Pomoc, vzdy ked sa zalubim tak sa na tom cloveku závislá zauijma ma len on a nic ine.. potrebujem s nim stale kontakt vediet co kde robi... bojim sa ze takto mi vztah nikdy dlho nevydrzi ako proti tomu bojovát
Smer psychológ.
Som na tom rovnako, pomôže len psychológ
celí zle, tým ho od seba odháňaš, smer psychológ
Skus si najst hobby a tomu sa venovat. Sestra mala ten isty problem a zacala chodit na jogu, potom na anglictinu , budovala si kamaratske vztahy a tak postupne sa dokazala tej zavislosti zbavit. Na nete je aj kniha " zeny ktere miluji prilis" velmi dobra kniha o citovej zavislosti
Mat svoje zaujmy, co najpravidelnejsie sa im venovat a v case, ked sa im venujes, mysliet na to, co robis.
Dokonca ani nezmenit termin svojich zalub, len aby si bola s nim. V den tvojich zaujmov mu jednoducho povies: dnes nemam cas, uvidime sa zajtra.
Prekvapivo bude mat vacsi zaujem, ako ked budes stale k dispozicii, a ked sa ozve, budes pripravena ihned za nim dobehnut. Ci prevolat s nim hodiny.
Plusom naviac je to, ze mas o com mu povedat. Co si robila, zazila, dozvedela sa, atd.
Ked si na niekom nalepena (aj myslienkami), onedlho ho zacnes nudit, lebo sa s tebou po par mesiacoch neda vela noveho povedat.
Paradoxne zacne mat pocit, ze on vztah taha a ty si ako gula na nohe. A nebude tvoju naviazanost vidiet ako oddanost.
A horsie, co sa moze stat, ulovi si ta takto daky manipulator. Lebo rychlo pride na to, ze ocenovanim tvojej oddanosti si ta ziska, omota a nez sa spamatas, budes sa dusit v toxickom vztahu, obtazkana zavazkami.
@moonlight1210 dakujem za radu, super si to napisala. Ja som presne taka ista ako autorka. A k nicomu dobre to veru nie je.
@moonlight1210 prosim Ta ti manipulatori idu preco po takych zenach? Co ich pritahuje? To ze su stale k dispozicii? Sestra si vzdy takeho najde a potom trva roky pokial sa dokope k rozchodu ( naposledy 10 rokov jej trvalo)
Neukazuj príliš, že si zaľúbená lebo ťa môže využiť a ublížiť ti. Nikdy sa nesmieš na nikoho viazať. Lebo potom ked ten človek odíde tak tebe už nič neostane. Iba oči pre plač a boľavé srdiečko.
Toto nie je v poriadku a potencionalneho partnera to musi odradit. Mat s nim stale kontakt, vediet vzdy, co robi...kazdy dospely clovek potrebuje svoj priestor, inak sa zacne vo vztahu dusit a zuteka. Ale je skvele, ze si to uvedomujes. Naozaj zacni viac budovat aj ine vztahy, rodinne, kamaratske, kolegialne...zacni robit aktivity aj sama, beh, sport, vylety, nieco kreativne, podpori to tvoju vlastnu identitu a nezavislost. A budes aj pre toho druheho omnoho zaujimavejsia.
Naucte sa milovat samy seba, potom nebudete potrebovat na niekom visiet. Poznat svoje hodnoty, mat svoje zaluby a svojich priatelov,dokazat cas vyuzit naplno. Ked str zavisle na laske ineho clovrka, znamena to, ze samy sebe nedokazete prejavit dost lasky a pozornosti. Tiez som to kedysi robila, ale nastastie som objavila svoju hodnotu a teraz milujem cas straveny sama so sebou.
@bosorka2302 su lahko “spracovatelne”. Prave pre svoju potrebu byt neustale s partnerom (jednak ich to “ubezpecuje” o hlbke ich vzajomnej lasky, meraju ju ju tym podvedome, a jednak jej to potvrdzuje jej hodnotu pre neho) a naslednu ochotu ist aj cez hranice, aby ten stav udrzala. Lebo akonahle on chce mat aj chvilu pre seba a neozve sa, atd., ona je hned v strese. Ze ju trebars uz dost nemiluje. Ze sa nieco deje. Ze mozno straca zaujem.
Cim, ako divadelna babka, dava manipulatorovi do ruk nite, za ktore je ovladatelna.
Taka zena a manipulator su ako kluc a zamka v tomto. Ibaze v negativnom zmysle.
Odborná pomoc (nesmejem sa neje to zdravé )