Prišli sme po 2 týždňoch z chaty domov, partner musel ísť hneď do prace a ja som sa dohodla s rodičmi že prideme ku nim aj s deťmi, som na rodičovskej, v tom matka nabehla ku mne do kuchyne že ved nemáme nakúpené, že nás “nechal bez jedla a bez peňazí”. Hovorím že peniaze mám (mame každý vlastný účet) a mame aj základne potraviny (pečivo, mäso v mraznicke, ryža, cestoviny, vajíčka, šunku, mlieko….) a na veľký nákup sme ešte nemali cas. No proste scéna aký je to ….. a nestará sa o rodinu 🙈 a toto mám v priemere tak raz týždenne, nadávky, urážky, ohovaracky po širšej rodine ako sa nestará, čo vôbec nie je pravda. Mám pocit že jej šiblo, že nie je normálna, že jej začína nejaká choroba.
@deti95060810 asi nabehla o poschodie vyssie. Znie to ako rodinna idylka v dvojgeneracnom dome.
tiež som nepochopila kam nabehla, keď ste mali namierené k nim...
Matku usaď. Rýchlo a radikálne.
Ja som to pochopila tak, že ešte sú doma, že sa na návšteve u rodičov ešte len dohodli. Prečo prišla matka, mi nie je jasné.
V každom prípade, povedala by som jej, aby prestala rozprávať nezmysly o mojom mužovi.
Proste prišla a od nás sme išli k nim. To len na vysvetlenie, že sme sa v ten deň mali prestravovat u rodičov.
A ty sa nevies svojho muza zastat? Ty nevies mame povedat, ze su veci, ktore su len vasa starost a jej do toho nic?
prečo matku neusadíš a riadne zvýrazneným hlasom jej nedohovoríš aby netrepala nezmysly ? prečo sa nzastaneš chlapa a to rázne, aby neklamala a neohovárala po širokom okolí ? buď sa dá do poriadku alebo ju blokuj, aby k vám nechodila, ani vy k nej kým sa nedá do kľudu. Otec ju nevie dotiahnuť k lekárovi a riešiť jej táraniny ?
Baby ved to robím, pokazde sa kvôli tomu pohadame, už začínam mať stres z každej návštevy
A prečo ti to vyčíta pri každej návšteve? Predpokladám, že za normálnych okolností máte doma potraviny.
@h2 s tými potravinami to bol iba príklad 🙂 kedy môže tak na neho nadáva. Toto jej zrovna prišlo vhod.
Tak tvoja matka to asi mala/ ma v manzelstve nastavene inak a ma pocit, ze spravne je len tak ako to ma ona. Matku uzemni a vy robte tak ako vam vyhovuje. Matka nech sa nauci respektovat vase manzelstvo a fungovanie domacnosti.
Pokial by sa takto snazila rozvracat nasu rodinu a zhadzovat partnera, nepresla by cez prah nasho domu... Hadky nevedu nikam. Iba jasná stopka. Nadava, vycita nepravom? Okamzite odchod od nej. Ked chce byt jedom, tak nie v tvojej pritomnosti, toboz pred detmi.
Ak sa tvoja matka sprava nepriatelsky k tvojmu muzovi, pritom dovod nie je, vies predsa na koho stranu sa mas postavit a koho mas upratat. Ci?
Ahá, a na čo ešte nadáva, okrem potravín?
čo má matka proti tvojmu partnerovi? to je asi základná otázka...
je on otcom tvojich detí?
Presne toto robí moja matka ja som s ňou prestala komunikovať. Obmedzujem kontakt na nutne minimum. Keď to nie je na manžela tak na mňa ako sa nestarám o deti a vkuse niečo. Je to jej “úžasná” povaha. Vždy keď toto spustí jej poviem nech okamžite prestane lebo odchádzam/zlozim hovor. Inak sa to žiaľ nedá …. Nepochopí nikdy ale ona bola taká vždy. Tvoja nie? Ak nie treba hľadať problém inde …
Nevolaj ju k vam a nechod sa stravovat k nim … ale bez Vetra sa listok nepohne … nebude to le 100% tvoja mama na vine…
Pošli ju pekne krásne domov samu a ty sa staraj o svoju rodinu ako uznáš za vhodné.
