Asi dva roky dozadu sme kúpili staršie rodinne auto ford pretoze to auto predtým sme mali stále v servise, no a toto sa mi zdá že servis potrebuje dosť často na môj vkus a pálky ako 300-700 euro ... aké máte skúsenosti s autami?
ja mam13rocnu fabiu a do opravy som zatial dala cca 300eur. 🙂
Veci sa kazia a auta obzvlast. Pribehy o autach, co sa nekazia, su len pribehy. A ak sa auto pouziva, tak sa aj opouziva.
Mi máme 7 miestne toytotu picnic 98rocnik a vrszsnie doňho pred 2 rokmi spojka a potom dlho dlho nic az teraz muz tam dost dával opravovať co nás vyšlo 450eur a este nás čakajú rozvody meniť tak uvidime.inak fakci ako hodinky a to robilo kazdy mesiac cestu do prahy a spet.
Mam staru 18 rocnu Ford Ka a to uz zere dost penazi. Naposledy zozrala 600 eur, a to uz ani nema taku hodnotu. Dnes mam pocit, ze uz v bazare, nekupis seriozne auto, ktore nema stacane kilometre, alebo nema skryte vady, ktore ti majitel, alebo bazar nepovie. Bohuzial je to tak, ak nechces vrazat do auta, radsej prisporit a kupit nove
tento rok 400 eur do vymeny oleja, rozvodov, capov v naprave. Ale pocitam a dufam, ze par rokov mam zase pokoj. Rok predtym som kupovala len zimne aj letne gumy. Ale keby som mala peniaze, kupim si tak 5 rocne auto, toto ma 16 rokov. Zatial ho musim udrzat v chode. Je to volvo.
ked som kupila nove auto mercedes za 5 rokov som chodila len na pravidelny servis ktory je zadarmo a jedine co som platila sem tam 20€ za ziarovku.
tak poslednu dobu sme dospeli k nazoru s drahym ze uz do auta investovat nejko nebudeme a radsej kupime nove
veru aj my máme staršie auto a muž nadáva, že sa to neoplatí živiť, preto sme začali šetriť na nové, tam máš ozaj aspon tých prvých 5 rokov klud, zatiaľ čo do starého furt čosi treba
No ja mám asi "šťastie", mam 14r. opel a okrem bežných opotrebovaní som do nej nič navyše neinvestovala ....som druha majiteľka , predtým ju 1majiteľ- žena využívala na cestu do roboty a spat a ja ju tiež využívam len na nákupy, do školy pre deti a k rodičom 🙂 ale možno je len málo "využívana" aj keď každý deň je v chode 😀
tak... mam 21 rocneho OPEL CORSA 😅 kupeneho za 400 € aj so zimnymi gumami a taznym zariadenim ( gulou ) . mam ho presne dva roky . za tie dva roky nas stal ze asi max 100 € . k tomu, spotreba 5 l nafty /100km .. poistka nas stoji 63 € rocne . je to take nase zalohove pracovne priblizovadlo ... o par mesiacov mu konci stk, ide na autocintorin... ale bude mi za nim smutno
potom mame hyunday accent 2008 . mame ho pol roka, zatial to nevyzera na ziadny vydavok, okrem vymeny oleja a palivoveho filtra ( to netreba pocitat, kedze to treba aj na novom ) . uvidime o rok .
volvo xc90, jedina investicia nafta 😀 r. 2007 a este sa nic nepokazilo klop klop
My sme do našej Marieny (fiat marea) tiež investovali každú chvílu 300 eur. Nakoniec sme sa naštvali, dali porobiť všetko možné asi za 900 eur, ja presne neviem, o čo tam išlo, ale jednoducho sa dávalo veela nových súčastiek... No a do mesiaca nám skočil srnec do cesty a bolo po aute... :D:D Tak sme zobrali otcove staré Daewoo espero, do ktorého sme za tri mesiace vrazili asi 500 eur, lebo sa stále čosi kazilo... tak sme sa naštvali a dali ho zošrotovať.
To píšem len tak, niekedy proste len treba mať štastie na autá. :D
Ja mal uz 4 rocny jazdeny VW golf, mal som ho este dalsie 4 roky. Za tie moje 4 roky som neustale behal po servisoch a stale nieco menil. Raz odisiel chladic, raz blbla elektrika, raz odisiel homokineticky klb, potom spojka, potom neviem co...2 krat som ostal stat s pokazenym autom, z toho raz na dialnici ze pre mna musela prist odtahova sluzba....az som sa nasral a predal ho za cenu aby som sa ho zbavil.
A kupil som si uplne nove auto, KIU CEED. Mam ju uz 1,5 roka a zatial nic, ak neratam garancku raz rocne co stoji okolo 150 eur (stale malo, kde som cpal do jazdenky aj 500-800 eur rocne) . Auto je v zaruke, takze som kludny a spokojny. Jazdeny srot uz nechcem ani vidiet. Ked toto auto vyjazdim, kupim zase nove 😀
mame 2 auta: jednu staru 20r feliciu, kt.nam pred 7r. daroval mm otec (on ju kupil novu). Za tu dobu sme do nej investovali asi 3x po 50€ 🙂 V sucasnosti ho pouzivame uz iba na jazdu po meste - do prace,na nakupy... Nie na dlhe trasy a sluzi nam (klop-klop) velmi spolahlivo. Uvazovala som,ze ho uz dame do srotu a zaobstarame si krajsie,ale je mi to luto, zbytocne minat € len pre nemoderny vzhlad. Takze sme predlzili stk-cku na dalsie 2roky.
