Keď matka opustí dieťa

1. jan 2025

Co si myslíte o takej situácii, keď po rozchode matka opustí partnera a nechá mu deti v jeho starostlivosti? Badám v poslednom čase už troch otcov, čo ostali takto s deťmi. Co si myslíte o takej žene? V prípade, že odchádza otec, je to v poriadku, nikto sa nad tým nepozastaví ale keď odíde matka?

banalu
1. jan 2025

Myslim si, ze zena nebola pripravena na deti a na to co to vsetko obnasa. Nevravim, ze ju to ospravedlnuje, ale jednoducho to nedava a odchadza. Je v tom samozrejme aj sebeckost, pozera len na svoje pocity.
ALE zase neviem co je horsie, vychovavat deti matkou, ktora sa nevie zmierit s tym, ze je matka... alebo otcom, ktory sa aspon snazi...
najlepsie by bolo, keby ludia zacali chodit na rodicovske kurzy, nebrali sa len preto, ze "tak sa to patri", nenarobili si deti aj ked uz prve je na nich vela a nezvladaju rodinny zivot... ale to by sme zili v idealnom svete 🤷‍♀️
A tiez nerozumiem ako spolocnost vie tolerovat, ze muz od deti odide a je to "ok".

pininka1
1. jan 2025

Aj ja mam v okolí dve takéto deti a nedokážem to pochopiť. A nielen že ich nechali s otcami, ale sa ani nezaujímajú.

katica06
1. jan 2025

V poslednom čase som sa tým vôbec nestretla, ale podľa mňa nie je to nejaký novodobý fenomén, poznám 35ra25r ročnú babu ktorá vyrástla po rozvode bez matky. Suseda mojej kmotry v UK asi pred 15timi rokmi takto nechala tri deti deti mužovi, s odkazom že je vyhorená z materstva, zhrabla peniaze zo spoločného účtu a kúpila letenku dalmaé do exoticky. Potom ani obraz ani zvuk.

earlgrey
1. jan 2025

Poznám ženu, ktorá nechala 3 deti mužovi ... potom sa znova vydala, urobila si s novým mužom 2 deti...ten muž pracoval v zahraničí a matka? keď mali deti 3 roky a 1 rok, ich nechala samé doma a ona išla do zahraničia za frajerom....deti vzali do detského domova...ale samozrejme ich otec hneď ako sa to dozvedel (otázka jedného dňa) cestoval zo zahraničia na Slovensko, aby si deti vzal...nechal prácu v zahraničí a stará za o deti...samozrejme sa rozviedli...matka v zahraničí s frajerom má ďalšie 4 deti....(o predošlé 3 a 2, čiže spolu 5 detí sa nezaujíma).

lenkakravcova
1. jan 2025

Ja mám pocit, že je to dnes hlavne kvôli tomu, že muži si myslia, že keď si zariadia minimalku na papieri, tak žena sa bude o deti, po tom, čo odídu, starať sama. A kopa žien nad tým premýšľa vopred. Takže radšej sa zbalia, nechajú deti mužovi a to výživné z minimálky (ktorú častokrát aj majú) mu pošlú ony.

pininka1
1. jan 2025

@lenkakravcova neverím ze jedna normálna matka by takto rozmýšľala. Tie prípady co poznám ja boli muži dávno za vodou. Jeden zubar, druhý tréner a mal vlastnú firmu. Ak žena rozmýšľa dopredu takto o peniazoch tak nech deti nikdy nemá, to nieje je matka

sense
1. jan 2025

Nič si o Tom nemyslím, a hlavne nikdy nevieš dôvod. Smutné je len keď sa matka potom o tie deti ani nezaujíma. Možno nebola na deti pripravená a možno to nezvládla. Ale otec je v podstate taký istý rodič ako matka.
Poznám 3 prípady, v dvoch odišla žena s iným chlapom a viac sa o deti nestarala. Jeden vychoval deti sám s pomocou rodičov a druhý si zobral za ženu matku s dvoma deťmi po ani nie ročnej známosti hoci deti sa poznali zo školy. V treťom prípade bol muž záletník so ženou sa rozviedli, ale deti chceli ostať s otcom keďže mal veľký dom ,každý svoju izbu a už to neboli najmenšie deti. Matka býva ale na tej istej ulici , s deťmi je denne v kontakte. Matka má po rokoch nového partnera. Muž ostal zaletnikom ale bez záväzkov

svetlonos
1. jan 2025

@earlgrey
toto treba kastrovať bez parodnu! Ona je len chodiaca maternica. Mala ísť do USA a nechať si za radenie deti platiť. Win win situácia...
Toto mi fakt hlava neberie.

earlgrey
1. jan 2025

@svetlonos Asi tak nejako.

