Ahojte, viem že chýba bude asi vo mne, ale chcela by som počuť názor nezainteresovaných osôb. Ako dieťa som stále mala nadváhu, vždy som bola pri tele v 18stke som konečne schudla 35kg a dostala sa na normálnu váhu, veľa krát som bola šikanovana kvôli váhe, vyrastala som v rodine kde sa váha stále komentovala a mala som veľké komplexy zo seba.
Mám dcéru, má 1,5 roka 10kg a 85cm, vyzerá normálne videla som už aj chudšie deti ale aj väčšie, je taký stred, a aj tak stále počúvam aká je buchtoška, knedľa, faldík, šunka, bruclik, riadne nacapana, maco, tučnulik a neviem ešte aké pomenovania...mne to strašné vadí, viem že ma normálnu váhu a vôbec nevyzerá nejaká tučná a keby aj je to dieťa preboha...bojím sa aby nedopadla ako ja žeby mala dlho problém sama so sebou kvôli rečiam, vždy sa ohradim doma aj u svokrovcovh že nech ju tak nevolajú že sa mi to nepáči a hneď som precitlivena a neviem aká...neviem nepríde mi to vhodné, dcéra je slabý jedák konečne niečo zje a príde niekto z rodiny a hneď len si daj z toho šunky rastu alebo budeš mať väčšie faldy, minule sme prišli k babke a hneď medzi dverami "no ty si jaká tučná knedľa" akože oni hovoria že to myslia dobre a zo srandy ale bojím sa aby to neskôr nemalo nejaký vplyv.
Ohradili by ste sa alebo by ste to nechali tak? Ďakujem
10kg na 85cm je skôr podvaha. Ale podla mňa to len citlivo vnímaš... kľudne sa ohrad,ze také komentáre ne h si nechajú pre seba.
Tvrdo by som zasiahla!!!
Toto môže tak poškodiť dieťa že sa z toho nikdy nevyhrabe
Veď keď aj čítaš napr rozhovory s babami čo maju poruchu príjmu potravy tak mnohe spomínajú ako im v detstve hovorili presne to iste čo tvojej dcérke
Pokial je pediatrička spokojná tak vswtcinistatni nech sklapnu
Ide podla tabuliek, nepaci sa mi ked moje dieta takto komentujete, nabuduce sa zdrzte takychto narazok a dovidenia, nevies si otvorit usta a zastat si vlastne dieta ?
Ako tvoja rodina je slepá? Tvoja dcéra nie je ani omylom tučná skor z tých chudších detičiek mám syna má okolo 11 kg a výšku možno o par cm menej ako tvoja a teda je takej normálnej postavy a k otázky by som ich niekam poslala..
Ako keď porovnám moje 19 mesačne dieťa s tvojim, tak vy ste ozaj chudučký..náš ma raz toľko pomaličky jak tvoja malá..a teda je ho dosť, ale má 95cm približne už, čiže on je obor celkovo..ale nikto z rodiny priamo jemu nehovorí nič čo by sa mi nepáčilo.. to, že komentujú aké má ,,stehniská,, potíšku len tak mne, beriem v pohode 😊 ak by sa nikto obrátil priamo na malého a začal na neho že je tučný a má šunky tak by som ho veľmi rýchlo stopla..svoje deti si odchovali, do môjho nech sa nikto nestará 🙏
@anjelicek26 viem že ja som na to citlivá lebo mne to robilo zle
@pribinak ja viem, prešla som tým že mi takéto reči ubližovali ale neberú má vážne
@taktotedanie viem si zastať svoje dieťa, píšem aj v príspevku že vždy sa ozvem ale dostanem vždy odpoveď že ja som citlivá
@angeli121212 nikdy to nebrali vážne...svokra to povie veľa krát aj na nás že akí sme..
