Bývam sama už vyše polroka v hlavnom meste. Predtým som 2 roky bývala v rodnom meste s priateľom, 3 roky počas VŠ na internáte. Keď mám dlhšie voľno, dovolenku, prídem k našim. Neviem prečo, vždy na mňa doľahne frustrácia, nuda. Už po 3 dňoch mám chuť odísť domov k sebe, pritom u našich nie je nič, čo by mi vadilo.
Len skrátka akoby som nevedela, čo robiť. U seba doma mám vždy plno aktivít, po práci idem von s kamoškami, idem cvičiť, alebo si len čítam, varím nové recepty.
U našich mám tiež tieto možnosti, ale skrátka cítim, že to nie je ono. A neviem, či to je. Naši bývajú tiež vo väčšom meste. 🙈🙈🙈 Oni však nie sú takí aktívni.
"Oni vsak nie su taki aktivni." To je aj vysvetlenie, u aktivnych a dynamickych rodicov by si pocit nudy a frustracie zo sedenia doma asi nezazivala, mali by ste spolocne zazitky. Treba tam chodit iba na den-dva, oni sa nezmenia.
Moji rodičia ma nikdy neviedli ku športu, ani brata. A tak som sa k tomu dostala ja, že som až teraz v dospelosti začala športovať. Vždy, ak mám naplánovaný šport, veď aj tu sú posilňovne alebo sa dá ísť zabehať, tak počúvam, že veď kam zase ideš. Pokecaj s nami doma. A samozrejme, chcem urobiť radosť, ale som akási nenaplnená, cítim, že mi niečo chýba, taká som nepokojná...
Rodicia ta k sportu neviedli, tak ich zavolaj na vychadzku do prirody, do kaviarne restauracie, kina. Zaplat a urcite s tebou pojdu.
bývajú od teba ďaleko rodičia? že prečo tam chodíš na 3 dni...ak je menšia vzd. tak stačí aj pár hodín..
Presne tak. Prečo tam tráviš voľný čas? Tri dni je dosť. Tak rodičov len kratšie navštevuj, na tom nie je nič neuctive, veď už máš svoj život. Tvoji rodičia aktívni neboli a ani už nebudú, toto zober už iba ako fakt. Ich aktivitám už nenaučíš, to skôr oni ťa stiahnu so svojej komfortnej zony, v ktorej sa ty už necítis dobre. Zi si svoj život.
@deti95060810 bývame rozdielne, každý na opačnom konci SR, takže preto vždy prídem na viac dní. Ale už uvažujem, že to asi skrátim.
skús nemyslieť len na seba. Snáď chodíš k rodičom aj preto, aby si potešila ich. Ten čas, čo tráviš u nich, využi pre nich a s nimi, rozprávajte sa spolu, dajte si navzájom pocítiť, že sa máte radi. Rodičov máš len jedných a nebudú tu navždy. Tých pár dní, čo u nich tráviš, venuj im, rob im radosť, a nie že ťa svrbí riť za tvojimi aktivitami. Tie si pestuj po odchode od rodičov
Neskusila si navrhnúť volaky výlet s rodičmi? U nás je to tak že rodičia z vlastnej iniciatívy nešli nikam ale keď im týždeň dva oznámim že prídem domov a mám v pláne ísť napríklad do Poľska na Donovaly alebo sa ísť niekam okúpať. Potom aspoň mama nemá problém niekam ísť. Športové aktivity treba skorej riešiť s kamarátmi ak si s niekým v kontakte z rodného mesta..
Nie si vo svojom, necítíš sa tam tak komfortne ako vo vlastnej domácnosti lebo už to u nich vnímaš ako dom tvojich rodičov a nie tvoj domov. Je to tým podľa mňa, deje sa mi to tiež.