marianarem
1. jan 2025

@earlgrey Tento pribeh uz ozaj nepochopim... Je to sila, aka plodna je zena, ktora v sebe pravdepodobne nema ziadne materske city, len city k chlapom. Dufam, ze ti otcovia dokazu detom dat, co treba, aby sme tu nemali 9 novych traumatizovanych ludi.

katica06
1. jan 2025

@pininka1 či normálna či nie posúdiť neviem, až tak som ich nepoznala, jeden otec bol vojakom z povolania (žiadny generál ) druhý iba murár, navyše hladinový alkoholik, deti malé( 3-6rokov) jedna takáto ,,matka,, dokonca zobrala dieťa ráno do mš, šla domov pobalila sa a už ju nebolo, ono to dieťa hoci je už dospelé má z toho komplexi, pojmy ako matka a otec jej nič nehovoria, o matke nevie nič otca alkáča volá krstným menom, hoci má partnera, založenie rodiny stále odkladá.

marianarem
1. jan 2025

Tak je to asi podla dovodu. Pre mna nepochopitelne je nechat deti kvoli inemu chlapovi a potom sa o ne vobec nezaujimat. Tam by som povedala, ze nieco zasadne u tej matky nefunguje.
Ja poznam pripad, ked takto mama odisla od 4 chlapcov. Tam si viem predstavit, ze jej to prerastlo cez hlavu, uplne vyhorela a nedokazala fungovat dalej.
A existuju podla mna napriklad aj zdeptane zeny, ktore dodepta manzel, roky ich oznacuje za neschopne...Take ked sa rozhodnu odist, lebo uz velmi trpia, tak si naozaj mozu mysliet, ze s otcom im bude lepsie.

dadka1997
1. jan 2025

Tiež poznam v okolí, kde matka odišla a muž vychováva dieťa, no u nich sa to dalo čakať a v tomto pripade sa dávam na stranu otca, ako matky

Ono sa hovorí,že každá minca má dve strany, ale nie je to vždy pravidlo

jaond19
1. jan 2025

Odsudzujem kazdeho rodica ktory sa vykasle na svoje povinnosti voci detom. Bez rozdielu pohlavia, bez dvojiteho metra. Lebo mi uz lezie krkom ako sa este stale povazuje za celkom tolerovanu a beznú, situacia kedy odide muz, kdezto zena? Takou davkou hnusu muzov nezahrnie ich okolie ani omylom.

januska12323
1. jan 2025

Myslím si o nich presne to isté čo o chlapoch, ktorí opustia deti.

earlgrey
1. jan 2025

@marianarem Viem len o jej prvých 5tich deťoch, ktoré žijú v našom meste...je o nich super postarané....len škoda, že sa na nich matka vykašlala, sú to šikovné a múdre deti.

nikpa
1. jan 2025

Myslím si, že nie každá žena by mala byť zákonite aj matka. Len škoda, že si to nie každá aj uvedomí... Potom vznikajú takéto situácie. Nikto nemá právo súdiť ale ja ako matka toto nikdy nepochopím.

ivangeline
1. jan 2025

Podľa mňa je to to iste ako keď nechá deti muž žene. Sme si rovnoprávni. Žena sa už nebojí odísť, lebo vie si nájsť prácu a ma možnosti plnohodnotne žiť. Niekedy davno sa na to pozeralo ináč a aj zakonne to bolo iné..

h2
1. jan 2025

@lenkakravcova Toto je totálna, ale fakt totálna hlúposť!

veronika2316
1. jan 2025

Tiež poznám jednu čo nechala dve malé deti odišla za druhým a s ním má teraz dcérku a o tie deti predtým sa absolútne nezaujíma pre mňa je to nepochopiteľné

jakubrianka
1. jan 2025

Poznám 2 prípady, kedy sa takto žena rozhodla, aby sa jej deti viac denne nemuseli prizerať na toxické konfrontovanie matky na dennej báze ich otcom. Keď je otec zdatný manipulátor a navádza deti proti matke, tak vôbec nezazlievam takej žene, že zbalí švestky a odíde z miesta, kde to viac nedáva zmysel.
Taký muž dokáže obrátiť jej vlastné deti ktorým obetovala všetko proti matke tak, že sa stane doma urážanou dokonca vlastnými deťmi. Osobne si nemysím, že otec vie deťom vynahradiť materinský cit a lásku, ale to prostredie a podmienky na výchovu nesmie vedome ničiť ani otec ani jeho rodina, aby bolo načom pracovať. Veľmi veľa je u nás týraných žien a vidíme to tu denne (všetky formy násilia). Príde mi zvláštne ak ideme súdiť ženy matky, ale nepozrieme sa na podmienky, aké sme jej ako spoločnosť pripravili. Tiež chápem ženu, ktorej muž chce posielať minimálne výživné a podkladať jej pritom polená pod nohy, že mu nechá ochutnať z jeho medicíny. Škoda že deti za to nemôžu a vytrpia si to najviac ony.

