Kedy môj muž konečne dospeje?

8. jan 2022

Ahojte,
mojim najväčším problémom je, že namiesto 35 ročného muža mám doma doslova puberťáka. Som v poslednom trimestri a na rizikom, mám prísny kľudový režim kvôli čomu som sa musela dočasne presťahovať ku rodičom. Môj muž chodí na týždňovky a celý víkend nič iné nerobí len chlastá s kamarátmi (bezdetný 30+). Pred mojim tehotenstvom nechodil toľko chlastať ako v poslednej dobe. Mám pocit, že si to užíva, že je bezomňa a môže chlastať hala bala. Ako som to už spomínala predtým sme chodili von tak raz do mesiaca na par hodín a to mu vtedy stačilo a práve teraz musí vystrájať? Samozrejme sa len kvôli tomuto hádame 24/7. Teraz počas sviatkov dobre, že nechlastal každý druhý deň. A čerešnička na torte je, že ešte ja som tá zlá aj v jeho očiach aj v očiach mojej rodiny. Lebo chudák toľko maká a nemôže si ani oddýchnuť. Ale môže si len nie opiť sa do dna (viem presne čo tam vystrajaju). Už neviem ako mu mam vysvetliť, že to takto proste dalej nejde. Ked mu poviem svoje deň je pokoj a už na druhý vyťahuje, že ho volali sem a tam.. Niekedy mám pocit že moje tehotenstvo (ani ja) ho absolutne nezaujímajú a nikto mi s tým nepomôže lebo podlakaždého je to ok.. A je to vôbec ok?! A ako to bude keď sa mala narodí? Príde domov v piatok prechlasta víkend a v nedeľu naspäť? Prekrásne #vylev

didi2102
8. jan 2022

Prepáč ale prečo si išla ku rodičom ? Ja som mala kludovy od 2m,rozumej že boli dní že som mala ísť len na wc,manžel robil v zahraničí a ku rodičom som nešla,veď chodí na týždňovky ,mrazák máš,nákup si viac potravín keď je doma, keď.pride domov je kde ? A ty si kde ? Ste od seba ? Možno je to aj tým neviem

barbora0308
8. jan 2022

Osobne si myslim ze v 35 sa uz ludia velmi nemenia...hlavne ak sa neuvedomuje ani vedla svojej tehotnej manzelky, ktora je na rizikovom, tak to bude uz iba horsie. Ak nepomaha komunikacia, tak ma to naozaj mrzi, ale budes sa musiet rozhodnut, ci vydrzis a zotrvas alebo si najdes inu cestu bez neho. Prajem vela sil.

luccija
8. jan 2022

Možno sa ani nemusíš od rodičov vracať domov:(pre tvoje dobro verím, že keď sa dieťa narodí tak sa znormalni, keď to trvá len pár mesiacov a nie je to jeho klasický životný štýl.Nepije a nežije takto aj v zahraničí?

zuzanka.zuzu
8. jan 2022

ako bude keď sa malá narodí? no tak ako si spravíš, tak bude... a či si to užíva? jasne, že užíva.

luccija
8. jan 2022

@didi2102 tak asi jej aj psychicky pomáha byť s niekým, nevarit...

anjelicek26
8. jan 2022

Ano uziva si to, lebo si s muza a buduceho otca svojim odchodom spravila - volneho bez zavazkov... ma okolo teba behat, o teba sa starat a pomahat ti... nie, ze ty toto presunies ako povinnost na tvojich rodicov...

didi2102
8. jan 2022

@anjelicek26 som presne tohto názoru

@luccija sama viem že spychicka podpora je dôležitá ale ja som bola aj mesiac sama a nešla som,ale áno sme každý iný,ona mu tým že odišla zobrala všetky povinnosti a možno ho nahuckali kamaráti že uži si do pôrodu lebo... Ja by som šla domov a pekne na krátko,o chvíľu je to malé na svete,čo bude zase u rodičov lebo treba pomôcť a otecko zase bez povinnosti?

