Kedy je ideálny vek na osamostatnenie?

1. nov 2020

Ahojte, kedy si myslite ze je idealny vek sa odstahovat od rodicov a ist byvat s priatelom? Kedy ste sa stahovali vy a kde ste zohnali tolko financii?🙂

tenerifka
1. nov 2020

no vtedy, ked dostudujes, mas pracu a dokazes si zaplatit najom a ostatne vydavky. A financie sa vacsinou zhañaju pracou

patka06
1. nov 2020

Mala som 20,5, pracovala som tretí rok ...na bežné mesačné výdavky som si zarobila a byt som kupovala s úspor, čo mi našetrili starí rodičia
Bolo to najlepšie rozhodnutie, aké som mohla urobiť
Ideálny vek sa nedá určiť, dôležité je mať prácu ...a pravidelný príjem

sona96
1. nov 2020

Keď som mala necelých 22. Z kombinácii úspor, spotrebaku a pomoci od rodičov.

marca12
1. nov 2020

Ja cca 8mesiacov po skonceni vs. Najskor do podnajmu a potom hypoteka.

jana_eyre_2
1. nov 2020

Pred pár dňami tu bola taká istá téma.. osamostatnila som sa nedobrovoľne v 20tke, v 21r som mala svoj byt z dedičstva po.mame..

nely1704
1. nov 2020

S priateľom by som odporúčala ísť bývať až keď si si ním na 120% istá 😉 prípadne riešili svadbu... ale to už je každého osobná vec ... osobne neuznávam bývanie na vyskúšanie keďže človek si potom narobí len problémy

babulka97
1. nov 2020

Od mojich 20 🙂 a prácou a šetrenim sa aspoň niejake málo zarobilo

halabolka
1. nov 2020

Odisla som od rodicov v 22, na najomne som si zarobila pracou. Po 4 rokoch som si kupila byt (mam hypo). Doteraz ale byvam v podnajme, nakolko ma to vyjde lacnejsie ako byvat vo svojom.

nika_m
1. nov 2020

Najlepsie vtedy, ked mas dostatocny prijem financii na vlastne byvanie 🙂 ja som sa odstahovala v 22, od 19 som ale pracovala, takze som mala staly prijem

lubisvecko
1. nov 2020

To je rozne, podla mna 25 je take normalne, to uz je po skole, aj nejaka ta praca, takze to je tak akurat 🙂

lopka1313
1. nov 2020

Ja som sa odstahovala v 19, sla som na vysku. Pocas vysky ma financovali rodicia, vlastne az do prvej vyplaty v realnej praci (a mala to tak viac ako polovica spoluziakov, tak sa za to naozaj nehanbim a nepovazujem to za nieco zle, som rada, ze to zvladali, kedze sme obe so sestrou studovali takmer sucasne v roznych mestach - je medzi nami len 1 rok rozdiel). Pracu som zohnala cca pol roka po vyske a odstahovala som sa do podnajmu (cca 120 km od rodicov). Po 2 rokoch v podnajme som sa rozhodla a s rodicovskou pomocou vzala hypo na moj bytik. Naklady (okrem hypo, kt nebola vysoka) su rovnake ako za prenajom 1 izby. V case vybavovania hypo som sa zoznamila s ex, tak sme sa hned nastahovali do mojho noveho bytu. Vydaje za byvanie sme platili napoly, tak sme to zvladali 🙂 po nasom rozchode mi opat trochu pomohli rodicia, kym sme nesplatili hypo. Musim povedat, ze som fakt rada, ze sme ten byt kupili, lebo na cene stupol minimalne o 1/3 (aj viac)... momentalne mam necely rok noveho partnera, fungujeme na dialku, ale chceme coskoro spolu zacat byvat. Je to az teraz, lebo fungujeme viazani na rozne mesta (kvoli praci), ale ja koncim v praci (dobrovolne nasilu, hromadne prepustame), tak si budem hladat nove miesto v jeho sucasnom meste. On ma svoju garzonku v 1 meste, ja mini 3izbak v druhom a byvat budeme v tretom, kde si momentalne prenajima 1,5 izbovy byt 🙂 Inak bez spolocneho byvania nechceme uvazovat o nicom, uz tych 10 mesiacov nam pride, ze je vela. Par ma vediet, ci to spolu zvladne skor, ako ma termin svadby alebo dieta. (Ale obaja mame okolo 30, to sa uz inak rozmysla ako s priatelom v 17)

leskovael
2. nov 2020

Odisla som v 17 tich. A nieje to o veku.. Je to o vyzrelosti a o tom, byť schopná vedieť nebyť na nikom závislá. A chcieť samozrejme...

leniel
2. nov 2020

Celú SŠ a VŠ som vlastne bývala mimo domu, najprv internát, od druhého ročníka na výške na priváte s priateľom. Mala som popri škole prácu. Keď som bola v 5tom ročníku, tak sme si kúpili vlastný byt na hypo. A potom bola svadba, bábo ... 🙂