Kedy budem dobrou ženou pre svojho manžela?

karina79
13. jan 2012

ahoj,mam 33 , uz ani neviem kedy a preco to zacalo iba viem ze trpim rychlimi zmenami nalada,raz som stastna a smejem a s minuty sa to dokaze zmenit a placem alebo som nervozna,uz to ani sama nedokazem ovladat som s toho uplne zufala,trapi ma velmi spravanie mojho manzela.tazko znasam jeho kritiku,hoci čo sa stane ,je to moja vina,napriklad ked sa pokazi auto moja vina lebo ja som ho kupila ,malo sa rozpravame ,aj teraz sme v zlom,ale zase vraj moja vina,,ja uz neviem co s tym mam robit niekedy mam take myslienky ze si nieco urobim,ale pohlad na moje deti mi to nedovoli,,aj teraz revem jak sprostá,ale to ide samo.....vela toho mam na hlave ale ked to hovorim manzelovi ako aj dnes tak mi povedal aby som sa nedala lutovat.....:(Citim sa velmi zle.som velmi smutna stoho,robim vsetko zle,som nanič mama...Nemala som sa vobec narodit,tak by mi bolo najlepsie,Mala som velmi zle detstvo vela som trpela plakala ,a teraz zase???už ma nebavi nič, 😢 Vela noci preplačem očom on nevie,,ale ani mu to nepoviem ,,dneska sme sa hadali a vela hodin som preplakala čo on videl,,myslela som že pride a dačo mi pekne povie alebo ma objime ale nič 😔 ..čaka že pojdem ja lebo ja som to začala,,Niviem čo mam robit,nikdy nebudem prenho dobra žena ???

sisaha
13. jan 2012

v prvom rade, toto je skor na diskusiu, ako otazku..skus to nechat zmenit. V druhom rade ti poradim, aby si navstivila psychologa, moze ti pomoct. Po tretie- ak je manzelstvo iba o trapeni, treba to prehodnotit. Nikto nema pravo ti ublizovat, alebo ta ponizovat a ty by si si to nemala nechat páčiť.. Mala by si popracovat na svojom sebavedomi. Najdi si cas na kamosky, chod do spolocnosti..

vroni
14. jan 2012

Nuz, toto vyzera na klasicku zacinajucu depresiu. Necitlivy alebo bezradny partner (chlapi vedia reagovat prapodivne na zatazove situacie) je pri tom dalsia pohroma navyse. Najdi si nieco, co ta tesi, sport, kamosku, zamestnanie, film, jednoducho nieco na odvedenie tvojej pozornosti, co ti doda trochu optimizmu. A mozno nejaky kurz asertivity, aby si lepsie vedela kontrovat panovi manzelovi a on ti neskakal po hlave (ci uz umyselne alebo z uprimnej blbost) Dobra manzelka budes vtedy, ked budes partnerka a muz si podobne pritruble pripomienky dovoli len selektivne...

lucka1987
16. jan 2012

@karina79 a co tak sa opytat naopak. je on pre teba dobry muz ? manzelstvo je zvazok dvoch ludi. nie jedneho. skus s najst hobby , nejako sa rozveselit, najst si nove kamosky s ktorymi pokecas, vyjdes si za zabavou... bud veselsia a potom uvidis ci sa spravanie muza zmenilo..
neviem ake je to u vas v domacnosti, to nikto nevie preto sa zle radi, ale depresie ti nepomozu, ak chces, napis IP. nie som psycholog, ale rada pocuvam 😉

anibas
16. jan 2012

1. určite vyhľadaj odbornú pomoc, dajú ti iný pohľad na tvoj problém, ozaj to môžu byť depresie a s tým si sama neporadíš
2. nájdi si nejaký koníček, záľubu - prinesie ti potešenie,
3. manželstvo je o tolerancii - v dobrom aj v zlom,

didiana333
16. jan 2012

rčite vyhľadaj nejaku odbornu pomoc...nie je hanba ísť za psychologom a možno by ti pomohlo,keby si sa mohla niekomu len "vykecať" z problémov.....Velmi ti držím palce,rieš svoje pocity a nehanbi sa za ne.... 😉