maciatkolulu
1. jan 2025

@svetlonos joooj,vieš koľko mužov by malo byť kastrovanych? Koľko sa zoberie a už nepozná vlastné deti,snaží sa neplatiť a urobí si ďalšie a ďalšie a ďalšie a ďalšie šťastné rodiny,niekde aj západne a prezentuje sa šťastným rodinným životom. Takže ako muži,tak aj ženy. Až na to,že žena je buď nejaká sicka závislá,alebo proste slaboduche,alebo maximálne vyhoreta-tie sa poväčšine vrátia po deti. Oteckovia to robia ako na bežiacom páse a akoby ich jedna mater mala,skoro rovnaké scenáre. Česť výnimkám.

marianarem
1. jan 2025

@earlgrey Inac teraz som si spomenula, ze kamoskina mama odisla za chlapom do zahranicia, ked kamoska este nebola plnoleta, bola na strednej. Nechala ich doma aj so sestrou, sestra uz mozno tesne 18 mala. Otec s nimi nezil, ostali same a zo zaciatku sa kadejako pretlkali, jedna robila aj stripterku. Je to ine, ako odist od malych, ale pre mna tiez tazko pochopitelne, ze kvoli chlapovi.

earlgrey
1. jan 2025

@marianarem No myslím, že sa to stáva...len sa o tom veľmi nehovorí...ale tieto 2 deti mali 3 roky a 1 rok...susedia zavolali políciu a sociálku, keď počuli plač v byte...kontaktovali otca a ten pokiaľ sa vrátil zo zahraničia prešlo aj 14 hodín, takže ich dali do detského domova...potom samozrejme dokazovanie, preverovanie...niekoľko dní v tom detskom domove boli...súd hneď prisúdil deti otcovi, otec sa s ich matkou rozviedol...a teraz si žijú pekne...deti už majú 10 a 8 rokov a na mamu sa ani nepýtajú...

betulinka1
1. jan 2025

Toto je velmi tazke pre deti a je mi to luto. Mala som dvoch kamarátov, jednemu matka odisla a nezaujímala sa. Dokonca si mladšie dieta zobrala a jeho nechala otcovi. Cize katastrofa pre neho. A druhemu matka spáchala samovraždu v byte kde zili, ked tam boli deti 🙈🙈🙈. Z oboch vyrástli super chlapi ale ale ako deti stale analyzovali, ze preco.

maciatkolulu
1. jan 2025

@earlgrey to tie deti nemali starých rodičov,strýkovi,tety,dobrých susedov,čo by ich na deň zobrali? Zvláštne

lonely66
1. jan 2025

Nechce sa mi to čítať, preto moja reakcia len na úvodný príspevok:

autorka: čo si myslíš o otcoch, ktorí opustia svoje deti a necítia potrebu sa s nimi vídať? alebo sa s nimi vídajú raz za mesiac na pár hodín, či ešte menej často?

nechcem sa takých žien-matiek zastávať, ale ruku na srdce: tá žena má menšie právo "zbaviť" sa záväzku v podobe dieťaťa a ísť si užívať život, než ten muž?

jedna milá historka (dodnes sú spolu, majú už po 70), párik z rodiny. mali už 3 či 4 deti, keď prišla kríza (on mal rád aj iné ženy a akosi sa to prevalilo). proste prebehli nejaké hádky, nezhody.... žena sa pobalila a chystala sa na odchod. a muž že: a deti čo? ber si aj deti! a žena: bez detí som sem prišla, bez detí odchádzam 😀 😀 pre vysvetlenie, žili u jej svokrovcov, ona sa tam privydala, takže toto tvrdenie bolo absolútne trefné. no a vraj aj odišla (o pár domov ďalej k rodičom). tak ju chodil pýtať, prosiť, samozrejme, vrátila sa. odvtedy (tvrdili jej svokrovci a jeho rodičia) sa vraj už nič také nestalo - alebo minimálne neprevalilo, žeby muž niekoho mal.

marianarem
1. jan 2025

@earlgrey To je strasne, to nepochopim, to nemohla byt kompletna zena. Je to nieco ako ta baba v Amerike, co takto nechala babatko s flasami mlieka a isla s frajerom na dovolenku. No nastastie tieto deti mali viac stastia, ze ich susedia nasli.

earlgrey
1. jan 2025

@maciatkolulu Tak vieš, bývali v bytovke, kde žije väčšina starších ľudí a keďže počuli plač a nikto dvere neotvárali, kontaktovali políciu, oni nevedeli, že matka doma nie je...a polícia kontaktovala sociálku...bežný postup ...čo viem, majú rodinu ale tak už keď bola privolaná polícia a sociálka, čakali na otca....ten hneď bol na druhý deň doma a už to riešil on...

earlgrey
1. jan 2025

@marianarem To áno...