Klamala mi?

agatliskova
16. aug 2023

Je mi divné tu toto riešiť ale včera som sa dohodla s mojou najlepšou kamarátkou že pôjdem k nej. Mala som jej mame doniesť svoj stary mobil a ona mi mala zaplatiť, ale dnes mi písala že jej mám len rýchlo doniesť mobil lebo ide k zubárovi, tak som jej ho doniesla dala mi peniaze, a povedala že zajtra sa stretneme. Keď som prišla domov tak som si všimla že mi jej mladšie sestry posielali hlasovky že ich mama dovolila aby som tam išla a že nech pôjdem. Povedala som mame že mi asi klame a ona si to mysli tiež. Už sa to stalo keď som bola u nej že mi povedala že musím ísť lebo jej mame je zle ale jej mame nič nebolo. Ona mi nechce povedat ze nemá náladu aby som tam išla. Neviem či mi klame ona alebo jej sestry.

elizabeth22
16. aug 2023

pozmením pár písmenok v tvojej prvej vete : Je mi divné že tu toto riešiš 🙂 prajem pekný deň
@agatliskova

melanta
16. aug 2023

Koľko máš rokov? 15? Lebo toto by dospelá žena neriešila. Ak niekomu neveríš, nemaj ho vo svojom živote a hotovo. A nenominuj sa ku kamoške, ktorá ťa nezavolá alebo vyhodí.

moonlight1210
16. aug 2023

Je uplne jedno, aky dovod si vymyslela a ci je pravdivy. Fakt je, ze ona tam nechce, tak sa tam netlac. A do buducna si rozmysli, ci sa s nou chces kamaratit.

aurinia
16. aug 2023

@agatliskova možno sa jej to práve nehodilo, bolela ju hlava, nemala náladu ...čokolvek...a bolo jej hlúpe ti to priamo povedať....to robí veľa ľudí...na kamošku sa nehnevaj. Skús jej nabudúce povedať, ze kamarátstvo je o tom ze si poviete pravdu aj keď nie je práve príjemná. Ale ze je to ok. Rovnako sa to nauc aj prijímať, ze sa ti stane ze nie všetko čo ti niekto povie musí byť tak ako si predstavujes. Mať úprimne kamarátstvo je vzácne, nie samozrejme. Priateľstva sa budujú roky. Niektoré vydrzia, iné stroskotaju....ber to tak.

jaskolka
16. aug 2023

@agatliskova prečítala som to 3x, ale ja absolútne nerozumiem o com vlastne hovoríš. Koľko máš rokov? Lebo toto znie tak od 15 ročnej maximálne

dorothee
16. aug 2023

Skus sa na nu nehnevat.Mozno len ozaj nemala naladu alebo mala iny dovod..Ak by sa to vsak opakovalo castejsie,je mozne,ze to nie je az tak dobra kamaratka…
nabuduce jej mozes povedat,ale bez hnevu ci vycitiek-pocuj,mne mozes kludne povedat narovinu, ak nemas naladu sa vidiet,v pohode,sme kamosky,ja to pochopim,len sa mi potom ozvi ked sa budes chciet stretnut,rada ta uvidim 🙂

tanyan
16. aug 2023

Tlačí na teba a zneužíva ťa úplne bez zábran. Keďže to trvá dlhšie a nie je to len ojedinelá nezhoda, tak by bolo asi lepšie minimalizovať kontakt. Možno by pomohlo aj porozprávať sa so svojou mamou, aby ťa podporila pri riešení týchto situácií. Aj keby to bola jediná "blízka kamarátka," tak radšej žiadna ako takáto toxická.
Nemáš v triede alebo v susedstve iné osoby, ktoré by sa k tebe nesprávali ako pijavice a bez rešpektu?

simona20201309
16. aug 2023

@agatliskova bud opatrná a vsimaj si, ci je to naozaj najlepšia kamarátka, alebo ta len odporne využíva.
Možno nám ten text príde trosku detinsky, ale neboj. Takéto situácie zažívame aj my starší v dospelosti.
Vždy sa nájde nejaká ,,super" kamoška, ale vekom sa ich naučíš odhaliť hneď na začiatku a zrušiť na dve doby
Ja sa snažím naucit dcéru už od mala, aby vedela, ktorá kamarátka za to stojí.

tamta
16. aug 2023

Autorka ma podla toho, co písala v komentári v profile 12 rokov..

agatliskova
autor
16. aug 2023

@dorothee ďakujem toto mi veľmi pomohlo