu ide? Koľko? To je dosť podstatné.

tt247
23. júl 2022

Takto. Keby mi po tomto moje kamošky povedali na môjho priateľa, že je psychopat, tak by som na nich tak navrieskala, že by ma pokojne mohli vyhlásiť za psychopatku číslo dva a ísť do riti na veky vekov. Fakt skvelé kamošky. Preto nikdy nechodím na žiadne skupinové dovolenky. No toto už nezmeníš. Skôr mať poučenie dobudúcna. A na záver ešte, fakt nerozumiem, prečo ste nešli bez tých opilcov. To mi hlava neberie

pribinak
23. júl 2022

Aká je to suma?

ms_green
23. júl 2022

Byť tebou, partnerovi by som pokutu zaplatila hneď ako sa vrátite (ak to nie je nejaký horibilná suma, lebo viem, že tieto pokuty môžu byť ja v tisícoch eur). "Kamarátkam" by som povedala, že som tú pokutu zaplatila ja a chcela od nich peniaze späť. Obávam sa, že z prístupu ktorý k tomu mali by si z nich peniaze "pre priateľa" nedostala.

anita6666
23. júl 2022

Prvu a zásadnú chybu urobil ten,kto kupoval lístky za svoje peniaze dopredu a nevyzbieral od všetkých....to je jeho chyba a to,že nešli ostatní je ich vec a tiež,či mu tu stratu uhradia alebo nie je vyslovene na ich rozhodnutí....pýtať peniaze je blbosť,skôr ponaučenie,že netreba byť prehnane iniciatívny a nabudúce sa starať iba o seba

vlastnynazor
23. júl 2022

Isla by som na vylet bez tych, co dospavaju, a tak isto bez tych, kt.sa necheli pridat zo solidarity s poopicovym parom.

autor
23. júl 2022

Nakoniec to nie je pokuta, ale agentura si zmyslela, ze nevratia depozit. Takze to este budem musiet nastudovat, ci to vobec mozu urobit. Celu sumu si necham pre seba, je to taka lepsia slovenska vyplata.

vlastnynazor
23. júl 2022

A k pokute - urcite by som dala info kamaratkam, ze pre ich zvlastne maniere si musela zaplatit vylet-pokutu.
Len ci to niektorej napadne, ze ti ma dat podiel, tak to tazko povedat, ked sa tvoj priatel tvaril ako grant, ze to zaplatil pre vsetkych.

autor
23. júl 2022

Depozit, ktory by nam vratili, ak by sme na lodi nic neznicili. Ideme do mesta, vecer sa pustime do citania zmluvy. Majte sa!

sickynickyobsadene
23. júl 2022

Veď mi to rozum nebral,že zaco pokutu,keď si písala že peniaze nevrátia.Peniaze dostali tak či tak ,tak načo pokutu...