Kedy sa dá povedať, že je to zrelý vzťah?

15. jan 2022

Maju vzťahy,nejaké etapy?Napríklad..ak som s niekym 3,4mesiace stále je to ešte začiatok vzťahu?,prvotna zamilovanosť?Ako to vidíte?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qwer2019
15. jan 2022

Podľa mňa áno. Aj keď je to dosť diskutabilné. Aši záleží na ľuďoch. Podľa mňa vzťah vyzreje, keď prídu prvé prekonané prekazky

autor
15. jan 2022

Takže keď som s niekym 3,4,5 mesiacov stále je to ešte len začiatok?

lily14
15. jan 2022

Určite

20erika07
15. jan 2022

Zrely vztah, hm my sme spolu 15rokov ,a nas vztah sa tak ustalil stabilne na jednu spolocnu kludnu nôtu cca po 11rokoch vztahu, posledne 4roky su az podozrivo kludne 😄 ze by sme uz vyzreli?
Je to hrozne individualne...a vztah 3-4-5 mesacny je samozrejme len začiatok, minimalne do roka len zaciatok

danielahamar
15. jan 2022

Ako zrelý? Akože vážny, či? Lebo mi napadla taka smiešna vec, keď už si žena pred mužom prdne a opačne, tak je to naozaj vazne🤭🤣, a inak zrelý? Co ti ja viem, som vydatá 20r. tento rok teda budem a už je to asi prezreté 😁, pomaličky aj myšlienky toho druhého vieš citat😁

danielahamar
15. jan 2022

@20erika07 každých 7rokov je vzťah o niečom inom😁

mima1
15. jan 2022

3,4 mesiace je len lahucky zaciatok. Aj ked su ludia co sa za ten cas stihli aj zobrat.
Mozno tak rok dva a bude sa dat podla mojho nazoru povedat ze je to vztah tak ze naozaj. 3,4 mesiace je take ze este o sebe este nic dokopy neviete.
My sme spolu 21rokov mame dve male deti a kolko krat vieme presne co kto chce bez toho aby sme to povedali.

marca12
15. jan 2022

Zrely vztah je,ked prezijete niekolko zivotnych tazkosti a kriz a stale stojite pri sebe. Uz ste tak zohrati,ze podrzite jeden druheho a nevyhrazate sa rozchodom pri kazdej prekazke,ale znasate svorne spolu udery zivota.

21oktober
15. jan 2022

Pre mňa je zrelý vzťah vtedy, keď hlboko cítim vo svojom vnútri že toto je človek s ktorým chcem zostarnúť a nemienim od neho zutekať ani pri väčšej prekážke. Keď druhý prestane riešiť čo ten povedal ako to povedal ako to myslel, či sa na druhého druhú pozrel tak alebo onak, ani jedna strana nemá snahu vyvolávať hádky ale snažia sa spoločne o súznenie. Keď sa natoľko hrany obrúsia že to všetko do seba zapadne.

janickacrazy
15. jan 2022

Samozrejme, že po pár mesiacoch je to ešte len začiatok. Po 2 rokoch sa ukáže, či to bola len zamilovanosť, alebo bude z toho aj niečo viac. Zrelý vzťah je pre každého asi niečo iné. My sme spolu 13 rokov a myslím, že už zrejeme každý rok ako víno.🍷😂

ivana11155
15. jan 2022

áno, pre mňa sú 3,4,5 mesiacov len začiatok. Vyzretyvztah - ak už ten vztah ma čosi "odskakane", čiže po rokoch.

ivana11155
15. jan 2022

@21oktober súhlasím, veľmi výstižne napísané

janetinka27
16. jan 2022

vsak ked zbieras ovocie

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
16. jan 2022

@21oktober krásne si to napísala 👍 aj keď niekedy to zapadá hneď na začiatku a máš pocit, že toho človeka poznáš už roky, aj keď ste sa stretli päť krát

marca12
16. jan 2022

@21oktober takto presne si predstavujem zrely vztah

momoqui
16. jan 2022

Zalezi dost od poctu stretavani. Ak sa vidite kazdy den pocas 3-4 mediacov je to ine ako 1x tyzdenne.
Ale myslim, ze cloveka prvych 6 mesiacov nepoznas. Je to pozlatko, obal.

matkahelka
16. jan 2022

3-4 mesiace je len prvotne pobluznenie, sama musis uznat, ze za tak kratky cas nie je sanca cloveka spoznat.
o zrelom vztahu sa da hovorit vtedy, ak spolu nieco prekonate, ak vas spolocne zivotne skusky zocelia - spolocne byvanie, deti. ja som vydata takmer 14 rokov a to uz si hovorim, ze som v zrelom vztahu.

layla123321
16. jan 2022

Závisí aj od toho, aký je to začiatok... Sú ľudia, ktorí sa 3-4-5 mesiacov stretávajú raz za týždeň na rande... Sú ľudia, ktorí po mesiaci začínajú spolu bývať a riešiť prvé "vážnejšie" problémy... Závisí, aj či sa poznali už predtým ako priatelia alebo idú od nuly.... Ale povedala by som, že prvý rok je stále iba začiatok. Môj učiteľ na VŠ mal na to skvelú myšlienku: deti sa dajú spraviť za pár minút, ale rodina sa buduje celý život (nemusí to byť nutne taká tá s deťmi).