Keď vydatá ide na dovolenku iba s kamarátmi

nair
27. mar 2014

Ahojte, chcela by som sa spýtať, čo si myslíte o dovolenke bez partnera, aj keď som vydatá. Deti zatiaľ nemáme. Zima bola aká bola, preto sme vymysleli s kamarátmi, že by sme šli aspoň na 3 dni lyžovať do Álp. Manžel nelyžuje a celkovo nešportuje, preto - aj keď som ho volala - má snowboard, ale iba pár krát to skúšal keď sme spolu chodili a nejak ho to nechytilo - nechcel ísť. Keď som odchádzala, všetko bolo ok, ešte mi pri balení hovoril, čo si nemám zabudnúť.. no keď som odišla, postupne bol čoraz viac odmeraný a odmietal komunikovať.. Všetci - kolegovia, kamaráti, rodina - do neho začali rýpať, že ako je možné, že jeho žena išla na dovo bez neho, že sa mi žije, že prečo nešiel aj on, že prečo ma pustil.. to si iba domýšľam, neviem čo presne mu kto natlačil do hlavy.. A máme problém.. ☹
To že chodia lyžovať, na turistiku, na splavy atď. sami ženatí chlapi je ok.. Ale keď ide žena, už je to problém?? Podotýkam, že tí moji kamaráti boli: moja sestra, kamarátka, kamáratka s frajerom a kamarát kňaz 🙂
Nájde sa tu vydatá, ktorá ide bez hlúpych komentárov okolia na pár dní za športom preč z domu? 🙂 Ako to berú Vaši partneri?

maribell
27. mar 2014

@nair tak isto ako ja pustim manzela.. tak by aj on pustil mna .. mna by skor zaujimalo preco zostal odmerany ... aj si sa s nim otom rozpravala? .. hneva sa na teba ze si isla bez neho? ..alebo sa boji ze si ho podviedla? .. alebo vyviedol nieco on?

marse
27. mar 2014

Ahoj, ja osobne si myslim, ze nakolko nemate deti, tak na tom nie je nic zle. Si predsa dospela osoba ktora ma svoje konicky a ked to druhu polovicku nenaplna tak preco si ju odopierat? ked by boli deti a odides od nich, tak to by ti mohla rodina vycitat, ale takto neviem.. ale je to moj subjektívny nazor.. a preco sa nad tým iní pohorsuju? oni ti to platia? Ak je medzi vami dovera, tak nie je o com... ja by som to riesila iba s partnerom... ci chce ist, ked povie nie, tak ci mu bude vadit ze idem sama, a hlavne ked pozna obsadenstvo vypravy :D vobec neries su to malichernosti 😉

jul11
27. mar 2014

@nair na dovolenke som nebola s kamosmi, ale vonku kludne chodim bez manzela. a na sluzobku pravidelne s kolegami-muzmi aj na par dni a v pohode.aj kolega uz u nas prespal,kedze je z ineho mesta a to aj 1x manzel nebol doma a v pohode. hlavne ked bola taka konstelacia osadenstva, tak si myslim,ze to je len z reci,ze si z neho utahovali

jasminet
27. mar 2014

@nair ja teda nechodim - kvoli detom, ale manzela bez problemov "pustim" ked chce ist - na vikend na chalupu, na tyzden na octoberfest a podobne, alebo na tyzden k moru, ale to sme este neboli svoji a po navrate povedal, ze nikdy viac 😀... pripadne ked sme mali len malu, tak ju zobral na tyzden na chalupu a ja som ostala sama doma a chodila som s kamoskami vecer von (cez den som mala nejaku robotu)

marse
27. mar 2014

ja taktiez nemam problem pustit muza s partiou, a ja teraz idem tiez sama na velkonocne prazdniny s detmi mimo, a muz bude doma.. je to vsetko o kumunikacii, dohode...ale je pravda ze obcas jesitnost chlapa je na urovni dietata 😀

sirinka
27. mar 2014

@nair nie je na tom vobec nic zle, mal moznost ist, sam sa rozhodol. Teraz chce preco plakat nad rozliatym mliekom. Je bezne, ze nie vzdy partneri maju rovnake zaluby a tak nie kazdy volny cas a dovolenku travia vylucne spolu. Keby si sla kamsi na vylet vo dvojici s osobou opacneho pohlavia a nebol by to tvoj pribuzny, asi by to nebolo ok.