sssimi
16. jan 2012

Určite vyhladaj pomoc psychológa. Nesmieš mať myšlienky na to, že si ublížiš. Len sa toho viac na teba kopí. Nie si jediná s výkyvmi nálad. Doktor ti predpíše nejaké lieky a bude ti lepšie. To ostatné sa potom vyrieši. Prvoradé je aby si sa začala cítiť lepšie a doma ti v tom ako som čítala nikto nepomôže-skôr naopak. Prosím ťa rieš to, nenechaj to zájsť do krajnosti. Ako sama píšeš máš deti. Všímaj si viac je ako manžela a ak sa začne opäť vyhovárať na teba, tak odíď z domu na prechádzku. Alebo len z danej miestnosti. Nič si z toho nerob. Nechcem byť zlá, ale toto hovoria len neschopáci. Lahšie je vyhovoriť sa na niekoho iného ako to riešiť sám.

kralicica
16. jan 2012

zakladom uspechu je byt spokojna so sebou bez ohladu na to, co hovoria ini a nehladat svoju sebahodnotu v manzelovi ani v detoch.

edie63
16. jan 2012

S takymto pristupom nikdy. Vyhladaj odbornu pomoc. Drzim palce!

dazdovka
16. jan 2012

Kedy si prisla na to, ze robis vsetko zle? Ak je to preto, ze tvoj spolubyvajuci ta dohnal k takemu presvedceniu, tak asi sa budes musiet vymanit spod jeho vplyvu. Treba prehodnotit hlavne tento vas vztah, lebo ako PARTNER sa k tebe nesprava. Ved vychovavas deti, davas im lasku, staras sa im vsetkym o domov. To, ze vsetko dava za vinu TEBE je hrozne chrapunstvo, to snad ani neni pravda preboha. Sama citis, ze to neni v poriadku, ze za tie veci nemozes, je to strasne ako ta moze takto deptat. Urcite chod za psychologom, nech ti potvrdi, aku chybu robi tvoj muz, neni to normalne.
Drz sa, vela stastia v rieseni tazkej situacie. Mas deti, ries to, potrebujes im byt maminou, ktora ma silu rozdavat lasku a nie troskou, ktora je este zaslapavana niekym, kto sam nema moc v hlave (ked ta dokaze len obvinovat zo vsetkeho, nema na to pravo!)

bewik
16. jan 2012

Najhorsie je ked sa ludia nerozpravaju a nevedia co citi ten druhy. Skus sa s nim porozpravat, ale uplne bez emocii a hnevu. Opytaj sa aj na jeho nazor. Ako to vsetko vidi on, ci je stastny, co by chcel zmenit a povedz mu samozrejme aj to co trapi teba, ale nejakym citlivym sposobom, aby sa to nevystupnovalo k hadke a osocovaniu. Tiez som toho nazoru, ze dobry psycholog je na nezaplatenie a urcite by ti pomohol a poradil. Obcas sa nachadzame v slepej ulicke, nevieme ako dalej, ale vzdy existuje riesenie. Nezaujaty clovek, ktory sa na vas dvoch pozrie objektivne vie v mnohom pomoct. Suhlasim aj s tym, co tu uz baby popisali, treba sa mat v prvom rade rada, najst si zalubu, mozno nejaky sport, pohyb, alebo sa viac stretavat s kamaratkami, chodit do spolocnosti. Clovek dostane iskru a ta preskoci aj na partnera 😉

cmulinko
16. jan 2012

je velmi smutne,ze sa kvoli manzelovi a jeho neadekvatenmu spravaniu posiela na liecenie akurat manzelka.....kym budes mat takehoto manzela pri sebe,tak sa pri tebe psycholog poriadne narobi a zapoti,kym ta dostane do stavu,ze budes schopna ignorovat manzela na kazdodennom poriadku....a dobra rada pre tvojho muza....ak chce mat pri sebe princeznu,nech sa sprava ako princ,lebo vol si rozumie iba s kravou....a preto ma problem s tebou. 😉

