Kedy išli vaše deti prvýkrát na prázdniny k babke?

22. mar 2021

Môj syn má zachvíľku rok a moja svokra na mňa tlačí s tým že si ho chce vziať k sebe v lete “na celé prázdniny”
Nieje to stará babička ktorej by som nedôverovala alebo by som sa bála že by sa nedokázala postarať že by nevládala...
samozrejme že som jej slušne vysvetlila, že si myslím ze na takéto veci je ešte príliš skoro + KOJIM no a samozrejme že sa urazila a nekomunikuje už týždeň čo mi je jedno, len ma zaujíma že či to preháňam alebo je to aj podľa vás skoro ?

julia2018
22. mar 2021

Päťročná .. a to šla k mojej mame

simona1998
22. mar 2021

Cozeee toto je podľa mna veľmi skoro 🥺jedine ak by ste isli spolu ale sám určite nie ! Naša ani v 3 rokoch neisla až okolo 5-6

jaga18
22. mar 2021

Ročné dieťa určite nie. Moje deti začali chodiť k babke na víkend keď mali 2, 5 a 3 roky. S tým, že keď dcéra mala 2, syn mal 7 a ostali tam spolu. Aj to len na 1 noc. Zo začiatku, keď mala dcéra ostať prvýkrát, sa veľmi tešila, no ako sme odchádzali, sedela prvá v aute 😁 na 3. - 4. x napokon ostala aj ona so starším bratom. Keď boli väčší, tak chodili aj na týždeň, ale to už boli školáci.

zuzubb007
22. mar 2021

Prosiiiim to myslí vážne svokra? nepreháňas absolútne, poviem ti to tak ja mne išlo prvýkrát dieťa k starým rodičom asi ako 2,5 ročne a na jednu noc opakujem jednu noc, doteraz mám osemročného a za tých 8 rokov nebol nikdy viac ako jednu noc mimo domu, nech sa dá svokra liecit

kate_cs
22. mar 2021

Rob ako cítiš. Môj syn spal prvýkrát mimo domu bez nás teraz ako 2 ročný a aj to len preto, že ja s mužom sme utekali do pôrodnice. Nemala som nikdy potrebu ho dávať preč a keď sme išli k našim, tak som tam spala aj ja. Babka s dedkom si užili vnuka, ja som si oddýchla a zároveň bola s rodičmi.

hariet
22. mar 2021

Uf to bude ten typ svokry co by sla namiesto teba aj na matersku🙈 Bola tu nedavno podobna tema, ale zaver je ten, ze rob ako to citis a nenechaj sa vydierat. Moj pojde vtedy, ked sa sam vypyta na noc, inak nie.

hettinka
22. mar 2021

Dcéra v 6 rokoch šla prvýkrát spat k svokre a vecer plaksla a šla domov. Moji rodičia sú v styku s deťmi stále, od 6 rokov ich brali na dovolenku. Skôr som im dieťa nedala.
1 noc prespal syn u svokry v roku, ale bolo to z nutnosti. A nekojila som.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petulda333
22. mar 2021

Moj od roka na vikend. Od roka a pol aj dlhsie ak chcel. Dcera este nebola, lebo nebola prilezitost.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
22. mar 2021

Moja bola u krstnej na jednu noc v 23 mesiacoch, druhy krát akurát tento víkend, bude mať 2r a 5 mesiacov...krstnu ma veľmi rada, ani raz sa namna nepýtala 😊
V lete ide k nej na 2-3 noci 😊

andrea78
22. mar 2021

Vziat si ho cele prazdniny? To by ho akoze mala 2 mesiace 24hod denne, nonstop? Pretoze vtedy by to bolo v zmysle zobrat ho na cele prazdniny. Nemyslela to skor tak , ze ho chce cele prazdniny ,,povarovat,, stylom, ze jej ho na pol dna, den dovedies? Na par dni/ noci (2,3,4) by som s tym ja problem nemala, to moje deti takto na ,,prazdniny,, chodili od cca roka, ked si ich vypytali. Na mamu aj svokru som sa mohla vzdy 100% spolahnut.

