Mile mamičky,
Často sa sťažujete na svojich partnerov mužov, na ich spravanie, komunikaciu. Treba si ale sebakriticky priznať , ze ani Vy niekedy nedokažete na úrovni komunikovať. Zvlašť by to malo platiť ak sa jedná o Vaše spoločné dieťa. Uvediem príklad.
Bývalá manželka mi píše sms :
Miške prosím nepripravuj žiadne stresové situácie, chovaj sa podĺa toho ako ona bude chcieť, rob to čo ona bude chcieť.
Upresňujem, ze sa jedná o 5 ročné dieťa. Prosím Vas o Vaše vyjadrenie. Byvalá manželka tvrdí, že to je v poriadku. Ďakujem za Vaše názory. Tomáš
.
chovaj sa podĺ
@tomas1025 čo je to stresová situácia? Že slečne nedovolíš zjesť 10 zmrzlín na posedenie alebo že ju necháš samu doma v noci? A nikdy som nerobila to čo si 5 ročné dieťa zmyslí, to by sme boli dávno mŕtve alebo ja v base. Exke by som odpísala “samozrejme, buď bez obáv a uži si pekný deň” a zariadila sa podľa svojho najlepšieho uváženia.
Ak sa jedná o autistické alebo inak hendikepované dieťa, tak všetko samozrejme s ohľadom na zdravotný stav.
Svätá pravda, ja veľmi často tvrdím že za to ako sa k nám chlapi chovajú si môžeme v prvom rade same...
@deti95060810 ani u autistickeho, to je cesta do pekel
Nie, jedna sa o zdrave dieťa , ktore býva u matky a ja som ho mal u seba na niekolko hodín. Matka je úzkostná, ale aj tak ju to neospravedlňuje. Takto sa nekomunikuje. Som svojprávny. Predsa je absurdné aby som dieťa posluchal ja a nie dieťa mňa. To neznamená , ze ho nemám rád a nedoprajem mu.
Som zvedavá, ktorá sa v tej smske spozná a následne zaútočí.
@tomas1025 teraz to asi nebude nic vynimocne, staci si pozriet pomerne aktualnu diskusiu, kde matka premysla, kde urobila chybu, ked jej dospela dcera vulgarne nadava a robi modriny. Riad sa pri vychove svojej dcery zdravym rozumom a byvalej manzelke vysvetli, ze tym, ze Ta bude dcera posluchat, nemusi byt vobec stresovana (ani dcera, ani matka).
@dskjhfdlkdjhl
@tomas1025 len aby nedopadol ako kolega môjho muža,ktorý sa tiež riadil vlastným rozumom, synovi sa max venoval, všade ho bral, a nakoniec sa dozvedel že synovi poskytuje malo podnetmi program a on s ním nechce byť a preto mu ho ona ani nebude davat. Nevidel ho vyše roka....
Akurát som minule počúvala veľmi dobru prednášku, že od veku 3 rokov je ok, keď dieťa zažíva aj 'stresove' situacie. Do toho veku by sa malo najmä nasýtiť láskou aby získalo pevný základ, dôveru, že rodič to s ním mysli dobre..
(Jasné že nie robiť si čo chce)
Že od tých 3rokov potom 'ustoji' a chápe to , že rodič ho ľúbi aj keď mu niečo zákaže a pod.
Takže podľa toho mala čo píšeš to vyzerá, že ex dcérku rozmaznáva..
Ale zas, sú stresové situácie a stresové situácie...predpokladám, že myslíš takú klasiku a nie nejaké vážnejšie veci..
@tomas1025 ja by som jej odpisal ok, v poriadku a spravil by som pre nas program taky, aby sa to pacilo malej aj mne. Nieco podobne mi po rozvode robila 1. ex, komandovala a rozkazovala. Musis to jedine vydrzat, niekedy si zena nechce uvedomit, ze aj ked vy si nerozumiete, ze stale ste rodicia a chcete pre svoje dieta len to najlepsie. skratka ti nedoveruje, a na to aby bola spokojna, potrebuje aby si vyplnil jej prikazy. Takze treba vydrzat. Drzim palce 🙂
Vzdy ked mam Misku tak jej robím bohatý program. Žiaĺ jej mama si ju aj z babkou prisvojili a mňa beru ako nutné zlo.Preto aj takáto komunikacia
@tomas1025 poslala by som správu “samozrejme” a s polhodinovým odstupom by som posielala inscenovanej fotky nevystresovaneho dieťaťa (Photoshop pomoze), ako sa hra s nožom, nahé sa váľa v snehu, skáče zo skrine na postel, vozí sa na pekáči dolu schodmi, napcháva sa cukríkmi a podobne. A k tomu koment “keď ona chcela...”
