Pekný deň, rada by som si vypočula aj iné názory a to na margo spoločného povedzme kompromisného bývania.
Vezmime si situáciu kde jeden z páru má stabilnú prácu a ten druhý síce pracuje ale necháva si otvorené dvierka a pozerá sa po inej práci aj za cenu zmeny okresu.
Otázkou je ale spoločné bývanie kde jeden nateraz býva s rodinou a druhý síce má nehnuteľnosť po rodičoch ale nechceme tam ostať v budúcnosti. To bývanie si predstavte štýlom, akokeby vaši rodičia ostali z nehnuteľosti a ostali tam všetky ich veci, aj osobné, zaberá to priestor, miestnosti a obytnej časti je tam málo a zasa vidina "upratania" nulová.
Moja otázka je súhlasili by ste s takým bývaním alebo by ste sa vybrali cestou podnájmu ?
Ďakujem.
pokiaľ nie ste manželia tak je to asi jedno, veď do nehnuteľnosti nebude nič vrážať....ale bývanie v byte rodičov partnera bude lacnejšie ako prenájom....
@mogaa no ale je dosť podstatné, či ide o dočasné riešenie, alebo dotyčný či dotyčná má toto bývanie za bývanie, kde chce bývať natrvalo. Ale ona tu už písala ak sa nemýlim a písala, že celý byt je doslova zaprataný vecami starých rodičov, že je to ako skladisko a nie je možné nič ani len presunúť. Ja si myslím, že toto ozaj nie je dôstojné bývanie, bývať u niekoho na skladisku.
Konkrétne napíš nie v naznakoch. Mame možnosť ísť bývať tam a tam a nie ako hádanka.
V tom zapratanom dome by som ostala bývať jedine ak sa to vyprace a prepíše na jedného z vás,inak nie.
Hovoris v hadankach … ak chlap pozera do ineho okresu na pracu, tak asi na podnajom nepristupy … pretoze uz jednu nehnutelnost ma a nechce ostat tam kde je. Ak ma on stabilnu pracu mozete rozmyslat o podnajme a ty si zvazit kde chces pracovat a co si schopna sama utiahnut.
Nie, nebývala by som u rodiny, ani ak by tam tá rodina nebývala. A už vôbec nie, ak by to bolo zapratané ich vecami. Rovnako by som neupratovala niekoho veci a bordel. A už vôbec by som neinvestovala nič do cudzej nehnuteľnosti (napr. maľovanie, zariadenie a pod). Ak by môj partner mal predstavu, že toto bývanie je v poriadku, tak by to bol znak, že máme každý diametrálne rozdielny názor na život a teda asi ťažko budeme mať spoločnú budúcnosť. To sa žiaľ niekedy stáva. Spoločné bývanie je často ten bod v živote dvoch ľudí, kedy zistia, či majú alebo nemajú spoločnú budúcnosť.