Kedy je čas na novú priateľku po smrti manželky?

5. máj 2020

Ahojte,

Aka je podla vas doba na novu priatelku po smrti partnera? Pripadne napiste vase pribehy/skusenosti, o ktorych ste poculi, prekonali ich.

Deti uz su dospele.

janinah
5. máj 2020

Vraj trvá rok,kým sa človek spamätá,byť ten ďalší partner,tak by som mala obavy niečo začínať,kým je zomrelý partner stále v hlave aj srdci toho človeka,ktorý ostal sám.

masha185
5. máj 2020

Mama sa zalubila už po 2 mesiacoch....s otcom žili spolu 20 rokov. Najskôr som sa hnevala ale je ešte vo veku kedy si môže čo to užiť než na to bude "stará" ..tak ju okašlal prvý aj druhý priateľ teraz je sama a vyhovuje jej to ...je pravda že pri tatinovi si nejako extra život neužila tak som to zobrala že roztiahla krídla
Nikdy nie je skoro ani neskoro...možno pre okolie, ale to vás trápiť nemusí. Ak máte niekoho v okolí s kým sa cítite dobre, smelo do toho.

jaskolka
5. máj 2020

Uff, to je veľmi osobne a individuálne, niekto už pár mesiacov po pohrebe nájde si známost, a iný celé roky nedokáže "zabudnúť". Zrejme ak ide o vdovca, ktorý má malé dieťa, či deti, tam viac bude snaha vytvoriť km domov, dat "druhu maminu". Poznám taky pár, bolo tam viac deti, ale len dve notaké menšie, po mesiaci uz sa zoznámil s novou ženou, presne po roku sa vzali. V prípade dospelých deti to už nebude len o tom, tam už ozaj dotyčný sám musí vedieť, kedy je pripravený na nový vzťah, aby nebol len "náplasť" na smútok

amelia000
5. máj 2020

Doba trva tak dlho, dokial to sam clovek neciti. Niekomu to moze trvat mesiac, niekekomu rok, a niekomu cely zivot.
vlastna skusenost z rodiny je ze az do smrti ostali sami.
U nas sa asi miluje cely zivot ♥️

jaass
5. máj 2020

je to individuálne.

hefo
5. máj 2020

Je to síce individuálne, ale nejaký priemerný čas (a povedal by som, že to má normálne rozdelenie) je cca. ten jeden rok - teda môže to byť čo ja viem osem mesiacov, ale dva mesiace sú sakra málo. Po dvoch mesiacoch nadväzovať hlbší vzťah nerobí dobrotu (a je jedno, či je to smrť partnera alebo rozchod/rozvod).

suzitok
5. máj 2020

Osobnú skúsenosť nemam, ale môj nazor je ten, ze pravy cas je u kazdeho iny.....ak sa na to citis, ze by si zvladol novy vztah, nebran sa mu...
Urcite by som do toho nesla po mesiaci-dvoch...aspon rok...ale zalezi aj od toho, ako ste spolu fungovali, ako ste si rozumeli,ako ste na seba boli naviazaní....
Drzim palce 🍀

lija22
5. máj 2020

ked unrem skor, dufam, ze si moj muz najde dobru zenu/priatelku/milenku co najskor, lebo zivot ide dalej predsa

kakawah
5. máj 2020

Poznam jedneho muža, starsi pan, deti uz mal dospelé a so zenou tvorili dokonaly par. Zomrela velmi nahle. A on bol taky zniceny z toho. Neviem ci ubehol rok a ked sme da stretlu nemohla som uverit tej zmene. Našiel si mladsou priateľku, vraj sa dal pri nej na sport, na tance, na zdravsiu stravu, bol rozziareny a islo z neho stastie. Ja neodsudzujem aj ked sa niekto zalubi v kratsom case ako je ten rok, kedy by sa malo smutit. Clovek nikdy nevie a pokial stretne stastie tak co? Nikto si nezaslúži byt sam.

deti95060810
5. máj 2020

môjmu susedovi zomrela mm , predtým aj syn a on ostal sám. Po pár rokoch som ho náhodou stretla v meste ako v ruka v ruke ide s ďalšou susedou - vdovou . On mal už dobrých 80 r. ona cca 65. Ale on vyzerá super. Každý deň chodí behávať, v zime lyžuje, žije športový aktívny život...

alexandraalexandrova
5. máj 2020

na to neexistuje univerzalna odpoved, lebo to zalezi od viacerych veci...zalezi ako s manzelkou zili, ci boli spolu stastni...ci to prislo nahle alebo to bola ocakavana smrt po dlhej chorobe. Niekedy je smrt sok a niekedy je to ulava po dlhom trapeni. Zalezi od situacie...niekto svoj smutok zo smrti chce co najskor zalatat novym vztahom a bude hladat partnerku hned ako to bude mozne, lebo mu to pomoze sa s tym vsetkym vyrovnat, iny zas naopak, nebude schopny hladat novu partnerku mozno dlhe roky...ozaj je to individualne...pytas sa kvoli konkretnemu pripadu?

betulinka1
5. máj 2020

To je u kazdeho ine podla mna. Moj otec po pol roku. To boli spolu 37 rokov od strednej skoly. Samozrejme, ze ho mamina rodina kritizovala ale my jeho deti sme ho povzbudili. Zial ani lutost nikoho nevrati. Sam povedal, ze nechce byt sam a teraz je to 4 roky a sme radi, ze sme ho v tom podporili.