moni244
27. mar 2014

kym sme nemali malu, travili sme vzdy raz za rok tyzden od seba. Ja vo svojom rodnom meste po veceroch s kamoskami, on u seba doma tiez po von s kamosmi a vzdy nam to super prospelo, ziadna ponorka, potom tyzden niekde spolu. Tiez som bola na chate bez neho. To akomto ze si vydata, mas chodit vsade len s nim? A ked sa mu nechce mas sediet doma na zadku? A aj keby ste mali dieta, to znamena ze nemas narok si oddychnut? Jaj taketo predpotopne nazory ma vytacaju.

trish31
27. mar 2014

A ked si vydata musis chodit vsade uz len s manzelom?

misena01
27. mar 2014

nie je na tom vobec nic zle, to ze ste manzelia predsa neznamena ze ste spojeni pupocnou snurou a nikam sa bez seba nepohnete… ja sa vzdy len pousmejem na vetami typu : ja by som ho nepustila a podobne… 🙂 ake pustanie, kazdy ma svoj rozum a usudok, ked niekam chce ist tak nech sa paci
ja som mala podobny "problem" s mojim muzom. partia isla na lyzovacku ale ja som zostala doma, jednoducho ma lyzovanie nebavi… najskor bolo vsetko fajn ale postupne sa zacal spravat cudne, pisal sms ake som od neho nikdy nevidela, stylom aky sa mi k nemu vobec nehodil… ja som nesedela doma na zadku, spravila som si svoj program…
cudna atmosfera ale casom presla…
chlapi su jednoducho ini 🙂

celasapremenim
27. mar 2014

@nair zdravsie su manzelstva, kde maju manzelia ci partneri zaluby a priatelov AJ samostatne , NIELEN spolocne
ist na osve dovolenku je zdrave a normalne, uzi si to, oddychni si, ja raz urcite tiez tak pojdem a moj manzel ide s kamaratmi napriklad sem tam na lyzovacku

monicm
27. mar 2014

a hovorili ste spolu o tom?pretože väčšina z nás tu bude mať názor,že je to v poriadku,hlavne,ked si písala "zloženie" partie,ale do hlavy tvojho muža nik nevidí.toto chce len a len dôverný a úprimný rozhovor bez výčitiek,osočovania a pod. takže šup šup,otvoriť napr. fľašu vínka (alebo minerálky) a porozprávať sa 🙂

juliana77
27. mar 2014

@nair Toto je len a len na dohode medzi partnermi, niekto má lepakavý vzťah, to znamená ani krok jeden bez druhého, niekto má benevolentnejší.

Neurobila si nič zlé, pokiaľ to tvoj partner pochopí, my to chápať nemusíme.

celasapremenim
27. mar 2014

...este by som dodala, ze nazor inych ludi, a to ratam aj priamej rodiny, vas vobec nemusi zaujimat

stanislavao
27. mar 2014

@nair ja sice nechodim na dovo sama s partiou, ale nevidim na tom nic zle. jejda, ved nemusia byt manzelia prilepeny k sebe ako siamske dvojcata. to su take stredoveke nazory a ludia su tak osklivy az to pekne neni. porozpravajte sa s manzelom a jasne mu povedzte, ze ste ho volali, nechcel ist a nenamietal, ze ste isli, tak teraz nech nehra urazene. a nesli ste s patriuo cudzich chlapov, tak nevidim dovod na divne spravanie vasho manzela.

eeffka
27. mar 2014

@nair mne sa taketo kamaradsenie nepaci a je mi jedno ci zena ci muz... ked je knedlik jeho problem, nech zdvihne rit a aj keby sedel cely den vo welnesse kedze nelyzuje mal ist tak nech teraz nehuci.
a postoj okolia chapem lebo aj aj si myslim ze manzelia/lky nemaju co chodit "s kamaratmi" aj ked v tvojom pripade keby nebol debil povie ze si isla s kamoskami a to je ina kategoria pre okolie. Farara neratam

