Klamala som partnerovi

darinka67
25. apr 2021

Ahojte. Potrebujem poradiť. Partnera som raz oklamala. Klamala som mu pár mesiacov, bála som sa totiž že by som ho mohla stratiť lebo som vtedy nevedela že je iný ako moji predišli partnery. Priateľ to zistil. Skoro sme sa rozišli ale dal mi druhu šancu. A keď sme sa skoro rozišli ja som si uvedomila jaka to bola sprostosť a vážim si druhu šancu a nechcem ju premrhať. Hovorím mi úplne všetko čo sa mi stane. Že má skúšal baliť taxikár, že ma očumuje jeden chlap u nás v práci. Vie všetko naozaj. Ale stáva sa take že jemu niečo nesedí a opäť mi neveri a ja som z toho na nervy. Nadávam mu že je debil keď mi neveri ale pritom si uvedomujem že má právo mi neveriť že som narušila dôveru a že to chce čas kým mi začne veriť. On mi tvrdí že dôveru si získam jedine ak budem hovoriť pravdu že potom to nemá zmysel ale keď mu hovorím pravdu a on mi neveri celé dni je mi z toho blbo. Lebo viem že som nič zle neurobila. Má právo mat podozrenia aj ja by som robila asi to iste. Ale som pri ňom cely voľný čas, akože to by som bola ja tak lebo s ním chcem byt vždy keď mozme. Chcem len radu ako si pomôcť napraviť tú dôveru. Snažím sa vždy aj keď má pochybnosti mu ukázať že nemusí že hovorím pravdu. Ukazujem mu dôkazy. A viem že neexistuje návod ako si za deň vytvoriť stratenú dôveru. Ani za dva dni. A viem že to bude trvať dlho. Ale či neviete o niečom čo by mohlo pomôcť to utužiť? Či sa Vám niečo nestalo. Lebo viem že keby mne niekto zničí dôveru tak už nemá druhu šancu a preto viem že má miluje a vidím že on mi chce veriť.

mondolina
25. apr 2021

@darinka67
určite by ma nebavilo dokazovať niekomu pravdu.

janai1
25. apr 2021

V čom si mu klamala?

alexi2211
25. apr 2021

Vieš ako sa to hovorí, že keď ti niekto neverí zbytočne mu budeš hovoriť všetko a vysvetľovať, aj tak ti veriť nebude. Tiež mám podobnú skúsenosť, môj bývalý ten furt mal pocit, že mu klamem ale napokon som došla na to prečo to je. On vo mne videl seba. On ma podvádzal a myslel si, že ja robím detto. Bolo lepšie keď sme od seba išli.

marcellka32
25. apr 2021

Píšeš: má právo mať podozrenia...pozri buď ti dôveruje alebo nie a keď nie, tak je len jedno riešenie

panelacikova
25. apr 2021

@darinka67 záleží od situácie, v ktorej si ho niekoľko mesiacov klamala. ja osobne som človek, ktorého dôveru keď čo i len naštrbíš, tak ťažko ju získaš nazad. aj v partnerstve. síce už mám vek a skúsenosti na to, že už si niekedy radšej hryznem do jazyka, ako niečo niekomu pripomenúť, ale škrie ma to často. lebo som proste taký typ. zrejme aj tvoj partner je podobný typ. teraz už ťažko získaš dôveru, ak bolo klamstvo závažné. ak šlo o blbosť, tak potom by sa mal on trošku unormálniť, inak to nemá cenu.

elizabet173
25. apr 2021

@darinka67 prepáč, ale váš vzťah nie je zdravý. Ty si mu klamala z obavy, aby si ho nestratila, už to bola chyba. Teraz on ťa neustále kontroluje, ty nikam nechodíš, aby si mu nedala príčinu na nedôveru. Celé zle. Ak nedokážete obaja urobiť hrubú čiaru a dôverovať si, nemá to zmysel. Celý život ťa chce podozrievať? Celý život mu chceš minútu po minúte dokladovať, kde s kým si bola a na čo?

darinka67
autor
25. apr 2021

@janai1 našiel mi v mobile že som si hľadala bývalého. Ale bývalého som si hľadala lebo som chcela vidieť malú neter. Boli sme spolu rok a pól a chyba mi cela jeho rodina, on nie. Chcela som ich len vidieť a rozmýšľala som že by som sa s nimi skontaktovala popimo bývalého. Ale on mi povedal že aj keby si hľadám jeho on to pochopí lebo je to človek ktorým som prežila nejakú časť života a je normálne že si obcas spomeniem. On je tiež v kontakte s pár byvalimi ale len ako kamarát.