@hettinka 🤣🤣
nepoznáme ani jedného z rodičov, možno je seriózny dôvod, prečo to ex napísala
Odpis.ze pouzivas zdravy sedliacky rozum.otcovsky instinkt a zlatu stredn u cestu a vtedy nik neurobi chybu vo vycjove
@3tato dosť hlúpy názor že treba vydržať. Ženy matky rozvedene si myslia že keď maju deti v opatere môžu všetko. Z niektorých sa doslova stávajú hnusné bestie. Aj otec ma svoje právo. A ma právo si robiť s nimi program aký on chce. Asi si tie matky nerobili deti s hlupakmi, jasné že sa nájdu aj takí, ale rozkazovať ešte aj po rozvode je podľa mňa dosť veľký masaker. Keby ich bol, týral, bol opitý, nedal im najesť držím hubu. Ale niektoré ženy robia fakt hanbu iným ženám!
@ssandyy moja prva zena bola presne ten general a sekera, ze muselo byt presne v ten moment po jej. A tak ako chcela. Nedalo sa to vydrzat. Nic nebolo ok, ci som spravil, alebo nespravil.. A ked som sa rozviedol, tak vtedy zacala 2.svetova. Stala sa z nej uplna ****, ktora sa mi mstila za to, ze som ju opustil. A mozes hadat cez koho ma vydierala, cez deti, spravne. pretoze vedela,, ze ich mam rad. A ked som im chcel spravit program podla seba, tak ani to nebolo dobre. Preto som autorovi temy poradil, ze treba vydrzat. Netreba spadnut na jej uroven. Jeho ex je podla mna typ generalky, ktora potrebuje riadit vsetkych a vsetko, lebo je z niecoho frustrovana a potrebuje si nieco dokazat. Mozno nie, nepoznam ju, kazdy sme nejaky. Ak sa ti zda moj nazor hlupy, myslis si ze s veternymi mlynmi sa da bojovat? Nie neda. A ja som mal doma skoro tornado. treba to vydrzat. V dobrom slova zmysle.
@3tato ja ta aj chápem ale je to hrozne že niektoré ženy to tak riesia po rozvode. Ani oni to nemajú ľahké. Ale treba myslieť na tie deti. A povedzme si pravdu nie všetci chlapi sú ako ty a jedného krásneho dňa si povedia že toto tolerovať nebudú a stratia ako keby záujem aj o tie deti. Myslím si že veľmi veľa je takých chlapov. Koho by to malo baviť celý život. Niektorým sa ani nečudujem.
Dievcata vysvetlite mi preco vsetky exky chlapov su take drbnute a zakazuju im ich vlastne deti? Ja sa tomu nestacim cudovat...ok sice nesom rozvedena ale netvrdim ze uz som sa s nim nehadala ze sa rozvedieme ale vzdy som mu povedala ze ja ho cez deti vydoerat nebudem a dokonca mu tie deti dam s radostou a nech sa stara vsak je otec...chapete mala by som cas aj pre seba samu aj iat von aj vyspat sa...mne pride pribrzdene ked zenska neda decko ani panovy a este huka na oca...aky je taky je otec je a splodili ho spolocne...fakt by som kazdej takej dala po papuli aj dve...
@adusa1987 pretože sú primitívne, nedokážu rozmýšľať takýmto štýlom ako napríklad ty že čas pre seba a že aj to dieťa potrebuje otca. Vidia len seba a ľutujú sa kvôli svojmu dotknutému egu a ani si neuvedomujú aký to môže mat v budúcnosti dopad na ich deti. Ale tie deti raz vyrastú a dajú si dve a dve dokopy.
jedná sa o autistické dieťa?
Lebo ak áno tak je to v poriadku,... ale ak nie, tak maminka zo slečny vychováva rozmaznanú slečnu...😉