autor
22. mar 2021

@andrea78 nie nie 😄

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
henka123123
22. mar 2021

Nikdy neboli ani nepojdu 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jasminet
22. mar 2021

moji rodici isli na svadobnu cestu, nechali ma u babky a deda - mala som rok a isli na 3 tyzdne do dalekej cudziny. vsetci sme to prezili 🙂 a to som babku s dedom nepoznala takmer vobec vtedy ako dieta, kedze boli cez pol ceskoslovenska...

denden77
22. mar 2021

ja by som sa pri tom navrhu zacala strasne smiat, ze ako vtip je to vyborne 😁😁😁

ajko2011
22. mar 2021

Môj syn bol prvýkrát u svokry (býva vedľa v bráne) ako 7 ročný. Aj to len preto lebo sme v noci s manželom cestovali pre psa do Česka. Od vtedy nechce o tom ani počuť (má 9) a ja ho nenútim. 🙂 Veď raz príde deň kedy bude chcieť. 😉

petulda333
22. mar 2021

Ja som od pol roka bola u babky, takmer do 3r. Kedze mama isla do prace a potom kazdy vikend a prazdniny nonstop tam. A bolo to super, krasny vztah s babkou a super zazitky. Uprimne lutujem kazde dieta kt rodicia brania travit cas u babky

rozovykon
22. mar 2021

moja ked mala tri a rovno na tyzden a vlastne sme tym ukocili kojenie.

sono2
22. mar 2021

3,5 ročná presne v lete ale nie na prázdniny. Len tak pár dni mala po troch dňoch dosť a chcela späť

sono2
22. mar 2021

3,5 ročná presne v lete ale nie na prázdniny. Len tak pár dni mala po troch dňoch dosť a chcela späť

00ivi00
22. mar 2021

Vôbec neprehánaš, môj malý ma 13 mesiacov a určite by som ho na prespatie nikam nedala.. Pôjde až sa sám vypýta. Dieťa má mať v prvom rade vzťah so svojimi rodičmi, s matkou a až potom s ostatnými. Môj je kojený a nedala by som ho ani len na pár hodín postrážiť a ani by bezomňa nevydržal, čo je úplne pochopiteľné a normálne. A to nevravim o rozdielnosti výchovy našej generácie a generácie našich rodičov, ktoré sa vo veľa veciach rozchádzajú..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
22. mar 2021

Možno to len tak šplechla bez rozmyslu. Jasné, že to je blbosť, možno by sa to dalo pochopiť, kebyže sa ideš vrátiť do práce a pomôže ti, ale tak skús a možno ho po dvoch dňoch vráti 😂

petulda333
22. mar 2021

@viestta presne. A moje aj svagrove deti bedia, ze u babky je dovolene ine nez u mamky

ajsha123
22. mar 2021

Naši chodievali od 2 rokov, na par dní, ideálne so staršími súrodencami. Sú také typy, ze neplakali nikdy za nami, rodičmi, starých rodičov poznali dôverne. To bolo pred covidom. Samozrejme, ten najmladší ma rok a pol a babku videl 2krat v živote, kvôli opatreniam a iným okolnostiam ... Tak jeho by som nepustila... Ale je pravda, ze ked musel ist prvorodeny k babke ako dvojročný na týždeň, lebo mňa neplánovane operovali, tak ked sa vratil, mýlil si ma so svojou tetou, jej hovoril mama... Lebo s bol s tetou a babkou týždeň... 🙁

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petulda333
22. mar 2021

@viestta ved toto. Moje deti maju mlade babky 55 a 56r,ale venuju sa im. Svokra nerobi, byva v dome a detom vymysla tiez plno hier a zabavy. Syn pri jedle vymysla, tak mu s dedkom spievaju a jedia takto. Chodia,, robit,, do zahrady, k zvieratkam. To by som im ja v byte nedala. A predsa, doma maju prisnejsie pravidla nez u babky... Ja som nesmierne rada za mojich rodicov a svokrovcov, ze su ochotni byt s detmi a su zato radi.