@monicatko20 ja sa vždy ozvem, aj muž ale vždy len som citlivá a bože to je sranda a tak
ja neviem tu asi len rázne kroky obmedziť kontakt na minimum ked nechápu inak je to ozaj extrémne trápne toto komentovanie, veď to dieť a nemôže byť ani omylom bucľaté pre pána veď oni vyslovene klamú a keby si sa ich spýtala či aj vidia od očí?
@angeli121212 tak tam sú argumenty že každé dieťa má šunky a každé má faldíky takže každé je bruclik a podobne blbosti...si myslím že to hovoria už tak automatický
no toto je už diagnóza ešte ma napadlo prísť a pozdraviť ich podobným štýlom aké ste krásne bucľate a vidím že vám zase narástlo bruško a pod..
Ja by som veľmi rýchlo tu srandu otočila proti nim..a ver mi, že pochopia aké to je a zistia, že to nie je o precitlivenosti, ale je to nepríjemné.. ozaj by som použila aký požičaj, taky vráť..
Tak musíš byt ráznejšia a otec dieťaťa nech tiež otvorí ústa
a keď budú pindať nezabudni argumentovať, že ved ty len zo srandy a že ved každý človek má tuk predsa..
@pribinak muž sa vždy zastane....
Ďakujem najbližšie vyskúšam otočiť to proti nim
Tak asi je malo razny
@pribinak je rázny dosť, bohužiaľ existujú ľudia ktorí nie sú schopní rešpektovať nikoho
Taketo reci su dost od veci, ale dieta to podla mna zacne vnimat ako utok voci sebe povedzme od nejakych 4-5 rokov a to uz budu skor komentovat, ze je drza, rozmaznana, leniva, divoka a ine prirovnania 😆 ja to tiez nemam rada, ale ked o nej takto nerozpravas ty ako matka, ona si to k srdcu neberie. Moj syncek je od narodenia vacsi, 4.5kilovy sa narodil, je kojeny a nornalne to vnimam ako komplimenty niekedy 😆
@pribinak ako ja som už tiež zažila človeka, ktorému som povedala pekne nič, rázne nič, nazjapala na neho, bola som za tú, čo to prežíva normálne ako decko, tak som sa dvihla a odišla. Dovolila mi to situácia, ale cítila som sa ozaj vtedy ako u debilov. Ozaj sú ludia, čo kým im doslova nedáš zo dve do nosa, tak nechápu alebo nechcú...
Ohradila by som sa a to moje dieta teda je z tych silnejsich ale nikdy ju nikto takto nekomentoval, ani v rodine ani cudzi
Berte to s nadhľadom hlavne vtipne nejako pred dieťaťom, že každý má iné gény a pevný si silnejší aspon mame silu sme ako pravé ženy atd.ak máte gény byť 'väčší " . Proste vy pred ňou musíte byt pohode. Žiadne stresy. Alebo opačne pousmiat sa spolu s deťmi nad tým čo im kto povie. A žiadny kontakt hnusným ľuďom. Ja som bola veľmi chudá aj som ale to je opak. Dnes tomu ďakujem.
Ale viac nahneva človeka keď jednate kľudne, bez kriku nehistericky bez silneho tonu pomaly arogantne, radsej kludne ale zle ( a už doma si uvedomia, ako.sa ktomu postavia)inak hovorí sa ze spravte to isté ale s maximálnym kľudom. Ale pred deťmi to robte zlahčene v úvodzovkách " No a čo moja aspon sa napapá čo si zaumieni a podobné odpovede späť ked snimi musíte travit cas" jednoducho oni su podpichovači ( TREBA IM TO POTVRDIŤ). Že vás to nezaujíma a že si budete jesť koľko sa deťom ráči(dobre sa máme) atď. Ale s kľudom.
Ano sme baculky a zlahčit to zasmiat sa atd... Hlavne tým podpichovačom.
