Komentovanie postavy nielen od rodiny

kastia
30. jún 2024

Ahojte,

sú tu nejaké ženy s nadváhou, ktoré majú fit, štíhlych alebo vyšportovaných manželov, partnerov ? Mám totižto občas taký problém, že sa neviem vysporiadať s reakciami okolia na to, že on je chudý a ja som pri tele (rozumej mám nadváhu). Nám to obom vyhovuje, priatel sa mi páči ako aj ja jemu (vidím, že ho moje telo vzrušuje). Napríklad, keď sme včera prišli k jeho mame na obed prvýkrát od Vianoc, tak ona hneď medzi dverami zahlási, že akosi sa mam veľmi dobre pri jej synovi, tak to fakt neviem ako reagovat. Áno niečo som odvtedy pribrala, ale nie zase až toľko. Potom pri obede jeho sestra (štíhla ako modelka) zahlasi, že fiha ako mi chutí, že ona by toľko toho nezjedla, že to by mala tak na obed aj na večeru. Tak keď je ako vrabec je to jej vec, neviem, ja sa do nej nestarám, tak neviem prečo má potrebu to komentovať. Ja som si od zlosti ešte priložila aj keď som už bola celkom plná. Viem mala by som niečo schudnúť, ale tak je to hlavne moja (naša) vec. Neviem prečo majú ľudia potrebu komentovať veci, ktoré sa ich netýkajú. Mate s tým niektorá skúsenosti, či proste len neriešite?

hopsas
30. jún 2024

@kastia manželova rodina je vždy zážitok 😁 ale to aj u mňa ..ja to mám podobne ale nie v postave ale vo veku, lebo som o pat rokov staršia od môjho muža a jeho rodina to ešte nepochopila že sa dá takto žiť. Jeho mamička mi vždy už medzi dverami zahlási že.ako už na mne vidno že nemám 30 😁😁 ja jej na to s milým úsmevom zvyknem odpovedať niečo v zmysle - nikto nemladne, ani vy, mamička... A potom sa draha mamička ukľudní. Nenechaj sa deptat. Nikoho nič do toho nie je.

dadka1997
30. jún 2024

@kastia ak sa ty cítiš vo svojej koží dobre, niet čo dodať..

kastia
autor
30. jún 2024

@hopsas Ved 5 rokov je nič, možno 15-20 rokov by bolo už citelnejšie. Hlavne, že Vám to funguje. Tieto stretotypy zo spoločnosti ma fakt už unavujú.

kastia
autor
30. jún 2024

@dadka1997 To je silne slovo, ze sa cítim na 100 % dobre. Jasne ze by som chcela niečo schudnúť....ale tak nie je to pre mňa úplna priorita a viem sama so sebou fungovať.

medda_beda
30. jún 2024

Mne by nikdy nenapadlo niekomu naznačovať, že pribral pokiaľ tú tému nezačne človek sám.
Chválabohu tú nádvahu nemám ja, takže ma to trápiť nemusí, ale neboj sa nájdu sa aj ľudia s nadváhou ktorí si obtrú ústa o ľudí ako som ja.
Treba mať iné reakcie, nie sa utiahnúť a byť ticho.

lakebabe
30. jún 2024

@kastia mužova rodina by sa v prvom rade mala starať sama o sebe. Kedysi mala moja svokra nejaké blbé pripomienky nie na vyzor ale niečo iné na moju osobu a dva roky som tam nebola . Nepotrebujem sa stretávať s ľuďmi ktorí sa nestarajú sami o seba. Odvtedy si dáva velky pozor na ústa.

isis234
30. jún 2024

@kastia z pleca na pleco. Ak ste vy dvaja s tým v pohode, ostatných je to zbytočná starosť.
Tá svokrina poznámka... by som jej povedala,,, "Veď preto som si ho brala" usmej sa a mrkni na ňu.
Ak budú mať poznámky... "každý sme nejaký.. sme rôzny" "máme sa radi, sme zdraví a to je hlavné" .... tej chudučkej.. "no veru tak ako ty, by som nechcela vyzerať... keď zafúka vietor, kamene do vrecka...