@olimuc jej vadil partner vzdy, ale to každý ktorého som mala, s celou svojou rodinou je rozhádaná, podľa mňa je psychopat. Z každej návštevy odchádzam psychicky zdeptana, je to čím ďalej tým horšie. Nič nám nechýba, chodíme lyžovať, k moru, deti na krúžky, potom ma malý vetrovku z druhej ruky a už začne ohováranie po rodine že mu nemôžem ani poriadne oblečenie kúpiť 🙈
Nenadavaj na svoju mamu na fore, a vymyslat jej diagnozy, boze, ved haji svoju dceru, mozno ma aj o nu- cize teba - strach, aby tu nieco nechybalo, aby si nestradala. Upokoj ju, objim, ubezpec, ze ti nic nechyba( ak je to tak) a povedz, ze partner sa stara
@anika neverí mi
sa ti čudujem, že tak často chodíš k rodičom, keď zažívaš takéto toxické reči
Autorka,
posli mamu do prdele a utiekol kontakt. Na co sa s nou vidíš?? Ja vzdy tvrdím, ze samonasrať sa viem nádherné aj sama a nepotrebujem k tomu asistenciu!
Mater pinda na tvojho muza a ty sa k nej ideš na navstevu najesť. Ako píšem. Odstrihnut, nevolat, no kontakt!
Ako máš super muža, ja už by som na jeho mieste riesila teba, lebo ty musíš buchnut poštou do stola! Ty nie si povinná riešiť takuto mater za to len, že je rodic. Pokial jedna som mnou niekto takto debilne, ma proste smolu.
@svetlonos tvrdo ale pravdivo. ak má autorka partnera OK, nemôže pripustiť, aby niekto , hoci aj mama - moja krv takto nadávala, zhadzovala, očierňovala a po celej rodine/okolí nehanebne ohovárala mňa a moju rodinu. Možno tí ľudia tušia, že nie je celkom OK, ale sakra by mi vadilo, aký obraz o mne robí, bol by to môj podraz na partnera že sa ho nezastanem a dovolím takúto toxicitu. Ako sa on môže cítiť ?! Správny chlap to síce ustojí, ale prečo by to mal trpieť, lebo ja som neschopná hájiť pravdu a stáť si za svojim. Dokedy to vydrží, dokedy to bude vládať trpieť, kedy mu prasknú nervy a odíde ?
mama nemama, nič by som jej nehovorila o našom živote, nechodila by som k nej, nepustila by som ju do domu/bytu k nám, ani deti by som nepustila počúvať jej drísty na otca, veď aký príklad majú ? že ich otec je onuca, handra na utretie jedovatej sliny ?
@cacianka
presne tak. Ja už som za iné za mna nevhodné komentáre zložila telefón. Mne nechodi mm za zadkom ani mi denne nehovorí permanentne co a ako mam a nemám robit. Mne stačí keď statsi rozprava nepretržite a do toho ešte aj mama stále nejaké blbiny. Hlavu mi ide roztrhnúť. Takže za mna fakt nie! A ceste toto ako u autorky roky?? Taku teda nehrali! Véd mam len jedny nervy.
Akože mama ti príde domov a rovno otvorí chladničku? Máš ústa nie? Tak si ich otvor a povedz jej nech nekomentuje tvoje veci a hotovo
Niektorým ženám by sa nerátal deň, ak by nespravili scenu.Pises, že je konflitna všade tak to má asi diagnózu.snad vám ona navarila hody😂
si u rodičov a matka nabehla k tebe do kuchyne? niečo nesedí...
ak vieš aká je , načo súhlasíš so stretnutím...