Potrebujem rádu lebo mám pocit že sa zbláznim, bývame so svokrovcami už7r. Bývame v dome 19rocnom ktorý môj muž staval so svokrom pomahal mu dával do neho peniaze tiež podotýkam...Deti švagrinej 4 sú,chodia do zakladnej školy do nášho mesta čiže po škole idú akože ku babke,ku nám používajú naše vecí ktoré sme kúpili pre nase detí jedia tu travia tu cas do cca 6,7 hod im mama ich len vyzdvihne a naloží do auta je to už tak 5 r a ďalších 10 to bude pokračovať lezie mi to už poriadne na nervy nemáme ziadne súkromie môj muž robi v zahraničí jemu to je jedno lenže ja už mam nervy na krajíčku zeby som sa ozvala a vybuchla..ako by ste to riešili vy?
Nemáte oddelené bývanie vaše a svokrovcov? Nech tie deti sú ozaj u babky,nie všade.
Odsťahovať.
Tak ked robi vonku, hadam zarobí aspoň tolko ze by ste mohli riešiť svoje samostatne byvanie.
Ak ty pracuješ pouzi vyplatu zatial na nájomné inde a potom na svoje.
Jemu to päty netrha.on v tom nežije
Nikdy v živote by som nešla k svokre ani k mame byvat... takže na to si mala myslieť skôr... je to normalne že tie deti tam pridu je to ich babka (:
Koľko máš deti ?? Odsťahuj sa a uvidis , či mu to dojde. To tak chceš žiť celý život . U svokry. Bože to je hruza . Ja neviem doma vydržať a to nikoho nemám nie to ešte s deťmi. Pokým sa neodstahujete , pokoj mat nebudeš . Ale to je tvoja chyba, že si si urobila dieťa s neosamostatnym chlapom.
@janeninka no chodia im po izbách . Však je to jeden dom. To sa nezmení. To môže vrieskať a vravieť koľko chce. Viem. Bývam tiež tak. Do všetkého sa starajú stále. Jednoducho sa to nezmení. Chlapovi jej je to jedno, lebo on je preč. On odíde a ona sa tam musí trpieť. A dopadne tak, keď bude treba opatrovať svokru jej drahá švagriná si ani nespomenie. Bude musieť všetko ona robiť.
@annamalaga drahá švagriná by možno tiež rada bývala u svokrovcov aby nemusela platiť hypotéku. Sami si vybrali, že tam budú bývať. Tak ako aj vy
@lubikus pozri to iste mala moja mama tiež oco sa tahal len k starkej a horné poschodie bude ich atd... mama sa nasrala povedala mu že tam proste nepojde a musel sa prispôsobiť teraz maju krasny byt v meste a neviem si predstavit tam niekedy byvat.. a hold skončilo to tak ujo ( alkoholik) sa rozviedol a byva tam on cely život
@lubikus 7 detí v dome je ozaj veľa,hlavne,ak sú hlučné a behajú všade.Určite by som zariadila,aby nechodili do vašej časti domu,tým pádom nebudú používať veci tvojich detí a jesť nech im dáva výlučne babka.Ak by ona nemohla,nevládala,tak bohužial,nech sú hladné alebo nech sa postará ich mama a nabalí im jedlo.Kolobežky by som im zatrhla a chce to vážny rozhovor s ich rodičmi.
@annamalaga presne tak ako píšeš ..
@sasa1310 ja bývam sama z rodičmi , lebo študujem a nemám ešte prešetrene na hypotéku. To zas taká blbá niesom, aby som bývala s rodičmi aj s dieťaťom.
@lubikus moja skús pozamykať si izby, kde Vám chodia. A porozprávať sa aj so svokrou. Že ti to vadí. A riadne. Švagriná čo robí , keď sa deťom nevenuje? Jej už tiež asi musia liesť na nervy.
Tak a teraz sa na to pozrime z druhej strany.
Neviem či tvoja švagrina má hypotéku, ale tipujem, že áno. Tak ber to tak, že aj ty by si splácala vysoký úver mesačne dlhé roky, aby si mohla bývať. Chodila by si do práce a tvoje deti by chodili do školy blízko tvojej svokry. U ktorej by bývala tvoja švagrina.
