Kedy je vhodné odísť z domu?

5. sep 2022

Taká tema zo života..Do kolkych rokoch je normálne ak mladí ľudia,ktorí normalne pracujú byvaju v "mamahoteli", teda s rodičmi? Vela krat som počula nazor,že nieje normálne ak zdravý pracujúci človek po 30tke býva u rodičov,že je to neprirodzene a proti prirode..Bez ohladu nato či ma vzťah alebo nie...je to tak?

slovenka753
5. sep 2022

Mie je to normálne. Po strednej škole sa treba postupne osamostatniť a zarábať si na život po svojom. Popri VS treba aspoň brigádovať a čas nákladov si financovať z vlastného vrecka.

kaktusik007
5. sep 2022

to nie je o veku, to je o vztahu a zodpovednosti. je mamahotel typu - kakavko rano do postele /prehanam/ a mamahotel kde si mama pyta normalne peniaze za najom izby ;)

sense
5. sep 2022

Ono ostať bývať u rodičov po 30 nemusí hneď znamenať ostať bývať v mamahotely

marsmykkok
5. sep 2022

bývanie s rodičmi a mamahotel sú dve veci rozdielne.... A vždy treba pozerať na okolnosti, ak je rodič sám a má nízky príjem/dôchodok a dospelé dieťa tiež samé a má nižší príjem nevidím na tom nič zlé, že bývajú spolu a majú nižšie náklady a napríklad spolu si aj podelia povinnosti v domácnosti a pomôžu si navzájom. Iné je to ak sa dospelé dieťa tlačí v izbe s mladšími súrodencami, rodičia bývajú v jednoizbáku a tlačia sa tam spolu ešte s dospelým dieťaťom a tak...

terez246
5. sep 2022

Ja som bývala s mamou do 28. Mama bola sama, proste som nechcela odísť od nej. Platila som všetky náklady na domácnosť, mama robila nákupy, mala viac času, ja som mala 2 roboty. Ak potrebovala, dala som jej peniaze aj na nákup. Ona bola sama, ja sama. Bolo to ok. Potom som sa odsťahovala za lepšou prácou a našla si aj manžela 200 km ďalej.

cyberk
5. sep 2022

asi to je o povahe, pre mna je logicke si po skole najst pracu a ist tym padom prec z rodicovskeho domu 🙂

zuzanka.zuzu
5. sep 2022

radšej 35r u rodičov, ktorý sa po polroku/roku vzťahu odsťahuje do prenájmu s priateľkou a premýšľa nad sobášom ak im to bude klapať než 23r s "vlastným domom" čo financovala celá rodina a ešte postavený na rodičovskej záhrade 🙊 a podobných príkladov je veľa....

mandzula
5. sep 2022

Pre mna bolo automaticke zdekovat sa co najskor, ved to je uzasny pocit slobody.

nurielka
6. sep 2022

Čo najskôr po škole (SS ale.VS) sa odsťahovať, šetriť sa dá aj osamote, nemusí pri tom asistovať rodič. A naozaj u rodičov vždy platilo, ich dom ich pravidlá.. no veľa 30+ sa vyhovárajú na to, že šetria, nemajú veľa našetrené.. a kedy budú mať? V 50-tke? Poznám zopár takých..

lujza123
6. sep 2022

Podľa mňa hneď po škole. Ja by som doma dospelé dieťa nechcela, to by som jej radšej prispela na vlastný nájom. Asi by ma to trápilo keby vidím ze sa nevie pohnúť z miesta a bojí sa opustiť detskú izbu. Podľa mňa keď mladý človek skončí školu sú to najkrajšie roky života. Nič ho neviaže, žiadne deti, hypotéka, môže skúsiť veci na ktoré už v neskoršej dospelosti nebude mať čas.... Skúsiť cestovať, vyskúšať žiť vo veľkomeste ci ako dobrovoľník niekde na statku na lazoch, niečo zažiť a nájsť si svoje miesto v tomto svete.

kvetinka75
6. sep 2022

záleží na okolnostiach. Nie každý to berie a využíva ako mamahotel.