Pekný večer riešim takú dilemu teraz. Mám staršieho kamaráta/kolegu ktorý sa momentálne rozviedol ( asi mesiac dozadu) poznáme sa už cca 4 roky odkedy pracujeme spolu a vždy to bol čisto kamarátsky vzťah nič iné len sme pokecali občas v práci keď sme na seba narazili náhodou. Lenže teraz asi posledné dva mesiace mi začal písať na fb áno priznám sa odpísala som mu ale písali sme si len tak normálne občas nič extra. Popravde som ani nevedela že sa rozviedol ale odkedy vie že to viem správame sa k sebe inak je medzi nami také príjemné napätie. Minule sa ma v práci spýtal či nezajdeme spolu niekam povedala som že nie ešte tak ma pozval iba v práci na kávu a celkovo je ku mne milý aj kolega hovoril že by sme sa k sebe hodili tak on povedal že to vie 😂 ale asi by som s ním aj išla niekam čo myslíte je správny čas? Zdá sa mi že je krátko po rozvode ale zas ktovie ako dlho už im to nefungovalo. A celkom ma zaujíma ako človek a už sa mi s ním nechce celé hodiny iba písať. Ale myslíte že mám ísť niekam? Alebo zostať kamaráti na písanie a občasný pokec v práci?
a ty si slobodna ? Nemas nikoho ? Tak sa nepytaj ako pubertiacka. Sama si si predsa odpovedala, ze sa ti uz nechce s nim dlhsie iba pisat a ako clovek ta zaujima. Tak s nim chod von - na veceru, na prechadzku a uvidis, ci ta bude ako clovek zaujimat aj dalej alebo ostane len ako kolega. Ak tebe nic nebrani vo vztahu a on je rozvedeny (otazka je, ci ma deti - ak ano, ci si vies predstavit vztah, kde sa treba prisposobit aj jeho detom a teda nemusi chciet mat dalsie)......neskusis, neuvidis. Nikto netvrdi, ze s nim mas hned spat ale na pokec ist mozte predsa.Inak sa nespoznate.
Ja by som to zaľúbencom nenazvala. Skôr by som povedala že si ho zaujala a ak sa bližšie nespoznáte nezistíte či sa k sebe hodíte. Tak smelo do toho otukavania a spoznávania ....
@zuzikak áno samozrejme že som slobodná aj ja a detí ešte nemáme ani jeden 🙂
Ak ti je sympaticky dala by som tomu sanca, to, ze sa rozviedol pred mesiacom znamena, ze to uz dlho nefungovalo, takze aj teraz by som do toho sla
Fajn, len hned na prvych stretkach by som sa pytala na dovod rozvodu, aby si si urobila obraz o jeho osobnosti, este kym nie si uplne paf
@mabenn dôvod rozvodu už poznám bavili sme sa o Tom 🙂
Mne sa to zda akosi skoro, ze uz mesiac po rozvode nahana baby...ale ok, mohlo sa im to konanie uz dlho tahat. A tiez si premysli, ci ti to stoji za to zacinat si s kolegom, nemusi to dopadnut dobre a potom ho budes musiet kazdy den vidiet v praci.
@elizabet173 zase netreba mat iluzie, vacsina parov kym dostane len termin tak prejde rok, takze mesiac po rozvode je relativny🙂
To, že s ním pôjdeš niekam, ťa predsa ešte k ničomu nezaväzuje. Môžeš ísť na to aj pomalšie, kým si ním naozaj nebudeš istá.
@lintu áno veď sa nemáme kam ponáhľať on je tiež typ ktoré baví takéto dlhšie spoznávanie ževraj 🙂 asi to teda s ním skúsim aj keď teraz je to komplikované keďže máme lockdown tak neviem či nezostaneme pri káve v práci 😂
Urcite chod. Neries ako dlho je sam. Ma zaujem sa stretnut, aj ty mas zaujem sa stretnut, tak sa stretavajte namiesto pisania.
Než dôjde k podaniu návrhu o rozvod, to dlho trvá, aj samotný rozvod(bezdetnu kamaratku rozviedli po vyse roku a to jej ex už mal aj narodené dieťa v novom vztahu, čiže nebol dôvod udržiavať staré manzelstvo a dokonca to bolo ešte pred covidom). Čiže by už mal byt s tým vysporiadané. Chod do toho😊
Na dovod rozvodu sa oplati opatrne poprezvedat aj inde, ako iba u neho. Logicky ti povie iba svoj uhol pohladu na to (a to aj keby chcel byt objektivny a korektny). Pricom po nejakom case uz vasho vztahu moze z teba vypadnut, ze sa tej jeho ex ani nedivis, ze sa rozviedla (lebo problem je trebars jeho povaha).
Ibaze ty uz mozes vtedy byt s nim v situacii, ked nevies (rychlo) konat a odist.
Uzivaj si s nim otukavanie (kavicky, prechadzky, vsetky tie prvotne pekne nevinne veci), skus neinvestovat hned cele srdce (aj ked toto sa neda extra ovplyvnit, ked sa raz talubis, uz je tazke zastavit tu lavinu pocitov), snaz sa zistit info o rozvode aj odinakial a okrem dovodu na rozvod aj to, ako velmi mal svoju zenu rad. Lebo to ti zas napovie, ci nakoniec nebudes len v ulohe Prevoznika.
A on ti povedal, ze sa do teba zamiloval? Lebo asi som toto nikde nezachytila. Myslim si, ze ako kava ok ale co viac, predsa len sa z toho rozvodu asi treba dostat.
Hmmm ak mas pocit, ze by chcel nieco viac, mala by si mu to povedat na rovinu, ze o nieco take nestojis a chcela by si, aby ste ostali kamaratmi. Mozno chce takto len zabudnut na rozvod, tazko povedat
@lula313 áno im to tiež veľmi dlho trvalo oni spolu už ani nebývali v čase rozvodu a pár mesiacov pred ním.
@moonlight1210 nebojte sa máme pár spoločných kamarátov v práci čiže viem čo to o ňom nie je to pre mňa úplne cudzí človek veď ho poznám už 4 roky takže už mám o ňom urobenú nejakú mienku. A dôvod rozvodu poznám on mi to otvorene povedal ako to bolo ale to sem písať určite nebudem.
Ved aj keby si ho nepoznala, spoznavaj ho radsej osobne, ak mate taku moznost, nez cez pisanie...
Je to na tebe.. ale..ked vam je spolu dobre, je jedno ci taky, ci onaky vztah, tak si spolu sadnut mozete, aj ste si mohli.. ved nebol vazen!
Ty si s kamosmi opacneho pohlavia nechodievas nikdy sadnut?
No mna ukludnovat nemusis. Ja s nim randit nejdem. 🙂