Viem že to sem nepatrí, ale zaujíma ma Váš názor.
Takže s priateľom sme si kúpili kocúra. Mňa si hneď obľúbil spi pri mne chodí sa za mnou pomojkat. A čo sa týka priateľa tak jeho ma skôr na útoky hryzenie atď...
Kocúr ma už 10 mes a teraz som ho vzala prvý krát k nemu a kocúrik uňho nechcel jest, piť a bol v strese hlavne vždy keď ho začul alebo zbadal vždy sa utekal schovať. Čím to bude cíti niečo zlé od neho, alebo ako to mam chápať?
Kúpili ste si ho spolu, takže ak tomu dobre chápem pozná vás obidvoch rovnako dlho? Je možné, že niečo zlé z neho cíti a je možné, že mu priateľ nejako ublížil a kocúr má teraz jednoducho strach.
@scarletka34 tiež sme mali kočku ( britskú) no a obľúbila si mňa. Vraj kočky si vyberú iba jedného človeka ktorého si oblubia. Môj priateľ nieje zlý človek doma na dvore u jeho rodičov mali kočky a vždy keď sme tam prišli prišli za ním a kŕmil ich, hladkal a tak a tie kočky mali zasa v oblube iba jeho a aj tejto našej vždy jej doprial, stále jej niečo kupoval ako zahrať sa zahrala aj s ním, no ale inak ona bola nanho potvora 😀 aj vešiak čo býva na balkónoch mu zhodila na hlavu 😀 aj čo mám známeho obľúbil si kocúr iba manželku jeho, aj sestra čo má kamarátku ta tiež iba ju. Takže asi na tom niečo bude 😀 no teraz máme 3 roky fr. Buldočka fenku a tá je s priateľa hotová, tá má jeho najradšej. Takže nemyslím si ze by to muselo byt niečo zlé. Možno by som jej dala čas ci sa uňho otuká ale ako sa spomína vyššie mačky nemajú radi zmeny prostredia oni sú najradšej tam kde sú už navyknute
Naše mačky majú radi len mňa manžela nie, normálne pred ním utekajú akoby sa ho báli a určite im nijako neubližuje len k nemu nemajú vzťah, tiež sa zamýšľam nad tým že prečo...
Moj nazor je ze ty si si kupila kocura . Nie ze s priatelom ste si ho kupili Ved spolu nebyvate. Takze maximalne ti nanho prispel €. A ocividne nevies dost o zvieratkach ani o nom. Ked sa pytas ci kocur citi ze tvoj priatel je “ zly “ clovek kocur je jednoducho teritorialny a necitil sa v cudzom prostredi doma.
Otázkou je aj odkiaľ ste si kúpili kocúra. Vôbec nemusi ísť o tvojho priateľa ale o predchádzajúcu skúsenosť. K slovám, že mačka si oblubi len jedného človeka - určite nie tak, že na ostatných bude útočiť. Ani jedna z mačiek o ktoré sa staráme my nieje taká, aby náhodne začala útočiť na iných ľudí, práve naopak. Buď sa budú mojkat alebo vydržia pár pohladeni a odídu. Ak mačka vyslovene útočí je tam problém - buď minulosť alebo niekto nevie ako sa správať okolo macky, prípadne má mačička nejaký zdravotný problém
Inak s malým macatom - do roka a pol a stresom veľmi opatrne. Môže dostať herpes vírus zo stresu a kým je malé mačiatko, tak ho to vie aj zabiť.
A priatel ma z toho depresie,chudak priatel,byt nemilovany kocurom je strasne tazke.Az mi slzy vysli z toho aky mate problem.
Ak som to správne pochopila, ty a partner spolu nežijete (keďže píšeš, ze si vzala kocúra k nemu). Zmena správania nie je len preto ze teba kocúr viac pozná ale preto ze mačky nemajú rady zmeny prostredia a spôsobuje im to stres. A takisto mačka nie je pes ze ho zavoláš a on príde. Mačka keď chce byť mojkana tak príde sama, keď ma toho dosť ide sama preč. A ak jej je v tom zabránene alebo je mojkana na silu tak sa bráni.
Takže bude to tým ze u tvojho priateľa ma strach a stres.... A ze nemas kocúra pre lákať hore dole.
a naco ho bravas k frajerov?Ved ho nechaj doma, ked je taky protivny a skace do noh,neboj sa kocur to prezije,nieje to dieta ale zver.
Mačka, teda väčšina mačiek, je viazaná na miesto nie na človeka. Ťažko znáša náhlu zmenu.
Možno má pocit, že ťa treba chrániť. Chce to čas aby si zvykol. Alebo má veľa energie a potrebuje sa zabaviť.
