Keď z muža bude dedko a on dostane druhú pubertu.

ennylilith
22. aug 2019

Nemate s tim niektora skusenost.Partner sa v podstate vzdal vztahu 6 rocneho,spal bohviekde vraj u kamarata a chytil ako keby druhu pubertu,neviem ani ci nejaku ma ani nie a pritom doteraz nebol ochotny sa vztahu vzdat za ziadnych okolnosti. Bolo to obrazne povedane dverami ho vyhodim,oknom sa vratil. Moze to mat suvis s tim,ze jeho dospela dcera z neho spravi dedka a zacal mat pocit ze starne a neuzil si dost a nieco mu unika. Nemate proste niektora s timto skusenost akukolvek a pripadne ako to dopadlo

maminecka266
22. aug 2019

@ennylilith a kolko ma rokov? Mate problemy vo vztahu? Pytala si sa ho na to otvorene a priamo?

katarinka89
22. aug 2019

Myslím si,že to s tým nemá suvis- treba komunikovať.......my môžme len tipovať,ale on ti povie presne to,čo ťa zaujíma.drzim palce

midka
22. aug 2019

myslim, ze to s tym nesuvisi,, je skor dane samotnou povahou chlapa,,, druha puberta chyta chlapov bez ohladu na to, ze dospela dcera z nich spravila dedka,,, problem bude asi niekde inde....a co viem, dopadlo to rozne,, niektori to ustali, tych je menej,, vacsina navyse ak neboli manzelia isli od seba...

ennylilith
autor
22. aug 2019

@midka no prave nasla som ze muzov medzi 40 a 50 chyta kriza stredneho veku a on ma 45,
ze to zial moze trvat aj roky a ze to ma kazdy druhy chlap ked som sa pohrabala na internete ... takze mozem sa s tim len zmierit ze tentokrat naozaj koniec

777januska777
22. aug 2019

Podľa mňa to súvisí. Avšak to nie je len u chlapov, ale aj u žien. Podľa mňa si uvedomil, že už bude dedko a on sa ako dedko ešte necíti a doteraz to asi tak dramaticky nevnímal. Možno si ešte rýchlo chce užiť čo sa dá. Podľa mňa sa s ním porozprávaj a hlavne mu povedz, že ešte predsa nie ste tak starí, že život ešte máte pred sebou. Podľa mňa si skúste niekde vyraziť a vyskúšať niečo nové, aby aj on vedel, že tým, že budete starými rodičmi ešte nemusíte predsa prestať skúšať a užívať si život. 🙂

deti95060810
22. aug 2019

mali sme v rodine.... chlap chytil druhú pubertu po 40 tke. Manželku vymenil za omnoho mladšiu....samozrejme nasledoval rozvod po cca 25 r. manželstve a po čase si tú mladšiu aj zobral za mm....

ennylilith
autor
22. aug 2019

@777januska777 no ja este stara mama nebudem toto je jeho dcera s prveho manzelstva a ako ked som si neni ista ani ci mal inu ked spal mimo domov kde teraz byva s dcerou ... ja som s nim odvtedy nebola lebo mu neverim .. aj ked keby prisiel vie kedy som v praci padla by som mu okolo krku ako vzdy lebo ho skutocne velmi milujem ale on to nechal plavat a asi ine neostava ani mne

ennylilith
autor
22. aug 2019

@deti95060810 boze ved teraz som ja bola o 10 rokov mladsia to co si chce zobrat nastku,ci co :D
ale ano aj kamoska ked som zistila ze to v tomto asi bude povedala ze taketo pripady pozna

sense
22. aug 2019

No nemyslim ze to ma nieco s vekom.... preroze moj sa tak nespraval ani prichodim.prveho ani dalsieho vnucata...a to ich ma uz 3

midka
22. aug 2019

ja neviem, myslim, ze su to stare statistiky 🙂 🙂 , ze sa to tyka skor generacie pred nami, ktori sa zenili po 20,, ok, tak v 40 to uz boli 20 rocni zenaci, ale ved teraz sa chlapi zenia, okolo 35 -37, takze v 40 su to cerstvi zenaci..🙂.. v skolke na rodicovskom mam okolo seba samych 40 +/- cerstvych oteckov 🙂