junovka
16. jan 2012

zaklad je stale v hlave!!!! Skus sa k nemu spravat tak ako sa sprava on k tebe, a to doslova. Chlapi to strasne nemaju radi!!!!Najdi si v zivote vytyceny ciel, venujem sa tomu cielu, chod si za cielom a uvidis ze prides na ine myslienky, a hlavne, poriadne sa vykecaj svojej najlepsej kamoske, najlepsia by bola v takom postaveni ako ty, cize ked mas deti ty, tak maj taku kamosku, ktora ich ma aj ona a ktora zaziva nieco podobne.Lebo v ziadnon manzelstve kvety nekvitnu vkuse....a len taky clovek-zena ta pochopi najlepsie.A co sa tyka muzov???...ich uz nezmenis. Ja som po niekolkych rokov manzelstva prisla na to, ze ako sa chlap sprava k svojej matke a k ostatnym zenam, tak sa bude spravat aj k svojej zene.....len bohuzial prisla som na to neskoro 😔 Drzim palce....a hlavne treba CHCIET!!!! 😉

halienka
16. jan 2012

@cmulinko 100 laikov ti dávam, vystihla si to dokonale, a ten výrok o volovi a krave si zapamätám, ten je úplne super 😀

annaopialova
16. jan 2012

ahoj ja tebou by som neriesila ci som dobra alebo zla jednoducho si ta zobral taku aka si a mal by tvoje horsie stranky respektovat kazdy ma svoje muchy aj on nie je bez chyby a treba mu to vzdy pripomenut ked nahodou zabudne vztahy su nie o tom kto pokazil alebo kto za to moze treba hladat aj kompromis a si pomahat a nie obvynovat

minnie55
16. jan 2012

Milá Karinka, až mi stiahlo hrdlo, keď som si prečítala tvoj príspevok. Z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy je najlepšou pomocou vyrozprávať sa niekomu úplne cudziemu - napr. psychológovi. A myslím si, že rovnako by si sa o svojich pocitoch mala porozprávať s manželom. Spomeň si, prečo si sa doňho zamilovala a skús mu dať šancu, aby ti pomohol v týchto ťažkých chvíľach. Ak to nepôjde, nestojí ti za to, aby si sa kvôli nemu trápila... Skús si urobiť radosť niečím, čo máš rada. Choď na nákupy, do fitka, s kámoškami na kávu, .... a hlavne HLAVU HORE A KEEP SMILING 🙂 🙂 🙂 Život je krásny, či už s chlapmi, alebo bez nich 😀

aliza
16. jan 2012

dobrou zenou budes vtedy, ked sa budes mat rada a budes sa sama povazovat za dobru a nebudes sa snazit za kazdu cenu zapacit muzovi. Je to o tvojej sebahodnote, ty si predsa dobra zena a je uplne jedno, co ten vedla teba hovori. Ver sebe, bud na seba hrda a nesnaz sa robit vsetko preto, len aby bol muz spokojny, ty bud spokojna sama so sebou....to je podla mna tvoj problem, ze svoju sebahodnotu odvijas od toho, ako ta vnima manzel a preto si takou lahkou obetou citoveho vydierania, jednoducho ta depta lebo si to nechas a jemu to robi dobre. Boze, ved je to len chlap, z masa a kosti a ty mas kvoli nemu take cierne myslienky....to ti za to nestoji, za ten krasny dar zivota, uzivaj si kazdy den, nevies, co bude zajtra. Skus ho neriesit, proste ho pusti, nic od neho necakaj, nenamotaj sa citovo na jeho slova a hlavne neplac pred nim, aj tak to s nim nic nerobi a je to tiez citove vydieranie. A zamestnaj svoju mysel, telo...venuj sa sebe, co ta bavi a co ti robi radost, urcite nieco najdes. Drzim palce

lujza123
20. jan 2012

dodrbane (alebo takmer ziadne) sebavedomie, podcenovanie sa a snaha byt dobrou manzelkou za kazdu cenu....ked je blb a ocividne si mu ukradnuta tak nepomoze ani ked budes cela zo zlata si ta vazit nebude......
caste a nelogicke striedanie nalad, na jednej strane prekypovanie stastim na druhej bezdovodny plac.......maniodepresivna porucha .....toto si pyta odbornu lekarsku pomoc a nie rady s fora

katy318
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkabeno
25. jan 2012

Hlavne sa s ním nehádaj, radšej nepovedz nič, to hádanie naozaj nepomôže, mám to vyskúšané. Ignoruj ho a uvidíš že on sa zmení. Najväčší trest pre muža je ignorovať ho.