ivinka77
27. mar 2014

@nair my mame dokonca aj 2 deti a ja chodievam kazdy rok na tyzden na damsku jazdu k moru s kamoskami z vysky, ktore tiez maju deti a no problem... podla mna je to vec vas dvoch...ak to mate vykomunikovane, tak nevidim problem... ved mohol ist s tebou, nechcel, ak som spravne pochopila...tak si z toho nerob hlavu 🙂

mysicka36
27. mar 2014

Uff tak dámsku jazdu pri mori by môj nerozdýchal 😀

majdus
27. mar 2014

Mne by manzel tiez nic nevycital 🙂 Mozno bol ten tvoj odmerany, lebo si mu chybala a mozno lutoval, ze predsa len nesiel. 🙂 U nas mame obaja ten problem, ze ked sme jeden bez druheho, tak nam je za sebou smutno. 🙂 Takze sme najradsej spolu a uplne nam to vyhovuje. A aj teraz s drobcekom. Ale ked sa idem s niekym stretnut, tak uplna pohodicka. 😎

pragmaticka
27. mar 2014

ach jaj! Tvoj manzel nema okolie vobec pocuvat..su to obmedzenci, kt. vam zavidia vasu vzajomnu doveru vo vztahu. To ze si ty bola na lyziach bez neho je podla mna uplne normalne..Keby som nemala malu, tiez by som sla aj na tyzden, kedze moj mm tiez nelyzuje a vie velmi dobre ze ked mala vyrastie, urcite na tu lyzovacku pojdem. Kym sme ju nemali , pravidelne sme robili kratsie dovolenky sami - ci uz ja som isla s kamoskami na turistiku,lyze alebo shopping tour do nejakeo europ. mesta, alebo on na champions league alebo ine zapasy ci len tak na vylet..tento rok uz tiez bol s kamaratmi v amsterdame. Jediny kto s tym mal problem bola jeho matka , moja svokra a to sme si o tom mysleli svoje..Cez leto idem zase ja do alp na tyzden na turistiku, sice beriem malu, ale aj tak idem bez neho.. 🙂 noo a na sept. planujeme opat damsku jazdu do prahy. Ja si myslim ze zdravy vztah potrebuje trosku aj takuto zmenu.o to viac sa na naseho partnera potom tesime..teda aspon u nas to tak je 😝

dada07
27. mar 2014

Ja zas nechapem, co by robil na lyzovacke, ked nelyzuje? Poskoka a kuchara? Piate kolo na voze? Alebo Ty mas zavesit na klinec vsetky svoje konicky, ktorym on neholduje? Keby to bolo u Vas opacne, bolo by ok, ze ide on? Ale celkom rozumiem, ze sa nechal zblbnut - 1000x opakovana loz/blbost, sa stane pravdou.

Hlavne si to v klude medzi sebou vysvetlite.

mima4
27. mar 2014

@nair
myslim si, ze vydata neznamena retardovana, takze je to OK. Je OK, ked manzel ide sem tam s kamosmi na turistiku, ci vylet, je OK, ked ja idem na vikend prec s kamoskami.

Je to dokonca OK, aj ked maju ludia deti. Pokial su to zreli manzelia, rodicia nepoznaceni zamindrakovou a zakomplexovanou slovenskou "kulturou" uvazovania... vedia čas tráviť aj mimo rodiny, mať priatelov... 🙂

kiki68
27. mar 2014

Ja by som isla, hlavne ak je to dovolenka,kde by sa on nudil. Napriklad naco ho budem tahat na nejaky kurz vypekania kolacov v taliansku,ked jeho by zaujimalo mozno tak to jedenie. Tak to radsej vezmem sesterku,kamosku a pod.
Rovnako ja by som s nim nesla na nejaku dovolenku objavovat krasy JAR, proste to nie je pre zenske a ani by a tam jeho kamosi nechceli ako zensku v partii. Co by som sa len stazovala,ze si nemam kde dat sprchu.
Na takej dovolenke by bolo partnerovi len horsie, ved potom ist niekam spolu,kde budu mat obaja co robit,tak to je ine. Ale kazdy ma sem tam svoje sny,ktore si moze plnit aj bez partnera. Nakolko by tam ten partner nemal co robit. Mojmu chlapovi by sa bridilo pozerat na to,ako cele dni vypekam nejake kolace a potom kvakam s dalsimi zabami podla neho o nicom (zenske temy) a mna by nebavilo a bridilo by sa mi ist kdesi strielat antilopy ci ktoreho otca co.