elementissa
22. aug 2019

@midka však a ti, co sa zenili v 20- tke musia automaticky vymenit v 45- ke ženu za mladšiu a krajšiu, lebo ta stara sa už zunovala?
Pekná blbosť... Naši rodičia sa brali v 25, teraz majú 60 a sú spolu a nikdy ani jedného nenapadlo, že by sa obzeral po niekom mladšom, lepšom, atraktivnejsom.... Však to sa stačí pozrieť na tatina, ktorý sa po 35 rokoch manželstva pozerá na maminu stále ako na rozprávkovú vilu. Toľko lásky ma v očiach... Aj môj dedko sa tak pozeral na babku a to sa dožili diamantovej svadby.. Potom babka umrela. Takže by som to nehadzala na nikoho generačne. Moja generácia je taká pol na pol, polovička ma rozum a vedia, že rodinu si treba založiť kým sme mladí a plní sily, druhá polovička je v srdci dieťa do 30 a potom sa začnú plasit pred 40- tkou, že žiadny normálny vzťah, žiadne deti... Však ale každý podla seba nech si spraví. Ale toto je vec nastavenia, stability vzťahu, komunikácie medzi partnermi aj charakteru, určite nie nejaká generačna záležitosť, že ti, co sa zenili v dvadsiatke, tak potrebuju v 40- tke novú krv. Ak su ti ľudia tak nastaveni, tak aj tí 40 roční novopeceni oteckovia v 60- tke vymenia ženu za nejakú tridsiatnicku, lebo však už sú spolu 20 rokov, už by stačilo....

midka
22. aug 2019

nie, nie, neznamena automaticky,,,,,,, len mozno tie slova autorky boli skor adresovane,, generacne inemu,, jasne,, aj nasi boli spolu az naveky 🙂... ja som tiez s mojim od 20 / a to urcite nemam 25 ani 35..🙂/ a lubime sa ako kone 🙂 ... 🙂 .. zavisi to od osobnych preferencii a celkoveho pohladu na zivot...
@elementissa

maminuska
23. aug 2019

ja sa pohybujem resp. pracujem s ľuďmi vyššej strednej vrstvy a tam je to častým javom , skôr by som povedala že čím je muž bohatší tak tým je väčšie riziko utrhnutia sa po 45 plus. Mám klienta ktorý sa rozviedol pred 4 rokmi , dnes má 51 rokov a 32 očnú priateľku a aké prekvapenie ...ona chce bejby a to sa mu už moc neľúbi a ani to že by si ju zobral . Na prstoch jednej ruky by som spočítala pôvodné bohatšie páry, ostatní hlavne po 50 tke sú rozvedení , väčšinou sú s omnoho mladšou ženou , lebo ešte chcú žit a užit si. V jednej budove mám aj kanceláriu s právničkou ktorá mi hovorila že je to až tragikomické keď zastupuje pôvodné manželky na súde , kecy tých mužov manželka bola taká a onaká , a toto robila a hento nerobila , to nevie a tamto nevie.

17juraj17
23. aug 2019

@ennylilith Ked pominiem ze pises dost zmatene ( ci uz si pod vlyvom alebo z juhu SK 😝 ) neviem na co sa vlastne pytas. Ano tzv. kriza stredného veku existuje a taktiez ako sa povie, druha puberta. Je to nieco ako prechod u zeny kde hormony kolisu hore dolu a clovek sa chova pre okolie zvlastne. V spojitosti ze bude dedo tak samozrejme zacne hodnotit to ze zivot leti a kolko mu este zostava z produktívneho veku. Takze jasnym javom sa stava zrychlene nachytanie zazitkov, majetkov atd. V neposlednom rade aj dokazanie si sam sebe ze na to este ma. To iste samozrejme postihuje zeny. Prikladom su napríklad zeny ktore vo vyssom veku zostavaju tehotne aby si dokazali ze su este schopne zeny a matky. .......

larisalarisa
23. aug 2019

Vydržte....viem , znie to možno naivné, ale ak mu dáte voľnosť, možno sa vráti.

miriamik77
23. aug 2019

Súvis to mať môže, bohužiaľ chlapi majú úplne iné zmýšľanie ako my 🙂 No na druhej strane, ako myslím si, že ak by bolo medzi vami všetko v pohode, tak by takto neutekal

lucyluv
23. aug 2019

Mohol to byť spúšťač.

ennylilith
autor
23. aug 2019

No on sa uz teraz,zacina topit v problemoch pred ktorym som ho doteraz chranila.ale nemam istotu ci nemal inu,tak asi jedine mi ostava,dostat ho zo svojho srdca.Aj ked to lahke nebude,lebo to bola moja prva velka laska,s ktorou sme sa k sebe vratili po 10 rokoch a uz vtedy som sa z toho dostavala pol roka. A roky cakat ... zase 35 neni malo ... tolko casu ani ja nemam roky cakat kym rozum sa mu vrati

ennylilith
autor
23. aug 2019

@17juraj17 juraj NR neni taky juh.Ja proste,tie ciarky nemusim.Neviem co je na tom take tazke,si ju tam domysliet.Ale inak uprimna odpoved.