modraslamka
8. jan 2022

ja som mala priatela robil to iste. a to mal uz 32. nechala som ho. predstava mat s nim deti a tak by vystrajal, cely den len kamarati a pivo a vodecka...🤦
bye, bye👋

autor
8. jan 2022

Nechápte ma zle. Nie kvôli komfortu som prišla k rodine. Tu v meste mam aj nemocnicu aj svojho gynekológa ktorému dôverujem. Boli mesiace keď som musela do nemocnice 2x do mesiaca a cestovať hodinu sama by som nezvládla. A mama sestrička mi pichá injekcie ale súčasne opatruje babku takže inak by sa to ani nedalo. A keď sa vráti domov z týždňovky tak sa vráti ku nám a nie do nášho bytu.

didi2102
8. jan 2022

A keď chlasta cez víkendy tak v meste v ktorom ste ? Nebolo by lepšie ísť na víkend do vášho bytu ? Veď bude s tebou ... Viem viac pendlovat ale za pokoj to stojí ... Alebo chodí hodinu ku vám kde bývate piť ?

autor
8. jan 2022

Som rada, že ste museli len ležať a nie ako ja raz do týždňa bud doki nemocnica alebo pohotovosť. Keby moja mama nebola sestrou tak som 9M v nemocnici. Ale k veci. Piatok večer príde ku

autor
8. jan 2022

Piatok večer príde domov je so mnou. V sobotu ráno odíde ku svojej babke ktorá býva v rovnakom meste ako my. Spraví veci okolo bytu a poobede sa už nevracia lebo už je s kamošmi. Vráti sa v nedeľu o 10 keď sa vyspi a ide potom naspäť do roboty..

didi2102
8. jan 2022

Ja osobne som dochádzal napr taxíkom raz týždenne do mesta ,bola som po ivf 👍 ale nebudeme sa doťahovať o tom čo nieje podstatne,ledva som donosila,predčasná sekcia,kontrakcie od 7m ,podstata je inde

autor
8. jan 2022

@didi2102 presne tak, ale si to dotiahla 😊

didi2102
8. jan 2022

Tak v sobotu by som s ním išla do vášho bytu,ostala tam prespať s tým že je so mnou a v nedeľu by ma odviezol späť,neviem či si uvedomujes ale je doma cca 2dbi a s tebou 12h 👎👎👎 otrasné ,pre mňa neakceptovateľné

didi2102
8. jan 2022

Lebo obhajuje s že si u rodičov , ok ale každý chvíľu sa snaž byť s mužom,ako ho naučíš tak budeš mať,má voči tebe zodpovednosť ,má byť s tebou, keď máš problémy môžeš porobiť už hocikedy , buď chod s ním alebo ho zhuc že v sobotu späť,nemusí pomáhať pri babke každú sobotu a potom ktovie čo robit

annamalaga
8. jan 2022

Ja by som mu narovinu povedala , buď kamaráti alebo rozvod. Ešte tak možno 2 razy za 2 mesiace nepoviem, ale nie stále.

autor
8. jan 2022

@didi2102 bojím sa, že predčasne pôrodim, ked chodím hore dole, sedim dlho v aute tak mi hneď tvrdne brucho a mam poslickov, preto sa bojim ist nim do bytu v sobotu. Ale baby on taky predtým nebol.. Tak co ma preporodnu depresiu? 😁 On mi to ani nevysvetli

elizabet173
8. jan 2022

veľmi rada by som sa mýlila, ale tvoj muž dospeje asi ťažko. Písala si, že popíjal vždy, aj keď nie toľko, bol by zázrak, keby sa toho len tak zrazu vzdal. A ty si mu nedala priestor dozrieť. Tiež by som trvala na tom, aby ste boli počas víkendu u vás doma a on prevzal zodpovednosť. Injekcie ti predsa môže pichať aj sestrička v okolí tvojho bydliska, ale keby aj nie, príde k tvojím rodičom, prečo nie je s tebou celý víkend? Tá pomoc babke mi príde ak super výhovorka, pomôžem zo dve hodinky, skočím s kamarátmi na pivo, na kus reči a večer prídem. Aj to, že nech si užije, kým sa ešte dá, je výhovorka. S narodením dieťaťa predsa život nekončí, no tvoj muž žiaľ ako jediný spôsob trávenia voľného času a zábavy má chlast s kamarátmi. Po narodení dieťaťa ho zapriahni hneď od prvého dňa, v žiadnom prípade sa nesnaž ukázať, ako všetko zvládaš, ani neskoč na výhovorky, ako sa ho on bojí chytiť, ty tiež nemáš školenie na zaobchádzanie s dieťaťom. Najlepšie by bolo, keby si našiel prácu v okolí, žiadne týždňovky, na tom by som trvala, aj za cenu nižšieho príjmu. To je asi jediná cesta, ako by sa mohol zmeniť, ale musel by v prvom rade chcieť