kastia
autor
30. jún 2024

@isis234 Ja som to najskôr skúšala prejsť mlčaním. Chodíme tam možno 3-4 krát za roka tak som si povedala, že to nejako vydržím. Ale ďakujem za nápady ako reagovať. Občas priateľ povie, mama nechaj ju a usmeja sa na mňa a pritisne si ma k sebe. Ale asi bude lepšie keď aj ja nejako na to zareagujem.

diewcatqoo
30. jún 2024

@isis234 aha, takze chude sa urazat smu? Ale povedat niekomu, ze tolko by som teda nezjedla, sa nesmie. Dobre vediet 🙂

kastia
autor
30. jún 2024

@diewcatqoo Tak ide o to, že treba nejako asi zareagovať. Ja som ju nikdy nehodnotila. Nemala som na to dôvod a ani s nou nemam taky blízky vzťah.

sissy27
30. jún 2024

@diewcatqoo tam nejde o urazania tej stihlej, tam ide o odpoved na urazku. Autorka sa nepyta ako urazit svagrinu hned medzi dverami, ale ako reagovat na urazky od nej a to je sakra rozdiel.

@kastia tu by mal v prvom rade zasiahnut partner a rovno svojej ctenej mamicke a sestre povedat, ze si nezela, aby akokolvek komentovali tvoju postavu. Nie len tak “a ved ju nechajte”. To, co by som im povedala ja, by si za klobuk nedali a pravdepodobne by som v ich dome asi nebola viac vitana 😂

kastia
autor
30. jún 2024

@sissy27 Oni majú akoby pocit asi, že sa k nemu nehodím. Zo začiatku to bolo ako tak fajn....ale bohužiaľ som vo vzťahu spohodlnela a pribrala. A postupne prišli ich komentáre. Aby som im nekrivdila nekomentujú ma stále keď k nim prídeme, ale občas niečo utrúsia. Priateľ si asi nechce s rodinou pokaziť vzťahy a celkovo je taky typ ze chce byť s každým za dobré....a tak volí väčšinou takú diplomatickú formu komunikácie a dúfa, ze to zvyšok pochopí.

rorino
30. jún 2024

@kastia vieš,keby si bola na 100% v pohode ako vyzeráš,tak ťa nik a nič nerozhodi,aj keby ich roztrhlo od zlosti Takže ti asi kus nastavujú zrkadlo.A možno ta štíhla sestra sa boji najesť ,aby nepribrala.

lucia147852
30. jún 2024

Presne ako píše
@rorino. Keby si ty ok tak jedným uchom dnu druhým von… ale ty v pohode nie si. Aj sama píšeš že si zlenivela a spohodlnela. Tak buď sa odosobni a maj v paži a vaz aj 200kg alebo so sebou dačo rob aby si vyzerala dobre a bola spokojna. Zas netvarme sa a nehladkajme po hlave, že obezita je ok. No nie, nie je. Keď pre nič iné tak z pohladu zdravia sa zabíjať stravou nie je ok

kastia
autor
30. jún 2024

@rorino Podľa mňa je úplne jedno či sa cítim na 100% v pohode alebo nie. Proste niektoré veci netreba komentovať. Nepoviem keby mam extrémnu obezitu a je to zdraviu ohrozujúce alebo naopak keby som vyslovene anorekticka. Takým ľuďom treba samozrejme pomôcť. Ale ci mam 60 kg alebo 90 kg tak zasa nie je až tak dôležité.

kastia
autor
30. jún 2024

@lucia147852 Ja sa cítim ako tak OK, keď som sama s priateľom. Nemám potrebu sa porovnávať s nikým. Schudnúť par kíl by som chcela nebudem vraviet ze nie....ale zato nemusia komentovať iní ľudia ako vyzerám, teda to si ja myslím.

bronkax
30. jún 2024

Môj muž je nižší odo mňa o 5cm. Ani neviem porátať koľkým ľuďom to leží v žalúdku 🤣 nám je to fuk nám bolo spolu vždy dobre a to je prvoradé 🙂

rorino
30. jún 2024

30 kilovy rozdiel je pre teba nič?Nuž,sama si napísala,že až tak spokojná nie si.Opakujem sa,ale keby si so sebou bola vysporiadana,vedela by si,že keď ťa niekto kope do zadku,znamená to len to,že si pred ním