vlasticka185
25. jan 2012

tiez mavam obdobie depresii,ale dovod u mna je iny,moj manzel ma podrzi,ale ten tvoj vini za vsetko iba teba, ☹
nemas v nikom oporu,a preto mas myslienky ake mas,...jednoznacne potrebujes pomoc,nejake lieky,inac ti moze prepnut a myslim si,ze to by bola velka skoda 😉
vsetko sa da vyriesit,ale predovsetkym musis zacat od seba,musis sa dat dokopy,zacat rozumne uvazovat a zacat si verit,musis sa stat silnou a musis si zacat seba vazit,...nezabudni na stare zname:nikdy nebolo tak zle,aby nemohlo byt este horsie,
v kazdom manzelstve sa hadaju,kazde ma svoje chyby ci nedostatky,ale treba vztycit hlavu hore a postavit sa vsetkym problemom ,no a takysto treba aj oddychovat ci relaxovat,treba si dopriat aj sebe trosku casu

podla tvojho pribehu mame vela toho spolocneho,tiez som trpela v detstve,v puberte,v dospelosti a trpim doposial,v tom najhorsom som uz zasla k lekarovi,aby mi nieco predpisal,lebo som to uz tiez zacala psychicky nezvladat,ale Dakujem mojej rodine a Panu Bohu,ze sa vsetko skoncilo tak,ako sa skoncilo,...pokial mas zaujem,mozme si popisat a bude ti lepsie,
vsetko dobre ti zelam 😉 🙂 😉

renin
25. jan 2012

Pokiaľ si ťa neváži,tak nikdy.Môžeš robiť čokoľvek,aj tak budeš vždy Ty tá zlá.V niektorých situáciach ho treba ignorovať a nehádať sa s ním.Zdravie si potom zničíš Ty a nie on.Veľa trpezlivosti.

dadis
27. jan 2012

ja mam tiez muza, ktory vzdy vsetku vinu zvaluje na mna (napr. ked sa pokazi auto, alebo minie cukor alebo mydlo, alebo sa dieta sprava nepatricne 🙄 ) a mam pocit, ze ma furt za nieco kritizuje...mam ale pocit, ze to robi vacsina muzov, ved tak je to najjednoduchsie (aj ked vela zien tu pise opak z mojho okolia si muzi vzdy radi "zgustnu" na svojich manzelkach...najlepsie verejne...teraz nejako leti degradovat kucharske umenie svojich manzeliek, rovnako ako aj ich soferske schopnosti, technicke zrucnosti, logiku...atd)...ja si vsak myslim svoje a vacsinou mu aj poviem svoj nazor na konkretnu zalezitost (niekedy ani neriesim - jednym uchom dnu-druhym von), ale nikdy ma nepresvedci o tom, ze som zla manzelka, alebo mama...pretoze, aj ked je to clovek, co mi je najblizsi, moj obraz o mne je dostatocne nezavisly (nehovorim, ze uplne, to asi nejde), aby som sa sama vedela +- zhodnotit (mozno v niecom nadhodnotit a v niecom podhodnotit 😀)
takze, podla toho co pises, neviem posudit, do akej miery tvoje pocity menejcenosti vychadzaju zo zazitkov z destva, zo zacinajucej depresie, "manzela-debila"...alebo to je nestastna suhra vsetkych 3 faktorov...radim navstivit psychologa, pretoze aj pri (napisem to jemne)"nedokonalom" manzelovi mozes byt stastna (vo vseobecnosti, nie neustale,v kazdom partnertsve obcas prichadza k stretom), za predpokladu, ze si vedoma svojej hodnoty...potom budes vediet posudit, ci spravanie tvojho manzela je "bezne negativne" alebo "chore"

emita
27. jan 2012

Musíš mať začať rada samu seba, uveriť tomu, že niesi katastrofa, ale požehnanie, že tu niesi omylom ale preto že ťa tu Boh chcel mať. a keď aj niečo nevíde, povedz si že si spravila to najlepšie čo si mohla a nikdy nič neľutuj, lebo to aj tak nemôžeš vrátiť späť. Takže viacej si ver a nájdi si osobu ktorá ťa bude podporovať: ak nie psychlóga tak kňaza, dobrú kamošku... prajem veľa, veľa sily