didi2102
8. jan 2022

Podľa mňa si začal uvedomovať zodpovednosť alebo bol nahuckany hlúpymi rečami ako mu konci život alebo bol proste taký vždy len si to nevidela,pre mna neprípustné žeby v sobotu ostával vo vašom byte a išiel by znovu preč ,neexistuje ,veď si hupni konečne nohou , že keď odíde tak nech sa nevracia ,kus ho postras aspoň sa ukáže čo je zač,tým že.mozes porodiť každý chvíľu ma sedieť pri tebe na riti

azzflo
8. jan 2022

Taky chlap by sa mi hnusil. Bud iba vyuziva situaciu, ze sa o teba "staraju" rodicia a on nemusi ani pohnut prstom, alebo sa snazi uzit si posledne mesiace ako bezdetny? Kazdopadne by som mu velmi jasne vysvetlila, ze ak sa takto bude ozierat aj ked sa vam narodi dieta, o par rokov bude na sude prosit, aby si dceru mohol vidiet aspon 2x mesacne.
Na vasom mieste by som dala vazny rozhovor o buducnosti, mal by si najst pracu v mieste vasho bydliska

martina1201
8. jan 2022

Možno zapija že nemôže sexovať, po pôrode bude zapíjať že má dieťa a že nemôže sexovať a potom bude zapíjať aby sa mohol vyspať, lebo malé bude v noci plakať.

Ak tvoji rodičia držia stránku tvojmu mužovi opýtaj sa ich ako sa budú cítiť, keď sa z neho stane alkoholik a neprejde ho to chlastanie. Aj keď bude dieťa na svete si bude musieť oddýchnuť. Ale oddýchnuť si, neznamená ozierat sa. Potom budú rodičia čo hovoriť? Ako ho budú ospravedlňovať? Či potom budú teba obviňovať, že si na víne ty, lebo si mu to nezatrhla? Tiež sa ich opýtaj, či keď si ty budeš potrebovať oddýchnuť od dieťaťa či im tiež môžeš doniesť dieťa a ísť sa ožrať keď jeho chlastanie týmto ospravedlňujú.....

janinah
8. jan 2022

X žien leží doma na rizikovom a ich muži nie sú preto alkoholici.Mne sa toto vôbec nepáči a nechcem si predstavovať,čo sa deje tam na týždnovkách po večeroch.Aj z toho mála času cez víkend sa neunúva ho stráviť s tebou.Babke by som zaplatila upratovačku a opatrovatelku aspon každý druhý víkend.A spať v sobotu bohviekde je pre mňa neakceptovateľné.Neverím,že u babky upratuje od rána do neskorého popoludnia,má kopu času ...2 hod. pivo s kamošmi bohato stačí a potom smer domov ku žene.Ja by som mu dala ultimátum...bud sa správaj ako treba ku rizikovo tehotnej žene alebo sa od tákých kamošov a alkoholu už ani nevracaj.
A ešte mi napíš,že na tú týždnovku ho vychystáva tvoja mamka /vypraté,dáke jedlo zabalené..../a už odpadnem celkom.

luccija
8. jan 2022

A bol vôbec zvyknutý na normálny život ísť do obchodu, variť, žiť s tebou každy deň?ako dlho robí vonku?lebo, keď sa Ti narodí dieťa môžeš sa cítiť zle zranenia, nikto nevie aké bude bábo, aby sa nestalo, že prvý rok budeš u rodičov a on takto chodiť hore dole.Vy spolu nezijete

vilma7
8. jan 2022

Možno takým bol aj predtým, ako si ho spoznala. Potom sa držal, keďže "kým vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. A teraz keď už ťa má v hrsti (dieťa na ceste), tak začína ukazovať svoje pravé JA.

lacibo
9. jan 2022

Ked si sa odstahovala k rodicom, vyslala si sama muzovi signal, ze ta obtazuje....co cakas...riesi tuto situaciu ako vie..co konkretne by mal podla teba robit...cakat ta sam doma...kedy prides domov?