kitycat
25. apr 2021

Ato si s niekym spavala alebo si mala nejake zadne vratka a randila s dvomi naraz? Oznamovat mu vsetky aktivity? Toto isto skonci deckom, svadbou a potom... Wait for it... Rozvod pre nedoveru lebo ti povie, ze ani dieta nie je jeho 🤷‍♀️🤦‍♀️

gabika0825
25. apr 2021

@darinka67 ja už by som sa popravde na taký vzťah vykašľala. Zrejme je to už z jeho strany voči tebe nalomené a on ti už veriť nikdy nebude vždy bude mat pochybnosti. Bohužiaľ si to prestrelila. Ale on by si mal tiež uvedomiť že ľudia robia občas chyby aj vo vzťahoch a keď sa ten druhý snaží a je to vidno tak by ego z ublíženia mal trosku stiahnuť a začať trosku dôverovať. Však nič sa nedeje keď sa znova sklame a oklameš tak to ukončí. Len neviem prečo robí teraz toto keď ti dal druhu šancu. Mne to príde čisto ako že má vysoké ego a teraz sa cíti byt na koni

darinka67
autor
25. apr 2021

@elizabet173 on taký nieje, mi sme spolu boli odzaciatku každý voľný deň a trávili veľa času spolu a s rodinou. On má nepodozrieva z podvádzania ale z toho že mu v niečom zbytočnom klamem.

syslik81
25. apr 2021

@darinka67 uprimne vas vztah je uz davno pase.. to ze si si hlaala byvaleho -nieje noc strasne-zvedavost je zvedavost ..nepoviedla si ho ..ale to co sucasny robi teraz tebe hranici so psychyckym tyranim.. on nema pravo vedioet o kazdom tvojom kroku a uz vobec nie o tom kto kde kedy sa na teba pozrel usmial etc... ver mi ze to medzi vami nema zmysel a mali by ste si bud odpustit dat hrubu ciaru a zit normalny zivot s doverou alebo to ukoncit uplne ...

ella_price
25. apr 2021

Tak ako ti písali vyššie, toto nie je zdravý vzťah. Akože dôvera a komunikácia sú jedny zo základov normálneho fungovania vzťahu a ty chceš docieliť čoho? Že začneš byť unavená z toho, že mu budeš furt niečo dokazovať? Alebo si počkáš radšej čo zistíš ty o ňom?
Keď vám na sebe záleží, existuje x spôsobov ako to riešiť, ale na čo byť vo vzťahu kde je viac trápenia jak lásky, nechápem.

janai1
25. apr 2021

@darinka67 a to sa dá ako v tomto klamať pár mesiacov? 🤔

elizabet173
25. apr 2021

@darinka67 on ti kontroloval mobil? Akým spôsobom si ho hľadala? Na sociálnych sieťach? A on to zistil a ty si mu klamala, že si ho nehľadala? Pár mesiacov si ho klamala a potom si sa priznala? Chápem to dobre?

0silvia0
25. apr 2021

@darinka67 ako male deti🙈

deti95060810
25. apr 2021

načo takýto vzťah bez dôvery... časom pôjde do stratena...

len_nig
25. apr 2021

To koľko máte rokov že toto riešite?

sissy27
25. apr 2021

@darinka67 mne by ani nenapadlo spovedať sa chlapovi, že ma balí taxikár alebo okukuje kolega. Akože načo? Jasné, že keď mu zvestuješ takéto zbytočnosti, tak má podozrenie - pretože tomu venuješ pozornosť.
Neviem, ale podľa mňa obaja potrebujete dozrieť na nejaký vzťah.

bmuller
25. apr 2021

@darinka67 Chapem, ze chces, aby mal pocit, ze vie o tebe pravdu. ale nerozumiem, naco mu treba hovorit veci typu, ze ta balil taxikar alebo ze ta ocumuje chlap v praci. Predsa z takych blbosti nic nevyplyva, nechces si s nimi zacat ani nic podobne... take blbosti skor prilievaju olej do ohna.

oli18
25. apr 2021

Len ty vies, v com mu klames. Ale zle robis, ak mu hovoris o chlapoch, ktori po tebe pokukuju. Hovor mu vsetko, ale toto nie. Chlapom nerobi dobre, ze o ich partnerku ma zaujem aj niekto iny.

ninusa221
25. apr 2021

Mam taky pocit že tebe to lichotí a teši ta to ked mu povies ze ta obkukaval taxikár a kolega a čakaš reakciu ako sa zatvari... naco mu to vravis? Ešte ked si to už raz posrala a vlastne prečo ti išiel do mobilu? Ako ja nechapem...

panelacikova
25. apr 2021

@darinka67 Nečudujem sa mu. Nie je normálne vyhľadávať bývalého, ak s ním už nič nechceš mať... To ti bol manžel? Mali ste spolu dieťa? A také výhovorky, že malá neterka, aká neterka? Pokiaľ ste neboli manželia, to nie je ani len tvoja neter. 1,5 roka ste boli spolu. To tiež nie je čas až taký, aby ťa milovala celá jeho rodina a ty ich. Všetko toto tu dávaš už len na svoju obhajobu, že si bola naňho príliš zvedavá a súčasného partnera sa to dotklo. Bodaj by nie. Mne by to tiež nelichotilo, keby mi súčasný partner blúdil po soc. sieťach a vyhľadával nejaké bývalé. Rozum mi to neberie. Buď chceš súčasného alebo bývalého. Nie si vysporiadaná s bývalým vzťahom.
A zase také kraviny mu hovoríš, že ťa balil taxikár? Čo máš 15 rokov? To ťa prosím ťa ako balil? Akože ti polichotil? Alebo si sa správala vyzývavo a potom ťa fakt už otvorene balil? Nerozumiem. Ako ťa môžu baliť muži, pokiaľ im nedáš či i len náznak "šance"?