No a potom mame 5r octaviu kombi, kupovali sme ju pred rokom. Hned po kupe sme do nej vsak museli investovat 1200€ na vymenu spojky (alebo take nieco), tak snad sa dlho nic nepokazi. Lebo veru viem si predstavit aj lepsie investovane peniaze.
Ja za nove velmi nie som. Otec kupil nove superb za 39tis pred 4 r., auto slape bez problemov,ale jeho sucasna cena je max 15tis. Cize dost velka strata. Kolegyna zas kupila noveho golfa,presne par dni pred koncom zaruky sa jej pokazil motor. Vymena stala 6,5tis a teda platila len nejakych 50€. Povedala vsak ze keby sa to stalo o tyzden neskor,nema na novy motor peniaze.Cize je to aj o stasti 🙂
Mam 16 rocny opel astra,klopklop- okrem benzinu,oleja,filtrov a ziaroviek som nechala v servise 33 eur za nove nakodovanie centralneho zamykania v diaľkovom. Inak nic. A ide 100%. Predtym sme mali feliciu rok 95,jazdi doteraz,vydareny kus-jazdi doteraz,ma ju kamoska.
ja do nasich dvoch starsichaut kupovanych spod ruky (yaris 15 rokov, mondeo nejakych 10) vrazam akurat svojho chlapa ....on sasnazi vsetko opravit sam, len objedna, co treba ... aktualne loziska na forda.
ono tiez je servisa servisa automechanik a automechanik ... niekde vypytaju 300 a inde 500. niekde sa snazia aj opravit povodny diel, inde len vymienaju diely za nove a kasiruju. preto sa oplati pohadat aj dobreho mechanika.
mam 10 rocny Ford, kupovala som ho noveho, okrem vymeny oleja a pravidelnych prehliadok som este neplatila za nic, nebolo potrebne este nic opravovat ani vymienat, teraz cakam pri najlbizsej kontrole, ze bude treba asi vymenit brzdove platnicky aj to sa uz vsetci cuduju, ze ako mi dlho vydrzali...
my sme kupili 5-rocny ford s-max. za tri roky sme donho investovali asi 6000e.
- alternator
- brzdy, tlmice, brzdove oblozenia
- rozvody
- 2x vymena celneho skla - vyhrievane, zafarbene sklo
- raz nam do auta nabural chalan na mercedese, ktory nam nedal prednost
- raz nam do auta nacuval chlapik na parkovisku, lebo bol nervozny, tak nabural
- menili sme predne dvere u spolujazdca, kedze nam do cesty vbehla liska
- poslednou kvapkou bolo, ked odisla spojka, prevodovka a zotrvacnik (to uz sme ani nedali opravit) .
auto sme predali a kupili novy opel astra - mame ho rok a jedinou investiciou bola garancka. inak slape ako hodinky 🙂
My máme renault grand espace 2.0dci r.v.2006 minulý rok 800€brzdy nové gumy výmena filtrov olejov klíma moj vw 1.4mpi tento rok 100€a čakajú ma rozvody a tečie mi vodná pumpa po známosti cez kamosa do cca200€a už má nebavi don investovať toto je posledné čo odo mna vw dostane a končí u brata ja ho menim po6rokoch nehovoriac o tom ze po dvoch rokoch nový motor za1700€ u mna vw nikdy viac
My sme mali Skodu Octaviu teraz by mala 11rokov ,kupili sme ju ako 4rocnu,hned po par mesiacoch nam odislo turbo ,vymena repasovaneho turba 400 eur, pol roka na to spojka 500 eur ,potom o rok brzdy 400 eur ,rozvody sme menili 400 eur,teraz sme sa rozhodli kupit uplne nove auto Kiu Ceed ,ma zaruku 7 rokov a myslim si ze nove je nove... 🙂
my máme starú feliciu- no netvrdím že by to nechcelo veru lepšie auto :/ teraz v zime ledva ide, do opráv neviem presne kolko sme dali ale viščo ani vedieť radšej nechcem....za to sme už určite mohli mať niečo lepšie
@chips_a ale ved v dnesnej dobe nie je problem ist do bazaru, je pomaly v kazdom meste, minimalne aaacko urcite a popozerat nejake auto, treba myslet aj na svoju bezpecnost, pokial sa stare auto stale kazi tak to nie je moc dobre 😒
Mam feliciu lpg 🙂 vymena oleja , brzdy , a take lakocinky + stk emisna do 150 € rocne 🙂
nie je lepšie už kupit nové auto? Nemusí byt uplne nové, ale ojazdenu novotinu? Možno by sa to aj finančne viac vyplatilo.... 🙂 ceny aut su teraz priemerne. Doporučujem toto https://www.aaaauto.sk/sk/fiat-tipo/car.html?id=216379491#make=38&model=354&promo=b
my mame peugeot 307 combi, rv 2007 a renault espace automat, rv 2008.. u peugeota je to cca 300€ rocne, u renulta cca 500€ rocne - myslim len bezny servis, vymena oleja atd, atd.. na renaulte sme myseli menit aj tu strunu co je nad prednym kolesom a tlmice, co bolo dlsich 500€, za to ale mozu nase super cesty a diery na nich.. to bol necakany vydavok a moze sa prihodit aj pri novsom aute..
my máme vw passat 14r. a zožralo za ten čas to čo by stálo fungl nové
ročne boli časy ked aj 1000,- tento rok 0,-