diewcatqoo
30. jún 2024

Len ja mam teda pocit, ze ak niekto poznamena, ze ten druhy vela je, nie je to urazka. Dobre, je to odveci poznamka a odpustit si to svagrina urcite mohla, ale ked niekto povie "no veru tak ako ty, by som nechcela vyzerať... keď zafúka vietor, kamene do vrecka...", to uz teda urazka je.
Nepoviem, keby svagrina mala reci typu, ze pozri sa, ako vyzeras, mala by si schudnut a pod, budis. Ale ak len poznamenala, ze ti chuti a ze ona by tolko nezjedla, toto mi pride ako odveci reakcia.
Neviem, preco panuje nejaky taky vseobecny nazor, ze povedat chudej, ze je lata, vyzera hrozne a nikto by tak nechcel vyzerat, je ok. Ale povedat alebo co i len naznacit zene s nadvahou (tym nemyslim autorku, ale vseobecne), ze vela je alebo ze by mala schudnut, tak to je uz koniec sveta. Ved to vidiet aj na viacerych temach tu, kde napr. lekar niekomu naznaci, ze za urcite problemy asi moze v ich zivote aj nadvaha a hned sa tu chrli sira, ze ako si to mohol lekar dovolit povedat.
@sissy27
@kastia

sissy27
30. jún 2024

@kastia tak si proste otvor usta - ano, viem, ze mam kila navyse, snazim sa s tym nieco robit a ocenila by som, keby ste si tie blbe poznamky usetrili. Ja tiez nekomentujem vas vzhlad, vy sa zdrzte komentarov na ten moj. Ak ma nedokazete akceptovat ako Jozovu partnerku tak ma to sice mrzi, lebo rada by som s vami mala dobre vztahy, ale rozvadzat sa s nim kvoli tomu nebudem, kazdopadne nas vzajomny kontakt viem este obmedzit, staci povedat.

sissy27
30. jún 2024

@diewcatqoo nie je v poriadku komentovat ani nadvahu, ani stihlost, ani velky nos, ani krive nohy…
Proste pripomienkujem len to, co vie ten clovek zmenit do 5 minut - mas rozmazany makeup, zvysky jedla medzi zubami, roztrhnute nohavice, sopel na brade… ale naco komentovat nieco, co ten dotycny nevie zmenit hned? Nadvahu, krive zuby, plesinu… on o tom urcite vie, ale asi s tym nechce / nevie / nema moznost nieco spravit.
Od lekara je to o niecom uplne inom - ak ma niekto 150kg a stazuje sa na bolest klbov, tak je uplne na mieste odporucit mu schudnut. Ale aj to sa da spravit bud ako chuj, alebo ako inteligentny clovek…

sima338
30. jún 2024

Paradoxne, ja to poznám z vlastnej rodiny - od babky, mamy, prababky...komentovali ma ako decko, mala som normálnu postavu, ale relatívne skoro som prišla do puberty a mala väčší zadok aj nohy...to, ako mi prababka okomentovala ,,pevné lýtka" v šortkách si pamätám dodnes a šortky som si v živote už potom nedala. Moja mama mi tiež v každom období povedala, keď som čo i len 2-3 kilá pribrala, už bolo, že nič nerobím, že sedím v kancli v robote (čo som tam akože mala robiť, keď to bola moja robota), a že to mám aj z toho, že málo doma upratujem...bože, tak si to pamätám a to som mala bežne 55 kg pri 167 cm a pribratá tak 58-59, ale neodpustili mi doma ani kilo...zakrývala som si vkuse zadok sakom, nechápala som, keď sa nejakému chlapovi páčila moja postava, hanbila som sa, keď som mala isť viac odhalená typu šaty...lutujem to, ak si ty spokojná, rieš seba, schudni koľko chceš a toto si nevšímaj

lubinkap
30. jún 2024

Ja som mala dlho pod 60kg...ako náhle som pribrala 5kg po 2.porode mi toľko ostalo, tak reci z každej strany...mam 65kg už rok ale tie poznámky počujem od rodiny/kamosov/susedov a proste to každý rieši....ale ja sa cítim dobre ...mam výšku 170..65kg a aj tak musí fuuuuuuurt niekto komentovať a riešiť moju váhu aká som bola stihla pred rokmi...keby sa každý pozrel radšej na seba

diewcatqoo
30. jún 2024

@sissy27 ano, ved pisem vyssie, ze svagrina si to tiez mohla odpustit. Ale reagovat na jej poznamku takymto sposobom, mi jednoducho nepride adekvatne.
To, co pises ty, v prispevku z 19:50 mi pride ako ovela lepsia reakcia na jej nevyziadane "rady", nez "no veru tak ako ty, by som nechcela vyzerať... keď zafúka vietor, kamene do vrecka..."