@bajka16 áno kúpili sme si ho spolu. Takže je na neho zvyknutý. A keď som bola sama sním uňho v dome tak pekne sa prechádzal po dome spoznával prostredie a keď ho za počul že ide utekal sa hneď schovať. A celý čas nepil nejedol. Tak som vravela priatelovi ze ideme ku mne a priateľ naštvaný ze uprednostňujem kocúra pred ním. Ale nemohla som ho predsa nechať dehydrovat. A keď sme prišli domov hneď pil a papal bol rad krpec. Tiež si myslím ze niečo zlé od neho cíti....
@miadi aj on mu dáva aj pochúťky.... A aj napriek tomu neznesie jeho dotyky.... Mačky dosť vycitia o človeku aký je si myslím.... Možno ho priatel nejak extra nemusí len sa pre tvaruje. Neviem co si už myslieť
@scarletka34 prehanas.. Utekať s chudatkom domkov aby sa napil..
@anickaaa6aaa tak keď nepije a neje dva dni je to asi dosť si myslím
@miadi tak poznám dosť ľudí čo s mačkou cestuje aj na dovolenky tak som chcela aby si zvykol aj uňho fungovať no nevyšlo to.
@scarletka34 tak potom naozaj má strach alebo stres z neho. Je to očividne ale prečo to už musíš zistiť s priateľom.
ty si tá šibnutá s hromadou sestier zo švajčiarska čo mala v profile SNV a bola z NZ a chcela usporadúvať zbierku pre mačku? dokedy máš vychádzky? 🙄
Podľa mňa máš s priateľom iný problem a zviera je akože tvoja sybila, ktorá ti to naznačuje. Chudák chlap... kvôli tomu, že je mačka náladová, s ním robíš cirkus. Je to len zviera. A tak ako ani každá mačka a každý pes nie je skvelá povaha, tak ani človek. Si čudná..
@scarletka34 ani naša prvá mačka (nájdené z ulice, zrejme aj tyrana bola) "nezniesla" moju dcéru, rozumej nedala sa jej pohladkať, ušla od jedla vždy keď sa priblížila. Pritom jej žiadno neublížila. Len tým ze nebola prakticky často doma tak nemala s nou "vybudovaný vzťah" teraz sa dá aj pohladkať aj všetko. A mame aj druhú macku od 10 týždňov ta jej aj v posteli spáva.
Robíš s komára somára, mačka nie je zvyknutá. Ale vieš co kľudne posli priateľa k vode, poďakuje sa ti lebo to co stvaras nie je normálne.
@blankaj ja som cirkus nerobila tak neviem o com píšete. Pre mňa zviera je člen rodiny a nevyhodila som zaňho peniaze aby som ho stresovala. Zvlášť keď sa dá daný problém riešiť.
@scarletka34 vykašli sa na to, je to tak a hotovo. Čo riesit? Spýtaj sa kocúra. Ak ti raz odpovie, tak budeš vedieť. My ti za kocúra neodpovieme.
@sense a co starám ??? Pýtala som sa len na názor či stým majú ľudia skúsenosť. To je všetko. Viem ze krpec potrebuje čas aby si zvykol na iný priestor a je možné že si nezvykne vôbec, ale jednoznačne kvôli žiadnemu chlapovi svoje zviera stresovať nebudem.
@scarletka34 vaša inteligencia je na bode mrazu. Keď nemáte normálny názor hlúposti si nechajte pre seba. Ja totižto som není sebec ako vy.
A je to tu: "kvôli žiadnemu chlapovi svoje zviera stresovať nebudem"..
@blankaj samozrejme. Život ma naučil. Zviera je tu s človekom celý život. Pri chlapovi nikdy neviete. Neviem koľko máte rokov ale možno raz si na moje slová spomeniete ❤️
To čo to tu píšete? Normálne sa opýtala, nemyslím si že nejako preháňa, má rada svoje zviera má za neho zodpovednosť preto sa zaujíma aby sa cítilo ok, zviera nie je vec ale člen rodiny aj pre mňa a snažím sa aby moje mačky sa mali dobre a boli spokojné a nedovolila by som aby im niekto ublížil
@nika523 presne tak ako píšete. Konečne ma niekto pochopil 🙏🙏🙏 ľúbim ho ako svoje dieťa a určite nebudem zakladať svoje pohodlie na úkor nešťastie zvieratá len aby som chlapovi vyhovela. Aj chlapovi by malo záležať aby si kocúr uňho zvykol a cítil sa dobre. Všetko chce určite čas....a záleží aj na jeho pristupe
macka tazko znasa zmeny prostredia, nemozes ho len tak nosit niekam inam, je to pre macku stres