moesha31
5. máj 2020

Mi sme prišli o maminku, keď mala 46r (už je to 10 rokov co zomrela) a ocino mal vtedy týždeň pred 50-kov hrozne to bolo. Ja aj brat sme boli už dospelý, ale ocino ma 60 rokov a stále je sám. Nikoho si nehľadá aspom nevieme o tom. Býva sám v rodinnom dome po maminke mu ostal malý obchodík potraviny, tak tomu sa venuje a ešte aj autám, keďže je automechanik. Je to veľmi ťažké byť sám, ale hlavne tie večere. Dopriala by som mu niekoho, ale on nechce. Je ešte športovo aktívny hráva futbal. Takže naozaj je to individuálne, koľko času prejde a ten druhy co je sám si niekoho nájde.

karolinakr
5. máj 2020

1 Rok

karolinakr
5. máj 2020

Mňa by to urazilo, keby po mesiaci.To by som mala dókaz, že ma vóbec nemiloval.
Ale su aj muži svátci V našom baraku sused ovdovel vo veĺmi mladom veku, ostal sam so synom.Už je na dochodku a stale je slobodný, nezadany
Stretavam ich so synom
Príde mi to také romantické
Nejak stúpol v mojich očiach

helena1982
5. máj 2020

kazdy to ma inak, kamoskina mamina ta si nasla asi po troch rokoch, ked to v nej tak trosku prehrmelo, kedy je to tak akurat to je tazko povedat, zalezi ako sa clovek citi 🙂

terezka1947
5. máj 2020

Hm....asi individualne a zalezi asi aj od vztahu partnerov.
Moj svokor asi v 45prisiel o manzelku a neozenil sa,sam dalej vychovaval deti. Moja mamka tiez uz po smrti ocka nechcela nikoho.

katkaseiner
5. máj 2020

Asi je to velmi rozdielne... moj dedko zomrel ked mala babka 45 rokov (ja som mala 5 rokov) a necelych 5 rokov bola sama, stretla jedneho pana, s ktorym stravila vyse 25 rokov... dedko (tento nevlastny, ale pre nas bol dedko) zomrel 4 roky dozadu... teraz babka uz upadla aj vekom, aj tym ze sa nema o koho starat...
Nakolko byvame na dedine, samozrejme bola v ociach vsetkych vdov k...., ani jedna nepriznala ze dobre urobila.
Ked si predstavim ze babka ma 79 rokov a od 45ky by bola uplne sama.... no neviem neviem, myslim ze super urobila.

jaass
5. máj 2020

@katkaseiner ľudia na dedine sa vedia riadne starať do druhých a pritom majú sami dosť vlastných problémov. Podľa mňa urobila super 🙂 aspoň lásku zdieľala, tešila sa zo života. Niekto len prežíva celý život, trápi sa, ľutuje sa a to je úplne najhoršie lebo tým nezaťažuje len seba ale hlavne ľudí okolo seba.....
Pozdrav babku 🙂)

ig8r
5. máj 2020

Na toto rady niet. Ani na Googli 😏

cukroska
5. máj 2020

Ked to osud tak zariadi... Niekto nema stastie uz cely zivot a niekomu pride do cesty ako sa povie hned...

janulka1802
5. máj 2020

myslím že je to indivuduálne čo je pre jedného skoro inému je pridlho veľmi asi záleží na hĺbke citov ja sa popravde ani neviem vžiť do takej situácie... koľko by mi trvalo kým by som sa vedela zaľúbiť pýtala som sa teraz manžela a on mi vraví že nikdy...

cukroska
5. máj 2020

@ig8r veľká pravda! Ak to osud (pre niekoho Boh) nedá môžeš ty hľadať...

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dazdovka
5. máj 2020

@cukroska presne ako u nás, do bodky.
Ale my sme sa s mužom o tom bavili, že keby sa niekomu z nás niečo stane, ze by sme si zelali aby ten čo zostal zit, ak najde spriaznenu dusu, nech ide do toho a zelame si navzajom aby sme dlho nesmutili.

dazdovka
5. máj 2020

Keď su deti dospele, neni o com, zivot treba zit a nie len prezivat.

pininka1
5. máj 2020

Tiež si myslím že je fajn ak sa ešte podarí nájsť si niekoho blízkeho, ja by som nechcela ostať sama do konca života. Ale zaskočil ma teraz jeden prípad českého futbalistu, je to presne rok čo zomrel, jeho žena prišla vtedy na pohreb s kočíkom, total zničená, mali aj staršiu dcérku. Vyzerala hrozné. A teda dosť ma zaskočilo že bude čochvíľa opäť rodiť. Neviem si predstaviť že s dvoma malými deťmi pár týždňov po smrti milovaného muža by som si našla iného a hneď s ním ostala aj tehotná. Ale tak sú typy ktoré nevedia byť samé ani chvíľu.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lune
5. máj 2020

Podla mna 1/2roka az rok. Mozno dlhsie. Urcite lepsie dvom ako ked je niekto sam a smuti...aj keby to mala byt len kamaratka..

lune
5. máj 2020

@pininka1 Tiez si to neviem predstavit...zrejme potrebovala vykryt standard alebo len ,uzivit rodinu'...