Keď sa vnúčik bojí babky

katkasofi
28. apr 2014

Babenky prosím poraďte mi. Môj synček má 13 mesiacov. Strašne sa bojí svokry 😉 . Čo s tým? Báli sa aj Vaše detičky svojich starých rodičov? S inými ľuďmi problém nemá, myslím s cudzími. Ale len so svokrou. Nemôžeme ich nechať v jednej miestnosti samých. Hneď sa rozplače a hladá buď mňa alebo mm...Svokru vidí asi tak 2xdo týždňa. Niekedy menej. Svokra býva od nás cca 5 minut autom, príde raz do týždňa na cca hodinku, vezme malého na prechádzku v kočiari alebo sme doma. Alebo mm podľa možostí vezme malého a idú k nej. Keď sú na prechádzke sami, tak malý síce neplače, no ale je mrzutý a rozplače sa až po čase. Svokru to netrápy, nejak extra sa nesnaží aby sa to zmenilo...vzniklo to hneď od začiatku, ako malinký začal vnímať ľudí... Prejde ho to?

tajka1986
28. apr 2014

@katkasofi moja mala ma tiez presne taketo reakcie, akurat ze na vsetkych co sa jej prihovoria a to od malicka a nemozem ju ,ukecat,na nic,proste si poplace a po case nejakych 10 min.sa rozkuka a je v pohode, ale fakt place pri kazdom okrem mna a mm. Musime asi len pockat kym z toho vyrastu deturence🙂

tatiana7777
28. apr 2014

@katkasofi ahoj. Dcerka mala tiež tento problem. Je to obdobie ktore pomonie. Nic sa neboj ;) Teraz je zrovna s tym dedkom čo sa ho bala naj kamaratka 🙂

ejuska79
28. apr 2014

@katkasofi ano, prejde...moji boli takí istí, obaja, len co zbadali svokru alebo svokra, plakali jak o zivot...lenže nevídali ich tak casto, svokra tak raz, max. 2 x do mesiaca, svokor 5 x do roka, nikdy ich nevzali von (byvame v tom istom meste, na jednej ulici).. nereasgovali tak ani na moje kamosky, pripadne ludi ktorych videli este zriedkavejsie.. preslo tak okolo dvoch rokov mali, co ich zacali akceptovat, ale nikdy sa k nim nepytaju atd...

kiki68
28. apr 2014

zla energia? neviem, proste bud ho niecim mohla vysedit ( male dieta moze vydesit hocico),alebo fakt neviem. Uvidis casom, tazko to riesit, ale ked spolu nie su stale,tak to nehrotit.

majloo
28. apr 2014

aj moj syn mal taketo stavy a moji dvaja synovci v podobnom veku tiez - bali sa babky, mala sive vlasy, mozno to bolo tym, neskor sa to upravilo. Ale ze bliakali o sto set, ked ju videli, tak jej to bolo luto. Teraz sa na tom uz iba smejeme.
Syn sa bal aj ludi s bradou, ale najma sivych/bielych briad a vlasov. 🙂

bosoriak
28. apr 2014

@katkasofi Nevsimat si, nenasilne pokracovat v kontakte a prejde to.

barnica
28. apr 2014

Náš malinký má tento problém teraz ale so všetkými okrem mňa a môjho muža... No po chvíľke ho to prejde a môže ísť vonku ale je nervóznejší ako s nami.

tykat
28. apr 2014

@katkasofi ...hod fotku svokry 😀
nasa sa bala svokra, potom sme prisli na to ze vadia okuliare 🙂

katkasofi
autor
28. apr 2014

@tykat ježkovi oči, radšej nieeee, by sa tu báli viacerý 🙂
Ďakujem babenky, nebudem to siliť teda nijako. Keď ona nerieši...

maria1989
28. apr 2014

@katkasofi 😀

katkasofi
autor
28. apr 2014

@kiki68 možno vzhľad... ???Je taká veľká a má hrubý hlas...

morning
28. apr 2014

@katkasofi a to ako vies, ze tvoju svokru to netrapi? A ako by to mala teda riesit? Co budes robit ty, ked tvoje vnuca dostane amok kedykolvek, ked ta ako staru babku uvidi? Bud rada, ze svokra pokocikuje a neohovaraj ju, ani netusis, kto kazdy ta tu pozna.

cervenaruza123
28. apr 2014

@katkasofi ja ked som bola mala, vraj som stale dostala zachvat placu, ked som videla jednu znamu mamkinej sestry. uplne stale ze vraj a nikto netusil preco. minuly rok sme ju mali zase stretnut, ta nasi boli zvedavi, ci si spomeniem, preco som sa jej bala. ale nespomenula som si, deti asi maju take obdobia alebo im niekto pripomina nieco zle, zly zazitok a uz je to.

katka0905
28. apr 2014

a ty mas s nou dobre vztahy? Na dieta sa prenasaju aj pocity od rodicov... alebo mozno mal s nou on sam nejaky negativny zazitok, mozno sa jej zlakol... no, hadam z toho vyrastie 😉 Moja sa tiez trochu bala svokry, lenze ja som vedela dovod, ona bola prilis emocionalna, hned ju brala na ruky pri prichode k nam a hlasno sa jej prihovarala a mala hned spustila rev. Tak som jej to povedala, a potom sa uz "krotila" v prejavoch lasky. Teraz ma mala 3 a uz ju ma velmi rada.

tinka8873
28. apr 2014

katka0905 presne suhlasim. Negativita prenasa sa na deta. Zazila som to. Kedz som bola nervozna alebo nestiastna malka mi to hned vycitila... Je to tiez o vstiahu s babom. A kazda maminka ma to inac. Moja malka tiez obcas sa boi, ale staci jej 5 min, a je to potom v pochodicke. Ma a i dni kedz vobec do nikoho ne pojde. Nahlady 🙂 Inac katkasofi mozno za rychlo a "agresivne" na neho idu?? Ja tiez radsej necham odstup kedz pride dakto k nam a prosim, zeby dali dcerke 5 min nech sa zvykne. To som zbadala, ze ak nekto hned do nej pribehne a krici nad hlavou "moja krasna, moja pekna" a sa dotyka, a ne znam co este, potom uz bola s toho hotova a ne znala, co sa prave deje :(

saza007
28. apr 2014

@katkasofi zazila som podobne, nebola to sice babka, ale syn nemal rad jednu osobu z rodiny (z muzovej strany) trvalo to od 4mesiacov do 3.5roka 😅 😕 Akonahle dana osoba co i len vstupila do miestnosti, tak spustil rev, ako kedy zbadal certa 😀 Totalna hroza a panika v ociach. Doteraz si drzi trosku odstup, ale uz si spolu aj pokecaju a zahraju sa.

kika831
29. apr 2014

@katkasofi My mame podobnu skusenost, nas maly okolo 13 mesiaca, ked videl svokru, tak sa pomaly isiel zadusit od revu a mne chcel vyliest pomaly az na hlavu, manzel bol z toho na nervy. Teraz ma maly 19 mesiacov a svokru zboznuje, reve ked ide od nich. My sme to riesili tak, ze zacala s nami chodit von, niekolko krat tyzdenne a v zapale hry ani nezistil kto mu podal pitie alebo dal piskotik. Po niekolkych tyzdnoch som ich nechala samych a bolo to uplne v pohode. S usmevom prisli domov. Takze to chce cas. Teraz sa tak maly boji mojej babky/jeho prababky, co bude asi horsie, bo ta s nami na ihrisko nepojde 😕 tak uvidime aku strategiu zvolime.

digysa
29. apr 2014

@katkasofi To prejde. Moj syn sa do 2-och rokov bal presne tiez Svokry. Nastastie bola velmi chapava..... vydrzali sme a zivot ide dalej.
On, ked ju videl, tak hned spustil plac.....

lilitela
15. máj 2014

@katkasofi Moja sa boji dedka, zacalo to z nicoho nic, hoci dovtedy ho brala fajn. A teraz sa zase dava do pohody, ale vidim, ze ho pozoruje a aj vonku sa boji urcitych typov muzov. Ja len nechapem, preco ho nechavas so svokorou sameho, ked sa boji. Ja som napr. malu pred dedkom "ochranovala" aby mala pocit istoty, aby dokazala nabrat odvahu ho k sebe viac pustit, ked sa na to bude sama citit.

marionmarion
15. máj 2014

Nikdy by som nenechala dieta s osobou, ktorej sa boji, ci je to svokra alebo ktokolvek iny...a urcite by som ich nenechala bez dozoru...pises ze ked s nim ide sama na prechadzku maly neplace. Ako prosim ta vies, ked tam nie si??? A keby aj neplakal, to neznamena ze mu je prijemne a ze nema strach. Ja by som navsetvy svokry obmedzila na minimum a snazila sa prist na to co je pricinou strachu. Ignorovat ho nevyriesi nic, dieta bude zakazdym mat negativny zazitok a este aj pocit ze to nikoho nezaujima, ked sa budete tvarit ze to nic, to prejde. Moje dieta nikdy nechcelo ist svokre na ruky, mrncalo, tak som svokre nedovolila by ho chytala. Nebudem predsa nutit svoje dieta do situacii, ktore ho strasuju, hlavne kym je malicke a nevie si s tym rady...