Alebo typu( ale sa napcháme aj ja v noci si dám ved si doprajeme haha a zasmiat sa )im. Uvidíte tie ksichty. Váš kľud a potvrdenie nebudú čakať. Ale doma musíte veľa argumentov rozumných deťom podať ktorým sa smejú deťom treba veľa vysvetľovať,vysvetľovať. 🖤
Poslala by som vsetkych s blbymi recami tam, kde slnko nesvieti a prerusila kontakt, kym sa zacnu chovat normalne. Nie ako burani!
Nas ma 10 mesiacov, okolo80cm a 9 kg. Vyzera normalne, ziadne faldy. Tak prosim ta neries. Mala je isto uplne ok.
Ja ti úplne rozumiem. Moja mala ma 12 kg , teda mala ešte niekedy koncom minulého roka, výšku neviem. Bude mať jeden a polroka a ja teda úplne všade počúvam , aj od cudzích ujov a tetusiek v autobuse Jaka je buchtička 😀
Moja ma 1,5 roka 89cm a 14,9kg mne aa tučná nezdá ale môj muž hovorí ze je. Niekto povie ze je vypapana iný zas ze je akurát. Mne to v podstate nevadí kto co hovorí ale chapem ta a keď ti to nie je príjemné treba sa ozvať.
no a potom nech sa všetci čudujú keď zrazu dieta ma psychické problémy typu anorexia bulímii, to je mi ale záhada…. najbližšie pozdraviť babku a všetkých s takými rečami rovnakými poznámkami. bez pardonu. keď sa ohradia že čo to ma znamenat “aaaaale veď to iba zo srandy ty bruclik”
Presne, otocit to proti tym, ktori to hovoria. Babka ved to knedla po vas, svokra a co to brusko, to ste si kedy vypestovali? Som presvedcena, ze takto sa im to pacit nebude.
Toto je tolko redflagov ako hrom ❗❗❗jasne,ze toto nechces pocut ked ty si z toho mala aj mas obrovsku traumu. Nadalej sa ohradzuj a bud neprijemna,sarkasticka,urazena hocico.
Tak ta osoba (alebo osoby) ti cele detstvo robili peklo ze ta oznacovali za tucnu a ako to zamavalo s tvojou psychikou a oni robia presne to iste teraz tvojmu dietatu.
Musis ochranit svoje dieta. Uplne prerus kontakt.
Pozri sa, my mame "spagety" (chlapcov), aj "buchticky" (dievcata), dala som do uvodzoviek. Lebo je to otras, taketo vyjadrenia. Tie spagety este prezijem, sama to obcas pouzijem. No ale to som chcela, ze nase tretie dieta je starsie od bratranca, ma nieco cez 3 roky a vazi cca 13 kil aj s topankami. Jeho bratranec ma cez 20 kg, teraz v maji bude mat 3 roky, nohu ma hadam 30-tku. Proste ma z oboch stran velkych rodicov. Kdezto, ja som z malej, nizkej rodiny. My stale pocuvame, ze je malicky, chuducky a treba s nim k doktorovi. Taketo pocuvala aj moja mama s nami. No a sestru vypchali starki klobaskami a buchtami, ze ako 9 rocna mala nadvahu. Potom okolo 13-tich rokov schudla, vyrastla. Moja dcera ma 8,5 roka (druhe dieta) a je proste pribrata, velka. Do manzelovej rodiny. A to su komentare zas opacne ako na syna. Ale rodina je vacsinou uvedomela, ocino moj to nechape, ale mama a ja sa ho snazime upratat, lebo on vie tak zadriet, ze mi je zle. Aj na mna ma komentare a v tej najhorsej chvili...Treba sa ohradit a razne zakrocit. Tvoje dieta je AKURAT, nasa najmladsia ma rok a 3 mesiace a ma 9,7 kg, a 78 cm, a nie je absolutne tucna, stale ked jej kupujem veci, sedia jej uzke z Pepca alebo ked sijem, zuzujem. Navyse, je to dieta, malicke, co budu robit, ked bude starsia? Sama vidis, ake nasledky to zanechalo na Tebe ☹...
Jasne že by som nebola ticho, tiež som na toto citliva