Ty upachtená z roboty by si bola veľmi vďačná, že ti deti môžu ísť k svokre, aby tam na teba počkali, pokým by si prišla z roboty. Hrali by sa, a venovala by sa im babka.
A do toho by ti švagrina povedala, a zakázala tvojím deťom, že nebudú sa hrať s ich hračkami a celkovo sa jej nepáči, že tvoje deti tam chodia a sú tam niekoľko hodín, dokým ty prídeš z práce.
@lubikus
Nepríde ti to divné?
Tebe kľudne môže povedať švagrina, že keď sa ti nepáči, tak sa odsťahuj. Kľudne sa tam aj oni môžu nasťahovať a dať svoj byt do podnájmu. Majú rovnaké právo ako vy. Stačí, že by to dovolila svokra
Ak to nepomôže, tak treba ešte sa aj so švagrinou porozprávať a ak ani to nezaberie, pozerať už po nejakej práci a najme pre teba a deti. Jednoducho, buď sa chlap spamätá alebo odchadzaš. Dievča moje toto nedáš.😞 To bude furt tam ktosi chodiť , lebo tam aj svokrovci bývajú a je to onicom.
mate samostatnu bytovu jednotku a deti tvojej svagrinej travia cas u babky, ktora evidentne pomaha svojej dcere, ktora ma na dom rovnaky pravny narok ako vy, cize kde je problem? okej investovali ste peniaze, vase rozhodnutie a snad to mate nejako osetrene, v pripade, ze nie z pohladu svagriny ste si rovnocenni a paradoxne jej by mohlo vadit, ze byvate u svokrovcov a tvoje deti opotrebuvaju dom, ktory jej deti raz zdedia, teda min. polovicu alebo ako to uz mate a to, ze sa ti nepaci, ze pouzivaju pieskovisko a hracky deti mi z tvojej strany pride, ze mas toho proste plne zuby ale neviem ci svagrina je ten problem - tak schovavaj hracky pred sesternicami a bratrancami tvojich deti a zakaz im hrat sa na vasom piesku
asi by som sa zamyslela, co je ta skutocna pricina, zrejme to bude spolocne byvanie a muz v zahranici - to ale nic nemeni na fakte, ze svagrina posiela deti starym rodicom a ak ti su s tym v poriadku, tak to zial nezmenis
Ani ísť k tvojej mame nie je riešenie. Sťahovať sa od 1 mamkinej sukni k druhej.....to bude skôr či neskôr problém.
Ak nechce stavať dom, tak potom byt. Či sa mu páči alebo nie, musí si vybrať
A ty by si chcela vlastné bývanie ?
@annamalaga a preco by sa mala porozpravat so svagrinou? ved pise, ze maju samostatnu jednotku a teda jej do izieb asi nechodia a ze chodia "dolu"
k babke? ved su to ich vnucata a pomahaju dcere, autorka si uz vlastne podla toho co pise vlastne narokuje na dom, ktory jej zrejme pravne nepatri a nepaci sa jej, ze deti svagrinej su v kuchyni a obyvacke svojich starych rodicov - to akoze nemaju chodit k babke? lebo tam byva autorka?
to ze sa im tam asi nebyva komfortne a zije u svokrovcov a muz je prec je iny problem - to veru ma riesit s manzelom ale nie so svagrinou - aspon to je moj nazor
@petamich no autorka pisala , že chodia aj ku ním hore a vyjedajú im veci. A ničia im hračky. To je zas kapanek rozdiel. A ničiť bránu za 3500€ by som tie deti rozdrapila. A každý deň tiež nemusia chodiť ku starkým. Učiť sa im napr. netreba?
Autorka: dom je aspoň písaný na Vás alebo je to aj svokrovcov?
Mas svatu trpezlivost. Bohuzial tak to byva,ked mladi nebyvaju samoststne. Ja by som tam uz 6 rokov minimálne nebola, mladí majú bývať sami. A ešte keď si tam bez manžela, celé zle.