Kompromisné bývanie

10. okt 2023

Pekný deň, rada by som si vypočula aj iné názory a to na margo spoločného povedzme kompromisného bývania.
Vezmime si situáciu kde jeden z páru má stabilnú prácu a ten druhý síce pracuje ale necháva si otvorené dvierka a pozerá sa po inej práci aj za cenu zmeny okresu.
Otázkou je ale spoločné bývanie kde jeden nateraz býva s rodinou a druhý síce má nehnuteľnosť po rodičoch ale nechceme tam ostať v budúcnosti. To bývanie si predstavte štýlom, akokeby vaši rodičia ostali z nehnuteľosti a ostali tam všetky ich veci, aj osobné, zaberá to priestor, miestnosti a obytnej časti je tam málo a zasa vidina "upratania" nulová.
Moja otázka je súhlasili by ste s takým bývaním alebo by ste sa vybrali cestou podnájmu ?
Ďakujem.

melanta
10. okt 2023

Nie, nebývala by som u rodiny, ani ak by tam tá rodina nebývala. A už vôbec nie, ak by to bolo zapratané ich vecami. Rovnako by som neupratovala niekoho veci a bordel. A už vôbec by som neinvestovala nič do cudzej nehnuteľnosti (napr. maľovanie, zariadenie a pod). Ak by môj partner mal predstavu, že toto bývanie je v poriadku, tak by to bol znak, že máme každý diametrálne rozdielny názor na život a teda asi ťažko budeme mať spoločnú budúcnosť. To sa žiaľ niekedy stáva. Spoločné bývanie je často ten bod v živote dvoch ľudí, kedy zistia, či majú alebo nemajú spoločnú budúcnosť.

mogaa
10. okt 2023

pokiaľ nie ste manželia tak je to asi jedno, veď do nehnuteľnosti nebude nič vrážať....ale bývanie v byte rodičov partnera bude lacnejšie ako prenájom....

melanta
10. okt 2023

@mogaa no ale je dosť podstatné, či ide o dočasné riešenie, alebo dotyčný či dotyčná má toto bývanie za bývanie, kde chce bývať natrvalo. Ale ona tu už písala ak sa nemýlim a písala, že celý byt je doslova zaprataný vecami starých rodičov, že je to ako skladisko a nie je možné nič ani len presunúť. Ja si myslím, že toto ozaj nie je dôstojné bývanie, bývať u niekoho na skladisku.

alickapusinka
10. okt 2023

Konkrétne napíš nie v naznakoch. Mame možnosť ísť bývať tam a tam a nie ako hádanka.

januska12323
10. okt 2023

V tom zapratanom dome by som ostala bývať jedine ak sa to vyprace a prepíše na jedného z vás,inak nie.

olimuc
10. okt 2023

Hovoris v hadankach … ak chlap pozera do ineho okresu na pracu, tak asi na podnajom nepristupy … pretoze uz jednu nehnutelnost ma a nechce ostat tam kde je. Ak ma on stabilnu pracu mozete rozmyslat o podnajme a ty si zvazit kde chces pracovat a co si schopna sama utiahnut.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz