Ahojte zienky. Chcela by som sa poradit ci niekto nemate skusenosti s komplikovanymi vztahmi v paroch zeba biela a róm a naopak. Zaujima ma totiz ci tu niekto mal alebo ma takyto vztah a prechadzal/prechadza si roznymi problemami ako odlisne povahy, hadky, problemy zo strany rodiny, agresia atd. Viem, ze sa tu najdu take, ktore maju spokojne a stastne zivoty ale mna by skor zaujimalo ci je tu niekto taky co si zazil v takomto vztahu lepsie povedane peklo.
Dobrá kamarátka žije asi 15 rokov s rómom, majú 2 deti. Ale poviem ti, že to je otras, zničil je život, spravil z nej trosku, to sú bitky, do roboty nechce chodiť, dlhy majú, len sa sťahujú z podnájmu do podnájmu... Neodíde lebo nemá kam a navyše pri tých dlhoch čo má na krku vďaka nemu tak sa nemá ani kam pohnúť. Nehovorím, že je to preto lebo je róm, len píšem skúsenost akú poznám
Približne 7 rokov som chodila a rómom. Mali sme sa radi. Bolo to nádherné obdobie v živote. Bol vzdelaný, šikovný, pracovitý ale mal problém s tým, že je róm. No nikdy sme nemali problém s odlišnými povahami alebo nejakými hádkami a už vôbec nie s agresiou. Mali sme sa radi. Stále sa máme radi no už nie tak ako predtým. Občas si napíšeme. Stále cítil, že ľudia voči nemu majú komplexy za to, že je róm. Bol z toho nešťastný. Začal sa nezmyselne zadlžovať. Nakoniec sme sa rozišli. On ďalšiu priateľku doteraz nemá, od nášho rozchodu prešli 4 roky. Dúfam, že raz nájde svoj pokoj a bude žiť tak ako si predstavuje. Ja som si našla druhého chlapa (nie roma), s ktorým spokojne žijeme vo vlastnom byte už aj s bábätkom. Sme veľmi šťastní. Komplikovaný vzťah s kýmkoľvek nemá žiadny zmysel. Buď vzťah je alebo nie je nič medzi tým
neexistuje.
Pozri ak je vo vzťahu agresivita a 0 rešpekt z ktorejkoľvek strany, je to závažný problém a spravidla dôvod na ukončenie vzťahu. Ak sa k tomu pridruzi alebo je z časti dôvodom aj kultúrny "clash" a strany ho niesu schopné s porozumením preklenúť, osobne nevidím cestu. Veľké kultúrne rozdiely sú výzvou aj pre harmonické páry, problematické páry tento náklad navyše neustoja