Konečne - zmena občianskeho

16. nov 2021

ahojte, nechcem radu, len sa chcem zveriť 😀 neviem či sa niekedy niekto tak tešil na zmenu OP. Celý život som žila vedľa osady. V tom meste sa tá osada volá rovnako ako ulica. Celé detstvo som počúvala, že som cigánka. Aj od učiteľov. Raz učiteľka niečo potrebovala, stretli sme sa a ona išla smerom do osady a nie tam kde sme reálne bývali (to bola časť oddelená veľkým múrom, boli tam rodinné domčeky a bytíky). Strašne ma sklamalo, že si aj dospelí ľudia myslia to isté. Vždy som sa upokojovala, že sú to len deti. Ale nie sú.

Teraz už bývam v inom meste ale tam mám stále trvalý pobyt. Prídem na poštu a pani sa na mňa usmieva až kým si neprečíta adresu, potom sa už ani neodzdraví. Konečne sme s priateľom kúpili byt a ja si dám trvalý pobyt sem, konečne nebudem tá cigánka z osady, kvôli ktorej sa mi všetci smiali a neverili, že som ňou nebola. Mám silnejší pigment ale nemyslela som si, že pôsobím na ľudí ako cigánka. Keď sa ma niekto spýtal kde bývam, vymýšľala som si ulice aby kamarátkine mamy nezakázali sa so mnou baviť. Mám 20 a som v úžase ako moc sa teším, že toto všetko nechám za sebou. A aj keď to niekomu príde smiešne, len som ľuďom chcela povedať, že to dobré raz príde a je to ku*va skvelý pocit. 😀 Pre niekoho je to banalita a ja od šťastia skáčem

katym77
16. nov 2021

Dobre že si išla z toho mesta preč, typický obraz Slovenského mestečka, kde vládnu predsudky k inému etniku.

sickynickyobsadene
16. nov 2021

Jaj dievca😂ľudia si nájdu niečo iné😭ale teš sa kým môžeš.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1201
16. nov 2021

Ahoj, tak málo a zároveň veľa stačí ku šťastiu. Super že ti stupne sebavedomie z toho, že nebudeš kastovana ako cigánka. Aj keď ľudia si vždy niečo nájdu čo sa im páčiť nemusí. My máme tiež tmavšiu pokožku. Ale zatiaľ som sa s týmito predsudkami nikdy nestretla.....

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1201
16. nov 2021

@bambulienka25 no možno chodíš moc zahalená 🤣