mamickalisticka
30. jún 2024

@kastia môjho muža starká je taká 🫣 furt má nejakú poznámku na mňa. Minule sme sa boli u nej, deti tam maju napustený bazén. Ja som nemala plavky, nepočítala som, že sa budeme kúpať, lebo predtým veľmi pršalo, naraz vyšlo slnko a bolo horúco. Deti už boli vo vode a nemal kto ísť k nim, pýtala som sa svokry, či nemá plavky. Ona mi hovorí, že starká má čisto nové ešte s visačkou. Tak som šla sa obliecť, boli mi dosť veľké ale tak na ten moment stačilo, kým sa deti vyšantia. Prišla som von a starká že, no keď si ich ty obliekla, tak aj mne budú dobre 😒🙄🫣🫣🥹 podotýkam že starká má tak 100kg a ja nosím Lko.
Svokra mi minule chytila brucho, že či som tehotná. Ja že nie, len tučná. A ona ze ale kde by si bola tučná 😒😒😒 akože zvykla som si, ale keď sa niečo ponúka, tak hneď jedz, daj si, pridaj si, naber si 🙄

tykat
30. jún 2024

@kastia nabuduce mozes priatelovu sestru predbehnut, opytaj sa jej ci nema nejaky zdravotny problem ked vyzera tak strhane 😆

kukuk29
30. jún 2024

@kastia šak jej.povedz že ty schudnúť možeš to neni vec čo sa nedá zmeniť ale ona zostane sprostá a netaktná navždy 😂😂😂

tehulka2011
30. jún 2024

@diewcatqoo ano, naznacit/priamo povedat hostovi na navsteve, ze je velke porcie, je neslusne

marsmykkok
30. jún 2024

@kastia úprimne. Akurát na dovolenke som si všimla taký pár, on štíhly, ona dosť pri tele. Ako úprimne, každého to zaujme. Ale povedala som si, že má asi iné kvality, nebola škaredá a sympatická. Ale komentovať koľko toho zješ a ešte ak si na návšteve je riadne cez čiaru, to je fakt neslušné.

jumama
30. jún 2024

Mam takychto svokrovcov, neustale komentuju vsetkych. Ja som sa dlhe roky drzala, az raz mi zacala svokra cosi dohovarat, ze mala by som viac spolu s muzom sportovat a ja som jej tak od srdca povedala, ze ak by videla veci pravdivo, videla by, ze z nas dvoch je on vacsi lenivec a vacsi maskrtnik. Ze robi len to co chce, ale to co treba sam od seba nikcy neurobi. Moja svokra je na jednej strane zaujimavy, charizmaticky clovek, na druhej strane je to narcis ako vysity. Ibaze veeeelmi malo ludi chape, co je pravou podstatou narcizmu. Nechapu ho do uplnych dosledkov, nevedia, co narcis takymto zhadzovanim ludi sleduje...

Minule som videla taku super prednasku, kde psychologicka povedala, ze jedna jej pacientka s narcisistickymi rodicmi sa zacala v mysli pri kazdej navsteve o nich hravat bingo. Ze ma proste v hlave zoznam veci, ktore ocakava, ze sa stanu, ako ju budu zhadzovat a podobne. A ze potom si to v hlave uz len odskrtava ako hotove. Alebo ze sa hrava tak, ze za kazde taketo slovne ublizenie si slubi nejaku malickost, co si kupi, a ze ak by ych ublizeni za navstevu napocitala 10, ze si slubuje v duchu masaz, a ze potom ked nahodou este len 9 razy ju zhodili, tak v duchu prosi, ze aby to este raz urobili, ze si potom s radostou dopraje tu masaz. Proste inu obranu pred narcismi nemas, iba prijat, ze su taki a vzdy budu a nedopriat im ten pocit, ktory tym ponizovanim chcu z teba dostat.

A si stastny tvor, ze ta partner podrzi...