Vzdy ked potapame,tak vidim nie moc nadsenych niektorych partnerov a partnerky ludi,co nepotapaju...kysle ksichty, ked vidim,ze su tam len kvoli nim ako poskok na nosenie uterakov a dalsich veci, mozu si zaplavat v mori,ak zrovna nie su fakt vlny a nie je nic horsie ostat hodinu na zakotvenej hojdajucej sa lodi. Ako po tom sa im venuju,ale vidiet,ze to ich hobby si nenechaju vziat a ten druhy to nejak musi tolerovat. Takze ked nelyzujem,tak na lyzovacku nepojdem,nebudem tam robit bernardina so sudkom kdesi pod svahom...

tenerifka
27. mar 2014

@nair Bola som minuly rok tyzden na dovolenke na Slovensku, isla som aj kvoli stretavke zo strednej po 20-ich rokoch. My mame deti, sice uz vacsie, ale musel sa o ne ten tyzden starat vylucne manzel. Pravdupovediac som sa ho nepytala, ci mozem ist, len som mu to oznamila. Nadseny z toho nebol a takisto sa pokusal o "nerozpravanie sa", ale za tie roky uz vie, ze si takym spravanim len sam sebe skodi, a preslo ho to za jeden den.

jahodka8
27. mar 2014

@nair Ked verí viac iným ľudom ako tebe, tak o čom je to vzťah? Aj ty ho môžeš podozrievať, že za tie tri dni si niekoho doviedol k vám, ked mu tam na začiatku nevadilo, že ideš. Najlepšia obrana je útok. Nemohla mu to dať do hlavy nejaká žena, ktorá má o neho záujem? Tým by si ona uvoľnila cestu pre seba.

romanovic
27. mar 2014

@nair Ja chodim (a mam 2 deti) a pokladam to za normalne. A dokonca mam kamarata z detstva, s ktorym si obcas v lete dame vikend v horach sami iba vo dvojici. Muz je v pohode, lebo to je 30-rocne priatelstvo. Ale isa by som, aj keby sa postavil na hlavu 😀 Rovnako ja jemu nezakazujem nic, bol s partiou kade-kde po svete (potapal) a v nasej partii bezne chodia na dovolenky ludia so spolocnymi zaujmami bez zivotnych pratnerov a nikto v tom nevidi nic zle.
Nedaj sa obmedzovat, ale samozrejme za predpokladu, ze aj Ty jemu umoznis rovnaku mieru volnosti.

ivinka77
27. mar 2014

@mysicka36 preco nerozdychal ? 🙂 ved to nie je ziadna tragedia 🙂

kikuleenka
27. mar 2014

@nair Myslim, ze je to normalne a podla vsetkeho aj Tvoj muz by to tak bral, ak by mu niekto nenasadil nejakeho blbeho chrobaka do hlavy :( Normalne sa o tom porozpravajte, vysvetlite si to a vzdy daj aj jemu sancu ist s vami...ak odmietne, brblat Ti uz nemoze 🙂
A za seba, tiez som bola na lyzovacke uz ako vydata - ja a dalsi 3 kolegovia (slobodni muzi), neslo o firemnu, ale sukromnu kamaratsku akciu a muz s tym bol v pohode (teda aspon sa tak tvaril) 🙂 Rovnako by som pustila aj ja jeho, aj ked uz mame dieta, nic zle na tom podla mna nie je. Verime si.

gucciok85
27. mar 2014

Podla mna to nie je ok. Jedna tu napisala ze chodia len cccdvaja na chatu ako kamarati. Podla mna to nie je normalne. Alee nech robi kazdi co chce.

barus77
27. mar 2014

netreba zabúdať že to, že ste manželia neznamená, že máte medzi sebou pupočnú šnúru... kašlite na také reči a robte ako vám to vyhovuje predsa, je to normálne, že sa venujete tomu, čo vás baví a nemusia to byť rovnaké veci 🙂

zuzana76
27. mar 2014

@nair takto na tom nevidim nic zle, ja som najskôr myslela, ze si isla sama zena na dovolenku s chlapmi - kamaratmi, to by bolo uz ine, ale takto vyrazit si s kamarátkami a knazom je uplne v pohode